به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، آغوز، ماک يا كلستروم، اولین شیری است که سینه ها در طول بارداری تولید می کنند. بیشتر مادران حتی نمی دانند که این شیر در سینه شان وجود دارد، مگر اینکه در اواخر بارداری از سینه ها نشت کند. بدن شما از ماه سوم یا چهارم باداری ساخت آغوز را شروع می کند. این مایع غلیظ و تقریباً زرد یا طلایی رنگ شفاف، حاوی آنتی بادی هایی است که به محافظت از نوزادان در برابر عفونت کمک می کند. اگر شما هم منتظر تولد کودکتان هستید یا در روزهای ابتدایی شیردهی قرار دارید بدانید این مایع گرانبها تا زمانی که شیر اصلی شما وارد سینه ها می شود، نوزادتان را تغذیه خواهد کرد. آغوز حاوی پروتئین بیشتری است اما کمتر از شیر اصلی مادر کربوهیدرات و چربی دارد. هضم کردن آغوز آسان است و دقیقاً مقدار مناسب مواد مغذی مورد نیاز نوزاد در چند روز اول بعد از تولد را دارد. وقتی نوزادتان را با آغوز تغذیه می کنید، می توان گفت اولین واکسن او را می زنید.
شیر آغوز به عنوان نخستین ماده غذایی کودک با پیشگیری از باز جذب ˈبیلی روبینˈ خطر ابتلا به بیماری یرقان را در نوزادان کاهش داده و در موارد ابتلا نیز از شدت این بیماری می کاهد.
کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیر آغوز به عنوان نخستین ماده غذایی کودک با پیشگیری از باز جذب ˈبیلی روبینˈ خطر ابتلا به بیماری یرقان را در نوزادان کاهش داده و در موارد ابتلا نیز از شدت این بیماری می کاهد.
وی با اشاره به اینکه نخستین ماده غذایی (شیر) که شیرخوار دریافت می کند ˈآغوزˈ نام دارد، بیان کرد: ˈآغوزˈ حاوی مواد مغذی فراوان و عواملی است که شیرخوار را برضد بسیاری از عفونت ها محافظت می کند.
کارشناس بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد اظهار داشت: به دلیل وجود فاکتورهای رشد در شیر ˈآغوزˈ عملکرد موثر روده نوزاد تکامل یافته و میزان نفوذ میکروارگانیزم ها و آلرژن ها به بدن نوزاد کاهش می باید.
سادات با بیان اینکه شیر ˈآغوزˈ (کلستروم) به عنوان نخستین واکسن نوزاد در مقابل بیماری های عفونی عمل می کند، عنوان کرد: آغوز احتمال ابتلای شیرخوار به بسیاری از عفونت ها مانند عفونت های گوش میانی، تنفسی و گوارشی را کاهش می دهد.
وی ابراز داشت: در صورت ابتلای کودک به بیماری شدت و احتمال مرگ ناشی از آن در شیرخواری که از شیر مادر تغذیه می کند به مراتب کمتر از سایر شیرخواران است.
شیر ˈآغوزˈ در سه تا چهار روز اول پس از تولد نوزاد از سینه مادر ترشح شده و سپس به تدریج در یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه به شیر رسیده تبدیل می شود و در طول این دوره ضمن افزایش حجم شیر ترکیبات آن نیز به طور نامحسوس تغییر می کند.
شروع به اولویت دادن به خواب خود و جبران کمبود آن می کنید، اصلاً نباید احساس گناه داشته باشید، چرا که در نهایت به سود هر دوی شما و کودکتان است.