خیلی از افراد قبل از اینکه شروع به یادگیری موسیقی کنند این سوال برایشان پیش می آید که چرا باید موسیقی را یاد بگیرند و آموزش موسیقی چه مزایایی برای آنها دارد و آیا زمان و هزینه ایی که برای یاد گیری موسیقی صرف می کنند ارزش دارد و چه تاثیر مفیدی بر روی زندگی کاری و شخصی آن ها دارد؟تاثیرات یادگیری موسیقی بر روی زندگی به اندازه ورزش و کارهای دیگر ملموس نیست و افراد پس از وارد شدن به دنیای موسیقی تاثیرات شگفت آور و تغییراتی که در زندگی حرفه ایی و شخصی شان ایجاد می شود را درک می کنند.
زمانی که شما نوازندگی یک ساز و یا خوانندگی را یاد بگیرید، می توانید لحظه های زیبا و خاطره انگیز را برای خانواده و دوستان خود ایجاد کنید و همگی از موسیقی زنده لذت ببرید . این کار باعث نزدیک ترشدن اطرافیان به شما و ایجاد صمیمیت بیشتر می شود. با نوازندگی در جمع دوستان جدیدی برای شما پیدا می شود. همچنین نواختن در جمع موسیقیدان ها باعث پیشرفت و فراهم کردن فرصت های خوب در زمینه موسیقی برای شما خواهد بود. بهترین مکان برای پیشرفت و لذت بردن بیشتر از موسیقی هم نوازی با دوستانی است که موسیقی کار می کنند و می توانید با آن ها یک گروه موسیقی تشکیل بدهید.
یکی دیگر از مزایای آموزش موسیقی افزایش قوه خلاقیت است. موسیقی و نوازندگی از خلاقیت بشر شکل گرفته است. فضای بسیار مناسبی در موسیقی برای ایجاد خلاقیت وجود دارد درک از محیط پیرامون و دقیق شدن در اتفاقات موجود باعث ایجاد کردن راه و ایده های جدید برای افراد می شود. یک نوازنده در مسیر یادگیری موسیقی نکات خلاقانه زیادی یاد می گیرد خلق کردن یک آهنگ جدید، بداهه نوازی با ساز و اجرای آهنگ های موجود با شکل و برداشتی متفاوت راه هایی است که موسیقی برای افراد ایجاد می کند تا موتور مغز خود را به کار بیندازند و خلاقیت خود را با آزادی عمل بروز دهند. خیلی از افراد موفق به نوعی هر چند مقدار کم با موسیقی سر و کار داشته اند و این نشان دهنده قدرت موسیقی در ایجاد خلاقیت است.
فواید نواختن سازدهنی بر سلامتی
فواید نواختن سازدهنی در زندگی انسان با یک اصل مرتبط است و آن اصل این است که انسان هر چه بیشتر از طبیعت و اصل وجودی خودش دور بشود بی قراری و تشویش بیشتری را تجربه می کند. حال یک سوال مهم پیش می آید، طبیعت ما چیست و چه ارتباطی با سازدهنی دارد؟ملودی امواج دریا، نوای خوش پرندگان، سکوت زیبای کویر و صدای وزش باد در مراتع همه و همه چیزهایی هستند که حتی با تصورشان نیز حال خوشی در رگ هایمان جریان می یابد. بله موسیقی همان طبیعت وجودی ماست. و چه نوایی در موسیقی خوش تر از نوای سازی که از جان ما ریشه می گیرد.
۱-یادگیری سازدهنی برای سلامتی روحی مفید است.
نواختن سازدهنی و هر ساز دیگری، به جسم و روان آرامش می دهد. به طور خاص، سازدهنی می تواند سطح فشار خون را بهبود بخشد و همچنین با مشکلاتی از جمله اضطراب، استرس و افسردگی مقابله کند. سایر مشکلات که با استفاده از سازدهنی می توانیم آنها را کنترل نماییم شامل بی خوابی و اختلال نقص توجه هستند. نواختن سازدهنی، نه تنها باعث کاهش فشارهای عصبی در خود نوازنده می شود، بلکه دیگران را هم آرام می کند. صدا و ویبره ای که توسط سازدهنی تولید می شود، می تواند بر ترشح اندورفین توسط بدن تاثیر مثبت بگذارد و استرس و اضطراب را کاهش دهد.
۲-سازدهنی در بهبود توانایی های شناختی موثر است.
وقتی صحبت از توانایی های شناختی می شود، نوازندگان سازدهنی بهتر از افراد غیر موزیسین عمل می کنند. یادگیری نحوه نواختن سازدهنی می تواند به ویژه برای افراد با سن بالا (65 سال به بالا) مفید باشد، زیرا اثبات شده که این کار تأثیر مثبت بر بخش هایی از مغز دارد که کنترل شنوایی، حافظه و هماهنگی را بر عهده دارند. همچنین آموزش سازدهنی می تواند به بهبود سطح ضریب هوشی فرد کمک کند.
۳-سازدهنی به تقویت حافظه کمک می کند.
هم نوازندگان بزرگسال و هم نوازندگان جوان می توانند با نواختن سازدهنی ذهن خود را فعال و هوشیار نگه دارند. این امر باعث تقویت حافظه می شود. با تقویت حافظه، انجام کارهایی مانند یادگیری زبان خارجی، حافظه کلامی یا به ذهن سپردن اطلاعات بسیار راحت تر می شود.سازدهنی تنها یک ساز نیست بلکه دارویی برای انسان های پر مشغله و عصبی امروز است.
۴-سازدهنی برخی از مشکلات تنفسی را برطرف می کند.
مشاهده شده است که سازدهنی می تواند به طرز غیر قابل باوری به بهبود برخی از بیماری های تنفسی مانند آسم و برونشیت کمک کند. متخصصان اظهار داشته اند که دلیل اصلی عملکرد مناسب سازدهنی در چنین بیماری هایی این است که نواختن این ساز شما را به تنفس صحیح عادت می دهد. دم و بازدم مناسب و تنفس دیافراگمی، که روش طبیعی تنفس انسان است، منجر به افزایش میزان جذب و ذخیره اکسیژن در ریه ها می شود.
۵-نواختن سازدهنی، هماهنگی اندام ها را افزایش می دهد.
وقتی یاد می گیرید چگونه سازدهنی بنوازید، در واقع قسمت هایی از مغز شما فعال می شوند که مهارت های حرکتی را کنترل می کنند. نواختن سازدهنی شما را ملزم می کند همزمان کارهای مختلفی مانند تنفس صحیح و همچنین کنترل ریتم و دست و دهان را انجام دهید. نکته مهم در نواختن سازدهنی این است که بدون این که با چشمتان ساز را ببینید، باید جای درست سوراخ ها را با حرکت دادن ساز بر روی لبتان پیدا کنید.
۶-آموزش سازدهنی مهارت های ریاضی را تقویت می کند.
در حین آموزش سازدهنی یاد می گیرید که چگونه ریتم ها و نت های مختلف را دنبال کنید. این مهارت یکی از اساسی ترین توانایی های موسیقی به شمار می رود. روند یادگیری تئوری موسیقی شامل چندین مفهوم ریاضی مانند کسرها و محاسبه فواصل است. ریتم خوانی و محاسبه زمان مناسب برای نواختن هر نت، مهارتی مهم در موسیقی به شمار می رود که در سازدهنی یاد میگیرید.
۷-آموزش سازدهنی نظم و تعهد را تقویت می کند.
اگرچه یادگیری سازدهنی آسان است، اما برای تسلط بر آن، به تعهد و نظم در برنامه روزانه نیاز دارید. آموزش حرفه ای سازدهنی به گذر زمان و تلاش بسیار نیاز دارد؛ درست مانند هر ساز دیگری. در طول این مسیر، نوازندگان جوان و نوجوان می توانند برخی از مهارت های زندگی از جله نظم، مدیریت زمان، تعهد و صبر را تمرین کنند.
۸-می توانید در هر مکانی سازدهنی بزنید.
ویژگی بسیار عالی سازدهنی این است که می توانید آن را به راحتی با خود حمل کنید و هر کجا که زمان آزاد داشتید آن را از جیبتان بیرون آورده و بنوازید. سازدهنی علاوه بر قابل حمل بودن، در مقایسه با سازهای دیگر مانند فلوت و شیپور کاملاً مقرون به صرفه است. این هزینه کم و قابلیت حمل آن، سازدهنی را به یک ساز ایده آل و انعطاف پذیر تبدیل می کند.نواختن سازدهنی به غیر از تمام فواید مستقیمی که برای سلامتی افراد دارد یک هنر است و هنر نیز خود معجزه است. هنگامی که شما یک هنر را بلد هستید و می توانید در تنهایی و جمع حال خود و دیگران را خوب کنید اعتماد به نفسی معجزه آسا وجود شما را فراخواهد گرفت.
1 سال پیش