چرا فرش سر می خورد؟
لیز خوردن فرش مشکلی است که افراد زیادی درگیر آن هستند . ممکن است فکر کنید که ضخامت فرش مانع از سر خوردن آن شود اما با این وجود باز هم فرش سر می خورد. سر نخوردن فرش زمانی اهمیت زیادی پیدا می کند که افراد آسیب پذیر یعنی افراد سالمند و یا کودکان نیز در خانه زندگی کنند. در این صورت سر خوردن فرش خطرناک بوده و ممکن است آسیب جدی به افراد وارد کند که قابل جبران نباشد.
- یکی از دلایلی که باعث می شود فرش لیز بخورد، دور دوزی نشدن فرش است. برای جلوگیری از سر خوردن فرش اغلب موقع آهار زدن، به دور لبه های فرش نوارهای چرمی می دوزند که کمک می کند فرش بر روی زمین سر نخورد.
- جمع شدن فرش روی موکت به شدت به جنس موکت و جنس فرش تان بستگی دارد. بنابراین باید در انتخاب جنس فرش و نوع موکت دقت کنید. فرش های پلی استر بیشتر از فرش های اکریلیک سر می خورند. فرش های سبک و همچنین فرش هایی که پشت آن ها لغزنده است احتمال سر خوردن بیشتری دارند. در مورد موکت نیز جنس موکت و نوع بافت آن می تواند بسیار موثر باشد. بهترین کار این است که در هنگام خرید فرش و موکت این مورد را با کارشناسان مطرح کنید و از آن ها بخواهید تا در انتخاب مناسب ترین فرش راهنمایی تان کنند.
چگونه از سر خوردن فرش و قالیچه روی موکت جلوگیری کنیم؟
ابتدا باید دید چه دلایلی باعث سر خوردن فرش در فضاهای منزل یا محل کاره شما میشود.یکی از دلایل اصلی پوشش کف توسط سرامیک و موکت های نامناسب هستند.در ادامه به شما خواهیم گفت از چه روشهایی و با چه راهکارهایی میتوان از سر خوردن فرش بر روی سطح جلوگیری کرد
-
ترمز فرش یا همان چسب ترمز: یکی از مطمئنترین روش ها برای ثابت نگه داشتن فرش بر روی کف استفاده از چسب ترمز بر روی کف هست.چسب ترمز به دلیل مزایای زیادی که دارند بسیار پرمصرف هستند.چسب ترمز در ۴ گوشه فرش نصب میشود و از حرکت فرش جلوگیری میکند.قابل شستشو بودن این محصول نیز از مزایای دیگر این نوع چسب است.از این نوع چسب میتوان برای فرش های روی پله نیز استفاده کرد.در مورده نصب حتما دقت کنید که بر روی ریشه های فرش چسبانده نشود
- گذاشتن وسایل سنگین: یکی دیگر از روش های ثابت نگه داشتن فرش قرار دادن اجسام سنگین برای ثابت ماندن فرش است.البته این روش دارای معایبی است که میتوان به این موارد اشاره کرد
-اگر فرش شما کوچک باشد ممکن است نتوان از این روش استفاده کرد
-در صورتیکه برای لوازم خود از زیر پایی استفاده نکنید ممکن است به ساختاره فرش اسیب رسانده شود - لایه های مخصوص: این روش نیز یکی از روش های بسیار پر کاربرد در ثابت نگه داشتن فرش است.این لایه ها به فرش نمیچسبند و این یکی از مزیت های این نوع ثابت نگه دارنده هاست.اینجور ثابت نگهدارنده ها عموما از استرهای اسفنج شکل یا شبکه های توری و لطیف پی وی سی ساخته میشوند.حتما مد نظر داشته باشید که هنگام خرید این شبکه ها و استرها از فرش کوچکتر باشد
نکات مهم برای جلوگیری از سر خوردن فرش روی موکت
در بسیاری از منازل دیده میشود که از فرش بر روی موکت جهت زیبایی فضا استفاده میشود. همواره یکی از مشکلات حرکت فرش بر روی موکت است که میتواند موجب اشفته و نامرتب دیده شدن خانه شود.در اینجا چند راهکار برای رهایی از این مشکل را به شما ارائه میدیم.
-
انتخاب موکت مناسب: شما میتوانید با انتخاب موکت مناسب این مشکل را برطرف کنید.موکت های کات به دلیل نوع ساختار الیاف باعث به حرکت درامدن فرش بر روی موکت میشود.میتوان به جای موکت های کات از موکت های لوپ استفاده کرد که به دلیل ساختار خاص خود میتواند باعث ثبات فرش بر روی خود شود.معروفترین مدل های موکت پالاز برای این منظور مدل های شبنم،پونه،پامچال…همچنین شما میتوانید از موکت ظریف مصور نیز برای این منظور بهره ببرید. موکت های مناسب ظریف بار برای زیره فرشی مدل های ترانه،هامون و…خواهند بود
- انتخاب فرشی با لایه زیرین لاستیکی غیرلغزنده: یک لایه زیرین لاستیکی غیرلغزنده، از سر خوردن فرش روی موکت کاملا جلوگیری نمی کند، مخصوصا اگر کرک موکت روی طرف ضخیم تر موکت قرار گیرد. اما در نهایت از لیز خوردن فرش زیر پا روی موکت جلوگیری می کند و جا به جایی فرش روی موکت را کاهش می دهد.
-
انتخاب فرشی با نوعی لایه زیرین شکاف دار: زمانی که برای فضای مورد نظر خود، فرشی را انتخاب می کنید، تصمیم با شماست که چه نوع فرشی را انتخاب کنید، فرشی با لایه زیرین صاف یا فرشی با لایه زیرین شکاف دار. اگر می خواهید فرش را روی موکت پهن کنید، بهتر است فرشی با لایه زیرین شکاف دار انتخاب کنید. شکاف های زیر فرش باعث می شوند که فرش روی موکت گیر کند و از حرکت آن روی موکت جلوگیری می کند. اینکه چقدر لایه زیرین شکاف دار موثر است، بستگی به طول و ضخامت کرک موکت دارد. اگر موکت، به طور ویژه مخمل خواب دار است، تنها پاسخ، کاربرد لایه زیرین حداقل به اندازه ۵ سانتیمتر است، یعنی ۵٫۰۸ سانتی متر کوتاه تر از کل اندازه فرش. این اندازه تضمین می کند که لبه های فرش بالا نرود و مشکلات بیشتر دیگری را ایجاد نکند.
- استفاده از فرشی با لایه زیرین ترمزگیر زیر فرش: اگر فرش شما هنوز هم باوجود لایه زیرین شکاف دار و غیرلغزنده حرکت می کند، استفاده از لایه زیرین ترمزگیر را هم باید امتحان کنید. این لایه می تواند به اندازه مورد نظر بریده شود و بین فرش و موکت قرار گیرد. این به طور نسبی یک راه حل ارزان و موثر است. ولی فراموش نکنید که باید لایه زیرین را حداقل به اندازه ۵ سانتی متر و ۵٫۰۸ سانتی متر کوتاه تر از کل اندازه فرش، برش دهید تا لبه های فرش بالا نیاید.
-
چسباندن لایه زیرین: اگر می خواهید برای جلوگیری از سر خوردن فرش روی موکت ، لایه ای ترمزگیر زیر فرش قرار دهید، می توانید برای اطمینان، آن را بچسبانید. برای این کار به متر، قیچی، چسب دو طرفه موکت، لایه لاستیکی غیرلغزنده مثل لایه های مشبکی مخصوص قفسه ها نیاز دارید. برای شروع کار، قبل از چسباندن به ترتیب این موارد را انجام دهید.
- طول و عرض فرش یا قالیچه خود را اندازه گیری کنید.
- به اندازه کافی چسب دو طرفه موکت و لایه لاستیکی و غیرلغزنده بخرید.
- قالیچه خود را به پشت برگردانید، چسب دو طرفه را به صورت نوارهایی برای عرض قالیچه قیچی کنید و با خالی گذاشتن ۵٫۰۸ سانتی متر از لبه های قالیچه، نوارهای چسب را بچسبانید.
- لایه مشبکی را به اندازه لازم برش داده، روی سراسر چسب بگذارید و فشار دهید تا به خوبی بچسبد.
- در آخر قالیچه را به جلو برگردانید و در محل مورد نظرتان قرار دهید. بعد از انجام این مراحل احتمال لیز خوردن قالیچه خانه تان به صفر میرسد.