همه چیز درباره خائن کشی
این فیلم مرتبط با دهه های ۳۰ و ۴۰ شمسی در شهرک غزالی و در سکوت خبری مقابل دوربین کیمیایی رفته بود.خائن کشی فیلمی ایرانی به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی و تهیه کنندگی علی اوجی محصول سال ۱۳۹۹ است.
فیلم جدید مسعود کیمیایی داستان رفاقت است. این فیلم زندگی مهدی بلیغ مشهورترین سارق و کلاهبردار ایرانی را به تصویر می کشد. مهدی بلیغ مشهور به آرسن لوپن ایران، یک دزد و خلاف کار ایرانی بود که بیشتر کارهای غیرقانونی خود را در دهه های ۳۰ و ۴۰ خورشیدی انجام می داد. مهدی بلیغ از دل طبقه ی فقیر جامعه بیرون آمده بود و شاگرد اول مدرسه بود اما آنقدر خانواده اش دست تنگ بود که مجبور شد مدرسه را رها کند اما همین هوش بالا بعداً او را به معروف ترین خلافکار تهران تبدیل کرد. او در یکی از این کلاهبرداری های هوشمندانه ی خود کاخ دادگستری تهران را به عنوان یک هتل زیبا به دو تاجر آمریکایی (در برخی منابع گفته شده دو تاجر عرب) به صورت غیرقانونی فروخت. مهدی بلیغ که به علت قتل عمد در زندان بود بعد از پیروزی انقلاب از زندان آزاد شد. اما مدت کوتاهی پس از آن به دلیل اعتیاد و همراه داشتن مواد مخدر دوباره دستگیر و در سال ۶۰ به دستور صادق خلخالی در خیابان ناصرخسرو تهران تیرباران شد.
بلیغ درگیر یک انتقام جویی شد که زندگی اش را به هم ریخت و همین قصه ی فیلم تازه مسعود کیمیایی است. مسعود کیمیایی حتی مهدی بلیغ را می شناخته و از نزدیک او را دیده و بلیغ ماجراهای جالبی از زندگی خودش را برای کیمیایی تعریف کرده است. خائن کشی فیلم پربازیگری محسوب می شود و یکی از نکات جالب درباره ی این فیلم ترکیب متفاوت بازیگران آن است.
خائن کشی در زمان دکتر مصدق می گذرد، گروهی از بانک ملی پول می دزدند (یا به قول خودشان قرض می گیرند) تا آن را به دولت بدهند. کیمیایی قصد ندارد این ماجرا را باز کند و رمزگشایی این واقعه عجیب و غریب اقتصادی- تاریخی را به خود تماشاگر واگذار می کند. این گروه طرفدار مصدق، پس از ربودن پول ها، در یک خانه پناه می گیرند و یکی از آنها هم زندانی می شود. ماجرا از اینجا به بعد درباره این گروه و پول های ربوده شده است و البته یک سری خرده داستان هم در این بین روایت می شود که مثل پیام بازرگانی می آیند و می روند.
افرادی که در این گروه قرار می گیرند هیچ پیشینه ای ندارند، برخی از آنها هم که قرار است به روایت قصه خود بپردازند در دقایق پایانی این کار را می کنند. این کاراکترها عاشق همدیگر هم می شوند و لابد به خیال کارگردان، تماشاگر قرار است این عشق ها را باور کند و با آنها همسو بشود. اصلا مشخص نیست چرا فلانی عاشق فلانی می شود و همه چیز در سطحی ترین حالت خود قرار دارد.
فیلمبرداری فیلم خائن کشی در سال ۹۹ آغاز شد و در روز ۲۹ اسفند ماه همان سال، همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به پایان رسید.
بازیگران و عوامل فیلم خائن کشی
در فیلم سینمایی خائن کشی بازیگرانی همچون فرهاد آئیش، امیر آقایی، سارا بهرامی، پانته آ بهرام، مهران مدیری، پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، حمید رضا آذرنگ، سام درخشانی، الهام حمیدی و نرگس محمدی به ایفای نقش می پردازند.
مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، مدیر صدابرداری: اسحاق خانزادی، طراح صحنه: سهیل دانش اشراقی، تدوین: سپیده عبدالوهاب، طراح چهره پردازی: محسن دارسنج، طراح لباس: مارال جیرانی، مدیرتولید: محمد حیدرقلی، مدیر برنامه ریزی: مسعود حقی، منشی صحنه: شهرزاد مطلق، جلوه های ویژه میدانی: آرش اقا بیک، جلوه های ویژه کامپیوتری: محمد برادران، طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان، عکاس: احمدرضا شجاعی، ساخت فیلم پشت صحنه: شهیار کبیری، عکاس: احمدرضا شجاعی، طراح بدلکاری: ارشا اقدسی، جانشین تولید: عماد طاهری، مدیر تدارکات: هادی غفارلو، دستیار تهیه: صدف رضا پور و مدیر روابط عمومی: سپیده حیدرآبادی دیگر عوامل این فیلم هستند.
بیوگرافی مسعود کیمیایی
مسعود کیمیایی متولد ۷ مرداد ۱۳۲۰، فیلم ساز و نویسندهٔ ایرانی است. او از چهره های برجسته سینمای ایران و از چهره های اصلی موج نوی سینمای ایران است.او را کارگردانی مؤلف و تأثیرگذار دانسته اند که در شکل گیری اقتصاد سینما در ایران نقشی مهم داشته است. کیمیایی همچنین معروف به استاد قهرمان سازی در سینمای ایران است. حرفه فيلمسازي را با دستياري ساموئل خاچيكيان در فيلم «خداحافظ تهران» آغاز كرد. او نخستين تجربه حرفه اي خود را در فيلم «بيگانه بيا» آموخت. او علاوه بر فعالیت های سینمایی، نوشتن رمان و شعر را نیز تجربه کرده است. کیمیایی در سال ۱۹۹۱ برای فیلم دندان مار نامزد جایزه خرس طلایی جشنواره فیلم برلین شد و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم برلین نیز به او رسید. همچنین در سال ۱۳۸۹ از جشنواره فیلم فجر برای فیلم جرم سیمرغ بلورین بهترین فیلم گرفت.