ساعدنیوز
ساعدنیوز

چگونه می‌توانیم از وقوع جرائم اینترنتی پیشگیری کنیم؟

  سه شنبه، 04 شهریور 1399   زمان مطالعه 13 دقیقه
چگونه می‌توانیم از وقوع جرائم اینترنتی پیشگیری کنیم؟
به مجموعه اقدامات و فعالیت‌هایی که منجر به سوء استفاده از اطلاعات شخصی، مالی و … شده و مغایر با قوانین تعیین شده در رابطه با کاربران اینترنت است، جرائم اینترنتی گفته می‌شود. به طور کلی، جرائم اینترنتی انواع مختلفی داشته و با استفاده از روش‌های گوناگون انجام می‌شود و هدف اصلی این اقدامات، سرقت اطلاعات شخصی و بانکی و … است.

همه چیز از دهه ۷۰ شروع شد. همان زمان که کامپیوترهای اولیه پا به عرصه تکنولوژی گذاشتند و در کنار همه مزایایی که داشتند مجرمانی را نیز وارد این عرصه کردند. آن زمان اوضاع خیلی بد نبود اما امروز که بدون رایانه هیچ کاری از پیش نمی رود دست و بال مجرمان نیز برای دست زدن به جرم بازتر شده است. البته باید این را نیز در نظر گرفت که یکی از تغییرات اساسی در این جرم، این است که مجرمان آن مثلا باکلاس تر هستند.باید بدانیم که بیشتر این قوانین مجازات را درخصوص حمایت مالی و معنوی از اشخاص تعیین کرده است که از این طریق به مراقبت از فعالیت های فضای انتشار اطلاعات با حفظ اموال می پردازد. همان طور که می دانید مجازات براساس جرم تعیین می شود به طوری که هر چه جرائم فضای مجازی سنگین تر باشد، فرد باید منتظر واکنش های قانونی سخت تری باشد.

تصویر

جرائم اینترنتی از نظر قانون:

بعد از کش و قوس های فراوان بالاخره در سال ۱۳۸۸، مجلس قانون جرایم رایانه ای را به تصویب رساند. طبق ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای قانون کلاهبرداری اینترنتی و مجازات آن مشخص شده است: هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند؛ علاوه بر رد مال به صاحب آن، به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد

انواع جرائم رایانه ای و مجازات هر یک بر اساس قوانین ایران:

در یک تقسیم ­بندی کلّی جرائم رایانه ایدر هفت گروه جای می­گیرند:

  1. کلاهبرداری رایانه ­ای
  2. جاسوسی رایانه­ ای و سرقت نرم ­افزار
  3. جعل رایانه ­ای
  4. ایجاد خسارت (تغییر، تخریب) در داده ­ها یا برنامه­ های رایانه ­ای (خرابکاری رایانه­ ای)
  5. نفوذ کردن رایانه­ ای (هک کردن و دسترسی غیر مجاز)
  6. استراق سمع غیر مجاز
  7. پورنوگرافی رایانه­ ای و …..

در قانون جرائم رایانه ای ایران مصوب ۵ خرداد ۱۳۸۸ جرائم رایانه ای به شکل زیر تقسیم بندی شده ­اند:

1.جرائم علیه محرمانگی داده­ ها و سامانه­ های رایانه ­ای و مخابراتی:

  • دسترسی غیرمجاز
  • شنود غیرمجاز
  • جاسوسی رایانه­ ای

2. جرائم علیه صحت و تمامیت داده­ ها و سامانه ­های رایانه ­ای و مخابراتی:

  • جعل رایانه ­ای
  • تخریب و اخلال در داده­ ها یا سامانه­ های رایانه­ ای و مخابراتی

3. سرقت و کلاهبرداری مرتبط با رایانه

4. جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی

5. هتک حیثیت و نشر اکاذیب

۶- سایر جرائم

ماده ۲۵ قانون جرائم رایانه ای مصوب ۵ خرداد ۱۳۸۸ تشکیل ­دهنده سایر جرائم آن است:

هرشخصی که مرتکب اعمال زیر شود، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد:

  1. تولید یا انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله داده­ ها یا نرم ­افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه­ ای به کار میرود.
  2. فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده ­ای که امکان دسترسی غیرمجاز به داده­ ها یا سامانه ­های رایانه ­ای یا مخابراتی متعلق به دیگری را بدون رضایت او فراهم کند.
  3. انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات آموزش دسترسی غیر مجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ­ای و تخریب و اخلال در داده ­ها یا سیستم­ های رایان ه­ای و مخابراتی

تبصره: چنانچه مرتکب، اعمال یادشده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.

مواد ۷۴۰ و ۷۴۱ بخش جرائم رایانه ای قانون مجازات اسلامی جدید:

ماده ۷۴۰ قانون مجازات اسلامی: هر کس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا ۲۰ میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی: هر کس به طور غیرمجاز از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از ۲۰ تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

آشنایی با مفهموم کلاهبرداری اینترنتی:

در دنیای واقعی کلاهبرداری مفهموم مشخصی دارد. به زبان ساده هر گاه شخصی به وسیله اعمال متقلبانه و با فریب دادن فرد دیگر، اموال او را تصاحب کند یا در اسناد تغییری به نفع خود ایجاد کند، کلاهبرداری کرده است. در دنیای مجازی نیز تقریباً همین مفهوم برای کلاهبرداری اینترنتی به کار برده می شود. با این تفاوت که در کلاهبرداری اینترنتی از اعمال و وسایل متفاوتی برای رسیدن به اهداف تقریباً مشابه با کلاه برداری در دنیای واقعی استفاده می شود. از تفاوت های کلاهبرداری اینترنتی با کلاه برداری معمولی این است که، در فضای مجازی کلاه برداری در اکثر موارد بدون آگاهی افراد بزه دیده رخ می دهد. به این ترتیب زمانی که فرد متوجه می شود که دچار کلاه برداری اینترنتی شده است، هیچ ایده ای در مورد مجرم و کسی که او را به هر روشی فریب داده است ندارد. در حالی که در دنیای واقعی در اکثر موارد کلاهبردار برای بزه دیده شناخته شده است. کلاهبرداری از حسابهای بانکی افراد یا به دست آوردن اطلاعات مالی افراد از طریق صفحات مجازی تقلبی یکی از مثال های کلاهبرداری اینترنتی است.

نحوه شکایت کلاهبرداری اینترنتی به پلیس فتا:

اولین کاری که میتوان در مواجه با کلاهبرداری مجازی انجام داد مراجعه به دادسرای جرایم رایانه ای است. این دادسرا وظیفه دارد جرایمی که در فضای سایبری رخ داده را پیگیری نموده و حقوق شاکیان را به آنها بازگرداند. پس از مراجعه به دادسرای جرایم رایانه ای، پرونده تشکیل شده و رسیدگی به آن طبق روال قانونی به جریان می افتد. دادسرا نیز بر حسب حساسیت پرونده و برای بررسی بیشتر موضوع، آن را به پلیس فتا ارجاع می دهد. در جریان پیگیری پرونده نیز دو حالت وجود دارد. حالت اول اینکه ممکن است از همان ابتدا شما به شخص یا اشخاص خاصی مظنون باشید. در این حالت، قاضی برای پیگیری پرونده آنها را به دادگاه احضار می کند تا پاسخگوی شکایت باشند. در حالت دوم نیز ممکن است که شما اطلاع نداشته باشید جرم توسط چه کسانی رخ داده است. در این وضعیت هم بررسی های تخصصی پلیس می تواند گره گشای پرونده باشد. روش دیگری هم برای ارائه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی وجود دارد که راحت تر به نظر می رسد. درصورتی که جرمی علیه شما در فضای مجازی اتفاق افتاد می توانید به سایت اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) به نشانی WWW.cyberpolice.ir مراجعه و روی آیکون ارتباطات مردمی کلیک کنید. در این بخش، مشخصات، نشانی و شماره تلفن به همراه موضوع شکایت شما به ثبت می رسد و پلیس فتا در کمترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و موضوع را پیگیری خواهد کرد.

اقداماتی که می تواند در پیشگیری از وقوع جرائم رایانه ای مؤثر باشد:

نقش دادستان برای پیشگیری از وقوع جرائم رایانه ای:

باید در نظر داشت که استفاده از بسیاری از اهرم های اعمال روش های پیشگیرانه در دسترس نیست چرا که اساساً این فن آوری، یک فن آوری وارداتی است، ما در برابر جریان یک طرفه ای قرار داریم که از خیلی جهات دست ما را برای اعمال اراده بسته است، اما در عین حال از روش کنترل و نظارتی فیلترینگ می توانبه عنوان یک اقدام پدافندی تا موردی بازدارنده استفاده کرد. به نظر می رسد کنترل و نظارت از حیث قضایی بر مصادیق پایگاه های اطلاع رسانی رایانه ای غیر مجاز و فضای سایبری در درجه نخست متوجه دادسرا است، چرا که دادسرا باید به عنوان نهاد کشف و تعقیب مترصد به انجام اقدام های لازم برآید و در برابر جرایم مشهود توسط ضابطان یا گزارش ثالث یا حتی اخذ نظر از کارشناس، مبادرت به انجام روند قضایی مقتضی کند. همچنین در مواردی که جرم دارای جنبه عمومی است از جمله جرایم فضای سایبر که در معرض دید میلیون ها انسان قرار دارد و از مختصات و ویژگی های جرم عمومی برخوردار است به نیابت از جامعه از حقوق ایشان صیانت و نقش مدعی العمومی خود را در این پرونده ایفا کند. با عنایت به اینکه اساس پیشگیری از وقوع جرم نیز از جمله وظایف مقرر در بند۵ اصل۱۵۶ قانون اساسی است و به طور خاص بر اساس رویه قضایی و اختیارات مفوضه رئیس قوه قضاییه ، متوجه دادستان کل کشور است. به نظر می رسد که دادستان کل کشورکه مدعی العموم با صلاحیت کشوری است، مقام ذی صلاح برای ورود به مسئله سالم کردن فضای سایبر و پیشگیری از بروز جرایم در این فضا است. بر همین اساس دادستانی کل کشور طرح تشکیل ستادی تحت عنوان «ستاد پیشگیری و مبارزه با جرایم فن آوری اطلاعات» را محضر ریاست قوه قضائیه ارائه کرد که به موجب آن، این ستاد در گستره کشوری مبادرت به ایجاد وحدت رویه قضایی در مواجهه با موارد مجرمانه مذکور کرده و همچنین در زمینه پیشگیری از وقوع جرم در فضای سایبری ارائه طریق خواهد کرد.

نقش قضات در جلوگیری از وقوع جرائم رایانه ای:

تبصره ماده۳۰ قانون جرایم رایانه ای قوه قضائیه را مکلف نموده است تا قضاتی را که به امور رایانه ای آشنایی دارند برای رسیدگی به این جرایم انتخاب کند. در این مورد، گفتنی است که قوه قضائیه از سال۱۳۸۲ با برگزاری کلاس های آموزشی ضمن خدمت برای قضات دو عنوان درسی آموزشی در خلال برنامه های این دور گنجانده که عبارتند از: «جرایم سایبری» برای قضات کیفری و «دعاوی حقوقی»(حقوق فناوری اطلاعات) برای قضات حقوقی، که در دوره جرائم سایبری مطالبی درخصوص ادوار زمانی استفاده از رایانه و مسائل جزایی ناشی از آن، تقسیم بندی و شرح مختصر انواع جرائم سایبری «ماهیت آن» آیین رسیدگی به این جرایم و صلاحیت سایبری مطرح گردیده است. در حال حاضر با عنایت به پیشرفت های لحظه ای در عرصه رایانه و فضای سایبر ضرورت این آموزش ها بیش از پیش مشخص شده است و برای اجرای یک سایت کیفری مؤثر در جهت پیشگیری از جرائم رایانه ای، این آموزش باید در مقاطع مختلف زمانی برگزار و تکرار و روز آمد شوند.

نقش پلیس فضای مجازی در جلوگیری از وقوع جرائم رایانه ای:

از آنجایی که پلیس به عنوان ضابط قوه قضائیه وظیفه کشف جرائم را بر عهده دارد. پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران با نام مختصر فتا، که یک واحد تخصصی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است که وظیفه آن مقابله با جرایم اینترنتی،کلاهبرداری و جعل در فضای سایبر و حفاظت در اسرار ملی بر روی اینترنت به وجود آمد.این اقدام را می توان واکنش پلیس به انتشار کرم رایانه ای استاکس نت و همچنین مقابله با کنترل فضای سایبر توسط مخالفان حکومت جمهوری اسلامی، پس از وقایع انتخابات ۱۳۸۸ دانست.حوزه فعالیت این پلیس برخورد با جرایم سایبری نظیر مسایل اخلاقی، اقتصادی و حتی تروریسم است.

نقش مردم در پیشگیری از وقوع جرائم رایانه ای:

برخی از مردم خودشان اطلاعات خود را در فضای مجازی فاش می کنند به عبارتی اشخاصی هستند که از اینترنت اطلاع کافی ندارند و بدون اطلاع اقدام به چت کردن با افراد ناآشنا می نمایند این افراد اطلاعات شخصی خود را در معرض دسترسی این افراد قرار می دهند به این گونه توسط افراد متخصص هک شده و اطلاعات شخصی آنها در اختیار دیگران قرار می گیرد و یا گاهی اوقات برای خرید یک محصول از یک سایت رمز عبور کارت شتاب خود را در اختیار متصدیان سایت قرار داده و سبب می شوند که از کارت آنها پول برداشت شود.که جمله این ها از روی ناآگاهی است، لذا افرادی که از اینترنت استفاده می نمایند بایستی آموزش لازم را دیده باشند تا آگاهانه یا نا آگاهانه اطلاعات شخصی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند .

نصب آنتی ویروس ها و نرم افزارهای حفاظتی:

نصب آنتی ویروس ها و نرم افزارهایی که وظیفه حذف یا جلوگیری از ورود کرم های اینترنتی دارند برای جلوگیری از دزدی اطلاعات خیلی مؤثر است کرم ها و ویروس های اینترنتی هنگامی وارد کامپیوتر می شوند سیستم امنیتی را از کار می اندازند و اقدام به دریافت اطلاعات شخصی می نمایند که استفاده از آنتی ویروس ها و ضدکرم های اینترنتی که به روز شده هستند از اقدامات مذکور جلوگیری خواهد کرد.

ساماندهی سایت های بازرگانی:

اقدام جدیدی که توسط وزارت بازرگانی صورت گرفته سایت های اینترنتی امور بازرگانی سامان دهی شده و تحت نظارت پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعاتی ناجا «فتا» قرارگرفته است. به منظور کنترل و نظارت بر روی سایت های اینترنتی که در امور بازرگانی فعال بوده و خدمات اینترنتی به کاربران ارائه می دهند جلساتی ما بین پلیس فتا و وزارت بازرگانی برگزار گردیده که در نتیجه شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و فعال در امور بازرگانی تحت نظارت پلیس قرار گرفته ساماندهی می شوند که مؤثر در جلوگیری از وقوع بسیاری از جرائم رایانه ای می شود.

اطلاع رسانی به مردم دررابطه با جرائم رایانه ای(فرهنگ سازی):

بایستی سعی نمود در جامعه آگاهی مردم را در مورد جرایمی که توسط رایانه اتفاق می افتد افزایش داد. چون بسیاری از کسانی که مورد سوءاستفاده رایانه ای قرار می گیرند اشخاصی بی اطلاع هستندکه فکر می کنند محیط اینترنت فضای امن و سالم است می بایست بستر فرهنگی جامعه باید به گونه ای هدایت شود هر کاربری بداند چگونه از رایانه و اینترنت استفاده کند تا اطلاعات ذی قیمت او حفظ شود و با آگاهی دادن به مردم از طریق رسانه های جمعی وجود این نوع جرائم و نحوه انجام آن به مردم گوشزد شود تا در فضای اینترنت به هیچ شخصی حقیقی و یا هیچ سایتی به بی دلیل اطمینان نکنند.و همیشه بر روی اینترنت مواظب اطلاعات شخصی که در کامپیوتر خود داده اند باشند به نظر می رسد که مصاحبه با مال باختگان رایانه ای و یا کسانی که داده هایشان بر روی اینترنت به سرقت رفته، یا مورد سوءاستفاده شده اند می تواند باعث آگاهی مردم و سبب پیشگیری از وقوع جرائم رایانه ای باشد.

همچنین اعلام فوری موضوع به مراجع انتظامی و قضائی و طرح شکایت ضروری است، توجه داشته باشید که این مهم، نه تن ها از حیث تعقیب مرتکب و استیفای منافع شخص بزه دیده اهمیت دارد، بلکه از حیث ممانعت از ارتکاب جرم در آینده و نیز بزه دیدگی برخی دیگر اشخاص یا بزه دیدگی مجدد قربانی فعلی با شیوه های مشابه نیز حائز اهمیت است.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) نوستالژی روز/ به بهانه روز مادر، شعرخوانی دلنشین و بی نظیر استاد شهریار از قطعه مشهور «خان‌ننه»/ به همراه زیرنویس فارسی/خان ننه ، هایاندا قالدین بئله باشیوا دولانیم نئجه من سنی ایتیردیم (10 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) شقایق دهقان: من و بهاره نزدیک 15 سال فامیل بودیم، ازدواج دوم بهاره جسورانه بود/خیلی از همکارای ما ازدواجشونو قایم میکنن، بهاره از اول اومد ماجرا رو علنی کرد و خیال خودش و بقیه رو راحت کرد (5 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی: یه مرد باید درست‌و حسابی بره خواستگاری و بره سر خونه زندگیش🤣/ خودشو سرگرم برنامه های الکی مثل جوکر نکنه (5 نظر) دانلود آهنگ شاد و جذاب شب یلدایی جوکر برای احسان علیخانی، نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری و گلوریا هاردی/ هدیه ویژه ساعد نیوز برای ستاره‌های درخشان جوکر (4 نظر) ویژه‌ روز مادر/ عاشقانه‌های هنرمندان ایرانی با مادرانشان+ شعر معروف و خاطره‌انگیز استاد شهریار برای مادربزرگش/ از احسان علیخانی و بازیگران جوکر2 تا همایون شجریان و سحر دولتشاهی (4 نظر) اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: ضحاک - بخش 6؛ فریدون به خورشید بر برد سر/ متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن (4 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
اوج‌گیری آلت کوین‌ها؛ رالی کریسمس بازار کریپتو نزدیک است؟
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ شهریورماهی ها منتظر تغییرات جذاب هستین؟
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 6 دی 1403/ مژده به اردیبهشت ماهی‌های خوش شانس
فال روزانه امروز پنجشنبه 6 دی ماه 1403/ مرداد ماهی ها آماده برآورده شدن آرزوهاتون هستین؟
فال ابجد روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / تیر ماهی ها اگر قصد کاری دارید فعلا صبر کنید و نگران نباشید
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 6 دی 1403 / شهریور ماهی ها بدانید که راه سختی در پیش دارید
شام ایرانی و غذاهایی که خورده نمی‌شوند/ بی احترامی السا فیروزآذر به بهانه بوی شنبلیله در خانه متین ستوده تا بهانه معده درد شدید پژمان بازغی در هر شب مهمانی
دشمنان محمد جواد ظریف در مجلس ول کن ماجرا نیستند!
فال حافظ با تفسیر روز پنج شنبه 6 دی 1403 + فیلم / اگر کاری در پیش دارید نا امید نشوید و نگاهی به فال حافظ خود بیاندازید
حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند
واکنش محسن تنابنده به اظهارات حدادیان درباره تماس گوگوش؛ من اصلا نگفته‌ام که گوگوش به من زنگ زده!
مائده طهماسبی، پیر پسر رضا رویگری، حامد بهداد و.../ امسال منتظر این فیلم ها در جشنواره فیلم فجر باشید
چربی های شکمتون آب نمی شن ؟ زود بیا اینجا بگم مشکلت از چیه
حال پرسپولیسی های معروف و دو آتیشه سینمای ایران این روزها خوب نیست/ از رضا گلزار تا امین حیایی، نفیسه روشن و بهنوش بختیاری+عکس
هشدار مهاجری: یک جریان تندرو کم عقل در حال مقابله سخت با دولت پزشکیان است
منتخب روز   
عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بُهت‌آور ملیکا زارعی و علیرضا جعفری بازیگران سریال «متهم گریخت» بعد از 20 سال در 38 سالگی و 31 سالگی (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / کفتارها و تمساح (ویدئو) نعیمه نظام دوست: همه رژیم‌ها رو واسه لاغر شدن امتحان کردم ، بالن معده گذاشتم و معدمو گشادتر کرد و شدم 150 کیلو/ فک کنم بمیرم لاغر میشم! آدم‌کُشانی با لباس رسمی: نگاهی به 3 تروریست‌ کت شلواریِ اتوکشیده! +عکس 8 تا از برترین فیلم های زنده یاد ژاله علو که همیشه در خاطره ها باقی ماند + عکس (ویدئو) بهزاد فراهانی در مراسم تشییع ژاله علو در تالار وحدت: نیازی به سخنرانی نیست، کسایی که با ایشون کار کردن و کنار میز آموزش ایشون نشستن میدونن چه عزیزی رو از دست دادیم! نگاهی به کریسمس سلبریتی‌های خارجی، از جنیفر لوپز گرفته تا ستاره‌های موسیقی ترکیه، سیبل جان و حادیثه/ از روی استیج تا مسافرت و خونه‌نشینی سیدمحمد خاتمی: همه ما ریشه زرتشتی داریم +ویدیو (ویدئو) صحبت‎‌های جنجالی رامبد جوان: اخراجی‌ها از نظر من بسیار فیلم‌های بدی هستند، ممکنه ساختار بلد نباشه، بسته‌بندی بلد نباشه ولی مردم دیدنش، نمیتونم بگم مردم بدسلیقه هستند! (ویدئو) چشم سینمای ترکیه به جمال، سوپراستار ایرانی، بهرام رادان روشن شد/ وقتی شازدمون از خارجیا خوش‌تیپ‌تر و جذاب‌تره پیشخوان روزنامه‌ها؛ مهم‌ترین عناوین ورزشی چهارشنبه 5 دی 1403 در یک نگاه! /اصرار از علی پروین انکار از کریم باقری (ویدئو) میکسی جذاب از لحظه عقد شهرزاد ترکیه‌ای و ایرانی/کدام عاشقانه اجباری هیجان‌انگیزتر است؟ ایرانی یا ترکیه‌ای؟