بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ از سالیان پیش به عنوان یکی از اصلی ترین روش های تبلیغات و بازاریابی به کار گرفته می شود و در چند سال اخیر نیز تغییرات کوچکی در نحوه اجرای آن به وجود آمده است. در حقیقت، اصول و مبنای اجرای این سبک از بازاریابی ثابت است، اما برخی از شرکت های فعال در این حوزه تلاش می کنند که تغییراتی به وجود بیاورند تا بتوانند توجه مخاطبان خود را جلب کرده و ابتدا آنها را به بازدید کننده و در نهایت به مشتری تبدیل کنند. در این مطلب تصمیم گرفته ایم که بازاریابی ایمیلی را به طور کامل معرفی کنیم و در تمامی حوزه های مربوط به آن سرک بکشیم تا شما نیز با پتانسیل این روش آشنا باشید و در صورت لزوم برای معرفی کسب وکار خود از آن استفاده کنید.
بازاریابی با ایمیل یا (ایمیل مارکتینگ) چیست؟
مارکتینگ به طورکلی به معنای حفظ روابط مستمر و پایدار با مشتریان است. به عنوان یک صاحب کسب وکار شما باید بتوانید تعاملاتتان را با مشتریانتان حفظ کنید و پیشنهاد هایی که برایشان مفید است را به آن ها ارائه دهید. ایمیل مارکتینگ درواقع ایجاد تعامل با مشتریان فعلی و بالقوه از طریق ایمیل است. این ایمیل ها می تواند در قالب خبرنامه، پیام تبریک اعیاد، اطلاع رسانی در مورد فروش های ویژه و جشنواره ها، تخفیفات و مواردی ازاین دست باشند. از طریق ایمیل مارکتینگ شما می توانید افراد را با کسب وکارتان آشنا کنید، اینکه در چه حوزه هایی فعالید، ارزش ها و اهداف شما چه هستند و چه خدماتی ارائه می دهید.
با توجه به اینکه اگر تعداد مشتریانتان زیاد باشد و از مکان های جغرافیایی مختلف باشند، شما نمی توانید ملاقات حضوری با هرکدام از آن ها ترتیب دهید، یک کمپین بازاریابی ایمیلی می تواند یک راه ایده ال برای حفظ ارتباط با آن ها باشد. از طریق کمپین ایمیل شما می توانید پیام های شخصی سازی شده و هدفمند برای مشتریان ارسال کنید. همچنین می توانید بسته به نیازها و اهدافتان، ایمیل را برای تعداد زیادی از مخاطبان یا جامعه ی کوچک تری از آن ها ارسال کنید. نکته ی حائز اهمیت این است که از طریق این نوع بازاریابی شما کنترل بیشتری بر پیام هایی که برای مشتریانتان ارسال می کنید دارید. یک استراتژی ایمیل مارکتینگ قوی می تواند کاربران عادی را به مشتری و مشتریانی که تنها یک بار از شما خرید کرده اند را به مشتریان وفادار تبدیل کند. نکته ی مهم در این روش بازاریابی این است که رایگان است و تنها چیزی که برای شروع نیاز دارید اینترنت است!
مزایای ایمیل مارکتینگ
در بین روش های بازاریابی آنلاین مثل بازاریابی در شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی، تبلیغات بنری، بازاریابی محتوا، سئو و … در بیشتر آمارهای جهانی ایمیل مارکتینگ یکی از ۳ روش برتر از نظر نسبت بازگشت سرمایه (ROI) است. بسیاری از آمارها نشان می دهد هر هزارتومانی که برای ایمیل مارکتینگ هزینه می کنید، می تواند تا ۴۰۰۰۰ هزار تومان برای شما بازگشت سرمایه داشته باشد (البته من اعداد بالاتر از این را هم دیده ام). به جز این، ایمیل مارکتینگ مزایای دیگری هم دارد:
- امکان بازاریابی روی کاربر هدف
- امکان آنالیز و بهبود بالای ایمیل مارکتینگ
- امکان شخصی سازی بالای محتوای تبلیغ در این روش
- امکان چند سطحی بودن تبلیغ و همراهی کاربر تا رسیدن به هدف
در کنار این نکات، ایمیل مارکتینگ یک روش تبلیغ دوستانه است. به صورتی که اگر از روش صحیح ایمیل مارکتینگ استفاده کنید، کاربر قبلاً موافقت خود را با دریافت ایمیل اعلام کرده است و هر زمان هم که بخواهد می تواند دریافت ایمیل از سوی شما را متوقف کند. در این شیوه شما یک بازاریاب مزاحم نیستید.
چگونه برای ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل برنامه ریزی کنیم؟
اگر هیچ ایده ای راجع به ایمیل مارکتینگ خود ندارید، نگران نباشید، زیرا قرار است در این نوشتار توضیح دهیم ایمیل مارکتینگ چیست و تمام بخش های مهم و اولیه انجام این کار را به صورت گام به گام بررسی کنیم. ابزارهای مختلفی وجود دارند که می توانید با کمک آن ها، کمپین ایمیل مارکتینگ خود را طراحی کرده و با استفاده از خدمات مختلف آن، تعامل بسیار بهتری با مشتریان فعلی و بالقوه خود داشته باشید. علاوه بر این با اتصال فروشگاه آنلاین خود به این ابزارها و نرم افزارها، می توانید داده های مهم و مفیدی هم چون سوابق خرید، میزان هزینه های مشتریان، اولین خرید مشتری و یا مشتریان دائم را نیز تعیین کنید و با توجه به این داده ها، تبلیغات هدف مند به هرکدام از مشتریان خود ارسال کنید و با در نظر گرفتن نیازمندی های هر مشتری، فروش بسیار بهتر و بیشتری را نیز تجربه نمایید.
مدیریت یک کسب وکار، چندان راحت نیست و دقیقا می دانیم که شما به عنوان مدیر مجموعه، روزانه چه میزان مسئولیت و دغدغه را متحمل می شوید. برنامه ریزی برای کمپین تبلیغاتی و بازاریابی با ایمیل نیز یک مسئولیت و دغدغه تازه برای شما خواهد بود. به همین خاطر در این بخش مهم ترین نکاتی را که باید برای تعیین استراتژی ایمیل مارکتینگ خود در نظر بگیرید، مشخص کرده ایم. در واقع باید بگوییم که در صورت در نظر گرفتن تمام این موارد اعلام شده و دنبال کردن آن ها به صورت دقیق، رسیدن به نتیجه دلخواه تان را تضمین خواهیم کرد. حال که دریافتید اهمیت ایمیل مارکتینگ چیست و با بازاریابی با ایمیل آشنا شدید، در ادامه قصد داریم مراحل آن را نیز ذکر کنیم. بنابراین، با دقت به مراحل و گام های انجام این کار توجه کنید.
۱. تعیین مخاطبان از مراحل ایمیل مارکتینگ
هیچ فرقی ندارد که حوزه کاری شما چیست و چه چیزی را می فروشید، نکته اصلی و مهم این است که پیش از هرچیزی، برای برقراری ارتباط و تعامل بسیار بهتر با مشتریان، مخاطبان و مشتریان هدف خود را تعیین کنید. با اینکه ممکن است این موضوع بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد، اما یکی از مهم ترین مسئولیت های شما به عنوان مدیر یک کسب وکار کوچک این است که تمام شاخصه های مهم مرتبط به حوزه کاری خود را بشناسید. البته باید بدانید که انواع ابزارهای ایمیل مارکتینگ خدمات و قابلیت های بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند. برای مثال با استفاده از چنین ابزارهایی، می توانید مشتریان خود را به دسته بندی های مشخصی (Segment) تقسیم کرده و بر اساس شرایط اختصاصی آن ها، ایمیل های هدف مند ارسال کنید و بدین شکل، میزان تعامل و فروش را بیشتر کرده و در نهایت نرخ بازگشت سرمایه (ROI) کسب وکارتان را نیز افزایش دهید.
به محض افزودن مشتریان به لیست های مختلف، کاربران ثبت شده اطلاعات مختلفی راجع به خود ارائه خواهند داد و با این روش، داده های مختلفی راجع به علاقه مندی و نوع رفتار هر مشتری در اختیار شما قرار می گیرد. در برخی از این ابزارها، فرم های اختصاصی ثبت نام وجود دارد که افراد با تکمیل آن ها، به عنوان مشتریان دائم و یا ویژه شما تعیین می شوند. در این فرم های ثبت نام، اطلاعات مهمی هم چون سن، جنسیت و علاقه مندی های فردی در اختیار شما قرار می گیرد و می توانید مشتریان خود را بر طبق هر کدام از این مؤلفه ها دسته بندی کنید. یکی از مهم ترین اطلاعات درج شده در این فرم ها، شماره تماس و یا آدرس ایمیل مشتریان است که با استفاده از آن، می توانید به صورت مستقیم به مشتریان واقعی و فعلی خود ایمیل فرستاده و با آن ها تماس برقرار کنید. ممکن است بخشی از مشتریان شما ترجیح دهند تنها در صورت وجود انواع حراجی های مرتبط با کالاها و محصولات خاص، ایمیل های اطلاع رسانی را دریافت نمایند و برخی دیگر ترجیح دهند که ایمیل های هفتگی دریافت کرده و اطلاعات مهم مرتبط به فروشگاه را دنبال کنند.
۲. کانال ارتباطی و نحوه آشنایی مشتری با شما
پس از این که مخاطبان را تعیین کردید، باید مشخص کنید کانال ارتباطی شما در ایمیل مارکتینگ چیست. اصلی ترین و ارزش مندترین داده ای که فرم های ثبت نام در اختیار شما می گذارند این است که هر فرد از چه طریقی با کسب وکار شما آشنا شده و در کجا فرم مجموعه تان را دریافت و تکمیل کرده است. در ادامه، چند نکته مهم و مفید برای ایجاد یک لیست قوی از انواع مشتریان را با هم بررسی خواهیم کرد. اگر شما مدیر کسب وکار آنلاین بوده و حساب کاربری فروشگاه آنلاین خود را به یکی از نرم افزارهای بازاریابی با ایمیل متصل کرده باشید، می توانید داده های بسیار مهمی هم چون کانال ارتباطی اولیه مشتری را بیابید که مشتریان از طریق آن به فروشگاه شما دست پیدا کرده اند. با داشتن این اطلاعات مفید، موثرترین روش جذب مشتریان خود را شناسایی کرده و می توانید با تمرکز بیشتر بر آن کانال ارتباطی و البته تعیین نحوه برقراری ارتباط متناسب با آن محیط، میزان مشتریان خود را افزایش دهید.
برای مثال اگر اغلب مشتریان شما در فرم های ثبت نام گزینه هایی هم چون اینستاگرام و توییتر را انتخاب کرده باشند، می توانید نحوه تعامل و راه ارتباطی خود را تغییر داده و از طریق شبکه های اجتماعی گفته شده با مشتریان فعلی و یا بالقوه خود ارتباط برقرار کنید. علاوه بر این در انواع نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ، می توانید برای تمام افرادی که از طریق یک روش خاص مثل اینستاگرام، تبلیغات آنلاین و یا سایر روش های موجود با کسب وکار شما آشنا شده اند، بخش های مجزا ایجاد کنید. اگر قصد دارید میزان جذب مشتری و مخاطب از طریق برخی از صفحات سایت کسب وکارتان را مشخص کرده و ارزیابی کنید، می توانید از خدمات موجود در انواع ابزارهای ایمیل مارکتنیگ بهره برده و با افزودن یک فیلد مخفی به صفحات مد نظر، این داده ها و اطلاعات مهم را رهگیری کرده و به دست آورید.
۳. بخش ها و گروه ها
پس از اینکه در میان تمام مخاطبین خود، گروه مشخصی را شناسایی کرده و مد نظر قرار دادید، می توانید آن ها را در بخش ها و یا گروه های مجزایی دسته بندی کرده و برای هر کدام از آن گروه ها، کمپین تبلیغاتی منحصر به فرد و مرتبط با نیازمندی ها و علاقه مندی شان طراحی و برنامه ریزی نمایید. ارسال تبلیغات مرتبط و هدف مند، فروش شما را افزایش داده و میزان سود بیشتری را برای شما در پی دارد. یکی از بهترین راه های سازماندهی لیست مشتریان، تعیین گروه های مختلف است و پس از انجام این کار، تنها باید یک لیست مشخص را مدیریت کنید. ممکن است شما به عنوان مدیر یک کسب وکار دارای یک سایت فروش آنلاین باشید و از طریق حساب کاربری خود در یکی از پلتفرم های ایمیل مارکتینگ، با ۳ گروه مختلف هم چون نمایندگان فروش، خرده فروش هایی که محصولات تان را به صورت جزئی می فروشند و مشتریان تان، ارتباط برقرار می کنید.
با اینکه احتمالا تصور کنید که روش منطقی برای سازماندهی این ۳ گروه مخاطب، ایجاد ۳ لیست مجزا است؛ اما افزودن آن ها به یک لیست واحد، همان کارایی و عملکرد را در اختیار شما قرار خواهد داد و البته جلوی هزینه های اضافی را نیز می گیرد. پس از ایجاد یک لیست واحد، می توانید برای هر کدام از آن ها بخش و یا سگمنت (Segment) مجزایی ساخته و کمپین های تبلیغی متناسب به هر گروه را به صورت مستقل ارسال کنید. بنابراین همه مخاطبان شما در یک لیست قرار خواهند گرفت، اما با استفاده از بخش های مختلف، دسته بندی می شوند. از سوی دیگر در برخی مواقع به ارسال اطلاعیه ها و یا تبلیغات یکسان برای همه مخاطبان خود نیاز دارید. در این صورت، می توانید ایمیل مد نظر را به یک باره به تمام لیست ارسال کرده و از انجام چند باره یک کار یکسان، اجتناب کنید.
برای ایجاد بخش های مختلف، از همان داده هایی استفاده کنید که مشتریان در فرم ثبت نام در اختیار شما قرار داده اند. می توانید افراد را بر اساس نحوه آشنایی با مجموعه، علاقه مندی ها و یا سایر مشخصه های موجود دسته بندی کنید و یا در صورت عدم آشنایی با ابزارها و خدمات ارائه شده در پلتفرم ایمیل مارکتینگ منتخب خود، از بخش ها و یا سگمنت پیش فرض موجود در نرم افزار بهره ببرید. علاوه بر این در پلتفرم های مختلف داده های بسیار مهمی نیز در اختیار شما قرار می گیرد. می توانید بر اساس مجموع این داده های اطلاعاتی هم چون تعداد افرادی که بر ایمیل ارسالی شما کلیک کرده و آن را مطالعه کرده اند، بازه سنی یا جنسیت مشتریان دائم و سایر اطلاعات مشابه، تبلیغات اختصاصی برای هر گروه طراحی کنید و بازخورد بسیار بهتری داشته باشید.
۴. انتخاب محتوا از مراحل ایمیل مارکتینگ
پس از شناسایی مخاطبان خود، باید محتوای مد نظر برای آن مخاطبان را نیز تعیین کنید. در این بخش باید این موضوع مهم را مشخص کنید که قصد دارید چه داده هایی را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. برای ایجاد یک ارتباط واقعی با مشتریان، باید ایمیل های معتبر و هدف مندی را ارسال کنید. به همین خاطر در این فرایند، باید هدف اولیه مشتری از ثبت نام در فرم کسب وکارتان را مد نظر قرار دهید. در این بخش، چند چارچوب و محتوای کلی را با هم مرور کنیم که می توانید در زمان طراحی کمپین تبلیغاتی خود از آن ها بهره ببرید. برخی از این محتواهای کلی، شامل موارد زیر است:
- رویدادهای آتی
- تصاویر و ویدئوهای کوتاه از رویدادهای پیشین
- محبوب ترین پست های منتشر شده در شبکه های اجتماعی هم چون اینستاگرام
- پوشش های خبری گوناگون
- جرئیات مختلف راجع به خدمات و محصولات جدید
- دستورالعمل های متنوع در رابطه با چگونگی خرید از مجموعه در ایام تعطیل
زمانی که قصد دارید کمپین تبلیغاتی یا اطلاع رسانی خود را آغاز کنید، می توانید با توجه به مخاطبان مد نظر و حوزه علاقه آن ها، چند مورد از این داده ها را انتخاب نمایید. پیش از این که محتوای کاملا جدید و تازه ایجاد کنید، چند دقیقه تأمل کرده و محتواهای موجود را ارزیابی نمایید. بررسی کنید که کدام یک از داده های فعلی هم چون پست های شبکه اجتماعی یا مقاله تخصصی مرتبط با حوزه کاری و یا مجموعه شما، می تواند توجه مخاطبان مد نظرتان را جلب کرده و برای آن های جذاب باشد. با این وجود، احتمالا قصد دارید که برای لیست موجود در پلتفرم ایمیل مارکتینگ و یا بخش مجزایی از مشتریان خود در آن محیط، محتوای جدید تولید کرده و برای دنبال کردن شما و ثبت نام در این بخش، پاداش خاصی برای آن ها در نظر بگیرید.
نکات مهم جمع آوری و تولید محتوا
حال که توضیح دادیم ایمیل مارکتینگ چیست و بازاریابی با ایمیل شامل چه مراحلی می شود، در ادامه قصد داریم نکات مهمی را در مورد جمع آوری و تولید محتوا در دسترس شما قرار دهیم. تولید محتوای مستمر بر اساس علاقه مندی مشتریان و مخاطبان، کار بسیار سختی است و فشار بسیار زیادی نیز ایجاد می کند. با این وجود نکات مهمی وجود دارند که با در نظر گرفتن آن ها در زمان جمع آوری داده و تولید محتوا برای کمپین های مختلف، می توانید بهترین روش برای برقراری ارتباط با مشتریان خود را بیابید. در ادامه، این نکات مهم را به اختصار شرح خواهیم داد.
تعامل با مشتریان مانند مشتری VIP
در اولین قدم برای فهمیدن این که راز موفقیت در ایمیل مارکتینگ چیست باید گفت افرادی که فرم ثبت نام مجموعه شما را تکمیل کرده اند، چنان به کسب وکار شما علاقه دارند که این فرصت را در اختیار شما گذاشته اند که به صورت مستقیم اطلاعات خود را به ایمیل آن ها ارسال کنید که این یک فرصت بی نظیر و فوق العاده برای شما است. بنابراین با ارائه جدیدترین خبرها به این دسته از مشتریان، از آن ها تشکر کرده و قدردانی کنید یا این که یک گام جلوتر رفته و با ارائه جدیدترین محصولات و کالاهای برای تست و نظرسنجی اولیه، آن ها را در فرایند معرفی محصولات جدید مجموعه به بازار، مشارکت دهید.
ارسال ایمیل های مفید
در زمان طراحی و برنامه ریزی کمپین ایمیل مارکتینگ مجموعه تان، همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که در زمان بررسی صندوق ورودی ایمیل، شما کدام موارد را به سرعت حذف کرده و کدام موارد را مطالعه می کنید. در واقع باید به این فکر کنید که غالبا چه چیزی باعث می شود که یک ایمیل دریافتی را باز کنید. حدس اولیه ما این است که ارسال اطلاعات جدیدی که پیش از این نداشته باشید، باعث می شود که رغبت بیشتری برای بازکردن ایمیل های مختلف از خود نشان دهید. بنابراین، همیشه سعی کنید اطلاعات مفید و ارزشمندی را برای مشترکین و مخاطبان خود ارسال نمایید.
البته علاوه بر محتوای داخلی ایمیل، عنوان ایمیل ها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. مردم روزانه تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت می کنند و به همین خاطر، اغلب افراد پیش از بازکردن یک ایمیل و مطالعه آن، ابتدا عنوان را بررسی خواهند کرد. بنابراین عنوان را به گونه ای بنویسید که مخاطب متوجه شود که کمپین تبلیغاتی شما، ارزشمند و مفید است. راه حل پیشنهادی ما برای نوشتن عنوان این است که عنوان را به صورت توصیفی و صریح بنویسید. یکی از بهترین راه های رسیدن به عنوان برتر و جذاب تر این است که عناوین مختلف را امتحان کرده و با آزمون و خطا، جذاب ترین عنوان برای مخاطبان هدف را بیابید.
ارائه شخصیت منحصر به فرد
هیچ کس از خواندن یک متن طولانی و کسل کننده لذت نمی برد. به همین خاطر ایمیل های خود را به گونه ای بنویسید که بخشی از رفتار و شخصیت منحصر به فرد شما یا مجموعه تان در آن متن منعکس شود. احتمالا مشتریان مختلف به دلیل نوع صدا، نحوه صحبت و یا شوخ طبعی تان، تصمیم گرفته اند که فرم ثبت نام مجموعه را تکمیل کنند. بنابراین ایمیل های خود را نیز به همان لحن و شکلی بنویسید که با مشتریان خود تعامل دارید. هرچند فراموش نکنید که شخصیت و نوع رفتار مخاطبان خود را نیز در نظر گرفته و با توجه به مجموع این داده ها و معیارها، بهترین محتوای ممکن را تولید کنید.
مختصر و مفید
اغلب مردم از دریافت روزانه ایمیل های بی انتها و متن های طولانی خسته شده اند. بنابراین ایمیل های خود را مختصر و مفید بنویسید که مشتریان به سرعت و در کمترین زمان ممکن، هدف شما از ارسال ایمیل را متوجه شده و به اطلاعات مد نظر خود دست پیدا کنند.
الهام گرفتن از کمپین های موفق
نرم افزارهایی هم چون اورنوت (Evernote)، پاکت (Pocket) و پینترست (Pinterest) بهترین پلتفرم ها برای ذخیره و سازمان دهی ایده های متنوع برای استفاده در کمپین های مختلف ایمیل مارکتینگ مجموعه شما هستند. علاوه بر این اپ ها، Really Good Emails را نیز بررسی کنید. این پلتفرم با ارائه برخی از زیباترین، مجلل ترین و بهترین کمپین های ایمیل مارکتینگ، می تواند ایده های فوق العاده ای در اختیار شما قرار دهد.
۵. برنامه ریزی اهداف و دوره های زمانی ارسال ایمیل
در ادامه ی توضیح این که ایمیل مارکتینگ چیست و بازاریابی با ایمیل چه مزیتی دارد، باید بدانید که هیچ قانون و زمان بندی خاصی برای تعداد دفعات ارسال ایمیل ها وجود ندارد، اما در صورت ارسال بیش از حد ایمیل به مشتریان، ممکن است مخاطبان ایمیل های شما را نخوانند و یا بدتر از آن، از لیست مشتریان شما خارج شوند. کاربرانی که سایت خبری و یا وبلاگ دارند، احتمالا به صورت روزانه برای مخاطبان خود ایمیل های اطلاع رسانی ارسال خواهند کرد ولی برخی مجموعه ها هستند که در هر ماه تنها ۲ ایمیل به مشتریان خود ارسال کرده و از این طریق باعث می شوند که مخاطبان همیشه برای دریافت و خواندن ایمیل های ارسالی مجموعه آن ها، هیجان زده و علاقه مند باشند.
پیشنهاد ما این است که حداقل یک ایمیل در هر ماه ارسال کرده و بدین شکل، حداقل میزان تعامل و مشارکت با مشتریان را از دست ندهید، هرچند تصور نکنید که حتما باید این روش را در پیش بگیرید. مناسبت ها و تعطیلات مختلف را در نظر گرفته و بر اساس آن برنامه ریزی کنید. برای مثال اگر ارسال ایمیل های شما ماهانه و دوره ای است، نباید این روتین را با رسیدن یک تعطیلات خاص به صورت کامل تغییر داده و مخاطبان را با ارسال یک باره زنجیره ای بی پایان از انواع ایمیل های مختلف غافلگیر کنید؛ بلکه با یک برنامه ریزی منطقی، آمادگی دریافت ایمیل های مختلف را در مخاطبان ایجاد نمایید.
۶. برنامه ریزی و طراحی یک جدول زمان بندی از مراحل ایمیل مارکتینگ
همه کسب وکارها یک برنامه ریزی و جدول زمان بندی خاص ندارند، با این وجود اگر قرار است به عنوان مدیر یک کسب وکار با تیم های مختلفی همکاری داشته باشید و یا اینکه در یک دوره زمانی کوتاه، چندین رویداد و برنامه مختلف را سازماندهی و مدیریت کنید، داشتن این برنامه ریزی و زمان بندی فواید و مزایای زیادی برای شما خواهد داشت. استفاده از یک تقویم محتوا برای زمان بندی کمپین تبلیغاتی، پست های وبلاگ، سایت و یا شبکه های اجتماعی مختلف، یکی از بهترین روش های ممکن برای حرکت در مسیر درست به سمت اهداف است.
در راستای توضیح این که اهمیت زمان بندی و برنامه ریزی در ایمیل مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد، موضوع دیگری که باید در نظر بگیریم این است که برنامه ریزی ایمیل مارکتینگ شما به موارد مختلفی هم چون حوزه کاری، نوع محتوایی که ارسال می کنید و بازه های زمانی ارسال ایمیل و پیام ها، بستگی دارد. با این وجود، در این بخش نمونه ای از برنامه ریزی و طراحی یک جدول زمان بندی برای بازاریابی با ایمیل را با هم ببینیم که می توانید با ایجاد کمی تغییرات، از آن استفاده کنید:
- روز اول: عناوین مختلف، ایده های هنری و سایر مشخصه های کلیدی برای کمپین آتی خود را برنامه ریزی و مشخص کنید.
- روز دوم: نکات و مواردی را بنویسید که قصد دارید در رابطه با هر عنوان به مخاطبین خود اعلام نمایید و هر نوع تصویر و یا ایده هنری مرتبط با هر عنوان را در یک فایل مجزا ذخیره کنید.
- روز سوم: وارد پلتفرم منتخب خود برای مدیریت مشتریان شده و کمپین خود را ثبت نمایید. همه متن ها و عناوین را بررسی کرده و از عدم وجود هر نوع خطای تایپی و نگارشی اطمینان حاصل کنید. تعداد محدودی ایمیل ارسال کرده و همه ی بخش های ارسال ایمیل را بررسی نمایید.
- روز چهارم: کمپین ایمیل مارکتینگ خود را آغاز کنید.
چگونه ایمیل ها را طراحی کنیم؟
حال که می دانید ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل چیست و قصد انجام آن را دارید، بهتر است سعی کنید در زمان برنامه ریزی و طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ مجموعه خود، بر پیام مد نظرتان تمرکز کرده و طراحی ایمیل ها را نیز بر همان اساس انجام دهید. توصیه ما این است که تمام المان ها و بخش های مختلف کمپین تبلیغاتی خود را در یک سلسه مراتب مشخص برنامه ریزی کرده و مهم ترین اطلاعات مد نظر خود را در نیمه ی نخست متن ایمیل قرار دهید. در این صورت، حتی افرادی که به سرعت ایمیل ارسالی شما را مطالعه می کنند، با همان نگاه کوتاه اولیه، پیام اصلی شما را خواهند دید.
متن ایمیل را به جملات و پاراگراف های مختلف تقسیم کنید که خوانایی متن افزایش پیدا کند. یک فونت ساده و قابل خواندن انتخاب کرده و سایز نوشته های خود را بین ۱۴ الی ۱۶ قرار دهید. یک بخش ارتباط سریع یا تماس با مجموعه نیز در ایمیل درج کنید که مخاطبان درصورت تمایل بتوانند به سرعت با شما و مجموعه تان تماس بگیرند. علاوه بر تمام این موارد و نکات مهم، همه چیز در کمپین تبلیغاتی شما باید شفاف، واضح و صریح بوده و هدف نهایی شما را به بهترین شکل ممکن ارائه دهد.
در این مطلب سعی کردیم که به طور کامل بررسی کنیم ایمیل مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل یکی از روش های مؤثری است که می توانید با کمک آن، کسب وکار خود را تبلیغ کرده و میزان فروش و درآمد خود را نیز افزایش دهید. برای انجام این کار، نرم افزارها و پلتفرم های مختلفی نیز وجود دارند که هر کدام قابلیت های مختلفی نیز ارائه می دهند. ابزارهای گوگل و یا سایر نرم افزارهای دیگر در بازار عرضه شده اند که باید با توجه به حوزه کاری خود، ابعاد کسب وکار و سایر مشخصه های مهم دیگر، یکی از پلتفرم های قوی و کارآمد را برگزیده و بدین شکل، کمپین تبلیغاتی ایمیل مارکتینگ خود را به صورت اصولی و حرفه ای، انجام دهید.