حرکت شارپی یا (spike) به مجموعه ای از روندهای صعودی یا نزولی قیمت سهام در بازار بورس گفته می شود که با مقیاسی تقریباً بزرگ و در یک بازه زمانی کوتاه صورت می گیرد.به این ترتیب با توجه به نزولی یا صعودی بودن حرکت شارپی ممکن است این حرکت به نفع یا ضرر سهامداران باشد. در نظر داشته باشید که با استفاده از اطلاعاتی که حرکت های شارپی در اختیار ما قرار می دهند می توانیم نسبت به چگونگی روند قیمت سهام و افزایش یا کاهش آن آگاهی پیدا کنیم.
حرکت شارپی یا «spike» مجموعه ای از حرکت های صعودی یا نزولی قیمت در بازار است که با مقیاسی تقریبا بزرگ و در یک بازه زمانی کوتاه صورت می گیرد. اسپایک ها – یا همان حرکت های شارپی – نشان دهنده یک سری اطلاعات از قیمت سهام در بازار بورس هستند. با استفاده از اطلاعاتی که حرکت های شارپی در اختیار ما قرار می دهند می توانیم به چگونگی روند قیمت و بالا یا پایین آمدن سهام پی ببریم. تنها هنگامی زمینه ایجاد حرکت های شارپی مهیا می شود که خبر جدیدی بازار را دستخوش تغییر کند؛ مثلا وقتی که یک شرکت، درآمد زیادی به دست می آورد و بالاتر از سطح توقع تحلیل گران عمل می کند ممکن است حرکت های شارپی مشاهده شوند. رخ دادن حرکت شارپی می تواند در بسیاری از تصمیم های خرید و فروش سهام، کمک حال تحلیل گران فنی باشد. مثلا اگر حجم معاملاتی کاهش یا افزایش پیدا کند حرکت شارپی رخ می دهد.
حرکت شارپی سهام یک شرکت به رشد یا نزول سریع قیمت سهام آن شرکت در یک بازه زمانی کوتاه مدت اطلاق می شود. در حرکت شارپی سهام اطلاعات ریز و کاربردی زیادی برای سهامداران حرفه ای نهفته است و فرق یک سهامدار حرفه ای تشخیص حرکت شارپی واقعی یک سهم از حرکت شارپی سهم به واسطه تبلیغات دروغ دلالان در فضای مجازی است.ورود پول هوشمند نشانه ای از شروع یک حرکت شارپی است
تحلیل گران بورس، چگونه از حرکت شارپی استفاده می کنند؟
مفهوم اسپایک یا حرکت شارپی در تحلیل بورس بسیار کارآمد است. در واقع کار تحلیل گران تکنیکال پیدا کردن رنج قیمت یک سهام در بازار بورس است. فرض کنیم قیمت یک سهم در ۱۲ ماه گذشته بین ۳۵ تا ۴۵ دلار بوده است. تحلیل گران تکنیکال علاوه بر تعیین آن رِنج از قیمت، با تحلیل و بررسی به دنبال تغییرات آینده قیمت این سهم در دراز مدت می گردند. در مثال بالا اگر رنج قیمت خیلی سریع به پایین تر از ۳۰ دلار یا بالاتر از ۴۵ دلار رود، این رویداد می تواند در نظر تحلیل گر تکنیکال نشانه ای برای خرید یا فروش سهم باشد.
فرض کنیم که یک حرکت به سمت پایین و به قیمت ۲۷ دلار داشته باشیم. اگر این حرکت شارپی همچنان سیر نزولی داشته باشد، می توان آن را نشانه ا ی از وجود خبرهای جدید درباره آن شرکت در نظر گرفت که باعث شده نظر سرمایه گذارها در مورد بازار بورس آن تغییر کند. یک تحلیل گر تکنیکال ممکن است از این روند استفاده کند و به همین دلیل سهام را بفروشد.
تشخیص حرکت شارپی
۳ عامل مهم برای تشخیص حرکت شارپی وجود دارد که باید آن را بررسی کنید:
اخبار شرکت
با پیگیری اخبار شرکت در یک دوره زمانی می توانید، از عملکرد و سودآوری آن شرکت اطلاع پیدا کنید. واضح است که هر قدر نماد مورد نظر دارای سود بیشتری باشد، ارزش واقعی آن سهم نیز بالاتر خواهد بود اما باید توجه کنید که بلافاصله بعد از اینکه خبر خوبی در مورد شرکتی شنیدید، حرکت شارپی یک سهم شروع می شود.
تحلیل تکنیکال
هر سهمی معمولاً روند مربوط به خود را داراست که طبق ارزش ذاتی سهم، قیمت آن نیز کنترل می شود. از این رو بازیگران یک سهم بر اساس الگوهای تکنیکال سهم آن را تحت کنترل قرار می دهند بنابراین هنگامی که در بررسی های قبلی به این نتیجه دست یافتید که با پیروی از یک الگوی خاص سهم در سطح حمایتی خود، صعود می یابد، آن زمان امیدوار باشید که از یک سهم سود بالایی به دست خواهید آورد.
تحلیل بنیادی
مورد دومی که سهامداران باید به آن توجه داشته باشند، موقعیت صنعتی شرکت مورد نظر می باشد. شما می توانید در یک مدت زمان ۳ ماهه به درستی از سودآوری شرکت مطلع شوید به طوری که تمامی ریسک های بازار و وضعیت اقتصادی کشور و همچنین فعالیت های شرکت را بررسی کردید و از صورت های مالی نماد مذکور اطلاع پیدا کردید.همانطور که می دانید علاوه بر دانش و آگاهی در مورد تمامی اطلاعات فوق استفاده از اینترنت پر سرعت برای موفقیت در بازار بورس بسیار ضروری است.
حرکت شارپی نمادهای بزرگ بورس چه تأثیری روی شاخص کل می گذارد؟
حرکت شارپی نمادهای بزرگ بورس تاثیر زیادی بر روی شاخص کل خواهد داشت که بسیاری از نمادهای بورسی با تبعیت از صعودی بودن کلیت بازار، در مسیر رشد قرار خواهند گرفت اما در شرایطی که بازار متعادل یا منفی هست نیز می توان با فیلترنویسی و استفاده از دانش تکنیکال، تک سهم هایی که پتانسیل حرکت شارپی دارند را شناسایی کرد و به سودهای سنگینی دست پیدا کرد.
در نهایت ذکر این نکته ضروریست که همانگونه که قیمت سهام به صورت شارپی بالا می رود، به همان سرعت نیز به صورت شارپی قابلیت پائین آمدن دارد و سهامداران می بایست با آگاهی کامل نسبت به خرید سهام چنین شرکتهایی که پتانسیل رشد دارند ورود کنند چرا که در صورت اشتباه در تشخیص ورود پول هوشمند سهامداران عمده یا سفته بازان به سهم مورد نظرف احتمالاً ضررهای سنگینی را متحمل خواهند شد.