بسیاری از مواد غذایی برای زنان باردار مضر است و نخوردن آن ها بهترین احتیاط است. بسیاری از مواد غذایی دیگر نیز مفید بوده و توصیه می شود که حتما در طول این دوره از آن ها بیشتر مصرف کنند. میگو از جمله مواد غذایی بسیار پر خاصیت است که سرشار از مواد مغذی از جمله فسفر می باشد. اما این که خوردن میگو در بارداری و زنان باردار مفید هست یا مضر می بایست به درستی بررسی شود. تا بدون هیچ نگرانی مصرف آن انجام شود.
مزایای میگو در بارداری برای جنین
اسید های چرب امگا ۳ بر روی سلامت قلب و کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL تاثیر می گذارد. این موضوع می تواند خطر ابتلا به آترواسکلروز و فشار خون بالا که معمولا در دوران بارداری مادران را اذیت می کند، تاثیر مثبت داشته باشد. همچنین مواد غذایی موجود در میگو نیز می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بر سلامت استخوان های جنین تاثیر مثبت بگذارد.
چه مقدار میگو در هفته بخوریم؟
کنترل دریافت میگو بسیار پراهمیت است. FDA توصیه میکند که زنان باردار می بایست 12 اونس یا 340 گرم میگو در هر هفته مصرف کنند. میگو باید کاملا تمیز و پخته شده باشد. این توصیه ها به این دلیل است که خوردن میگو در دوران بارداری امکان مسمومیت با جیوه را در مادر باردار افزایش می دهد. مصرف خیلی زیاد میگو به تکامل بافت عصبی در جنین آسیب می رساند و منجر به مرده زایی و یا تولد نوزاد ناقص می شود. به همین دلیل است که مهمه که مصرف میگو را به دوبار در هر هفته محدود کنید. علاوه بر این مقدار غذاهایی دریایی باید با کمترین مقدار جیوه مورد استفاده قرار بگیرد.
توصیه هایی برای مصرف میگو در دوران حاملگی
در سالهای اخیر بسیاری از خانوم های حامله مصرف میگو و دیگر غذا های دریایی را جزو غذاهای ممنوعه برای خود می پنداشتند، در حالی که امروزه ثابت شده، تنها برخی از غذا های دریایی برای دوران حاملگی ممنوع است که میگو جزو آنها نمی باشد.غذا های دریایی حاوی مواد مغذی زیادی برای تامین نیاز های حیاتی مادران باردار و شیرده می باشد، ضمن اینکه به رشد و نمو جنین نیز کمک می کنند، با این حال لازم است حتما از ایمنی غذا های دریایی و اینکه کدامیک از آنها جزو غذا های ممنوعه در بارداری هستند، اطمینان حاصل شود.همانطور که گفتیم؛ برخی از غذا های دریایی دارای جیوه بالا هستند و وجود جیوه می تواند منجر به آسیب سیستم عصبی جنین شود، از جمله ماهی های ممنوع و مضر برای دوران بارداری می توان به کوسه، اره ماهی، شاه ماهی خال مخالی، ماهی کاشی، تن تازه و رافی نارنجی اشاره کرد.
البته برخی دیگر از جانوران دریایی همچون میگو که دارای خواص زیادی نیز هستند برای مصرف در دوران بارداری بی خطر می باشند، حال در صورتی که علاقمند به خوردن غذا های دریایی در این دوران هستید، می توانید از انواع میگو، زغال ماهی، ماهی سالمون، گربی ماهی، ماهی قزل آلا، تن کنسرو شده، ماهی روغن و تیلاپیا استفاده نمایید.اگرچه این ماهی ها نیز حاوی مقداری جیوه هستند، اما مقدار کم جیوه آنها خطر چندانی برای مادر باردار ندارد، از این رو می توان در هفته دو تا سه وعده و یا اینکه حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم ماهی مصرف کرد.
مضرات مصرف میگو در دوران حاملگی
مادران باردار لازم است در دوران بارداری از مصرف غذا های دریایی خام اجتناب کنند، زیرا بارداری سیستم ایمنی بدن مادران را تضعیف کرده و غذا های دریایی ناپخته خطرات ناشی از ابتلا به بیماری های ناشی از غذا همچون مسمومیت های غذایی و عفونت ها را افزایش می دهد، زیرا بیماری های ناشی از غذا برای جنین بسیار خطرناک می باشند.
از این رو لازم است در دوران حاملگی از مصرف میگو خام، سوشی خام، ساشیمی، سیرویچ و دیگر غذا های دریایی خام و نپخته خودداری شود، البته برخی رستوران های دریای در غذاخوری شان از میگو های سرخ شده و دیگر غذا های دریایی پخته شده سرو می کنند که مصرف آنها کاملا بی خطر می باشد، همچنین می توانید میگو و سایر غذا های دریایی را در منزل و در دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت (۶۲.۸ درجه سانتیگراد) طبخ نمایید.
آیا می توان در بارداری میگوی خام خورد؟
بهترین حالت مصرف میگو در بارداری و زنان غیر باردار حالت تازه و سرخ شده است. این نوع میگو کمتر از سایر گوشت ها در خطر بیماری های مختلف قرار دارد. بهتر است میگو های یخ زده را کمتر مصرف کنید و میگوی تازه را جایگزین آن کنید.چرا که میگوی یخ زده تبدیل به یک تکه گوشت سخت و لاستیکی می شود که مواد غذایی خود را تا حد زیادی از دست می دهد. توجه داشته باشید که پوست میگو را به خوبی بگیرید.پشت سر میگو یک شکاف ایجاد کنید و رگ سیاه رنگی که پشت گردن قرار گرفته را بیرون بکشید و هیچ گاه آن رگ را نخورید. به این صورت میگو برای تمامی افراد حتی زنان باردار نیز قابل مصرف و مفید خواهد بود.
نکاتی که در تهیه و پخت میگو باید رعایت کنید
در خرید میگو دقت کنید که میگوی سالم بوی زهم نمی دهد، رنگش روشن است و بافت محکمی دارد. اگر میگویی که می خرید دریایی باشد به رنگ صورتی روشن است و اگر میگو پرورشی باشد رنگ آن سفید یا با پوسته ای به رنگ سبز زیتونی می باشد. میگوی فاسد رنگ طبیعی خود را از دست داده و سفید و کدر می شود. در میگوی سالم سر کاملا به بدن چسبیده و پوست سفت و سختی دارد. بافت گوشت حالت طبیعی دارد و در هنگام طبخ گوشت و پوسته به رنگ نارنجی مایل به قرمز تغییر می کند. در میگوی فاسد سر در حال کنده شدن می باشد و پوسته روی گوشت نرم شده و به راحتی جدا می گردد.
طرز تهیه و طبخ میگو، سه مرحله ای است. میگو در حرارتی یک تا دو ذقیقه ای که می بیند ترد می شود و بعد از آن سفت می گردد و بعد از اینکه نیم ساعت خوب به همراه آب و روغن پخته شود بافت نرم و لطیفی پیدا می کند. شما برای آن که مزه بهتری به میگو بدهید می توانید میگو را با پیاز و زعفران تهیه کنید و آن را با سبزی پلو بخورید.اگر چه خواص میگو در بارداری بسیار زیاد است اما چه در بارداری و چه در تمام اوقات دیگر در برنامه غذایی خود، از فرآورده های دریایی استفاده کنید و از خواص بی نظیر و فواید مهم و شگفت انگیز آنها بهره مند شوید.