به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، خربزه، میوه ای است که غالباً در ماه های گرم فصل تابستان در همه کشورهای دنیا موجود است. این میوه، نه تنها به دلیل طعم و مزه خوب خود، بلکه به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، شناخته شده است. بر اساس نتایج آخرین مطالعات USDA، زنان باردار باید در هر روز دو فنجان میوه مصرف کنند. بر این اساس، می توان ادعا کرد که خربزه، یکی از خوشمزه ترین مواد غذایی برای تأمین نیازهای بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد است و گفته می شود مصرف خربزه در بارداری باعث زیبایی جنین می شود. در ادامه این مقاله، به شما خواهیم گفت كه آیا می توانید در دوران بارداری خود خربزه بخورید؟ آیا مصرف این میوه برای بدن زنان باردار و جنین درون رحم این افراد مفید است؟ مصرف خربزه در بارداری چه عوارض جانبی را به دنبال دارد؟
آیا خوردن خربزه در طول بارداری بی ضرر است؟
بله، خربزه یک میوه ی بی ضرر در طول بارداری است، اگر در خوردن آن زیاده روی نکنید. میوه ای کم کالری و پر از مواد مغذی و فیبر است، که باعث می شود میوه ای سالم و بی ضرر برای مادران باردار باشد.
گاهی اوقات، یک نوع باکتری به نام باکتری لیستریا روی پوسته ی این میوه یافت می شود که که می تواند برای مادران باردار خطرناک باشد. به همین دلیل برخی پزشکان، ممکن است از شما بخواهند از خوردن آن امتناع بورزید. اگرچه، اگر به طور کامل شسته شود خوردن خود میوه به تنهایی بی خطر است.
اطلاعات تغذیه ای در مورد خربزه
خربزه مواد معدنی و ویتامین های ضروری بسیاری دارد. این میوه غنی از ویتامین A ، B1، Cو مواد معدنی همچون آهن، کلسیم، و فسفر می باشد. این میوه مقدار زیادی اسید فولیک یا ویتامین B9 دارد. این ویتامین یکی از مهم ترین ویتامین های مورد نیاز در بارداری است چون از نقص های لوله های عصبی در طول بارداری جلوگیری می کند.
این میوه سرشار از زینک می باشد که برای رشد صحیح بافت های جنین مورد نیاز است. خربزه منبع غنی از آنتی اکسیدان و ضد انعقاد است (ویژگی ای که مانع از لخته شدن خون می شود).
فواید خربزه در بارداری
مصرف خربزه در بارداری فواید بسیار زیادی دارد.
- جلوگیری از نقص لوله های عصبی
لوله های عصبی نوزاد که در مغز و نخاع رشد می کند در طول سه ماهه اول بارداری شکل می گیرد. مصرف خربزه سرشار از اسید فولیک و سرشار از ویتامین B9، به جلوگیری از هر نوع نقص در لوله های عصبی در نوزادان کمک می کند.
۲. جلوگیری از انعقاد خون:
یکی از مشکلاتی که در بارداری به وجود می آید لخته شدن خون می باشد. اگرچه این مورد بسیار نادر است، اما مصرف خربزه به رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن آن کمک می کند.
۳. بالا بردن سیستم ایمنی بدن:
خربزه سرشار از کاروتنوئید است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. که به تشکیل سلول های جدید در بدن کمک می کند و همچنین سیستم ایمنی مادر و نوزاد را تقویت می کند.
۴. کمک به هضم:
سوزش سر معده یک مشکلات رایج مربوط به بارداری در زنان باردار در سه ماهه دوم و سوم است. یکی از غذاهایی که می تواند باعث آرام شدن سیستم گوارشی شما در برخی موارد شود خربزه است. ویتامین C موجود در خربزه به گوارش و جذب غذا کمک می کند.
۵. جلوگیری از کم خونی:
کم خونی در بارداری می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد. مصرف خربزه می تواند به خاطر ویتامین Cو آهنی که دارد محافظی در برابر کم خونی باشد. ویتامین C به جذب آهن در سیستم گوارشی کمک می کند و و آن را در دسترس بدن قرار می دهد.
۶. کمک به گرفتگی عضلات پاها:
خیلی از زنان باردار گرفتگی های عضلات پا را تجربه می کنند به خصوص در شب ها. گرفتگی پاها به خاطر کمبود پتاسیم اتفاق می افتد و خربزه مواد معدنی مورد نیاز را برای بدن را فراهم می کند.
۷. تقویت بینایی نوزاد:
چشم های نوزاد در سه ماهه اول بارداری شروع به رشد می کند و رشد عروق بینایی در اواخر بارداری است. در طول این زمان مصرف منبع خوبی از ویتامینA همانند خربزه به طرز فوق العاده ای خطر ابتلا به هر نوع ناهنجاری های چشمی را در جنین کاهش می دهد.
۸. تنظیم فشار خون:
در طول بارداری، بسیاری از مادران فشار خونشان بالا می رود که می تواند منجر به مشکلاتی شود. خربزه ترکیب مناسبی از نمک معدنی ضروری دارد که به تنظیم فشار خون کمک می کند و سرشار از مواد معدنی بسیار خوب و ضروری است که فشار خون را چک می کند.
۹. برطرف کردن یبوست
مصرف خربزه در طول بارداری می تواند تاثیر زیادی در برطرف کردن یبوست داشته باشد. اغلب اوقات، مادران باردار، به خاطر کمبود مصرف فیبر از یبوست رنج می برند. ویتامین های کمک کننده به هضم و فیبر در خربزه باعث حرکات خوب روده ای در طول بارداری می شود.
۱۰. کمک به کنترل وزن
خربزه یک ماده ی غذایی خوش خوراک با کالری کم می باشد. مادران می توانند آن را به عنوان میان وعده روزانه مصرف کنند تا احساس سیری کنند و ویار بارداری خود را کنترل کنند که باعث می شود کمتر وزن اضافه کنند. فروکتوز این میوه بسیار کم است و باعث اضافه وزن نمی شود.
۱۱. افزایش سلامت استخوان نوزاد
شکل گیری استخوان نوزاد و دندان هایش در طول بارداری نیاز به کلسیم از طرف مادر دارد. برای رفع این نیاز، یک مادر باردار می تواند هر روز خربزه ی سرشار از کلسیم را مصرف کند.
۱۲. کمک به بهبود بعداز زایمان
بدن مادر نیاز به مواد مغذی فراوان برای بهبودی در فرآیند زایمان دارد. ویتامین A موجود در خربزه زمانی که در طول بارداری مصرف شود در کبد ذخیره می شود که به فرآیند بهبود مادر پس از بارداری کمک می کند.
۱۳. منبعی از انرژی
اگرچه خربزه ماده غذایی پر کالری ای نیست اما منبع غنی از پروتئین ها و کربوهیدرات است که موقع سوزاندن تبدیل به انرژی می شود. در طول بارداری، انرژی مورد نیاز برای فعالیت های مادر و نوزاد فراهم می کند.
آیا مصرف گرمک در بارداری هیچ اثر مضری دارد؟
خربزه یا گرمک یک میوه کاملا بی خطر برای مصرف در طول بارداری است. اگر از کسی شنیده اید که از خوردن آن باید امتناع کرد، می تواند به خاطر وجود باکتری لیستریا باشد که گاهی اوقات بر روی پوسته ی این میوه وجود دارد.
که اگر به درستی شسته نشود وارد بدن می شود. باکتری موجب بیماری لیستریوس می شود که باعث ایجاد مشکلاتی در بارداری می شود. همچنین برای زنانی که آلرژی دارند خوردن آن توصیه نمی شود. به غیر آن، خربزه میوه ی کاملا بی ضرر و پراز مواد مغذی برای زنان باردار است.
روش های امن خوردن گرمک وقتی باردار هستید
برای برحذر بودن از بیماری لیستریوس بسیار مهم است که میوه را به طور صحیح قبل مصرف شسته و تمیز کنید. برای تمیز کردن پوسته گرمک آن را زیر شیر آب گرفته و شسته و کمی آن را در آب و سرکه بغلطانید. و بعد دوباره قبل اینکه آن را ببرید دوباره زیرآب بشورید. و مطمین شوید چاقو و صفحه برش تان کاملا تمیز باشد.
خوردن یک ملون کاملا شسته شده در بارداری هیچ آسیبی به بدن نمی زند و منشا اصلی مواد مغذی برای مادران باردار است.
خربزه هدیه ی طبیعت است، برای تمام مادران حساس به تغذیه خود که می خواهند تغذیه ی سالمی داشته باشند و در طول بارداری هیدراته باشند. اگر هر گونه واکنش آلرژیک به میوه دارید، حتما قبل مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
سان معتقدند که کودکان مبتلا به پوکی استخوان، باید آزمایشات چگالی استخوان را حداقل یک سال در میان تا رسیدن به سن بلوغ ادامه دهند.