این سؤال از روزی که روش های اپیلاسیون به میان آمده اند، ذهن خانم ها را به خود مشغول کرده است! بعضي می گویند تیغ، مومک، موبر، اپیلیدی یا هر روش دیگری هم به کار می برند باز هم روز بعد با دون دون های پوست مرغی قرمز و بدریختی مواجه می شوند؛ بدتر از همه روزهایی است که می خواهید به استخر یا مهمانی بروید و مجبور می شوید از هر روشی برای پوشاندن شان استفاده کنید. اما نگران نباشید؛ در این مقاله راه های خلاصی از این دانه های قرمز و چرکی را به شما نشان می دهیم.
داخل پوست مجراهایی وجود دارد که مو و ترشحات چربی از آنها خارج می شوند. این مجراها که فولیکول مو نامیده می شوند درست شبیه جام یا گلدانی هستند که یک شاخه گل داخل آنها قرار گرفته است. هر زمان که داخل فولیکول مو التهاب ایجاد می شود دهانه آن نیز مسدود می شود. دراین صورت ترشحات چربی داخل فولیکول جمع شده و جوش تشکیل می شود. دراپیلاسیون نیز چون مو با شدت و شتاب بیرون کشیده می شود، داخل جداره های فولیکول التهاب و ورم ایجاد می شود. این ورم باعث انسداد می شود، بسته شدن سر فولیکول نیز ایجاد جوش و فولیکولیت (عفونت مو) می کند. در سن بلوغ هم افزایش چربی پوست باعث می شود دهانه فولیکول مسدود شود و جوش ها افزایش یابد.
جوش های بعد اپیلاسیون
وکس کردن موهای زائد ممکن است باعث ایجاد جوش هایی در ناحیه صورت و بدن شما شود. اما نگران نباشید با راه حل هایی می توانید از ایجاد جوش های قرمز جلوگیری کنید.
کسانی که وکس کردن را برای از بین بردن موهای بدن انتخاب می کنند، ممکن است با جوش های قرمز و خارش داری در ناحیه وکس شده مواجه شوند. این واکنش نسبت به وکس کردن شایع است، اما می تواند آزار دهند باشد، خصوصا اگر در نواحی خاصی مثل بالای لب یا اطراف ابرو اتفاق بیافتد.
این جوش ها معمولا شبیه به آکنه ها هستند، با تورم دردناک همراه می شوند و روی سطح آن ها را کمی مو می پوشاند. راش های پوستی خاصی که بلافاصله بعد از وکس کردن شکل می گیرند، ممکن است به علت تحریک شدن پوست در حین فرآیند وکس کردن به وجود آمده باشند.البته ممکن است این جوش های قرمز به واسطه موهای زیر پوستی شکل بگیرند.
نوعی از این جوش ها نیز به واسطه نوعی عفونت به نام فولیکولیت به وجود می آیند که عفونت فولیکول مو است. وکس کردن موهای بدن در محیط کاملا تمیز و بهداشتی، اهمیت زیادی دارد و از بروز این جوش ها جلوگیری می کند.
فردی که وکس کردن را برای شما انجام می دهد، نباید تا آخر کار فقط از یک وسیله برای برداشتن آن استفاده کند، چون باکتری ها از پوست به وکس و از وکس به پوست انتقال پیدا می کنند و باعث شکل گیری عفونت می شوند.
استفاده از اسید سالیسیلیک به عنوان لایه بردار قبل از وکس کردن، میکروب های روی پوست را از بین می برد و احتمال شکل گیری جوش های قرمز را بعد از آن کاهش می دهد. علاوه بر این، بعد از وکس کردن باید از لباس های گشادتر استفاده کنید تا پوست در معرض تحریک قرار نگیرد.
استفاده از یخ و آب خنک بعد از اپیلاسیون برای درمان جوش
برای از بین رفتن قرمزی بعد از اپیلاسیون، می توانید از آب خنک یا یخ استفاده کنید. به این منظور، تکه ای یخ داخل یک حوله قرار دهید و آن را بر روی جوش ها قرار دهید. می توانید به جای استفاده از یخ، حوله نرمی را با آب سرد مرطوب کنید و روی جوش ها قرار دهید.( هر چند دقیقه یک بار، حوله را دوباره خیس کنید). بگذارید حوله حاوی یخ یا حوله مرطوب 10 تا 15 دقیقه روی پوست بماند. با اینکار منافذ باز، بسته می شوند.
استفاده از ژل آلوئه ورا بعد از اپیلاسیون برای درمان جوش
راهکار دیگر برای درمان آثار قرمزی بعد از موم انداختن، ژل آلوئه ورا است. همانگونه که می دانید، آلوئه ورا علاوه بر درمان این جوش ها، باعث آبرسانی پوست نیز می شود. برای استفاده از این ژل، بهتر است آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود. چند بار در روز، از ژل آلوئه ورا را بر روی پوست بمالید. برای درمان خانگی آفتاب سوختگی و رفع لکه های قهوه ای پوست نیز می توانید از ژل آلوئه ورا استفاده کنید.
استفاده از پماد بعد از اپیلاسیون برای درمان جوش
می توانید برای درمان جوش های بعد از وکس و اپیلاسیون، از پمادهای موضعی حاوی پلی میکسین B سولفات، نظیر bacitracin zinc و Neosporin استفاده کنید. این پمادها، علاوه بر تسریع بهبودی پوست، برای مبارزه با عفونت پوست نیز مفید است.برای استفاده از این پمادها، به مدت 3 روز بعد از اپیلاسیون، پس از شستن دست ها، یک لایه نازک از پماد، روی پوست بمالید. دقت داشته باشید که نباید پماد را روی پوست ماساژ دهید. این کار را 3 بار در روز انجام دهید.