به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز است که قراردادهای هوشمند را اجرا می کند: هیچ گونه احتمال از کارافتادگی، سانسور، تقلب یا دخالت افراد شخص ثالث برای برنامه هایی که روی اتریوم اجرا می شوند، وجود ندارد.
در ساده ترین جمله، اتریوم یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که توسعه دهندگان را قادر می سازد تا برنامه های غیرمتمرکز خود را روی آن پیاده سازی کنند. این برنامه ها تحت کنترل و نظارت هیچ سازمان و نهادی نخواهند بود و تراکنش ها و معاملات روی اتریوم به صورت کاملا مستقل از بانک ها یا نهادهای دیگر پولی انجام می شوند. ارز دیجیتال این شبکه هم اتر نام دارد و واحد اختصاری آن ETH است.
هر کسی قادر است با استفاده از اتریوم برنامه غیرمتمرکز خود را توسعه دهد. همچنین توسعه دهندگان می توانند بدون نیاز به ساخت بلاک چین جدید، با استفاده از اتریوم برای برنامه های خود ارز دیجیتال مستقل بسازند که به آن ها توکن می گویند. در واقع توکن، ارز برنامه های غیرمتمرکزی هستند که خودشان بلاک چین خصوصی ندارند و از بلاک چین های دیگر مثل اتریوم استفاده می کنند.
تا قبل از پیدایش اتریوم، برنامه نویسان بلاک چین برای ساخت ارز دیجیتال خود از ابتدا مجبور به ساخت یک بلاک چین جداگانه بودند اما امروزه بلاک چین اتریوم میزبان هزاران هزار توکن است.
تیم اتریوم دلیل ساخت این شبکه را اینگونه عنوان می کنند:
اتریوم ایجاد شد تا ما برای انجام کارهایمان به هیچ بانک، شرکت و نهاد دیگری به جز خودمان نیاز نداشته باشیم.
هدف اتریوم تبدیل شدن به یک کامپیوتر جهانی است. یک کامپیوتر برای همه کارها
ارزدیجیتال اتریوم یکی از رمزارزهایی است که توانسته جای خود را در بازار ارزهای دیجیتال باز کند و محبوبیت زیادی بین کاربران پیدا کند. همانطور که خیلی از شما می دانید بیت کوین اولین و معتبرترین ارزدیجیتالی است که در بازار رمزارزها وجود دارد. برای این که بخواهیم پیشرفت ارز دیجیتال اتریوم را نشان دهیم همین کافی است که بگوییم این روزها با بیت کوین مقایسه می شود.مقایسه ای که از اساس اشتباه است زیرا اهداف و قابلیت های آن ها بسیار متفاوت است.
پیدایش اتریوم
خالق اتریوم یک جوان 25 ساله ی روسی است به نام ویتالیک بوترین. او در سال 2013 در حالی که فقط 18 الی 19 سال سن داشت وایت پیپر اتریوم را منتشر کرد. وایت پیپر یا همان شناسنامه محتوی تمام اطلاعات مربوط به یک ارز دیجیتال است.ایده ی ویتالیک با گذشت زمان و رفع ایراداتش تغییر شکل داد و به اتریومی که امروز می بینیم تبدیل شد. در ژانویه ی سال 2014 پلتفرم ایتریوم به طور رسمی شروع به کار کرد. اعضای تیم اولیه ی توسعه ی پلتفرم ویتالیک بوترین، میهای آلیسی، آنتونی وی لوریو و چارلز هاسکینسون بودند. سپس در ژوئن سال 2014 بنیاد غیرانتفاعی ایتریوم برای کمک بیشتر در توسعه ی پلتفرم تاسیس شد. این بنیاد هم اکنون در کشور سوئیس قرار دارد.در ژوئن و اگوست 2014 ارز دیجیتال اتریوم در ازای بیت کوین فروخته شد.
شبکه ی اتریوم و ویژگی هایش
شبکه ی ایتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز است که هدف آن هوشمندسازی فرایندها و ایجادفضایی برای اجرای برنامه های غیرمتمرکز و خودکار است. اتریوم یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فناوری بلاک چین است که توسعه دهندگانش را قادر می سازد تا برنامه های غیرمتمرکز خود را روی آن پیاده کنند. این شبکه تحت نظارت هیچ نهاد یا سازمانی نیست و تراکنش ها و معاملاتش به صورت کاملا مستقل انجام می شوند. تا قبل از پیدایش اتریوم برنامه نویسان بلاک چین برای این که ارز دیجیتال خود را بسازند ابتدا مجبور بودند یک بلاک چین جداگانه برای آن ایجاد کنند اما امروزه شبکه ی اتریوم امکان ساخت هزاران توکن را بر روی بلاک چین خودش به توسعه دهندگان می دهد. توکن در واقع ارز برنامه های غیرمتمرکزی است که خودشان بلاک چین خصوصی ندارند و از بلاک چین های دیگر مثل بلاک چین شبکه ی ایتریوم استفاده می کنند.
قرارداد هوشمند در اتریوم
تیم ارزدیجیتال اتریوم دلیل ساخت این شبکه را این گونه عنوان می کنند: اتریوم ایجاد شد تا ما برای انجام کارهایمان به هیچ بانک شرکت یا نهادی نیاز نداشته باشیم. یکی از مواردی که این هدف تیم اتریوم را به عملی شدن نزدیک کرد ایجاد قراردادهای هوشمند بود. قراردادهای هوشمند بدون نیاز به واسطه فرایند اجرای قرارداد را پس از بررسی صحیح بودن مفاد آن انجام می دهند. در این قراردادها شخص یا نهادی قادر به کنترل قرارداد نیست و همین موضوع نیاز به اعتماد را به افرادی که می توانند مرتکب خطا شوند در اجرای قرارداد از بین میبرد.
کیف پول های اتریوم
شما برای ذخیره ی ارزدیجیتال اتریوم نیاز به کیف پول یا wallet دارید. کیف پول های زیادی برای این ارز توسعه داده شدند اما چند مورد از مشهورترین کیف پول های اتریوم به شرح زیر است.
کیف پول میست(mist):
کیف پول رسمی اتریوم میست نام دارد. وقتی میخواهید از میست استفاده کنید باید تمام بلاک چین اتریوم را دانلود کنید. به همین خاطر استفاده از آن به تازه کاران پیشنهاد نمی شود.
مای اتر ولت (myetherwallet):
مای اترولت پرکاربردترین کیف پول اتریوم است. این پلتفرم تحت وب می باشد اما امنیت آن تضمین شده است. سرور این برنامه توسط هیچ شخص سومی کنترل نمی شود و به شما امکان نوشتن و دسترسی به قراردادهای هوشمند را می دهد.
LEDGER NANO S:
این کیف پول سخت افزاری یکی از امن ترین گزینه ها برای ذخیره ی ارز دیجیتال اتریوم است. بهترین نکته در مورد این کیف پول ارائه ی یک نمایشگر OLED است که به شما امکان کنترل تراکنش ها را می دهد.
TREZOR:
ترزور اولین کیف پول سخت افزاری بیت کوین است که برای ذخیره ی اتریوم هم استفاده می شود.
مزایا و معایب پلتفرم اتریوم
شناخت مزایا و معایب شبکه ی غیرمتمرکز اتریوم می تواند دید بهتری نسبت به این پلتفرم به شما بدهد.
مزایا:
1- غیرقابل تغییر بودن یکی از مزایای اصلی شبکه های غیرمتمرکز است. واسطه ها و اشخاص ثالث نمی توانند تغییری در داده ها ایجاد کنند.
2- امکان دستکاری یا نفوذ به شبکه و حذف داده ها وجود ندارد.برنامه ها بر اساس اجماع شبکه فعالیت می کنند.
3- امنیت فراهم شده بدون نهاد مرکزی و تضمین شده با رمزنگاری
4- برنامه های غیرمتمرکز همیشه فعال هستند و هیچ گاه متوقف نمی شوند. در واقع هیچ کس قادر به جلوگیری از فعالیت آن ها نیست.
معایب:
1- کد قراردادهای هوشمند توسط برنامه نویسان نوشته می شود که امکان بروز خطا در این امر وجود دارد. اگر قراردادهای هوشمند در بلاک چین ثبت شوند دیگر نمی توان آن هارا تغییر داد بنابراین اشتباهات برگشت ناپذیر هستند.
2- در حال حاضر قراردادهای هوشمند توسط همه ی دولت ها مورد قبول نیستند.
3- قراردادهای هوشمند بدون برنامه نویسی قابل اجرا نیستند بنابراین هزینه ی پیاده سازی کدها توسط یک یا چند برنامه نویس بر عهده ی شما خواهد بود تا قرارداد به خوبی تنظیم شود.