به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر به تازگی بچه دار شده اید، حتما با یک مشکل جدی روبرو هستید: کمبود خواب!
مطمئنا با خستگی هایی که از نگهداری نوزادتان نصیب شما می شود، ممکن است نسبت به قبل احتیاج بیشتری به خواب داشته باشید.
آیا آن شب های خوب قبل از بچه دارشدن تان را به خاطر می آورید که از همان سر شب چشمان تان را می بستید و تا طلوع آفتاب فردا، حتی یک لحظه هم بیدار نمی شدید؟
بله! حالا آن شب ها یک رویاست. براساس تحقیقات یک مرکز علمی درباره خواب 76% از والدین دارای مشکلاتی در خواب هستند. به خصوص اگر آنها دارای یک نوزاد باشند، این مشکلات بیشتر هم می شود.
واضح است که کمبود خواب به دلیل ورود یک بچه به دنیای شما، تقریبا می تواند به بیماری بی خوابی تبدیل شود و یا مشکلات دیگری مثل خمیازه کشیدن را در هر مکانی به دنبال داشته باشد. خبر خوب ما به شما این است که راهکارهایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا این کمبود خواب را برطرف کنید و به آسایش مورد نیازتان برسید.
بنابراین اگر شما یک مادر تازه کار هستید و با کمبود خواب دست و پنجه نرم می کنید، نکاتی برای تسهیل آن در روزهای مراقبت از نوزاد برایتان قابل ذکر است:
-
در اوایل شب به تدریج یک محیط آرام و مناسب برای خواب ایجاد کنید.
در آغاز نوزاد شما در ساعت های عجیبی از شبانه روز می خوابد و بیدار می شود. معمولاً حدود ۲ تا ۳ ماه طول می کشد تا نوزادان ریتم شبانه روزی خود را پیدا کنند. در واقع این ساعت بدن است که به تمایز بین روز و شب کمک می کند. شما نیز می توانید با ایجاد تدریجی یک محیط مناسب برای خواب در هنگام شب، به کودک خود کمک کنید تا تفاوت روز و شب را بهتر درک کند.
سعی کنید کودک خود را در طول روز فعال و در یک فضای روشن نگه دارید. هنگام شب می توانید چراغ ها را در اتاق کودک کم نور کنید و از بازی با کودک خودداری نمایید و در عوض کودک خود را تا حد ممکن آرام نگه دارید.
-
از کمک گرفتن خجالت نکشید.
هر مادر جدید می خواهد بهترین و مهربان ترین مادر برای کودک خود باشد. اما بدانید اگر از کمبود خواب رنج ببرید، ممکن است در نهایت روحیه و توانمندی لازم را برای این منظور نداشته باشید.
بنابراین برای حفظ سلامتی خود از درخواست کمک خودداری نکنید. می توانید وظایف شبانه نگهداری از کودک را با همسر یا یکی دیگر از اعضای خانواده تان که می تواند به یاری شما بیاید به اشتراک بگذارید. به این ترتیب شما خودتان هم می توانید خواب کافی داشته باشید.
-
خواب را به طور طبیعی و به عنوان یک مهارت به کودک خود آموزش دهید.
همانطور که قبلاً ذکر شد می توانید با تنظیم یک محیط راحت برای خواب و استراحت به کودک خود کمک کنید تا روز و شب را درک کند. اما با این حال اگر کودک شما تمایلی ندارد عجله نکنید.
نوزادان هنگام آماده شدن علائم خود را نشان می دهند. آنها شروع به خمیازه می کنند، چشمانشان را می مالند یا وقتی خوابشان می آید کج خلق می شوند. با آموزش آنها در جهت خوابیدن در زمان خاصی از عصر یا شب در واقع به نفع خودتان نیز کار کرده اید. با این روال سرانجام آنها به طور مرتب و در زمان تعیین شده به خواب می روند.
-
به جز خواب راه های دیگری نیز برای کسب آرامش پیدا کنید.
با وجود یک نوزاد تازه متولد شده ممکن است مدتی طول بکشد تا دوباره به روال خواب منظم خود بازگردید. اما می توانید روش های مختلفی برای استراحت پیدا کنید.
هنگام شیر دادن سعی کنید کتاب بخوانید یا به موسیقی ملایم گوش دهید. همچنین وقتی کودک در خواب است می توانید به حمام گرم بروید تا انرژی بدن خود را تازه کنید.
-
از مصرف کافئین به منظور بیدار ماندن خودداری کنید.
برای پاسخ دادن به نیازهای نوزادتان اغلب باید بیدار باشید و این محرومیت از خواب به خودی خود به مرور زمان روی شما تأثیر خواهد گذاشت. بیشتر مادران برای بیدار نگه داشتن خود به مصرف مقادیر زیادی از کافئین و قهوه متوسل می شوند. از انجام این کار خودداری کنید زیرا این امر می تواند تأثیر منفی بر سلامتی شما بگذارد.
-
هر وقت ممکن بود چرت بزنید.
خوابیدن مادر در هر زمانی که کودک خواب است یک توصیه معمول به همه مادران جدید است. از آنجا که یک خواب خوب ۸ ساعته هنوز یک رویای دور از ذهن به نظر می رسد، اما شما همیشه می توانید با چرت زدن کمی قدرت و انرژی بگیرید. فرصتهای کوتاه خواب معمولاً توسط مادران جدید نادیده گرفته می شوند اما حقیقت این است که می توانند در کسب آرامش، توانمندی بیدار ماندن بیشتر و تازه سازی نیرو به شما کمک کنند. بنابراین هیچ فرصتی را برای هرگونه چرت و خواب کوتاه از دست ندهید.
زندگی هنگامی که یک نوزاد وارد زندگی یک مادر جدید می شود، هرگز برای مادر مثل سابق نیست و کودک به همه چیز اولویت دارد. با این حال یک مادر جدید باید به خاطر داشته باشد که او نیز به مقدار کافی خواب و استراحت نیاز دارد تا بتواند وظایف دشوار مادری خود را انجام دهد. بنابراین اگر شروع به اولویت دادن به خواب خود و جبران کمبود آن می کنید، اصلاً نباید احساس گناه داشته باشید، چرا که در نهایت به سود هر دوی شما و کودکتان است.