ساعدنیوز
ساعدنیوز

هزینه های تحصیل و زندگی در کشور اتریش

هزینه های تحصیل و زندگی در کشور اتریش
ساعد نیوز: میانگین و محدوده هزینه های تحصیل در کشور اتریش و نظام آموزش عالی این کشور به چه صورتی است؟

تحصیل در اتریش، شهریه دانشگاه ها و کالج ها

تحصیل در اتریش به دلیل بالا بودن رتبه های دانشگاهی این کشور و ارزان بودن شهریه آن نسبت به سایر کشورهای اروپایی همواره طرفداران زیادی داشته است. در سیستم دانشگاه شروع ترم اول (زمستان) ابتدای ماه اکتبر و شروع ترم دوم (تابستان) ابتدای ماه مارچ و پایان آن اواخر ژوئن می باشد. مدارس عالی فنی همزمان با مدارس ابتدای سپتامبر برای ترم زمستان و ابتدای فوریه برای ترم تابستان آغاز میشود و آخر ژوئن به پایان می رسند.

اکثر دانشگاه های اتریش رشته ها را به زبان آلمانی برگزار می کنند و رشته های به زبان انگلیسی محدود هستند. شما برای ورود به دانشگاه نیاز به گذراندن دوره زبان آلمانی دارید. شما می توانید این دوره را در ایران نیز بگذرانید.

شهریه دانشگاههای  اتریش از ۳۸۰ یورو در ترم تا ۷۲۰ یورو بسته به دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی شما متغیر است.

هزینه کالج زبان آلمانی از ۴۲۰ یورو در ترم می باشد.

 

هزینه زندگی در کشور اتریش به شرح زیر و قیمتها بر حسب دلار می باشد:

رستوران های کشور اتریش

میانگین

محدوده قیمت ها

گوشت، رستوران ارزان

۱۰٫۲۳ $

۸٫۰۴ – ۱۴٫۸۴

گوشت برای ۲ نفر، رستوران معمولی

۴۶٫۷۰ $

۳۰٫۹۱ – ۷۴٫۱۸

فست فود در مک دونالد یا مشابهات

۸٫۴۰ $

۷٫۴۲ – ۹٫۲۷

کاپوچینو (معمولی)

۳٫۴۰ $

۲٫۸۴ – ۴٫۳۳

آب (۰٫۳۳ لیتری)

۲٫۱۲ $

۰٫8– ۲٫۷۲

بازارهای کشور اتریش

شیر معمولی (۱لیتر)

۱٫۱۶ $

۰٫۹4 – ۱٫۳۰

قرص نان سفید (۵۰۰ گرمی)

۲٫۱۹ $

۱٫۴8 – ۳٫۰۹

تخم مرغ (۱۲ عدد)

$3/99

٫۴۷ - ۵٫۴۴2

پنیر تازه (۱ کیلوگرم(

$14/66

۹٫۸۹ – ۱۸٫۵۵

سینه مرغ بدون پوست و استخوان (۱کیلوگرم)

۱۰٫۳۶ $

۸٫۶۵ – ۱۲٫۳۵

سیب (۱کیلوگرم)

۲٫۶۱ $

۱٫۸۵ – ۳٫۵۹

سیب زمینی (۱کیلوگرم)

۱٫۳۹ $

۱٫۲۲ – ۱٫۸۵

کاهو (۱ عدد)

۱٫۰۶ $

۰٫۷۴ – ۱٫۴۸

آب (۱٫۵ لیتری(

۰٫۷۱ $

۰٫۴۹ – ۱٫۲۴

حمل و نقل در کشور اتریش

بلیط یک طرفه (حمل و نقل محلی)

۲٫۳۶ $

۲٫۲۳ – ۲٫۴۷

بلیط ماهانه

۵۴٫۶۷ $

۴۵٫۰۰ – ۶۱٫۲۰

ورودی تاکسی (تعرفه معمولی)

۳٫۹۶ $

۳٫۰۹ – ۶٫۱۸

تاکسی ۱ کیلومتر (تعرفه معمولی)

۱٫۸۱ $

۱٫۴۸ – ۲٫۴۷

بنزین (۱ لیتر)

۱٫۷۴ $

۱٫۶۴ – ۱٫۸۵

فولکس واگن گلف ۱٫۴ ۹۰ KW روند (یا یک اتومبیل جدید)

۲۵,۲۱۰ $

۲۴,۲۸۲ – ۲۷,۲۰۰

خدمات رفاهی در کشور اتریش (ماهیانه)

پایه (برق، گاز، آب، زباله) آپارتمان ۸۵ متری

۱۸۵٫۴۹ $

۱۲۳٫۶۴ – ۳۰۹٫۱۰

 دقیقه تعرفه تلفن همراه اعتباری محلی

۰٫۱۳ $

۰٫۰۷ – ۰٫۲۵

اینترنت (۶ مگابیت در ثانیه، پهنای باند نامحدود)

۲۳٫۴۰ $

۱۸٫۵۵ – ۲۵٫۹۶

اجاره خانه در کشور اتریش (ماهانه )

آپارتمان در مرکز شهر (۱ خوابه(

۷۰۶٫۰۵ $

۵۵۶٫۳۸ – ۹۲۷٫۳۰

آپارتمان (۱ خوابه) در خارج از مرکز شهر

۵۴۰٫۱۵ $

۴۳۲٫۷۴ – ۷۴۱٫۸۴

آپارتمان در مرکز شهر (۳ اتاق خوابه)

۱,۵۷۷ $

۱,۰۵۰ – ۲,۲۲۵

آپارتمان (۳ اتاق خواب) در خارج از مرکز

۱,۱۰۸ $

۸۶۵ – ۱,۲۹۸

 

ساختار آموزشي

سيستم دانشگاهي اتريش، بر خودآموزي رها از كنترل پايه‌ريزي شده است. نسبت و سطح ساعات شركت در يك كلاس در ترم و شركت در امتحانات درسي تك‌تك دانشجويان مرتبط است. تحصيلات مدارس عالي تخصصي به صورت نظام سالي برنامه‌ريزي شده‌اند.

  • حضور در كلاسها بين 25 تا 31 ساعت در هفته است.
  • دوره‌هاي تحصيل دانشگاهي كه اساساً هدفشان ارائه آموزش به جوانان همراه با آماده کردن آنها براي آينده شغلي‌شان است و در نهایت مدركی دال بر گذراندن تحصیلات آکادمیک برایشان اعطا می گردد.
  • تحصيلاتي كه فقط یک مدرک دارند به دو بخش تقسيم شده‌اند و هر دو با امتحان كسب مدرك به پايان مي‌رسند. 
  • دانشجوياني كه اولين مدرك را در دست دارند، مجازند تا در تحصيلات دكتري در رشته دلخواه يا رشته وابسته به آن ادامه تحصيل دهند
  • تحصيلات دكتري شامل ارائه پايان‌نامه و امتحان شفاهي در رشته‌هاي مختلف مي‌باشد. تحصيلات پزشكي، از سه مقطع تشكيل يافته و مستقيماً به درجه دكتري ختم مي‌شود. 
  • اغلب دوره‌ها از 8 تا 10 نيم ترم تحصيلي تشکیل شده اند.
  • تحصيلات دكتري، دو نيم ترم ديگر را نيز در بر مي‌گيرد.
  • حداقل طول تحصيلات پزشكي 12 نيم ترم مي‌باشد.(تنها 6 درصد از كل دانشجويان، تحصيلاتشان را در خلال حداقل زمان آورده شده به اتمام مي‌رسانند.)
  • بيشتر دوره‌هاي كالج هاي هنرهاي زيبا مدرك آكادميك اعطا می کنند.
  • دوره‌هاي ديپلم 3 تا 6 سال به طول مي‌انجامند. (فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي تحصيل كوتاه مدت، عنوان متخصص دريافت مي‌كنند و مدرك آكادميك به آنها تعلق نمي‌گيرد.)

به فارغ‌التحصيلان معماري در كالج هاي هنر عنوان Mag. Arch (ليسانس معماري) داده مي‌شود. Mag. Art(ليسانس هنر) به فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي آموزش هنري و ديگر رشته‌ها و تحصيلات مربوطه اعطاء مي‌شود. مراکز آموزش عالي در کشور اتريش شامل دانشگاه ها، دانشکده هاي هنرهاي عالي، مدارس عالي فني و کالج هاي تخصصي دو تا سه ساله است. مراکز آموزش عالي اتريش در زمينه هنر و موسيقي بسيار قوي است و دانشکده موسيقي و آثار هنري و دانشکده هنر کاربردي شهر وين از مراکز قوي هنري اروپا به شمارمي آيند.

شرط ورودبه دانشگاه ها ومراکز آموزش عالي اتريش(مراکز آموزش عالي دراتريش محدوديتي براي پذيرش دانشجو ندارند. ):

  1. داشتن مدرک (Reifeprüfungszeugins) است.
  2. دانشکده هاي هنرهاي عالي امتحان ورودي نيز برگزار مي کنند.

تحصيلات دانشگاهي شامل دو دوره است:

  1. عمومي (Der erste Studienabschnitt)
  2. تخصصي (Zweite Studienabschbitt) است.

البته در پايان دوره عمومي، امتحانات برگزار مي شود؛ ولي مدرکي صادر نمي شود. همه دانشگاه هاي اتريش، دولتي هستند و بودجه آنها را دولت تامين مي کند و دانشجو ملزم به پرداخت شهريه نيست. درسال 1993ميلادي، مجلس اتريش، تاسيس مدارس عالي فني Fachhochschulen (FH) (مشابه نظام آموزشي آلمان) را تصويب کرد. هدف ازتاسيس مدارس عالي فني، کوتاه کردن دوره تحصيل و راهيابي سريعتر دانش آموختگان به بازار کار است. ازسال 1994ميلادي تا کنون بيش از 40مدرسه عالي فني مجور تاسيس گرفته اند که در رشته هاي مختلف دوره هاي 4 ساله برگزار مي کنند. تفاوت مدارس عالي فني با دانشگاه ها در کاربردي و حرفه اي بودن تحصيلات است. در پايان دروه ها، دانشجو بايد يک دوره شش ماه تا يک ساله را در مراکز گوناگون به کارآموزي بپردازد. شرط ورود به مدارس عالي فني، همان شرط ورود به دانشگاه هاست و در مواردي مدارک حرفه اي نيز مورد توجه قرار مي گيرند. زماني که تعداد متقاضيان بيشتر از گنجايش دانشگاه ها باشد امتحان ورودي برگزار مي شود.

  • در اتريش حدود 18 دانشگاه و 110 انجمن آموزشي وجود دارد و زبان ملي و رسمي تدريس در اين دانشگاه ها آلماني مي باشد.

  • تحصيل در دانشگاه هاي اتريش از ترم زمستاني2001 براي دانشجويان خارجي رايگان نيست و ترمي 727 يوروشهريه تحصيلي دريافت مي گردد.

  • تامين هزينه هاي تحصيلي بوسيله کار ضمن تحصيل در اتريش امکان پذير نيست مگر آنکه دانشگاه با توجه به نمره هاي بالاي دانشجويان خارجي به آنها در خود محيط دانشگاه کار دهد.

  • اخذ پذيرش براي ادامه تحصيل دردانشگاه هاي اتريش شرط اعطاي ويزا ازسوي دولت اتريش است. براي ورود به دانشگاه هاي اتريش داوطلب بايد دانشجوي رشته مورد نظر در کشور خود باشد،به عبارت ديگر ديپلم به تنهايي قابل قبول دانشگاه هاي اتريش نيست.

  • دانشجوياني مي توانند به عنوان دانشجوي رسمي در دانشگاه هاي اتريش به تحصيل ادامه دهند که مدرک تحصيلي آنها در کشوري که آن را کسب کرده اند و همچنين در اتريش براي ورود به دانشگاه کافي باشد.

  • دانشجوياني که قبلا در دانشگاه به تحصيل اشتغال داشته اند بايد گواهي صادره از دانشگاه را ارايه دهند و در اين گواهي بايد کليه نمرات منعکس باشد.

  • مهلت ثبت نام براي ترم تابستاني تا اول فوريه و براي ترم زمستاني تا اول سپتامبر مي باشد يعني مراکز مربوطه بايد مدارک متقاضي را تا زمانهاي نامبرده دريافت کرده باشند که معمولا توصيه مي شود که متقاضيان بدليل بالا بودن تعداد تقاضاها از 6 ماه قبل درخواست خود را به دانشگاه ارائه دهند.

  • هزينه زندگي و تحصيل دراتريش ساليانه 7500 يورو مي باشد که اين هزينه به عنوان ساپورت مالي براي اخذ ويزاي تحصيلي بايد به حساب متقاضي در اتريش واريز گردد که بعد از اخذ رواديد قابل برداشت مي باشد.

  • جهت ثبت نام دردانشگاه ارائه بيمه درماني الزاميست وبيمه درماني براي هر6ماه حدود300 يورو در نظر گرفته مي شود.

مؤسسات آموزش عالي علمي و هنري وظيفه اصلي آموزشي خود، يعني آموزش مقدماتي حرفه‌اي را با ارائه دروس در مقاطع ليسانس و فوق‌ليسانس انجام مي‌دهند. پس از آن به عنوان عاليترين درجه تحصيلي، تحصيل در دوره دكترا نيز امكان‌پذير است. وظيفه فارغ‌التحصيلان اين دوره، در اصل، تربيت و آموزش نسل بعد علمي خواهد بود. قسمت عمده‌اي از تحصيلات دوره دكترا به گونه‌اي سازمان يافته كه در برگيرنده تمام گرايش هاي مربوط به يك رشته باشد. بدين‌ترتيب، مثلاً، تمامي گرايش هاي علوم طبيعي، يك دكتراي مشترك دارند. دوره دكتراي فارغ‌التحصيلان دانشگاه هاي هنر مشتركاً با همكاري يك دانشگاه علمي برگزار مي شود.

ادامه تحصيل در دانشگاه از طريق شرکت دوره‌هاي آموزشي صورت مي‌پذيرد. ساختار آمورشي، تقريباً براي تمام رشته‌هاي تحصيلي به‌طور يكسان يا بسيار شبيه به هم برنامه‌ريزي شده است.

تحصيل در مقطع كارشناسي حداكثر به دو مرحله تقسيم مي‌شود:

  1. هر مرحله تحصيلي با انجام امتحان نهايي كه خود از تعدادي امتحانات مربوط به دروس تخصصي مختلف تشكيل يافته اتمام مي‌يابد. اجازه شركت در امتحان مدرك نهايي، منوط به ارائه يك پايان‌نامه است.
  2. مرحله دوم تحصيلي مي‌تواند به منظور تخصصي‌ شدن بيشتر به شاخه‌هاي تحصيلي متفاوت تقسيم ‌شود. دوره دكترا، حداقل به مدت چهار ترم طول مي‌كشد. اين دوره با ارائه رساله دكترا به عنوان مدرك اصلي سنجش كارايي علمي دانشجو و با انجام امتحانات شفاهي نهايي دراين دوره به پايان مي‌رسد.

از سال 1999 مي‌توان دوره تحصيلي دانشگاهي را كه به اخذ مدرك منجر مي‌شود با پيشنهاد دانشگاه و موافقت وزارت مربوطه به دو مرحله تحصيلي (كارشناسي و كارشناسي ارشد) تقسيم كرد اين تقسيمات در حال حاضردر حال اجرا هستند. طول زمان تحصيلي تنها از جنبه كمترين حد مجاز آن معين شده است. در قوانين تحصيلي حداقل زمان قانوني تحصيل  در نظر گرفته شده كه تنها در شرايط استثنايي می تواند کمتر شود. در مورد اكثر رشته‌هاي تحصيلي، اين حداقل، شامل هشت ترم مي‌شود، اما مي‌تواند دوازده ترم يا بيشتر هم طول بكشد. اصولاً تجاوز از اين حداقل مدت تحصيل نيز بصورت قاعده در آمده است.

تحصيلات دانشگاهي دو مرحله‌اي، با اخذ مدرك كارشناسي ارشد يا دكترا و تحصيلات سه مرحله‌اي با اخذ مدرك كارشناسي يا دكترا پايان مي‌يابد.

حداقل مدت زمان تحصيلي در يك مدرسه عالي حرفه‌اي با احتساب زمان تعيين شده براي پايان‌نامه بالغ بر سه سال مي‌شود. تقريباً مدت زمان تحصيل در تمام مدارس عالي حرفه‌اي كه سابقاً تأسيس شده‌اند، چهار سال است. در نظرگرفتن دوره‌هاي كارآموزي مدت زمان تحصيل را طولاني‌تر مي‌كنند. تحصيل با شركت در امتحان پاياني اخذ مدرك به پايان مي‌رسد كه خود از پايان‌نامه و يك امتحان كميسيوني تشكيل شده است. تحصيل در يك مدرسه عالي حرفه‌اي با اخذ مدرك دانشگاهي پايان‌ مي‌يابد. اين مدرك دانشگاهي براي ادامه تحصيل در مقطع دكترا در يك دانشگاه معتبر است. تحصيل در مقطع دكترا براي فارغ‌التحصيلان مدارس عالي حرفه‌اي دو ترم بيشتر از فارغ‌التحصيلان دانشگاهي است. تحصيل در خدمات عالي فن‌آوري، پزشكي و مامايي سه سال طول مي‌كشد كه به سه‌ سال تحصيلي تقسيم مي‌شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (159 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (34 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت