فال حافظ آنلاین / روش صحیح گرفتن فال حافظ
هرآنچه که باید از فال حافظ بدانید
فال کلمه عربی است که به معنای پیشگویی ، بخت ،طالع و شگون است . بسیاری از افراد برای اطلاع از آینده خود فال می زنند و به آن اعتقاد دارند . ایرانیان نیز جزو این دسته از افراد هستند که به تفال اعتقاد دارند ، آن ها فال خوب زدن را «مروا» و فال بد زدن را «مرغوا» که از دو کلمه مرغ و آوا تشکیل گردیده است ،می گویند. در عربی به فال خوب زدن، «تفأل» و به فال بد زدن «طیره» می گویند. در گذشته ایرانیان با آواز و حرکت پرنده ها فال می زدند و دیدن هدهد را خوب و عقاب را بد می دانسته اند.
اولین فال چگونه و کی از دیوان حافظ گرفته شد؟
یکی از فال هایی که ایرانیان اعتقاد ویژه ای به آن دارند تفال به خواجه حافظ شیرازی است که معمولا در مناسبت هایی مختلف مانند جشنها، شادیها، اعیاد و...به دیوان خواجه تفالی می زنند . اولین بار فال زدن به حافظ از ساعاتی پس از مرگ او آغاز شد . پس از فوت حافظ عده ای از دفن او در گورستان مصلی جلوگیری می کردند . برای اینکه این مشکل حل شود اشعار حافظ را سبدی ریختند و کودکی یکی از این اشعار را جدا کرد ، بدین گونه اولین تفال به حافظ انجام شد ، در آن روز به حافظ لقب لسان الغیب دادند زیرا به طرز عجیب و باور نکردنی با غزل شماره 82 خود پاسخ جماعت ریاکار را داد. این غزل زیبا چنین است :
کنون که می دمد از بوستان نسیم بهشت | من و شراب فرح بخش و یار حورسرشت |
مکن به نامه سیاهی ملامت من مست | که اگه است که تقدیر بر سرش چه نوشت؟ |
قدم دریغ مدار از جنازه حافظ | که گرچه غرق گناهست، می رود به بهشت |
طریقه و نحوه گرفتن فال حافظ
معمولا فال گرفتن از دیوان حافظ در مناسبت های مختلف انجام می شود و برای فال گرفتن فردی با سواد و مورد احترام انتخاب می گرد که صدای رسا و خوبی نیز داشته باشد زیرا فال گرفتن از دیوان حافظ کار هر کسی نیست و شرایط خاصی دارد .
تفال به دیوان حافظ بیشتر در گردهمایی ها اتفاق می افتد و گرفتن بیش از سه فال برای یک نفر بی احترامی به حافظ تلقی می شود. برای فال گرفتن از دیوان خواجه شیرازی ابتدا باید نیت کرد و او را به عزیزترین هایش یعنی خداوند و معشوقه اش شاخ نبات قسم داد. برخی از افراد برای گرفتن فال حافظ وضو میگیرند زیرا به تقدس آن ایمان دارند و سپس جمله ای اینگونه ادا می کنند که ای حافظ شیرازی تو محرم هر رازی ، تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا برآورده سازی.
بعد از ادای این جمله فاتحه ای برای شادی روح خواجه شیراز می خوانند و دیوان را با حضور قلب در دست چپشان می گیرند و با دست راست باز می کنند و اولین غزلی که از سمت راست صفحه می آید، البته از ابتدای غزل، در نظر می گیرند. اولین بیت غزل بعد نیز شاهد یا تأئید کننده تفأل است.
بعد از گرفتن فال حافظ ، صاحب فال آن را بر اساس آرزو و نیتش تفسیر می کند که این تفسیر بستگی به شرایط روحی و اعتقاد او به فال حافظ دارد.
چطور پاسخ فال حافظ خودمان را تفسیر کنیم؟
اشعار خواجه حافظ شیرازی معمولا چند وجهی است و معانی گوناگون دارد . تشخیص خوب وبد اشعار حافظ به گیرنده فال و فهم و دریافت او از این اشعار بستگی دارد . بهتر است بعد از گرفتن فال حافظ این اشعار را بر اساس نیت خود بسنجید و بر روی آن کمی فکر کنید تا پاسخ خود را دریابید.
گاهی در شعر اشارات واضحی است که نشان دهنده نیت خوب است. مثلا اگر فالتان، غزل «دیدم به خواب خوش که به دستم پیاله بود» آمد، در آن این بیت هست:«از دست برده بود خمار غمم سحر / دولت مساعد آمد و می در پیاله بود». در این شعر خیلی واضح به بخت خوب برای انجام این کار، اشاره شده است و اگر این شعر برایتان آمد «قراری کرده ام با می فروشان / که روز غم بجز ساغر نگیرم» متاسفانه کارتان به مشکل می خورد.
اما اگر محتوای اشعار پاسخگوی شما نبود ،به لغات و افعالی که در شعر به کار برده شده دقت کنید. مانند اینکه اگر درباره خانه خریدن در فلان محله مشورت خواسته اید، افعالی مثل خریدن و فروختن و ساختن و خراب کردن، لغاتی نظیر در و دیوار و داربست و حتی چیزهایی مانند نشستن و خوابیدن (کارهایی که در خانه انجام می دهیم) می تواند به نیت شما مربوط باشد. بعد از پیدا کردن این قسمت های مرتبط، به مثبت یا منفی بودن فعل مربوطه توجه کنید.جواب معلوم می شود. مثلا با همان نیت اگر غزل «بتی دارم که گرد گل ز سنبل سایه بان دارد» آمد، در غزل بگردید، می توانیداین بیت را پیدا کنید:«ز سرو قد دلجویت مکن محروم چشمم را / بدین سرچشمه اش بنشان که خوش آبی روان دارد» در مصرع دوم خواهید فهمید که محله مورد نظر، چشم خواجه را گرفته است .
روش دیگر برای استنباط معنا و منظور فالتان، توجه به تصاویری است که خواجه در شعرش ساخته است. مثلا سر کتاب را باز می کنید و این بیت می آید:«گفتم خوشا هوایی کز باغ حسن خیزد / گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید». در بیت دو کلمه «خوشا» و «خُنُک» به کار رفته که مفهوم شعر را نیک می کند .
راز ماندگاری و جادوگری کلام خواجه حافظ
کلام حافظ شیرازی بسیار دلپذیر ، پر مفهوم و تاثیرگذارو ماندگار است اما راز ماندگاری آن در چیست؟
اولین راز ماندگاری کلام حافظ گسترده بودن و تنوع آن است که از ویژگی های منحصر به فرد آن محسوب می شود که مرور زمان نیز موجب کهنگی آن نشده است. روی سخن حافظ شیراز پا را فراتر از قومیت و نژاد گذاشته است و روی سخن آن با همگان است.
اولین راز ماندگاری کلام حافظ همه فهم بودن این اشعار است . حافظ اندیشمندی متفکر و دارای اندیشه ها و افکاری قابل بحث و مهم در همه ابعاد زندگی بشر است که مسائل زندگی و حیات و اجتماعی بشر مانند زندگی، اجتماع، سیاست، عشق، عرفان، آزادگی، صبر و تحمل، مدارا، دنیا، آخرت، خدا، جبر، اختیار و ... را در خود جای داده است.
کل طالع بینی چینی (یی چینگ) همینطوری است:تصویری به شما می دهد، مثلا کوه بالای سر رودخانه و صاحب فال باید از دقت در این عکس به معنای فالش پی ببرد. راهش زیاد توضیح دادنی نیست. همانند رویت تصاویر سه بعدی است. توی یک لحظه ممکن است هر چیز برایتان پیدا بشود. یک چند باری آزمایش کنید، خودتان آگاه می شوید این شیوه چطور عمل می کند.
فال گرفتن و ارتباط آن را با علوم امروزی
علم به تنهایی پاسخگوی همه نیازهای بشر نیست و بسیاری از پدیده ها به اثبات توسط علم نیاز ندارند که فال یکی از این پدیده های اثبات نشدنی است. علم و دانش برای تنگناهای زندگی کافی نیست، بلکه ایمان، توکل، صبر و عشق هم لازم است. بسیاری از روان شناسان اعتقاد دارند که با تصویر سازی ذهنی مثبت از طریق اندیشه های والای حافظ می توان تحولات زیادی را در خود ایجاد کرد . در مورد فال این نکته مهم را بدانید که مسئولیت و وظیفه خطیر انسان هرگز با فال، از گردن او ساقط نمی شود.
فال حافظ، درست یا نادرست
فال پناه جویی انسان درمانده به عوالم مرموز غیبی است که فقط برای کسب امیدواری و دل خوشی است که درست یا نا درست بودن آن اتفاقی است . حافظ نیز مانند همه ما انسان بوده و گاهی در حل مشکلات زندگی خود نیز درمانده می شده است و آن چنان که در برخی از اشعارش به آن اشاره نموده است حافظا در کنج فقر و خلوت شب های تار ... از فقر یا تنهایی و ... اظهار کسالت می نموده است اما در جهت درستی اشعار می توان گفت که چون اشعار حافظ پرمضمون سرشار از شادی و امید و نوید و دو پهلو و کلی گویانه است و به همه چیز پرداخته شده است می توان معانی خوبی را در راستای نیت خود از آن استنباط کرد.
سخن آخر این است که هر فالی راست و درست درنمی آید و هر کس برای تفریح و سرگرمی در مجلسی فال بگیرد نمی تواند با عالم غیب و روح حافظ تماس حاصل کند و حافظ به او راه نجات از ظلمات را نشان دهد. اما انسان های پاک دل و درمانده که به خدا پیوسته و توکل و اخلا ص باشند، راهی به جهان غیب دارند همانطور که خداوند می فرماید:«و چون بندگانم از من پرسند بدانند که من نزدیکم و دعای صاحب دعا را چون دعایم کند اجابت کنم.» (سوره بقره، آیه 186) و به قول حافظ:
گرت هواست که معشوق نگسلد پیمان نگاه دار سر رشته تا نگه دارد
1 ماه پیش
1 ماه پیش
1 ماه پیش
1 ماه پیش
2 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
4 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
11 ماه پیش