ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

همه چیز درباره ریسرچ اینترست یا علایق پژوهشی

  یکشنبه، 30 آبان 1400   زمان مطالعه 3 دقیقه
همه چیز درباره ریسرچ اینترست یا علایق پژوهشی
برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور باید یک پروسه طولانی رو طی کنید و یک سری مدارک ضروری مثل رزومه تحصیلی، انگیزه نامه تحصیلی، توصیه‌نامه تحصیلی یا حتی کاورلتر را آماده و به دانشگاه دلخواهتان ارائه کنید. ریسرچ اینترست یا به عبارتی علایق پژوهشی هم یکی از مدارکی که برای اپلای لازم است. در این مطلب ما شما را با نگارش ریسرچ اینترست آشنا خواهیم کرد.

شاید شما هم شنیده باشید که در اغلب دانشگاه های خارج از کشور، دانشجوهای مقطع دکترا و فوق دکترا برای دریافت پذیرش، می بایست ریسرچ اینترست یا علائق پژوهشی را هم ارائه کنند. علایق پژوهشی یک نامه ۱ الی ۲ صفحه ای (باحداکثر ۴۰۰ واژه) است که سوابق پژوهشی و تحصیلی متقاضی در آن ذکر شده است. در این نامه، متقاضی اطلاعات مربوط به یافته های علمی، مقاله یا کتاب های منتشرشده، فعالیت های پژوهشی و اهداف تحقیقاتی خود را بیان می کند. یک متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور، با نوشتن ریسرچ اینترست اصولی و استاندارد، سعی می کند از سایر رقبا پیشی بیگرد و در عرصه رقابت برنده بشود. خب حالا شاید از خودتان بپرسید که یک ریسرچ اینترست استاندارد را چطور باید بنویسیم؟

مواردی که باید در علایق پژوهشی بنویسیم

همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، ریسرچ اینترست خلاصه ای است از تحقیقات و پژوهش هایی که متقاضی تاکنون انجام داده و همچنین برنامه و اهداف وی برای ادامه تحقیقات در دانشگاه مقصد است. در این نامه، متقاضی می بایست شخصیت خود معرفی کند، به تمامی علایق پژوهشی اشاره کند، دیدگاهش را درباره آینده فعالیت های تحقیقاتی خود بنویسد، دستاوردهایی که تاکنون داشته را ذکر کند و بنویسد که چطور از طریق دستاوردهایش می تواند به اهداف خود برسد. محتوای نامه علایق پژوهشی باید شامل موارد زیر باشد:

  • حوزه علاقه متقاضی در مطالعات پژوهشی
  • دستاوردهایی که فرد از فعالیت های تحقیقاتی خود در گذشته کسب کرده است.
  • میزان تأثیرگذاری پژوهش های انجام شده در تحقیقات آتی
  • جایگاه پژوهش های انجام شده در جامعه

نکته: برای نگارش علایق پژوهشی، تسلط به زبان انگلیسی الزامی است. توصیه می کنیم اگر سطح زبان انگلیسی شما ضعیف است، از افرادی که رایتینگ خوبی دارند درخواست کنید تا در نوشتن این نامه شما را راهنمایی کنند.

ساختار ریسرچ اینترست

یک ریسرچ اینترست معمولاً از ۲ الی ۴ پاراگراف تشکیل شده است. پاراگراف اول، مقدمه است. در این بخش، متقاضی باید به اختصار به سوابق تحصیلی و علمی خود اشاره کند. در پاراگراف های بعدی، (دوم، سوم و چهارم) باید در مورد فعالیت های تحقیقاتی که در گذشته انجام شده و همچنین فعالیت های کنونی صحبت شود.

نکاتی که باید در نگارش ریسرچ اینترست درنظر گرفت

در نگارش علایق پژوهشی باید یک سری نکات را رعایت کنید.

  • یک ریسرچ اینترست خوب باید عاری از غلط گرامری، املایی و نگارشی باشد.
  • پاراگراف ها کوتاه، مختصر و مفید باشند.
  • در برخی از واژه ها در صورت نیاز از نیم فاصله استفاده شود.
  • عنوان موضوع باید کاملا شفاف و جذاب باشد.
  • بهتر است محتوا را لیست بندی کنیم.
  • برای لیست های کوتاه از بولت استفاده شود.
  • محتوا را به گونه ای بنویسید که خسته کننده نباشد.
  • در انتها بهتر است مطالب را با یک نتیجه گیری کوتاه تمام کنیم.

هدف از نوشتن علایق پژوهشی چیست

ریسرچ اینترست این امکان را فراهم می کند تا متقاضی بتواند روی علایق پژوهشی خود متمرکز بشود و با دریافت پذیرش تحصیلی، بتواند در دانشگاه مقصد شروع به فعالیت تحقیقاتی و کسب تجربه کند.

نگارش علایق پژوهشی کمک می کند تا اساتید و محققان بتوانند برخی از فاکتورهای مهم در یک متقاضی را بررسی کنند، ازجمله:

  • تخصص آکادمیک و علایق متقاضی
  • اشتیاق متقاضی برای انجام فعالیت های تحقیقاتی
  • روحیه کار تیمی و همکاری با مسئولین دانشگاه در امور مربوط به تحقیقات و فعالیت های پژوهشی
  • پتانسیل متقاضی برای دریافت بورسیه و کمک هزینه تحصیلی
  • توانایی متقاضی در اداره کردن فعالیت های پژوهشی بدون کمک گرفتن از اساتید
  • توانایی متقاضی در نگارش موضوع
نمونه ریسرچ اینترست
ریسرچ اینترست

سخن آخر

نگارش ریسرچ اینترست همچون نگارش رزومه، توصیه نامه و ... بسیار حایز اهمیت می باشد. با خواندن ریسرچ اینترست شما، اساتید با پژوهش های شما و همچنین هدف پژوهش های آینده شما آشنا می شوند و شما بعد از اپلای و پذیرش گرفتن از دانشگاه مقصد به راحتی می توانید روی علایق پژوهشی خود کار کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ هدف در چند قدمی شماست، آرام بگیرید!
فال ابجد روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / مژده فرصتی در راه است از دست نده
فال روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها خیلی مراقب باشند!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / اسفند ماهی ها توجه با این کار به تو منفعت میرسد
سقوط آسانسور در تبریز حادثه تلخی را برای مرد 50 ساله تبریزی رقم زد
غلامی: خادمی عتبات و عالیات افتخار بزرگی است
احمد الشرع پشت ایران درآمد؟
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 18 دی 1403+فیلم / اگر در شک و تردید هستید این کار را کنید
بیش از سه تن  مواد مخدر در آذربایجان شرقی کشف شد/امنیت کشور را مدیون 4000 شهید و 14 جانباز فراجا هستیم
علیرضا بیرانوند صحیح و سالم درکنار خانواده/ نمی دانم منبع این اخبار کجاست و...
رهایی 9 هم استانی آذربایجان شرقی از چنگال مرگ خاموش
واژگونی مرگبار پراید در شندآباد
اهدای حکم سفیر صلح به حجت الاسلام سید حسین علوی + تصاویر
راه حل جنجالی یک چهره مشهور حوزوی برای حل مشکل تورم: به جای پول از طلا و نقره استفاده کنیم!
منتخب روز   
خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید! (ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی
آخرین ویدیو ها