به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خودرویی که فرمان هیدرولیکی دارد به یک منبع انرژی برای کمک به راننده در هنگام پیچیدن و دور زدن مجهز است. بیشتر فرمانهایی که از چنین منبع انرژی برخوردار می شوند هیدرولیکی اند . وقتی راننده فلکه فرمان را می چرخاند پمپی روغن تحت فشار تأمین می کند روغن تحت فشار بیشتر تلاش لازم برای فرمان دادن به چرخها را انجام می دهد بعضی از اتومبیل ها سیستم فرمان الترونیکی دارند. در این خودروها نیروی کمکی به وسیله یک الکتروموتور تأمین می شود.
بیشتر فرمان های هیدرولیکی اساسا همان فرمان دستی اند که یک بوستر به آنها اضافه شده است. در جعبه فرمان ساچمه ای هیدرولیکی ، بوستر یک سیلندر و پیستون هیدرولیکی است که در جعبه فرمان تعبیه شده است . این سیستم را سیستم فرمان هیدرولیکی مجتمع می نامند زیرا بوستر با جعبه فرمان جمع شده است
مزایای فرمان هیدرولیک خودرو
در این قسمت به بعضی از مزایای فرمان هیدرولیک در خودرو خواهیم پرداخت که عبارتند از:
تولید و ایجاد صدای کمتر در فرمان هیدرولیک خودرو
این یکی از مزیت های بسیار قابل توجهی است که برای راننده و سرنشینان خودرو فراهم می گردد.
در هنگام رانندگی با خودرویی که مجهز به فرمان هیدرولیک است، به خصوص در سرعت های بالا و همینطور موقع پارک کردن اتومبیل، صدای بسیار کمتری در داخل ماشین پیچیده می شود، که در نهایت سبب آرامش بیشتری برای سرنشینان خواهد شد.
احساس خستگی کمتر در مسافت های طولانی با رانندگی توسط فرمان هیدرولیکی
اگر اتومبیل شما دارای فرمان مکانیکی باشد، هنگام رانندگی در مسیرهای پر پیچ و خم و کم عرض و باریک، سفتی فرمان اتومبیل کاملا احساس شده و گردش آن به سختی صورت می گیرد.
به صورتی که این فشار وارده بر دست راننده و خستگی در آن به راحتی احساس می شود و در مسیرهای طولانی تر این فشار و خستگی با شدت هرچه تمامتر احساس خواهد شد.
اما اگر اتومبیل ما مجهز به فرمان هیدرولیک باشد، چرخش فرمان در همه جا مخصوصا در مکان های کم عرض آسان انجام شده و نیروی لازم برای چرخش بیشتر به فرمان اتومبیل داده می شود و راننده احساس خستگی کمتری کرده و آرامش و راحتی را به خصوص برای راننده فراهم خواهد آورد.
عدم انحراف خودرو در برخورد با موانع با سیستم فرمان هیدرولیک
از دیگر مزایای فرمان هیدرولیک اتومبیل آن است که در صورتی که با مانعی برخورد کنید، نیروی مقاومی نسبت به آن مانع ایجاد می شود که از انحراف خودرو جلوگیری به عمل می آورد.
در صورتی که اگر فرمان خودروی شما از نوع مکانیکی باشد، اگر در هنگام رانندگی با مانعی برخورد کنید و نتوانید فرمان را محکم نگه داشته و کنترل کنید، خودرو به صورت ناگهانی و در لحظه تغییر مسیر می دهد و چون مجهز به کمک فرمان جک هیدرولیکی نیست، این تغییر مسیر و انحراف صورت می گیرد.
کنترل مداوم فرمان حتی در صورت اختلال در سیستم هیدرولیک خودرو
اگر به هر دلیلی سیستم هیدرولیکی خودرو از کار بیفتد، مکانیزم فرمان هیدرولیکی با قطع آن به صورت اتومات، سیستم مکانیکی در خودرو را فعال کرده و کنترل خودرو به وسیله سیستم مکانیکی امکان پذیر خواهد شد.
البته مسلما از کار افتادن سیستم هیدرولیک برای اتومبیل زیان آور خواهد بود، اما مانع از کنترل مداوم فرمان نخواهد شد و این سیستم اینگونه طراحی شده است.
حفظ ایمنی فرمان هیدرولیکی حتی با افزایش سرعت خودرو
بر روی پمپ های هیدرولیکی خودرو، سنسوری نصب شده است برای تنظیم کردن حجم روغن خروجی که این سنسور در سرعت های بالا وارد عمل می شود.
با افزایش سرعت، روغن بیشتری را از پمپ خارج می کند تا در سرعت های بالا فرمان محکم شود.
پس با افزایش سرعت، ایمنی خودرو توسط این سنسور حفظ خواهد شد.
افزایش طول عمر قطعات هیدرولیکی
موقع رانندگی در جاده ها، ضربه های ناشی از ناهمواری ها و پستی و بلندی جاده، به چرخ ها و اتاق خودرو وارد می شود و این به سبب عملکرد کمک فرمان خودرو است، که ضربه ها را به راننده و سرنشینان وارد نکرده و با انتقال این ضربه ها به چرخ های خودرو، عمر سایر قطعات بالا می رود.
در نتیجه هزینه های تعمیر کاهش پیدا خواهد کرد و این فقط در سیستم فرمان هیدرولیک میسر است.
به هرحال مزایای فرمان هیدرولیک و استفاده از این سیستم را می توان فهرست وار به شرح زیر برشمرد:
- تمرکز بسیار دقیق
- قدرت بسیار بالا
- عملکرد آرام و امکان تغییر جهت سریع
- امکان کنترل دقیق در تنظیمات
- حرکت آرام و بسیار یکنواخت، به علت تراکم پذیری روغن
- اطمینان و آرامش از عملکرد صحیح سیستم هیدرولیک
- کم سر و صدا بودن سیستم هیدرولیک
- امکان موقعیت دهی بسیار دقیق این سیستم