به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در یک سیستم فرمان هیدرولیک با چرخاندن فرمان ، دنده را به کمک دنده پنیون میل به حرکت در می آورید وپیستون متصل به میل دنده به کمک روغن پر فشار هیدرولیک به حرکت میل دنده کمک می کند ، این فشار توسط پمپ هیدرولیک ایجاد می شود.
در این بخش از دانستنی های خودرو به معرفی قطعات تشکیل دهنده فرمان هیدرولیک می پردازیم.
در یک سیستم فرمان هیدرولیکی؛ معمولاً یک مجموعه شیر تنظیم و یک سیلندر، مخزن های کمکی، شیلنگ های روغن تحت فشار جزئی لاینفک از این سیستم محسوب می شوند.
در بعضی از دستگاه هیدرولیک یک سیستم خنک کننده هم هست که سبب خنک شدن روغن هیدرولیک خواهد شد و این امر، باعث جلوگیری از آسیب پذیری پره های پمپ، کاسه نمدها و…. و سایر قطعاتی می شود که در مدار روغن هیدرولیک قرار خواهد گرفت.
یکی از قویترین پمپ ها پمپ پره ای ست که پمپ هیدرولیک نمونه ای از این پمپ ها به شمار می رود در پمپ های هیدرولیک دو قطعه وجود دارد که به ماه و ستاره معروف است.
ستاره در درون ماه که یک مدار بیضی شکل است می چرخد و روغن بین این دو قرار می گیرد و چون ماه به شکل بیضی است سبب می گردد که ستاره در دو نقطه به لبه های ماه نزدیک شود.
ولی به ازای آن، در دو نقطه هم به شکل فاصله دار تر قرار می گیرد.
روغن در دو قسمتی که فاصله کم است، تحت فشار بین پرده های ستاره و ماه قرار می گیرد و با نیروی زیادی از محفظه خارج شده و همین عمل سبب چرخش آسان تر و راحت تر در فرمان خودرو خواهد شد.
گفتیم که در فرمان هیدرولیکی خودرو از مایع تحت فشار که همان روغن هیدرولیک است برای به حرکت درآوردن راحت تر فرمان استفاده می شود.
پمپ، داخل یک مخزن پر از روغن قرار گرفته و به وسیله دو عدد شیلنگ به جعبه فرمان هیدرولیک متصل شده است.
یکی از این شیلنگ ها برای انتقال روغن به جعبه فرمان و دیگری هم برای برگشت روغن به مخزن هیدرولیک است که در اصطلاح به لوله های رفت و برگشت روغن معروف هستند.
قسمت ها و قطعاتی که به طور معمول در یک فرمان هیدرولیکی قرار دارند عبارتند از:
- مخزن روغن هیدرولیک
- پمپ هیدرولیک خودرو
- شیر هیدرولیک
- تسمه هیدرولیک فرمان
- شیلنگ ها و لوله های رفت و برگشت روغن
- جک هیدرولیکی دو طرفه
- روغن هیدرولیک خودرو
- اجزای فرمان هیدرولیک