به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، واکسن Tdap یکی از واکسن های مهم بزرگسالان است و فرد را در مقابل بیماری های کزاز، سیاه سرفه و دیفتری ایمن می کند. تزریق این واکسن در دوران بارداری کودک شما را در مقابل بیماری به نام سیاه سرفه محافظت می کند. همانطور که شاید شنیده باشید بیماری سیاه سرفه می تواند برای نوزادان خطرناک باشد و جانشان را تهدید کند. باید بدانید که واکسیناسیون نوزادان بعد از تولد در برابر این عفونت مؤثر نیست و تاثیری ندارد. تنها راه برای ایمنی نوزاد در برابر این بیماری دریافت پادتن از مادرش است، پس لازم است مادران باردار این واکسن را تزریق کنند.
طبق گزارش مرکز (EBCOG)، دریافت Tdap می تواند برای همه خانمهای بارداری که ممنوعیتی برای تزریق این واکسن ندارند مفید باشد. در هر بارداری باید یک دوز از واکسن Tdap تجویز شود، به عبارتی حتی اگر قبلاً این واکسن را تزریق کرده اید بعد از بارداری جدید دوباره باید آن را تزریق کنید. برای اطمینان از حفظ سلامت جنین بهتر است این واکسن در هفته 27 الی 36 حاملگی تزریق شود، اگرچه می توانید در هر زمانی از بارداریتان واکسن Tdap را تزریق کنید.
در حال حاضر این واکسن به طور رسمی در چندین کشور از جمله ایالات متحده، انگلستان، کانادا، نیوزیلند، بلژیک، برزیل، آرژانتین، مکزیک و اسرائیل برای محافظت نوزادان از عفونت ویروسی توصیه می شود.
خطرات سیاه سرفه برای نوزادان چیست؟
سیاه سرفه می تواند برای هر کس عارضه ای جدی باشد، اما در مورد نوزادان مساله حیاتی بوده و ممکن است تهدید کننده زندگی او باشد. هر ساله تا ۲۰ کودک در ایالات متحده بر اثر ابتلا به سیاه سرفه می میرند. حدود نیمی از نوزادان کمتر از ۱ سال که مبتلا به سیاه سرفه می شوند نیاز به بستری و معالجه در بیمارستان دارند. هرچه کودک کوچکتر باشد با ابتلا به سیاه سرفه خطر بیشتری او را تهدید می کند.
چگونه Tdap از نوزادان محافظت می کند؟
هنگامی که در دوران بارداری واکسینه می شوید، بدن شما برای مبارزه با بیماری آنتی بادی ایجاد می کند و این آنتی بادی ها به کودک در حال رشد شما نیز منتقل می شوند. آنتی بادی ها پس از تولد نوزادان تا زمانیکه خودشان بتوانند واکسینه شوند برای مدت کوتاهی از آنها محافظت می کنند. دریافت Tdap در دوران بارداری همچنین باعث می شود که در مدت زمانی که کودک شما بیشترین خطر ابتلا به بیماریها را دارد، خود و نوزادتان از گرفتن سیاه سرفه مصونیت داشته باشید.
Tdap در محافظت از نوزادان چقدر مؤثر است؟
واکسن Tdap از ابتلا به بیشتر موارد سیاه سرفه جلوگیری می کند، اما لزوماً همیشه هم اینگونه نیست. با این حال مطالعات نشان می دهد که نوزادانی که حتی علی رغم انجام واکسیناسیون به سیاه سرفه مبتلا می شوند دارای علائم ملایم تری بوده و احتمال خیلی کمتری برای بستری شدن در بیمارستان یا مرگ دارند.
در بارداری چه موقع باید واکسن Tdap بزنید؟
این کار را باید بین هفته ۲۷ تا ۳۶ ام بارداری انجام دهید.
اگر قبلاً واکسن کزاز زده باشیم چطور؟
تزریق Tdap در حین بارداری حتی اگر قبل از بارداری کزاز یا Tdap را زده باشید باز هم قابل توصیه است. اینگونه شما بیشترین آنتی بادی های ممکن برای مقابله با سیاه سرفه را دارید که می توانید در ماه های اول پس از دریافت واکسن به کودک خود نیز منتقل کنید.
آیا می توان صبر کرد و Tdap را پس از زایمان تزریق نمود؟
واکسیناسیون پس از زایمان امکان انتقال آنتی بادی های محافظ به کودک در حال رشد را از بین می برد. واکسیناسیون در دوران بارداری بهترین راه برای محافظت از خود و کودک در برابر سیاه سرفه است.
آیا واکسن Tdap بی خطر است؟
بله، واکسن Tdap برای زنان باردار بی خطر است. چندین مطالعه وجود دارد که ایمنی Tdap در دوران بارداری را مورد بررسی قرار داده است و نشان داده اند که دریافت واکسن باعث هیچگونه افزایش خطر و بروز عوارض در دوران بارداری شما نمی شود. Tdap همچنین در صورت تغذیه با شیر مادر نیز کماکان ایمن است.
عوارض جانبی شایع واکسن Tdapهمگی خفیف هستند که بیشتر شامل قرمزی، درد و تورم در محل تزریق می باشند. این عوارض در صورت بروز معمولاً طی چند روز از بین می روند.
آیا نوزادان باید برای مقابله با سیاه سرفه واکسینه شوند؟
اولین محافظتی که کودک در برابر سیاه سرفه دریافت می کند همان واکسن Tdap است که در دوران بارداری دریافت می کنید. از آنجا که این محافظت به سرعت از بین می رود او باید واکسن های خود را که از ۲ ماهگی شروع می شود دریافت نموده و محافظت شود. برای ایجاد ایمنی اولیه کودک شما در ۲ ، ۴ و ۶ ماهگی به یک سری از سه گانه دیفتری، کزاز و سیاه سرفه (DTaP) نیاز دارد. پس از آن دوزهای اضافی در دوران کودکی و سپس بزرگسالی تجویز خواهد شد.