پرتاب اشیاء
یکی از کارهایی که موقع عصبانیت و استرس، انجام می دهیم پرت کردن اشیاء و وسایلی است که کنار دستمان هستند. حتی در برخی از کشورها اتاقک هایی به نام «اتاق خشم» وجود دارد که افراد داخل آن اتاق ها می شوند و هرچه در آنجا هست را پرت می کنند و فریاد می کشند.
فریاد کشیدن و پرت کردن وسایل شاید یک راه حل موقتی برای آرام شدن باشند. حتی ممکن است با این کار به جای کاهش احساسات منفی و خشم تان، آنها را تشدید کنید. به جای پرتاب کردن چیزها بهتر است برای کارهایتان برنامه ریزی کنید. قبول مسئولیت کارها و داشتن یک جدول برنامه ریزی سودمند است.
با این روش احساس می کنید کارها در کنترل تان است. به این منظور کارهایی را که می خواهید فردا یا هفته بعد انجام دهید، یادداشت کنید تا خیال تان راحت باشد که چیزی را فراموش نمی کنید .
خوردن هیجانی
وقتی استرس داریم احتمال اینکه بدون احساس گرسنگی، غذا بخوریم یا غذاهای ناسالم را انتخاب کنیم (فورا حال مان را خوب می کنند اما بعد از مدت کوتاهی، اُفت ناگهانی انرژی باعث احساس بدمان می شود) بیشتر می شود.
تمایل به خوردن هیجانی به ما کمک می کند در عرض مدت کوتاهی احساس بهتری پیدا کنیم، علاوه بر این، لذت بردن از یک دسر خوشمزه می تواند یکی از خوشی های زندگی باشد که حال مان را خوب کند، اما زیاده روی کردن در مصرف این خوراکی ها می تواند باعث لطمه زدن به سلامتی شود، مثلا افزایش وزن، نوسانات خلقی، کاهش انرژی و سایر پیامدهای منفی، از نتایج تغذیه ی نادرست هستند. این پیامدها نیز می توانند استرس بیشتری تولید کنند!
این بار اگر دیدید دلیل گرایش به خوردن تان چیزی غیر از گرسنگی است، یک لحظه مکث کنید و ببینید چه کار قرار است بکنید و آیا می توانید این چرخه ی معیوب را بشکنید. این راهکارها به شما کمک می کنند خوردن هیجانی را متوقف کرده و در زمان استرس، راههای مفیدتری را در پیش بگیرید.
اشتباهات گذشته را تکرار نکنید
برخی از عادت ها همانند کندن مو های سر، جویدن ناخن ها، دعوا و پرخاشگری و مواردی از این دست، باعث ایجاد استرس در افراد می شود، بنابراین اگر در گذشته کار هایی انجام می دادید که باعث استرس در شما می شد انجام دوباره آن ها را فراموش کنید.
بی اعتنایی و انکار
گاهی واقف بودن به حس و حالی که دارم منجر به کنترل خود به خودی آن حس می شود. محققان اسپانیایی مطالعه ای روی روش های مختلف کاهش استرس و ارتباط شان با احساسات منفی و بیماری های قلبی انجام دادند. براین اساس آنها دریافتند که عواقب منفی روش انکار بیش از عواقب مثبت آن است و می تواند موجب تقویت احساسات منفی و افزایش احتمال بیماری های قلبی شود.
در وهله اول انکار و بی اعتنایی نسبت به مشکلات آسان تر از مواجهه فعال با آن است. اما بی اعتنایی بلندمدت می تواند استرس بیشتری در فرد ایجاد کند. مواجهه مستقیم و بدون وسواس فکری به فرد کمک می کند تا از موقعیت سخت راحت تر خارج شود. چرا که مدیریت لازم بر روی آن استرس و کاهش آن را یاد می گیرد.
اگر به مدت طولانی نسبت به مشکلات بی اعتنا باشید و از مواجهه با آن و حلش طفره بروید، ممکن است به طور کامل از کنترل خارج شود. زمانی که نسبت به استرستان و ریشه اش آگاه شدید، از تکنیک حواس پرتی استفاده کنید. اما زمانی از این تکنیک استفاده کنید که با مشکل تان مواجه شده اید. بعد از آن خود را مشغول چیزی کنید که آرامش بیشتری به شما می دهد .
بی خوابی کشیدن دردی را دوا نمی کند
اگر در شرایط پراسترسی قرار دارید و کاری نمی توانید انجام دهید به جز صبر کردن، بدترین کار بی خوابی و کم خوابی است. خوابیدن به میزان کافی برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید و سبب جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها می شود. در زمان استرس کم خوابی می تواند به بدن به ویژه قلب آسیب شدید برساند و از بازده ذهنی فرد برای کنترل و مواجه با عوامل استرس زا بکاهد. اگر دچار بی خوابی شده اید از دمنوش های گیاهی برای درمان بی خوابی خود می توانید استفاده کنید.
خرید درمانی
وقتی میزان استرس مان بالاست، خرید کردن می تواند یک تسکین قوی و فوری ایجاد کند، مخصوصا برای خانم ها. به این حالت، خرید درمانی گفته می شود. البته خرید کردن فواید خاص خودش را دارد؛ خریدن چیزهای کوچک که باعث شادی ما می شوند می تواند ابزاری مفید و انگیزشی برای زمانی باشد که قصد ایجاد تغییرات سالمی را داریم، یا روحیه ی ما را بهتر کند، به شرط آنکه خریدن کردن ما، تحت کنترل مان باشد.
مشکل اصلی زمانی ایجاد می شود که خرید کردن آنقدر تکرا شود یا آنقدر سراغ چیزهای گرانقیمت برویم که هزینه های آن، به فوایدش نیرزد، این اتفاقی است که فورا می افتد! درست مانند زمانی که بدون احساس گرسنگی غذا می خوریم، ممکن است چیزهایی را بخریم که نیازی به آنها نداریم، و در واقع فقط تحت تاثیر استرس، خرید می کنیم! این عادت می تواند دردسرهای مالی ایجاد کرده و در معرض احساس خشم، فرسودگی و افزایش استرس قرار بگیریم.
انجام امور را به تعویق نیندازید
اگر انجام دادن یا ندادن کاری باعث استرس در شما می شود به تعویق انداختن آن فایده ای ندارد، عقب انداختن کاری که باعث استرس در شما می شود برای سلامت جسم و روح شما بسیار مضر است به همین دلیل فهرستی از کار هایی را تهیه کنید که با انجام دادن آن ها استرس در شما کم می شود و در اولین زمان آن را انجام دهید.
سرزنش کردن
سرزنش کردن همیشگی خود با اینکه فرد بخواهد دلایل شکستش را پیدا کند، تفاوت زیادی دارد. فرد باید با ارزیابی شرایط بفهمد چه چیزی باعث شکستش شده تا در دفعات بعدی بتواند از بروز آن جلوگیری کند. اگر فرد بخواهد پس از شکست دائما خود را سرزنش کند، بیش از اینکه به خودش کمک کند، به خود آسیب می زند.سرززنش خود روشی رایج و درعین حال اشتباه ترین روشی است که افراد در رویارویی با استرس آن را به کار می برند. زمانی که متوجه اشتباه تان می شوید، باید مسئولیت آن را بپذیرید و از بروز مجدد آن جلوگیری کنید. به خودتان بابت یادگیری این تجربه جدید تبریک بگویید و به زندگی تان ادامه بدهید .