بلیط هواپیما خریده اید و بعد به هر دلیل، از سفر منصرف شده اید؟ حق دارید ولی متأسفانه باید بگوییم پس دادن بلیط مستلزم پرداخت جریمه کنسلی است. ایرلاین ها دلایل مختلفی برای قراردادن این جریمه دارند ولی آن دلایل فعلاً موضوع بحث ما نیست و از این گذشته، هرقدر هم با آن دلایل مخالف باشیم، باید این جریمه را بپردازیم. حالا این جریمه چقدر است؟ چقدر به حساب ما برمی گردد؟ آیا اصلاً راهی وجود دارد که مجبور نشویم جریمه بپردازیم؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت که اگر از اسنپ بلیط پرواز بخرید، چگونه می توانید پاسخ این سؤالات را دریافت کنید. با ما همراه باشید.
ابتدا روش صحیح خرید بلیط پرواز را مرور کنیم

خرید اینترنتی بلیط هواپیما مزایای زیادی دارد. علاوه بر اینکه شما را از خرید و مراجعه حضوری بی نیاز می کند، راهی است برای مقایسه هزینه و شرایط پروازهای ایرلاین های مختلف. در خرید حضوری نمی توانید به درستی مقایسه ای میان پرواز شرکت های مختلف ترتیب بدهید اما با خرید اینترنتی بلیط هواپیما کارتان در این مسیر ساده خواهد شد.
اسنپ به شما کمک می کند که در صورت لغو سفر بتوانید بلیط تان را پس بدهید و سفر را لغو کنید. البته حواستان باشد که در هنگام خرید بلیط به قوانین هر شرکت هوایی در این زمینه دقت کنید. فرایند خرید بلیط به این شرح است:
- وارد سوپراپ اسنپ شوید؛
- گزینه بلیت سفر را انتخاب کنید؛
- از میان ۴ گزینه، پرواز را انتخاب کنید؛
- وارد صفحه اصلی شوید؛
- مبدأ، مقصد، تاریخ سفر و تعداد مسافران را مشخص کنید؛
- پرواز ایرلاین های مختلف با شرایط گوناگون را ببینید؛
- از فیلترهای مختلف مانند ارزان ترین، بیشترین تخفیف و... برای انتخاب بهتر استفاده کنید؛
- بعد از انتخاب گزینه موردنظر، اطلاعات پرواز را مشاهده کنید؛
- در قسمت پایین صفحه، حد جریمه کنسلی براساس قوانین هر شرکت هوایی نوشته شده است؛
- بعد از آگاهی از قواعد استرداد بلیط هواپیما اقدام به پرداخت هزینه بلیط موردنظر کنید.
پس در هنگام رزرو آنلاین بلیت پرواز می توانید از قوانین و قواعدی که هر شرکت برای لغو بلیط در نظر می گیرد هم باخبر شوید. اگر از پیش بدانید که جریمه استرداد چقدر است و با چه شرایطی روبه رو هستید، بهتر می توانید برای خرید تصمیم بگیرید و اگر نیاز به لغو شد هم آگاهانه تر عمل خواهید کرد.
مبلغ جریمه کنسل کردن بلیط هواپیما چقدر است؟
هر شرکتی قوانین مخصوص به خود را برای لغو بلیط دارد. بنابراین، همان طور که در بخش قبلی هم گفته شد، بهتر است که در هنگام خرید بلیط حواستان به قوانین هر شرکت باشد. برای مثال، شرکت هوایی معراج قوانین مخصوص به خودش را برای کنسل کردن بلیط دارد. چه قوانینی؟
اگر از زمان صدور بلیط تا ۴ ساعت قبل از پرواز اقدام به لغو بلیط کنید، مبلغ جریمه تان ۴۰هزار تومان خواهد بود. اگر هم از ۴ ساعت قبل از پرواز به بعد بخواهید بلیط تان را لغو کنید، لازم است که ۶۰هزار تومان جریمه بدهید. این قوانین برای هر شرکت هوایی متفاوت است. در هنگام خرید می توانید از قوانین و مقرارات هر شرکت باخبر شوید و آگاهانه اقدام به خرید کنید.
« مبلغ جریمه کنسلی بلیط هواپیما + شرایط »
کنسل کردن بلیط پروازهای چارتری امکان پذیر است؟
اگر بلیطی که خریده اید، چارتری بوده و قصد لغو آن را دارید، باید با چارترکننده تماس بگیرید. کنسل کردن چنین بلیطی براساس قوانین شرکت چارترکننده پیش می رود. قوانین مربوط به لغو بلیط پروازهای چارتری این چنین است:
- اگر تا ساعت ۱۲ ظهر روز قبل از پرواز، اقدام به لغو بلیط کنید، بیشینه مبلغ جریمه، ۹۰درصد هزینه پرداختی برای بلیط خواهد بود. البته ممکن است که بنا به شرایط هر شرکت، این درصد کمتر هم باشد.
- دقت کنید که بیشتر شرکت های چارترکننده چنین درخواستی را از مسافران نمی پذیرند و حاضر نیستند که مبلغی را بابت جریمه بردارند و بخشی از هزینه پرداختی را به مشتری بازگردانند. به عبارت دیگر، چارترکننده ها اصلا علاقه ای به لغوکردن بلیط مسافران ندارند.
لغو بلیط از راه آنلاین ممکن است؟

اگر با رزرو آنلاین بلیت پرواز را خریده باشید، امکان لغو آن به همین شیوه هم وجود خواهد داشت. برای کنسل کردن بلیطی که از اسنپ خریده اید، باید وارد پنل کاربری تان در اپلیکیشن شوید و ضمن مشخص کردن شیوه دلخواه پس گرفتن وجه پرداختی برای بلیط، آن را لغو کنید.
شما می توانید وجه را به حسابتان بازگردانید یا مبلغ بلیط را در حسابتان برای استفاده های بعدی نگه دارید. برای بازگرداندن پول به حساب تان باید اطلاعات کارت و شماره حساب تان را وارد پنل کاربری کرده باشید تا وجه به حساب تان بازگردد.
کنسل کردن بلیط رفت وبرگشت چگونه است؟
یادتان باشد که کنسل کردن بلیط رفت وبرگشت با حالت معمولی (فقط رفت) تفاوت دارد. اگر سفرتان را انجام داده اید و حالا قصد استفاده از بلیط برگشت را ندارید، همچنان امکان کنسل کردن آن وجود دارد؛ با این تفاوت که نرخ جریمه در این موقعیت متفاوت خواهد بود.
بلیط رفت وبرگشت ارزان تر از حالتی است که هریک از بلیط های رفت و برگشت را جداگانه می خرید؛ بنابراین، در صورت کنسل کردن بلیط برگشت با پرداخت بالاترین نرخ جریمه می شوید.
اگر با تهیه بلیت پرواز خارجی قصد سفر به بیرون از مرزها را داشته باشید ولی بنا به شرایطی از بلیط رفت استفاده نکنید، بلیط بازگشت هم به طور خودکار لغو می شود.
آیا راهی برای جریمه نشدن بابت لغو بلیط پرواز وجود دارد؟

فرض کنید که به کمک اسنپ اقدام به رزرو پرواز داخلی یا خارجی کرده اید اما سفر از سوی ایرلاین یا به دلایل مختلف لغو می شود. در واقع، شما هیچ تقصیری در این باره ندارید. در این موقعیت ایرلاین پروازی جایگزین به شما معرفی می کند اما اگر دلتان نخواهد که دیگر به سفر بروید، امکان بازپرداخت تمام وکمال هزینه بلیط پرداخت شده برایتان وجود خواهند داشت.
جابه جاشدن زمان پرواز یکی دیگر از شرایطی است که به شما کمک می کند، پول بلیط را در صورت لغو سفر به طور کامل دریافت کنید. در چه شرایطی؟ اگر پرواز بیشتر از ۲ ساعت جلو یا ۳۰ دقیقه عقب افتاده باشد، امکان لغو بلیط و پس گرفتن کامل وجه پرداخت شده برای آن وجود خواهد داشت.
حالت دیگری هم وجود دارد که با آن می توانید تمام وجه پرداختی برای بلیط را از ایرلاین پس بگیرید. چه حالتی؟ اگر پروازتان بلند شده باشد اما به دلیل تأخیر در زمان مناسب فرود نیاید، می توانید تصویر مهرزده بلیط را به وبسایت فروش یا فروشنده حضوری ارائه کنید.
در آخر
اسنپ سوپراپلیکیشنی است که به شما کمک می کند با تهیه بلیط به مقاصد مختلف پرواز کنید. بلیط پرواز از اسنپ بخرید و به سادگی آماده سفر هوایی شوید. یادتان باشد که انعطاف پذیری خرید آنلاین بسیار زیاد است. حتی امکان خرید اعتباری اسنپ هم برایتان فراهم شده و می توانید با اعتباری که به عنوان کاربر در اسنپ دارید، بلیط هواپیما بخرید و بعد در پایان ماه، هزینه اش را بپردازید. حتی ۵ روز بعد از پایان ماه هم امکان تسویه همچنان برایتان وجود دارد. اگر مشکلی بابت هزینه بلیط داشته باشید، چنین فرصتی به شما کمک می کند که سفرتان را لغو نکنید و به طور اعتباری بلیط را بخرید.
اگر از اسنپ بلیط می خرید، حتما در فرایند خرید به قوانین استرداد و لغو بلیط هر ایرلاین هم نگاهی داشته باشید تا در صورت لغو سفر بدانید که چه مبلغی از وجه پرداختی بلیط تان کسر می شود.