به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، اکبر جوجه یکی از انواع غذاهای پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرستان گلوگاه می باشد. این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که توسط علی اکبر کلبادی نژاد ابداع شده است. برای تهیه این غذای خوشمزه از مرغ های جوان با وزن کم استفاده می شود و به همین دلیل اکبر جوجه دارای بافتی نرم و بسیار لطیف می باشد. روش پخت این غذا به این شکل است که ابتدا گوشت مرغ را با مواد طعم دهنده طعم دار می کنند، سپس آنرا در مخلوطی از کره و روغن به صورت شناور سرخ می کنند که باعث می شود این غذا کالری بالایی داشته باشد.
یکسری نکات ظریف در دستور پخت اکبر جوجه وجود دارد که اصطلاحا همان فوت کوزهگری است. ما هم در این بخش قصد داریم تمامی نکات و مواردی که کمک میکند تا شما این غذا را به بهترین شکل ممکن طبخ کنید، در اختیارتان قرار دهیم. این نکات عبارتند از:
یکی از مهمترین نکات برای پخت اکبر جوجه انتخاب مواد اولیه تازه است. برای مثال، اگر بتواند برای پخت اکبر جوجه، مرغ کشتار روز را بخرید، غذای شما خوشمزهتر از زمانی میشود که مرغ درون فریزر بوده و منجمد شده است.
یکی دیگر از مواردی که در دستور پخت اکبر جوجه مهم است، رعایت نسبت مواد اولیه است. اگر شما مقدار مواد اولیه را به دلخواه خود کم یا زیاد کنید، مزه غذای آماده شده، شبیه به غذای اصلی نیست و بنابراین در استفاده از مواد اولیه، بایستی تناسب را رعایت فرمایید؛ بهخصوص موادی که برای مزهدار کردن جوجهها استفاده میشوند.
یکی دیگر از نکات مهمی که باید در طرز تهیه اکبر جوجه رعایت کنید، جدا نکردن پوست مرغ جوجهها است؛ زیرا گوشت جوجه بخاطر وزن کمشان، نرم و لطیف است و اگر در معرض حرارت مستقیم قرار بگیرند، خیلی سریع میسوزند. این در حالی است که با وجود پوست مرغ، آب میان بافتی گوشت مرغ در حین پخت حفظ میشود و چربی طبیعی پوست مرغ سبب نرم و ترد شدن گوشت میشود.
بهترین روغن برای سرخ کردن مرغ اکبر جوجه روغنهای زیتون، کنجد، نارگیل و گردو هستند چرا که این نوع روغنها در درجه حرارت بالا از پایداری زیاد و جذب روغن کمتری برخوردار بوده و به راحتی نمیسوزند و باعث خوشمزهتر شدن و طعم و کیفیت بالای جوجهها شده اما روغنهای معمولی جذب روغنشان بیشتر است و تحت تاثیر حرارت، زودتر میسوزند.
معمولاً اکبر جوجه هم با برنج آبکش و هم برنج کته سرو میشود اما سرو اکبر جوجه به روش مازندرانی باید حتماً با برنج پخته شده به روش کته باشد.