یکی از اولین نکاتی که به هر زن بارداری توضیح میشود این است که باید توجه ویژهای به خورد خوراکش در دوران بارداری داشته باشد و حتی بسیاری از مواد غذایی طبیعی نیز ممکن است برای سلامت او و جنینش مشکل ساز شد. یکی از مواد غذایی که ممکن است خوردنش برایتان مورد سوال باشد، حلوا شکری است. حلوا شکری یکی از گزینههای رایج در صبحانهی ایرانی به ویژه برای فصل زمستان است. اما آیا از باید و نباید خوردن حلوا شکری در بارداری مطلعاید؟ پس با ادامهی مقاله همراهمان باشید.
خواص حلوا ارده برای زن باردار، با توجه به ترکیبات آن نیز مشخص میشود. ترکیبات این صبحانه خوشمزه بسیار ساده است. معمولاً حلوا ارده از ترکیب ارده تازه، شکر و یا دیگر انواع شیرین کننده و هل تهیه میشود. عصاره چوبک نیز به این ترکیبات اضافه خواهد شد. هر یک از این مواد اولیه خواص بسیار زیادی دارند.
همانطور که گفته شد حلوا ارده حاوی مواد مغذی و پرکالری بسیاری است. به همین دلیل، در دسته خوراکیهای انرژیزا و با کالری بالا دسته بندی میشود. در 100 گرم از حلوا ارده، مقدار بسیاری از پروتئین و انواع ویتامینهای A، D، B و همچنین اسیدهای چرب غیر اشباع نظیر امگا 3، امگا 6 و امگا 9 وجود دارد.
کلسیم یکی از مواد معدنی مهم برای بدن بانوان باردار است و بدن خانم های باردار نسبت به سایر افراد به کلسیم بیشتری نیاز دارد. یکی از خواص حلوا شکری برای زن باردار در دوران بارداری داشتن کلسیم می باشد. خوردن حلوا شکری برای بدن خانم های باردار بسیار مفید است و کلسیم بدن آن ها را تامین می کند و باعث تقویت حافظه و ضریب هوشی جنین می شود. در نتیجه به رشد مغزی و فکری جنین شما کمک زیادی می کند. بنابراین اگر می خواهید کودکی باهوش داشته باشید سعی کنید حتما از این حلوای خوشمزه در دوران بارداری استفاده کنید.
حلوا شکری به دلیل داشتن ارده و کنجد نقش زیادی در تامین آهن، منگنز، منیزیم، مس، روی و فسفر در بدن افراد باردار را دارد و در رشد جنین نیز نقش موثری دارد.
مصرف حلوا شکری به دلیل داشتن کنجد برای خانم های باردار فواید زیادی دارد اما باید خانم های باردار توجه کنند که به مقدار زیاد نباید از آن استفاده کنند و باید حد تعادل را در مصرف آن داشته باشند. زیرا مصرف بیش از اندازه در آن ممکن است برای شما مشکلاتی را ایجاد کند.
خواص حلوا ارده برای زن باردار موجب میشود تا انرژی از دست رفته مادران بازیابد و ضعف جسمانی و خستگی آنها برطرف شود.
حلوا ارده حاوی چربیهای مفید بوده که در افزایش انرژی موثر هستند.
وجود فیبر در ترکیبات اصلی این محصول موجب میشود تا عملکرد دستگاه گوارش خانمهای باردار بهبود یافته و در درمان یبوست بارداری کمک بسیاری به آنها میکند.
بهتر است در دوران بارداری، حلوا ارده تهیه شده با شیره انگور و شیره خرما مصرف شود. زیرا شکر مصنوعی موجود در این محصول علاوه بر ضررهای بیشمار، میتواند موجب بروز دیابت بارداری در مادر شود. همچنین شیره خرما و شیره انگور نیز دارای خواص بسیاری هستند و مصرف آنها در بارداری توصیه میشود.
مصرف حلوا ارده تهیه شده با شیره خرما، موجب تقویت بنیه مادر شده و انرژی او را در دوران بارداری افزایش میدهد. همچنین شیره خرما به عنوان یک مولتی ویتامین طبیعی عمل کرده و حاوی ویتامینهای بسیاری نظیر ویتامینهای گروه B است.
خواص حلوا ارده برای زن باردار که با شیره انگور تهیه شده باشد نیز بسیار زیاد است. مصرف این خوراکی در وعده صبحانه به خانمهای شیرده بسیار توصیه میشود زیرا موجب غلظت شیر شده و در درمان نفخ مادر و نوزاد نیز موثر است.
حلوا شکری به دلیل وجود ارده کنجدی و شکر دارای کالری بسیار زیادی است. این موضوع برای زنان بسیار مهم است که وزن خود را در محدودهی طبیعی و ایمن نگه دارند. در غیر این صورت دچار مشکلاتی مانند فشار خون بالا در بارداری و دیابت بارداری و حتی زایمان زودرس میشود. به جز این کنجد خاصیت ملین دارد و میتواند اسهال در بارداری را شدیدتر کند. این موضوع در صورتی که حلوا شکری در بارداری به صورت کنترل شده مصرف نشود میتواند منجر به کاهش آب بدن و آسیب رساندن به جنین شود. در هر حال مانند هر غذایی به نظر میرسد مصرف حلوا شکری برای زن باردار در حد اعتدال مشکلی نداشته باشد.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، حلوا شکری تا درصد زیادی از کنجد ساخته شده است. تحقیقات زیادی در مورد مزایا و معایب مصرف کنجد در بارداری انجام شده است. در بعضی از این تحقیقات مشخص شده است که دانههای کنجد منجر به تحریک ماهیچههای رحم شده و در نتیجه ممکن است بتوانند باعث دفع تخمک بارور شده و سقط جنین شوند. از این رو به نظر میرسد بهتر باشد تا حد امکان از مصرف حلوا شکری در این دوران خودداری کرده یا در حد اعتدال مصرف کنید تا ریسک این احتمالات به حداقل کاهش پیدا کند. شما همیشه میتوانید منبع مناسبتری برای دریافت کلسیم یا آنتی اکسیدان و مواد معدنی ضروری برای رشد و نموی جنین پیدا کنید.
حلوا شکری به دلیل وجود کنجد دارای کلسیم می باشد. کلسیم در بارداری جدا از این که در تشکیل استخوانهای مادر و جلوگیری از تخلیهی منابع کلسیمی مادر نقش دارد، به افزایش ضریب هوشی جنین نیز کمک میکند.بنابراین به نظر میرسد خوردن حلوا شکری در سه ماه اول بارداری که زمان اصلی تشکیل مغز و سیستمهای عصبی درگیر آن است بتواند در حد اعتدال کمک کننده باشد. مصرف کلسیم با رشد جنین افزایش مییابد بنابراین خوردن حلوا در بارداری نیز میتواند کمک کننده باشد.