هزینه های تحصیل و زندگی در کشور اتریش

هزینه های تحصیل و زندگی در کشور اتریش
ساعد نیوز: میانگین و محدوده هزینه های تحصیل در کشور اتریش و نظام آموزش عالی این کشور به چه صورتی است؟

تحصیل در اتریش، شهریه دانشگاه ها و کالج ها

تحصیل در اتریش به دلیل بالا بودن رتبه های دانشگاهی این کشور و ارزان بودن شهریه آن نسبت به سایر کشورهای اروپایی همواره طرفداران زیادی داشته است. در سیستم دانشگاه شروع ترم اول (زمستان) ابتدای ماه اکتبر و شروع ترم دوم (تابستان) ابتدای ماه مارچ و پایان آن اواخر ژوئن می باشد. مدارس عالی فنی همزمان با مدارس ابتدای سپتامبر برای ترم زمستان و ابتدای فوریه برای ترم تابستان آغاز میشود و آخر ژوئن به پایان می رسند.

اکثر دانشگاه های اتریش رشته ها را به زبان آلمانی برگزار می کنند و رشته های به زبان انگلیسی محدود هستند. شما برای ورود به دانشگاه نیاز به گذراندن دوره زبان آلمانی دارید. شما می توانید این دوره را در ایران نیز بگذرانید.

شهریه دانشگاههای  اتریش از ۳۸۰ یورو در ترم تا ۷۲۰ یورو بسته به دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی شما متغیر است.

هزینه کالج زبان آلمانی از ۴۲۰ یورو در ترم می باشد.

 

هزینه زندگی در کشور اتریش به شرح زیر و قیمتها بر حسب دلار می باشد:

رستوران های کشور اتریش

میانگین

محدوده قیمت ها

گوشت، رستوران ارزان

۱۰٫۲۳ $

۸٫۰۴ – ۱۴٫۸۴

گوشت برای ۲ نفر، رستوران معمولی

۴۶٫۷۰ $

۳۰٫۹۱ – ۷۴٫۱۸

فست فود در مک دونالد یا مشابهات

۸٫۴۰ $

۷٫۴۲ – ۹٫۲۷

کاپوچینو (معمولی)

۳٫۴۰ $

۲٫۸۴ – ۴٫۳۳

آب (۰٫۳۳ لیتری)

۲٫۱۲ $

۰٫8– ۲٫۷۲

بازارهای کشور اتریش

شیر معمولی (۱لیتر)

۱٫۱۶ $

۰٫۹4 – ۱٫۳۰

قرص نان سفید (۵۰۰ گرمی)

۲٫۱۹ $

۱٫۴8 – ۳٫۰۹

تخم مرغ (۱۲ عدد)

$3/99

٫۴۷ - ۵٫۴۴2

پنیر تازه (۱ کیلوگرم(

$14/66

۹٫۸۹ – ۱۸٫۵۵

سینه مرغ بدون پوست و استخوان (۱کیلوگرم)

۱۰٫۳۶ $

۸٫۶۵ – ۱۲٫۳۵

سیب (۱کیلوگرم)

۲٫۶۱ $

۱٫۸۵ – ۳٫۵۹

سیب زمینی (۱کیلوگرم)

۱٫۳۹ $

۱٫۲۲ – ۱٫۸۵

کاهو (۱ عدد)

۱٫۰۶ $

۰٫۷۴ – ۱٫۴۸

آب (۱٫۵ لیتری(

۰٫۷۱ $

۰٫۴۹ – ۱٫۲۴

حمل و نقل در کشور اتریش

بلیط یک طرفه (حمل و نقل محلی)

۲٫۳۶ $

۲٫۲۳ – ۲٫۴۷

بلیط ماهانه

۵۴٫۶۷ $

۴۵٫۰۰ – ۶۱٫۲۰

ورودی تاکسی (تعرفه معمولی)

۳٫۹۶ $

۳٫۰۹ – ۶٫۱۸

تاکسی ۱ کیلومتر (تعرفه معمولی)

۱٫۸۱ $

۱٫۴۸ – ۲٫۴۷

بنزین (۱ لیتر)

۱٫۷۴ $

۱٫۶۴ – ۱٫۸۵

فولکس واگن گلف ۱٫۴ ۹۰ KW روند (یا یک اتومبیل جدید)

۲۵,۲۱۰ $

۲۴,۲۸۲ – ۲۷,۲۰۰

خدمات رفاهی در کشور اتریش (ماهیانه)

پایه (برق، گاز، آب، زباله) آپارتمان ۸۵ متری

۱۸۵٫۴۹ $

۱۲۳٫۶۴ – ۳۰۹٫۱۰

 دقیقه تعرفه تلفن همراه اعتباری محلی

۰٫۱۳ $

۰٫۰۷ – ۰٫۲۵

اینترنت (۶ مگابیت در ثانیه، پهنای باند نامحدود)

۲۳٫۴۰ $

۱۸٫۵۵ – ۲۵٫۹۶

اجاره خانه در کشور اتریش (ماهانه )

آپارتمان در مرکز شهر (۱ خوابه(

۷۰۶٫۰۵ $

۵۵۶٫۳۸ – ۹۲۷٫۳۰

آپارتمان (۱ خوابه) در خارج از مرکز شهر

۵۴۰٫۱۵ $

۴۳۲٫۷۴ – ۷۴۱٫۸۴

آپارتمان در مرکز شهر (۳ اتاق خوابه)

۱,۵۷۷ $

۱,۰۵۰ – ۲,۲۲۵

آپارتمان (۳ اتاق خواب) در خارج از مرکز

۱,۱۰۸ $

۸۶۵ – ۱,۲۹۸

 

ساختار آموزشي

سيستم دانشگاهي اتريش، بر خودآموزي رها از كنترل پايه‌ريزي شده است. نسبت و سطح ساعات شركت در يك كلاس در ترم و شركت در امتحانات درسي تك‌تك دانشجويان مرتبط است. تحصيلات مدارس عالي تخصصي به صورت نظام سالي برنامه‌ريزي شده‌اند.

  • حضور در كلاسها بين 25 تا 31 ساعت در هفته است.
  • دوره‌هاي تحصيل دانشگاهي كه اساساً هدفشان ارائه آموزش به جوانان همراه با آماده کردن آنها براي آينده شغلي‌شان است و در نهایت مدركی دال بر گذراندن تحصیلات آکادمیک برایشان اعطا می گردد.
  • تحصيلاتي كه فقط یک مدرک دارند به دو بخش تقسيم شده‌اند و هر دو با امتحان كسب مدرك به پايان مي‌رسند. 
  • دانشجوياني كه اولين مدرك را در دست دارند، مجازند تا در تحصيلات دكتري در رشته دلخواه يا رشته وابسته به آن ادامه تحصيل دهند
  • تحصيلات دكتري شامل ارائه پايان‌نامه و امتحان شفاهي در رشته‌هاي مختلف مي‌باشد. تحصيلات پزشكي، از سه مقطع تشكيل يافته و مستقيماً به درجه دكتري ختم مي‌شود. 
  • اغلب دوره‌ها از 8 تا 10 نيم ترم تحصيلي تشکیل شده اند.
  • تحصيلات دكتري، دو نيم ترم ديگر را نيز در بر مي‌گيرد.
  • حداقل طول تحصيلات پزشكي 12 نيم ترم مي‌باشد.(تنها 6 درصد از كل دانشجويان، تحصيلاتشان را در خلال حداقل زمان آورده شده به اتمام مي‌رسانند.)
  • بيشتر دوره‌هاي كالج هاي هنرهاي زيبا مدرك آكادميك اعطا می کنند.
  • دوره‌هاي ديپلم 3 تا 6 سال به طول مي‌انجامند. (فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي تحصيل كوتاه مدت، عنوان متخصص دريافت مي‌كنند و مدرك آكادميك به آنها تعلق نمي‌گيرد.)

به فارغ‌التحصيلان معماري در كالج هاي هنر عنوان Mag. Arch (ليسانس معماري) داده مي‌شود. Mag. Art(ليسانس هنر) به فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي آموزش هنري و ديگر رشته‌ها و تحصيلات مربوطه اعطاء مي‌شود. مراکز آموزش عالي در کشور اتريش شامل دانشگاه ها، دانشکده هاي هنرهاي عالي، مدارس عالي فني و کالج هاي تخصصي دو تا سه ساله است. مراکز آموزش عالي اتريش در زمينه هنر و موسيقي بسيار قوي است و دانشکده موسيقي و آثار هنري و دانشکده هنر کاربردي شهر وين از مراکز قوي هنري اروپا به شمارمي آيند.

شرط ورودبه دانشگاه ها ومراکز آموزش عالي اتريش(مراکز آموزش عالي دراتريش محدوديتي براي پذيرش دانشجو ندارند. ):

  1. داشتن مدرک (Reifeprüfungszeugins) است.
  2. دانشکده هاي هنرهاي عالي امتحان ورودي نيز برگزار مي کنند.

تحصيلات دانشگاهي شامل دو دوره است:

  1. عمومي (Der erste Studienabschnitt)
  2. تخصصي (Zweite Studienabschbitt) است.

البته در پايان دوره عمومي، امتحانات برگزار مي شود؛ ولي مدرکي صادر نمي شود. همه دانشگاه هاي اتريش، دولتي هستند و بودجه آنها را دولت تامين مي کند و دانشجو ملزم به پرداخت شهريه نيست. درسال 1993ميلادي، مجلس اتريش، تاسيس مدارس عالي فني Fachhochschulen (FH) (مشابه نظام آموزشي آلمان) را تصويب کرد. هدف ازتاسيس مدارس عالي فني، کوتاه کردن دوره تحصيل و راهيابي سريعتر دانش آموختگان به بازار کار است. ازسال 1994ميلادي تا کنون بيش از 40مدرسه عالي فني مجور تاسيس گرفته اند که در رشته هاي مختلف دوره هاي 4 ساله برگزار مي کنند. تفاوت مدارس عالي فني با دانشگاه ها در کاربردي و حرفه اي بودن تحصيلات است. در پايان دروه ها، دانشجو بايد يک دوره شش ماه تا يک ساله را در مراکز گوناگون به کارآموزي بپردازد. شرط ورود به مدارس عالي فني، همان شرط ورود به دانشگاه هاست و در مواردي مدارک حرفه اي نيز مورد توجه قرار مي گيرند. زماني که تعداد متقاضيان بيشتر از گنجايش دانشگاه ها باشد امتحان ورودي برگزار مي شود.

  • در اتريش حدود 18 دانشگاه و 110 انجمن آموزشي وجود دارد و زبان ملي و رسمي تدريس در اين دانشگاه ها آلماني مي باشد.

  • تحصيل در دانشگاه هاي اتريش از ترم زمستاني2001 براي دانشجويان خارجي رايگان نيست و ترمي 727 يوروشهريه تحصيلي دريافت مي گردد.

  • تامين هزينه هاي تحصيلي بوسيله کار ضمن تحصيل در اتريش امکان پذير نيست مگر آنکه دانشگاه با توجه به نمره هاي بالاي دانشجويان خارجي به آنها در خود محيط دانشگاه کار دهد.

  • اخذ پذيرش براي ادامه تحصيل دردانشگاه هاي اتريش شرط اعطاي ويزا ازسوي دولت اتريش است. براي ورود به دانشگاه هاي اتريش داوطلب بايد دانشجوي رشته مورد نظر در کشور خود باشد،به عبارت ديگر ديپلم به تنهايي قابل قبول دانشگاه هاي اتريش نيست.

  • دانشجوياني مي توانند به عنوان دانشجوي رسمي در دانشگاه هاي اتريش به تحصيل ادامه دهند که مدرک تحصيلي آنها در کشوري که آن را کسب کرده اند و همچنين در اتريش براي ورود به دانشگاه کافي باشد.

  • دانشجوياني که قبلا در دانشگاه به تحصيل اشتغال داشته اند بايد گواهي صادره از دانشگاه را ارايه دهند و در اين گواهي بايد کليه نمرات منعکس باشد.

  • مهلت ثبت نام براي ترم تابستاني تا اول فوريه و براي ترم زمستاني تا اول سپتامبر مي باشد يعني مراکز مربوطه بايد مدارک متقاضي را تا زمانهاي نامبرده دريافت کرده باشند که معمولا توصيه مي شود که متقاضيان بدليل بالا بودن تعداد تقاضاها از 6 ماه قبل درخواست خود را به دانشگاه ارائه دهند.

  • هزينه زندگي و تحصيل دراتريش ساليانه 7500 يورو مي باشد که اين هزينه به عنوان ساپورت مالي براي اخذ ويزاي تحصيلي بايد به حساب متقاضي در اتريش واريز گردد که بعد از اخذ رواديد قابل برداشت مي باشد.

  • جهت ثبت نام دردانشگاه ارائه بيمه درماني الزاميست وبيمه درماني براي هر6ماه حدود300 يورو در نظر گرفته مي شود.

مؤسسات آموزش عالي علمي و هنري وظيفه اصلي آموزشي خود، يعني آموزش مقدماتي حرفه‌اي را با ارائه دروس در مقاطع ليسانس و فوق‌ليسانس انجام مي‌دهند. پس از آن به عنوان عاليترين درجه تحصيلي، تحصيل در دوره دكترا نيز امكان‌پذير است. وظيفه فارغ‌التحصيلان اين دوره، در اصل، تربيت و آموزش نسل بعد علمي خواهد بود. قسمت عمده‌اي از تحصيلات دوره دكترا به گونه‌اي سازمان يافته كه در برگيرنده تمام گرايش هاي مربوط به يك رشته باشد. بدين‌ترتيب، مثلاً، تمامي گرايش هاي علوم طبيعي، يك دكتراي مشترك دارند. دوره دكتراي فارغ‌التحصيلان دانشگاه هاي هنر مشتركاً با همكاري يك دانشگاه علمي برگزار مي شود.

ادامه تحصيل در دانشگاه از طريق شرکت دوره‌هاي آموزشي صورت مي‌پذيرد. ساختار آمورشي، تقريباً براي تمام رشته‌هاي تحصيلي به‌طور يكسان يا بسيار شبيه به هم برنامه‌ريزي شده است.

تحصيل در مقطع كارشناسي حداكثر به دو مرحله تقسيم مي‌شود:

  1. هر مرحله تحصيلي با انجام امتحان نهايي كه خود از تعدادي امتحانات مربوط به دروس تخصصي مختلف تشكيل يافته اتمام مي‌يابد. اجازه شركت در امتحان مدرك نهايي، منوط به ارائه يك پايان‌نامه است.
  2. مرحله دوم تحصيلي مي‌تواند به منظور تخصصي‌ شدن بيشتر به شاخه‌هاي تحصيلي متفاوت تقسيم ‌شود. دوره دكترا، حداقل به مدت چهار ترم طول مي‌كشد. اين دوره با ارائه رساله دكترا به عنوان مدرك اصلي سنجش كارايي علمي دانشجو و با انجام امتحانات شفاهي نهايي دراين دوره به پايان مي‌رسد.

از سال 1999 مي‌توان دوره تحصيلي دانشگاهي را كه به اخذ مدرك منجر مي‌شود با پيشنهاد دانشگاه و موافقت وزارت مربوطه به دو مرحله تحصيلي (كارشناسي و كارشناسي ارشد) تقسيم كرد اين تقسيمات در حال حاضردر حال اجرا هستند. طول زمان تحصيلي تنها از جنبه كمترين حد مجاز آن معين شده است. در قوانين تحصيلي حداقل زمان قانوني تحصيل  در نظر گرفته شده كه تنها در شرايط استثنايي می تواند کمتر شود. در مورد اكثر رشته‌هاي تحصيلي، اين حداقل، شامل هشت ترم مي‌شود، اما مي‌تواند دوازده ترم يا بيشتر هم طول بكشد. اصولاً تجاوز از اين حداقل مدت تحصيل نيز بصورت قاعده در آمده است.

تحصيلات دانشگاهي دو مرحله‌اي، با اخذ مدرك كارشناسي ارشد يا دكترا و تحصيلات سه مرحله‌اي با اخذ مدرك كارشناسي يا دكترا پايان مي‌يابد.

حداقل مدت زمان تحصيلي در يك مدرسه عالي حرفه‌اي با احتساب زمان تعيين شده براي پايان‌نامه بالغ بر سه سال مي‌شود. تقريباً مدت زمان تحصيل در تمام مدارس عالي حرفه‌اي كه سابقاً تأسيس شده‌اند، چهار سال است. در نظرگرفتن دوره‌هاي كارآموزي مدت زمان تحصيل را طولاني‌تر مي‌كنند. تحصيل با شركت در امتحان پاياني اخذ مدرك به پايان مي‌رسد كه خود از پايان‌نامه و يك امتحان كميسيوني تشكيل شده است. تحصيل در يك مدرسه عالي حرفه‌اي با اخذ مدرك دانشگاهي پايان‌ مي‌يابد. اين مدرك دانشگاهي براي ادامه تحصيل در مقطع دكترا در يك دانشگاه معتبر است. تحصيل در مقطع دكترا براي فارغ‌التحصيلان مدارس عالي حرفه‌اي دو ترم بيشتر از فارغ‌التحصيلان دانشگاهي است. تحصيل در خدمات عالي فن‌آوري، پزشكي و مامايي سه سال طول مي‌كشد كه به سه‌ سال تحصيلي تقسيم مي‌شود.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (364 نظر) رهبر معظم انقلاب: در ایستگاه منتظر قطار بودم که فردی که اصلا نمی شناختمش شروع کرد به مسخره کردن من+ویدیو (209 نظر) میزبانی رهبر معظم انقلاب از مهمانش در ضیافتی به صرف شام +عکس/سفره ای که اُملت تنها غذای آن بود... (143 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (86 نظر) نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش/ مبارکا باشه (60 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (57 نظر) نگاهی به میز عقد ساده و با دیزاین مختصرِ زینب سلیمانی دختر کوچکِ سردار سلیمانی و همسر لبنانی‌اش+عکس/ استندهای اسم و شمع های تک رنگ (49 نظر) در خانه شهید رئیسی به روی همه مردم باز می شود (44 نظر) خلاقیت هوش پران مغازه دار کاشانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغزشو باید طلا گرفت+عکس (23 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (16 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پژو پارس حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (11 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (11 نظر) نگاهی به خلوت احساسی آزاده نامداری، مجری پرانرژی در ماه محرم و شال سبزرنگ زیبایش/ حیف جوونیش+عکس (9 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (8 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منظور ظریف از دولت وفاق ملی چیست؟
خرید کردن پسر رهبر معظم انقلاب: از ایستادن در صف و رعایت نوبت تا لحن عادی فروشنده با ایشان مثل دیگر مشتری ها
اختلاف زن و شوهر بوکانی هفت هکتار مزرعه گندم را به آتش کشاند
تصاویر جالب و دیدنی از آیین های عزاداری محرم در 12 کشور مختلف جهان/ از به زنجیر کشیدن زنان تا عبور کردن پابرهنه از روی زغال‌های روشن
(ویدیو) ترانه سوزناک همایون شجریان در دلتنگی و فراق پدرش/ چه بغضی هم داره
(تصاویر) 9 تا از باور نکردنی ترین مراسم غیرعادی که در برخی مناطق جهان جانشین دفن کردن مردگان شده است/ روی کسانی که مرده‌هاشونو میسوزونن رو سفید کردن کلا
ویدئوی فوق العاده باشگاه اینتر برای معرفی مهدی طارمی/یک شاهزاده ازخلیج فارس/ مهدی طارمی: ایران در قلب من است و اینتر در ذهن من
باقری: لبنان، جهنم بی‌بازگشت برای صهیونیست‌ها خواهد بود
بغض و غم شبنم مقدمی، داور برنامه "صداتو"، بر سر مزار استاد آواز ایران/ نگاه به خانه ابدی استاد شجریان با سنگ مزار ساده و نوشته ی کوتاه برای مردم سرزمینشان
رونمایی محسن کیایی از دختر ناز و همسر جوانش به مناسبت 22مین سالگرد ازدواجشان/ مجری برنامه "صداتو"، برای اولین بار، خاطره ای از ازدواج زودهنگامش تعریف کرد
(تصاویر) چیدمان مدرن و اروپایی پنت هاوس شیک رضا گلزار با مبلمانی با رنگ های متضاد هم، ستون های طرحدار و باشگاه خانگی
گزارش ظریف از انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم
منتخب روز   
اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان سکانسی از سریال پُرحاشیه این روزها؛ زمین خوردن ثریا در سریال در انتهای شب/ شما چه حِسی داشتین؟