به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، همین چند دهه پیش، زندگی کردن با مادر شوهر و پدر شوهر در حانواده ها، رایج بود و اکثر دخترها وقتی به خانه بخت می رفتند، در یکی از اتاق ها یا طبقات خانه خانواده شوهر سکونت می کردند، اما به تدریج شکل زندگی ها عوض شد تا جایی که نه عروس ها تمایلی به زندگی با خانواده شوهر در یک خانه دارند و نه خانواده شوهر خیلی رغبتی از خود نشان می دهند. اما گاهی اوقات پیش می آید که عروس خانم ها به علت مشکلاتی مجبور می شوند در ساختمان همسر شان زندگی کنند. این امر باعث بروز مشکلاتی می شود.
امروزه، زوج های جوان، به دنبال استقلال هستند و بیش از هر چیز به آن اهمیت می دهند، اما از طرفی دیگر پدر و مادرها همچنان دوست دارند با قوانین نانوشته روزگار خود با عروس و دامادشان رفتار کنند و فرزندانشان نیز چون جوانی خودشان، به سبک والدین شان، ساز زندگی مشترک شان را کوک کنند. در این موقعیت، احتمال چالش با خانواده همسر امری حتمی است، اما سوال اینجاست اختلاف با خانواده همسر از کجا نشات می گیرد و راهکارهای مقابله با این اختلافات چیست؟ زندگی کردن با خانواده همسر را باید جزو استرس های وطنی محسوب کرد. برای مقابله با این استرس، در وهله اول باید متوجه باشیم که چه اتفاق هایی ممکن است بیفتد و سپس باید بدانیم که در مقابل این اتفاق ها چه عکس العملی باید انجام دهیم، تا حریم احترام و صمیمیت نشکند و در عین حال، مرز شخصی زندگی خود را نیز با آنها داشته باشیم.
قوانین زندگی در کنار خانواده همسر: چطور یک زندگی آرام داشته باشیم؟
حالا که زندگی با مادر شوهر را قبول کرده اید، باید راهی بیابید که زندگی برای همه شما بهتر و آرام تر شود. زندگی با خانواده همسر در یک خانه دارای مزایایی نیز هست. می توانید پول بیشتری پس انداز کنید. احتمال دریافت کمک در امور خانه و بچه داری بیشتر است. البته در کنار تقسیم وظایف خانه داری، فرصت آن را دارید که یکدیگر را به خوبی بشناسید و با هم ارتباط عاطفی برقرار کنید.
برای بهره بردن از این مزایا، نکات زیر را فراموش نکنید:
مرز تعیین کنید:
همه چیز بهتر است قبل از نقل مکان به خانه مادر همسرتان مشخص شود. در مورد مسائل اصلی توافق کنید. اگر قرار است هر دو در یک خانه زندگی کنید، مسئولیت ها را مشخص کنید. چه کسی قرار است آشپزی کند؟ چه کسی خانه را تمیز می کند؟ مشخص بودن وظایف از بحث های آینده پیشگیری می کند.
اگر قرار است در دو خانه نزدیک به هم زندگی کنید، قوانین کمی متفاوت خواهد بود. در چه فواصلی به خانه مادر همسرتان سر می زنید؟ آیا همسرتان می تواند تنها آنجا برود؟ آیا مادر همسرتان باید کلید خانه شما را داشته باشد؟
داشتن یک شب مخصوص به شما دو نفر یکی از دیگر قانون های مفید برای زندگی در کنار خانواده همسر است.
قوانین باید به نحوی باشند که زند’ی را برای شما و دیگران آسان کنند.
حریم شخصی:
زوجین، به خصوص زوج هایی که تازه ازدواج کرده اند، به حریم شخصی نیاز دارند. این برای صمیمیت بیشتر، شناخت بهتر یکدیگر و ساختن خانواده مستقل لازم است. داشتن حریم شخصی با وجود زندگی در کنار خانواده همسر کمی دشوار است. هر چند درست کردن حریم شخصی در خانه خانواده همسر دشوار است، اما سعی کنید نقطه ای از خانه را به سلیقه خودتان دو نفر دکوراسیون کنید، برای مثال اتاق خوابتان.
برای دیگران مشخص کنید که زمانی از روز یا حتی چند روز در هفته، صرفا مخصوص شما دو نفر است. برای مثال، اگر برای مادر همسرتان مهمان می آید، الزامی وجود ندارد که شما همیشه به آنجا بروید. حتی اگر خانواده همسرتان اصرار می کنند و خودتان علاقه ای ندارید، از قوانینی که برای حریم شخصی خود تعیین کرده اید کوتاه نیایید.
از بحث های خانوادگی دور بمانید:
زندگی در یک خانه باعث می شود پتانسیل بحث و اختلاف بالا باشد. اگر متوجه وجود اختلاف بین همسرتان و خانواده اش یا دیگر اعضای خانواده همسرتان شدید، از اختلاف دور بمانید و دخالت نکنید. اگر در یک خانه زندگی می کنید، محیط را ترک کنید و به اتاق خودتان بروید.
با خانواده همسرتان بحث نکنید:
علاوه بر دور ماندن از بحث های داخلی خانواده همسرتان، شما نیز باید سعی کنید از بحث با آنها خودداری کنید (کاری که گفتنش ساده تر از انجام دادنش است!) از کنایه ها و زخم زبان ها بگذرید و هیچ توجهی به آنها نکنید. این رفتارهای مخرب با هدف آزار دادن شما انجام شده اند، پس با نشان دادن آرامشتان آنها را خنثی کنید. به تدریج افراد متوجه می شوند که این استراتژی روی شما اثری ندارد و دست از رفتار خود می کشند.
دور ماندن از بحث بدین معنی نیست که اجازه دهید حریم شخصی شما نقض شود. اگر مادرهمسرتان عادت دارد بی اجازه وارد اتاق خوابتان می شود، ایرادی ندارد با مهربانی و لبخند از او بخواهید قبل از ورود در بزند. اگر برادر همسرتان بدون پوشش مناسب صبح ها وارد آشپزخانه می شود، ایرادی ندارد با محبت از او بخواهید لباس پوشیده تری جلوی شما بپوشد.