ساعدنیوز
ساعدنیوز

ازدواج اجباری و بدون رضایت چه پیامدهایی دارد؟

  یکشنبه، 13 مهر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
ازدواج اجباری و بدون رضایت چه پیامدهایی دارد؟
زنان در ازدواج‌های اجباری نیز اغلب از خشونت، تجاوز جنسی، حاملگی اجباری و زایمان رنج می‌برند. کودکانی که حاصل این ازدواج شوند، به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌گیرند. مثلا برای آن‌ها خشونت امر کاملا عادی است و خود نیز در آینده آن را انجام خواهند داد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ازدواج اجباری یکی از انواع ازدواج است که در آن یک طرف یا هر دو طرف بدون خواست و رضایت خود ازدواج می کنند. ازدواج اجباری به عنوان ازدواج مصلحتی نیز شناخته می شود که معمولا توسط خانواده و خویشاوندان ترتیب داده شده. افرادی که در صدد سر گرفتن این ازدواج اجباری هستند، معمولا از خشونت فیزیکی مستقیم و فشارهای روحی و روانی نامحسوس استفاده می کنند. امروزه سازمان ملل و گروه های حقوق بشری، ازدواج اجباری را نوعی برده داری و سو استفاده می دانند که آزادی و استقلال افراد را نقض می کند.

خشونت مبتنی بر احترام

اغلب قربانیان ازدواج اجباری معمولا گرفتار «خشونت مبتنی بر احترام» می شوند. این خشونت معمولا به منظور حفاظت از افتخارات خانواده اعمال می گردد و جوان احساس اجبار در ازدواج می کند و مدام تحت فشار است که هم در صورت قبول کردن، دچار مشکل خواهد شد و هم قبول نکردن! همیشه خشونت جسمی نیست بلکه می تواند روحی باشد و خانواده از این راه، فرزندش را راضی به ازدواج کند.

تفاوت ازدواج اجباری یا تنظیم شده

ازدواج تنظیم شده، ازدواجی است که خانواده ممکن است یک شریک زندگی برای شما پیشنهاد کنند اما دو نفر هنوز تصمیمی در مورد پذیرش ترتیبات پیش از ازدواج ندارند.

شاید شما فکر کنید که این خوب است ولی هنوز داستان تمام نشده، برخی از پدر و مادرها جوانان را مجبور به ازدواج می کنند. باور کردنی نیست که در سال ۲۰۱۴، ۱۲۶۷ مورد ازدواج اجباری در انگلیس دیده شده است. مثلا یک دختر ۱۸ ساله به دستور پدربزرگش به عقد پسر عموی خود (که هیچ وقت او را ملاقات نکرده بود) در آمد. پدر بزرگش قبل از ازدواج هر روز او را مورد ضرب و شتم قرار می داد.

ازدواج تنظیم شده، نوعی از اتحاد زناشویی است که عروس و داماد توسط افرادی غیر از خودشان، به ویژه توسط اعضای خانواده، مانند والدین انتخاب شده اند.

ازدواج های تنظیم شده از لحاظ تاریخی در بسیاری از فرهنگ ها برجسته بوده است. این ازدواج در بسیاری از مناطق، به ویژه در آسیای جنوبی، رایج می باشد اگر چه در بسیاری از نقاط دیگر جهان این عمل در طول قرن نوزدهم و بیستم کاهش چشمگیری یافته است. در واقع به این نوع سبک از ازدواج، ازدواج سنتی گفته می شود.

ازدواج تنظیم شده چندین زیر مجموعه دارد. ازدواج های اجباری، در حالی که هنوز در برخی از فرهنگ ها انجام می شود، نوعی از ازدواج تنظیم شده نیستند و توسط سازمان ملل محکوم می شوند. با این حال، بسیاری از فرهنگ ها، ترتیبات ازدواج را قبل از این که زوج راضی شوند، انجام می دهند.

عواقب ازدواج اجباری چیست؟

عواقب ازدواج اجباری چیست؟ عواقب ازدواج اجباری بسیار زیاد است، ولی یکی از مهم ترین عواقب ازدواج اجباری این است که قربانیان ازدواج اجباری، به هیچ کس اعتماد نخواهد داشت. همیشه دلیل ازدواج اجباری، والدین و خانواده نیستند، بلکه ممکن است به خاطر گذرنامه و یا برای سفر به خارج از کشور این ازدواج رخ دهد.

قربانیان ازدواج ممکن است مجبور شوند به عنوان برده خانگی زندگی کنند. این افراد نه تنها از همسرشان بلکه، توسط افراد دیگر نیز مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.

زنان در ازدواج های اجباری نیز اغلب از خشونت، تجاوز جنسی، حاملگی اجباری و زایمان رنج می برند. کودکانی که حاصل این ازدواج شوند، به طور جدی تحت تاثیر قرار می گیرند. مثلا برای آن ها خشونت امر کاملا عادی است و خود نیز در آینده آن را انجام خواهند داد. قربانیان ازدواج اجباری، فرصت های محدودی را برای پیشرفت شخصی و تحصیلی دارند و برای انتخاب شغل، انتخاب های کمی داشته و یا هیچ حرفه ای برای خودشان ندارند. همانطور که می بینید عواقب ازدواج اجباری بسیار زیاد است.

اقدامات لازم در صورت داشتن سوء ظن به ازدواج اجباری

ازدواج اجباری، سوء استفاده و غیرقانونی است. بنابراین باید به عنوان بخشی از سیاست های محافظت از کودک و بزرگسالان مورد توجه شما قرار گیرد. اگر نگرانی در رابطه با یک کودک زیر ۱۸ سال در رابطه با ازدواج اجباری دارید، وظیفه قانونی شما این است که این اطلاعات را با مراقبت های اجتماعی یا پلیس از طریق رهبری محافظت در سازمان خود به اشتراک بگذارید.

افرادی که بیش از ۱۸ سال سن دارند باید تحت شرایط و ضوابط نگهداری بزرگسالان سازمان شما بررسی شوند و این به تناسب شرایط شما متفاوت خواهد بود.

حق داشتن حقوق محرمانه بیش از ۱۸ سال، باید مورد احترام قرار گیرد. اگر آن ها نمی خواهند اقدامات لازم را اتخاذ نمایند، شاید به این دلیل باشد که خانواده هایشان محاکمه می شوند، این چیزی است که بسیاری از قربانیان آن را در نظر می گیرند. شما نباید این مسئله را با خانواده قربانی مطرح کنید، زیرا این تنها خطر آسیب را افزایش می دهد.

یک حکم احتمالی در مورد ازدواج اجباری

مهم است که هر مورد ازدواج اجباری به طور جدی مورد توجه قرار گرفته باشد، زیرا شما فقط می توانید یک فرصت برای تغییر زندگی قربانیان ایجاد کنید. این به عنوان یک قاعده شانس، شناخته می شود.

به طور عملی، باید به جمع آوری اطلاعات در مورد شرایط شخصی پرداخته و ارجاع و یا گزارش آن ها را به واحد ازدواج اجباری (FMU) برای کمک فوری بفرستیم.

FMU منبع اصلی کمک و راهنمایی برای قربانیان ازدواج اجباری، قربانیان احتمالی و کسانی است که احتمال دارد با آن ها تماس بگیرند. اطلاعات تماس آن ها را می توانید در این جا پیدا کنید.

بر اساس کنوانسیون بین المللی حقوق کودک که ایران نیز آن را امضا کرده، تمامی افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می شوند. این کنوانسیون همچنین اعلام کرده است که ازدواج کودکان ممنوع می باشد.

آمار ازدواج اجباری در ایران:

آمار دقیقی از ازدواج های اجباری در ایران وجود ندارد ولی با رجوع به برخی از آمارها می توان پی به آن برد. طبق آمارهای بیان شده در سال ۱۳۹۲ در ۹ ماه نخست، ازدواج سی و یک هزار دختر زیر ۱۵ سال ثبت شده است.

همچنین همین آمار بیان می کنند که بیش از یک سوم ازدواج های ثبت شده در این مدت زمان مربوط به دختران زیر ۱۹ سال بوده است.

ازدواج های اجباری هیچ جایگاهی در قانون مدنی ندارد و طبق قانون، هر عقدی که به اجبار از سوی خانواده ها صورت گیرد، باطل است و به رسمیت شناخته نمی شود

ازدواج اجباری در قرآن:

در قرآن هیچ گونه آیه ای در مورد ازدواج اجباری وجود ندارد ولی با استناد به دیگر موارد مانند سنت، عقل و اجماع می توان بیان کرد که ازدواج اجباری دختر در اسلام کاملا نهی شده است.

به گونه ای که اگر دختر بدون رضایت و تنها با اجبار پدر به ازدواج کسی در بیاید، عقد او باطل است و اگر فرزندی از این ازدواج به دست آید، حلال زاده نبوده و ولد شبهه است و بر پدر نیز گناه بزرگی است

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌