مطلع بودن از هزینه ساخت سایت فروشگاه اینترنتی بسیار مهم است، چون به شما کمک می کند تا بدانید برای شروع ایده کسب و کار آنلاین جدید چقدر نیاز است سرمایه گذاری کنید.
چالش این است که عوامل زیادی در ساخت یک وب سایت فروشگاهی دخیل هستند و همه آنها بر هزینه کلی کسب و کار شما تأثیر می گذارد.
اگر برنامه روشنی نداشته باشید، به راحتی می توانید هزینه های زیادی را خرج کنید. اما نگران نباشید، ما اینجا هستیم تا کمک کنیم.
آمادهاید؟ بیا شروع کنیم.
برای محاسبه دقیق هزینه ساخت سایت فروشگاهی، در ادامه هر ابزاری که شما نیاز دارید را با توضیحات و قیمت آن معرفی کرده ایم. البته هر ابزار خود می تواند قیمت های متفاوتی داشته باشد و شما باید با توجه به نیازهای خود مناسب ترین را انتخاب کنید.
قبل از هر چیزی روشن کنیم که بهترین و کم هزینه ترین راه برای ساخت سایت فروشگاهی، سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و در نتیجه ما در ادامه هزینه ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس را بیان می کنیم.
انتخاب هاست مناسب برای موفقیت سایت شما بسیار مهم است. بر سرعت، امنیت، قابلیت اطمینان و توانایی سایت شما برای رشد در طول زمان تأثیر می گذارد. با درک نیازها و بودجه خود، می توانید ارائه دهنده میزبانی را انتخاب کنید که بهترین ارزش و ویژگی ها را برای هزینه وب سایت وردپرس شما ارائه می دهد.
می توان گفت که هاست اصلی ترین عاملی است که ممکن است هزینه ساخت سایت فروشگاهی را بالا یا پایین ببرد.
انواع مختلفی از هاست وجود دارد که هر کدام برای نیازها و بودجه های متفاوتی مناسب است:
هاست اشتراکی مقرون به صرفه ترین است و برای وب سایت های که تازه شروع به کار کرده اند ایده آل است.
هاست VPS (سرور خصوصی مجازی) منابع و کنترل بیشتری را فراهم می کند و آن را برای مشاغل متوسط با ترافیک قابل توجه تر مناسب می کند.
هاست اختصاصی به شما یک سرور کامل برای وب سایت وردپرس شما می دهد که بالاترین کارایی را اما با هزینه بالاتر ارائه می دهد.
میزبانی مدیریت شده سرویسی است که در آن تمام جنبه های فنی اجرای وردپرس توسط میزبان مدیریت می شود، از جمله امنیت، سرعت، بروز رسانی وردپرس، پشتیبان گیری روزانه، زمان آپدیت وب سایت و مقیاس پذیری.
هنگام انتخاب هاست برای سایت وردپرس خود، فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:
آپتایم. یک هاست خوب باید حداقل 99.9 درصد آپ تایم داشته باشد.
سرعت. سرعت هاست شما به طور قابل توجهی بر زمان بارگذاری وب سایت شما تأثیر می گذارد، که می تواند بر تجربه کاربر و سئو تأثیر بگذارد.
پشتیبانی مشتری. به دنبال هاستی باشید که پشتیبانی مشتری آگاهانه و پاسخگو را برای کمک به حل سریع مشکلات ارائه می دهد.
امنیت. اطمینان حاصل کنید که هاست شما اقدامات امنیتی قوی از جمله فایروال ها، گواهینامه های SSL و پشتیبان گیری معمولی را ارائه می دهد.
مقیاس پذیری. همانطور که وب سایت شما رشد می کند، ممکن است به منابع بیشتری نیاز داشته باشید. هاستی را انتخاب کنید که ارتقای پلن هاست شما را آسان کند.
با توجه به نوع هاست و منابعی که در اختیار شما گذاشته می شود قیمت می تواند متفاوت باشد. اما شما برای شروع به یک هاست وردپرس اشتراکی با فضای یک الی دو گیگ که برای ووکامرس بهینه شده باشد، نیاز دارید و این می تواند در شرکت های مختلف قیمتی بین 2 میلیون تا 3 میلیون داشته باشد.
نام دامنه آدرس خانه وب سایت شما است. این بخشی جدایی ناپذیر از حضور آنلاین شما است و به عنوان معادل دیجیتالی آدرس فیزیکی کسب و کار شما عمل می کند. یک نام دامنه به خوبی انتخاب شده می تواند دیده شدن و اعتبار برند شما را افزایش دهد.
پسوندهای نام دامنه، همچنین به عنوان دامنه های سطح بالا (TLD) شناخته می شوند، پسوندهایی مانند .ir، .com، .org، .net و غیره هستند که در انتهای آدرس های وب اضافه می شوند. پسوند com محبوب ترین و به طور گسترده شناخته شده است، اما بسته به نوع وب سایت شما ممکن است سایرین مناسب باشند. به عنوان مثال، .org اغلب با سازمان های غیر انتفاعی مرتبط است، در حالی که .net معمولاً توسط شرکت های فناوری استفاده می شود.
قبل از شروع ساخت سایت فروشگاهی خود، باید یک نام دامنه مناسب را انتخاب کنید، در اینجا برخی از ملاحظات کلیدی وجود دارد:
برند بودن. نام دامنه شما باید نشان دهنده برند شما باشد و آن را فوراً قابل شناسایی کند. این امر طراحی وب سایت شما را بهبود می بخشد و به ایجاد هویت آنلاین شما کمک می کند.
سادگی. در انتخاب نام دامنه سادگی، کوتاه بودن و راحتی به خاطر سپردن را در نظر داشته باشید. نام های دامنه پیچیده یا طولانی می توانند کاربران را گیج کنند و یافتن سایت شما را سخت تر کنند.
سئو دوستی. قرار دادن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما در نام دامنه می تواند به بهبود رتبه سئو شما کمک کند. با این حال، از پر کردن کلمات کلیدی خودداری کنید، زیرا می تواند هرزنامه به نظر برسد و به رتبه بندی شما آسیب برساند.
می توانید از همان شرکتی که هاست خریداری کرده اید، دامنه هم خریداری کنید. همچنین دامنه های با پسوند .ir را می توانید از سایت ایرنیک ثبت کنید.
هزینه یک نام دامنه بسته به عواملی مانند گسترش آن، محبوبیت و اینکه آیا دامنه برتر است یا خیر، می تواند بسیار متفاوت باشد. اما به صورت کلی دامنه هایی که در بالا ذکر شد می توانند قیمتی بین 50 هزار تومان تا 1 میلیون تومان داشته باشند.
قالب وردپرس جزء مهمی است که ظاهر و عملکرد وب سایت وردپرس شما را شکل می دهد. مانند پوسته وب سایت شما است که طرح بندی، طرح های رنگی، عناصر سبک و حتی برخی از جنبه های عملکرد آن را تعیین می کند.
بهترین و پرفروش ترین قالب فروشگاهی دنیا در حال حاضر قالب وودمارت است.
همچنین می توانید از سایت آماده فروشگاهی هم استفاده کنید. سایت های اماده فروشگاهی همان قالب وردپرس هستند اما همراه با تمام امکانات موردنیاز، طراحی تمام صفحات و افزونه های مورد نیاز.
چندین عامل باید در انتخاب قالب وردپرس شما را راهنمایی کند:
طرح. طراحی قالب باید با زیبایی شناسی برند شما و هدف سایت شما هماهنگ باشد.
پاسخگویی. در عصری که حجم قابل توجهی از ترافیک وب از دستگاه های تلفن همراه می آید، انتخاب یک قالب مناسب برای موبایل بسیار مهم است.
سازگاری افزونه. قالب باید با افزونه های ضروری سازگار باشد و عملکرد سایت شما را افزایش دهد.
سرعت. قالب نباید سرعت سایت شما را کاهش دهد. یک وب سایت با بارگذاری سریع تجربه کاربر را بهبود می بخشد و به سئو کمک می کند.
سئو دوستانه. قالبی که برای سئو بهینه شده است به رتبه بهتر سایت شما در موتورهای جستجو کمک می کند.
پشتیبانی و به روز رسانی. پشتیبانی مداوم و بهروزرسانیهای منظم از سوی توسعهدهنده قالب تضمین میکند که سایت شما امن و بروز باقی بماند.
در صورتی که یک قالب وردپرس مانند وودمارت خریداری کنید، قیمت می تواند حوالی 1 الی 2 میلیون تومان باشد. همچنین اگر بخواهید از یک سایت آماده استفاده کنید، قیمت می تواند کمی افزایش یابد.
افزونه ها ابزارهای ضروری هستند که عملکرد وب سایت وردپرس شما را افزایش می دهند و باید برای آنها هم در هزینه ساخت سایت فروشگاهی خود بودجه ای در نظر بگیرید. آنها به شما این امکان را می دهند که ویژگی هایی اضافه کنید و سایت خود را فراتر از قابلیت های قالب وردپرس خود سفارشی کنید. چه بخواهید یک فرم تماس اضافه کنید، سئو را بهبود ببخشید یا یک فروشگاه تجارت الکترونیک در سایت وردپرس خود ایجاد کنید، احتمالاً افزونه ای وجود دارد که می تواند کمک کند.
سه نوع افزونه اصلی برای افزایش عملکرد وب سایت های وردپرسی وجود دارد:
افزونه های رایگان. بدون هیچ هزینه ای در دسترس هستند و می توان آنها را از مخزن افزونه وردپرس دانلود کرد. این افزونه ها عملکردهای اساسی را ارائه می دهند و نقطه شروع خوبی برای توسعه وب سایت شما هستند.
افزونه های پرمیوم. دارای برچسب قیمت هستند اما ویژگی های پیشرفته تری را ارائه می دهند و اغلب شامل پشتیبانی اختصاصی و بروز رسانی های منظم می شوند. آنها را می توان از توسعه دهندگان افزونه یا بازارهای مختلف خریداری کرد.
افزونه های Freemium. ترکیبی از این دو هستند. آنها ویژگی های اساسی را به صورت رایگان ارائه می دهند اما برای دسترسی به ویژگی های پیشرفته یا پشتیبانی ممتاز نیاز به پرداخت دارند.
هنگام انتخاب یک افزونه وردپرس، چندین عامل وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
سازگاری. این افزونه باید با نسخه وردپرس شما و سایر افزونه های شما سازگار باشد تا از عملکرد روان اطمینان حاصل شود.
رتبه بندی و بررسی. رتبهبندیها و بررسیهای کاربران میتوانند بینشی در مورد عملکرد و قابلیت اطمینان یک افزونه ارائه دهند. تعداد بالای بررسی های مثبت نشان می دهد که این افزونه احتمالا یک انتخاب مطمئن است.
پشتیبانی و بروز رسانی. بروز رسانی منظم و پشتیبانی قابل اعتماد از توسعه دهندگان برای ایمن نگه داشتن سایت وردپرس و عملکرد صحیح آن بسیار مهم است.
تاثیر عملکرد. برخی از افزونه ها می توانند سرعت سایت شما را کاهش دهند. بسیار مهم است که افزونه هایی را انتخاب کنید که برای عملکرد بهینه شده باشند تا از تجربه کاربری مثبت اطمینان حاصل شود.
امنیت. انتخاب افزونه ها از منابع معتبر می تواند به محافظت از سایت شما در برابر آسیب پذیری های امنیتی کمک کند.
این می تواند با توجه به سایت و نیازهای شما متفاوت باشد. اما 3 افزونه که وجود آنها برای هر سایتی ضروری است، افزونه Yoast SEO Premium برای سئو سایت، افزونه WP Rocket برای افزایش سرعت سایت، افزونه Elementor Pro برای طراحی و ساخت صفحات هستند.
البته المنتور و یواست سئو نسخه رایگان هم دارند اما برای دریافت ویژگی های بیشتر بهتر است از نسخه حرفه ای آنها استفاده کرد.
قیمت گذاری هزینه استفاده از افزونه های وردپرس متفاوت است. اما به صورت کلی افزونه هایی که ممکن است نیاز داشته باشید جمعا هزینه ای بین 1 تا 2 میلیون خواهند داشت.
همانطور که در توضیحات بالا هم مشاهده کردید، قیمت دقیقی وجود ندارد و قیمت به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما اگر به دنبال یک پاسخ کلی هستید، هزینه ساخت سایت فروشگاهی کامل و حرفه ای می تواند بین 5 تا 10 میلیون تومان باشد.