کفش هایی با پاشنه تیز، پاشنه بلند بدون بند، لژ یکسره، پاشنه ی بلند دوک شکل و لژهای بلند چیزهایی هستند که اکثر خانم ها را به هیجان می آورند! این ها انواع معمول کفش های پاشنه بلندی هستند که خانم ها می پوشند. با پاهای دل فریبانه ی پدیکور شده، خانم ها کفش های پاشنه بلند را بسیار جذاب و کامل کننده ی زیباییشان می دانند.دوست دارند که با یک جفت پاشنه ی خیره کننده قدشان را بلندتر کنند. اگرچه در مد پاپوش ها در طول زمان تغییراتی ایجاد شده، ولی گرایش به پوشیدن کفش های پاشنه دار همچنان بدون تغییر مانده است.یادتان نرود، همیشه این طور بوده و هست که هرچیز خوبی، بدی هایی هم دارد. این درمورد کفش های پاشنه بلند هم صدق می کند؛ به عوارض جانبی پوشیدن آن ها توجه کنید.در زمان راه رفتن با کفش پاشنه بلند تمام فشار بدن روی کمر متمرکز می شود. این مساله گردش خون را در آن نواحی کاهش می دهد که با درد در کمر و مفاصل ران همراه است.در کفش پاشنه بلند پایتان در معذب ترین وضع ممکن قرار دارد. فشار روی پاشنه ی پاها نهایتا درد شدیدی در پاهایتان ایجاد خواهد کرد. کفش راحتی تمام وزن بدن شما را حمل می کند، و زمانی که کفش پاشنه بلند پایتان باشد، این وزن روی پاشنه ی کفش شدید و غیر قابل کنترل می شود.حالت بدن خانم ها با پوشیدن کفش پاشنه بلند تغییر می کند. بعضی خانم ها نمی توانند در چنین موقعیتی تعادل خود را حفظ کنند. راه رفتن برایشان به شدت سخت می شود. ممکن است با از دست دادن تعادل و لغزیدن به زمین بیافتند. در چنین شرایطی احتمال پیچ خوردن و رگ به رگ شدن مچ پا وجود دارد. همچنین ممکن است عضلات و تاندون ها هم دچار کشیدگی و التهاب شوند. پیاده روی معمولا یک ورزش خوب تلقی می شود ولی نه با کفش های پاشنه بلند!
مزایای کفش طبی برای کمردرد
از آنجایی که روش های درمان غیرجراحی کمردرد محدود است، کفش طبی غالباً راهکار مناسبی به شمار می آید، چرا که هم ارزان است و هم عوارض نامطلوب آن انگشت شمار است حساس شدن پا به لمس شایع ترین عارضه پوشیدن کفش طبی است. البته حساسیت پا معمولاً به مرور زمان و به موازات عادت کردن به کفش طبی برطرف می شود.
کمردرد بسیاری از بیماران با پوشیدن کفش طبی در حد قابل توجهی کمتر شده است. به علاوه کفش طبی رویکرد درمانی ایمن، غیرتهاجمی و غیردارویی برای افرادی است که می خواهند وابستگی خود را به داروهای مسکن کاهش دهند. از کفش طبی می توانید به تنهایی یا در کنار دیگر روش های درمان غیرجراحی کمر درد استفاده کنید.
ارائه حمایت بیشتر
کفش طبی با هدف برطرف کردن مشکلات اسکلتی ـ عضلانی خاص طراحی شده است. به همین دلیل کفش طبی به خوبی از کمر، پا و از همه مهم تر مچ و کف پا حمایت می کند.وقتی کفش طبی می پوشید، می توانید مطمئن باشید که کفش از قوس کف پا، پاشنه و پنجه حمایت می کند. طراحی علمی کفش طبی محافظت را در یک ناحیه و انعطاف پذیری را در ناحیه دیگر ارائه می دهد و به این ترتیب پا را محکم در میان می گیرد و آن را قوی و پایدار می کند.
تسکین درد
کفش نامناسب و ناراحت می تواند دلیل احساس درد مزمن در کمر، لگن، پایین پا، پاشنه و کف پا باشد. اگر سبک زندگی یا کارتان ایجاب می کند که ساعت های طولانی بایستید، کفش نامناسب باعث خواهد شد که فشار بسیار زیادی به یک ناحیه خاص وارد شود و در نتیجه پا و کمرتان درد بگیرد. کفش هایی که کفی محافظ دارند و از گودی کف پا حمایت می کنند، چنین مشکلاتی را به سادگی برطرف می کنند. کفش طبی به گونه ای طراحی شده است که حفاظت و حمایت حداکثری را از پا ارائه دهد، قدرت پا را افزایش دهد و به این ترتیب به برطرف شدن درد و فشار کمک کند. به علاوه کفش طبی از آسیب دیدن استخوان، پا و عضلات در آینده جلوگیری می کند.
بهبود گردش خون
گردش خون مناسب برای حفظ سلامتی تمام اندام های بدن لازم است. اگر خون کافی به پاهایتان نرسد، پاها از اکسیژن و مواد مغذی محروم می شوند. هرچند در ابتدا متوجه اختلال در خونرسانی و عوارض آن نمی شوید، اما به تدریج انجام دادن ساده ترین کارها هم برایتان مشکل می شود. در نهایت چون گردش خون و مایعات مختل می شود، پاها ورم می کند.اما کفش طبی به گونه ای طراحی شده است که گردش خون را در تمام قسمت های پا و کف پا بهبود دهد. کفش طبی با تحریک کردن نقاط مختلف بدن موجب بهینه شدن گردش خون می شود. این اثر از پاها در برابر آسیب سلولی و ورم محافظت می کند.
كفش های پاشنه دار و خوبی های آن؟!
اصولا وجود پاشنه غیر باریک و با ارتفاع حدود 3 تا 4 سانتی متر برای کفش بسیار مناسب است و از ساییدگی و درد پاشنه پا جلوگیری می کند اما کفش های پاشنه بلندی که امروزه به صورت مد می بینیم خانم ها می پوشند بسیار مضر است و موجب شده زنان 10 برابر بیشتر از مردان از درد پاها یشان شاکی باشند .
به خانم ها توصیه می کنیم كه هیچگاه كفش اصلی و کفش پیاده روی و محل کار و ... کفشی نباشد که كه پاشنه ان از 3 تا 3/5 سانتیمتر بلند تر باشد، هرچه پاشنه كفش از این اندازه بلندتر شود ، فشاری که روی كف پا وارد می شود بیشتر شده و این فشار به جلوی پا منتقل می شود و به انگشتان و پنجه پا اسیب می رساند.
از جمله عوارض كفش های پاشنه بلندمی توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انحراف انگشت شست پا یا هالو والگوس می تواند در اثر استفاده از کفش پاشنه بلند ایجاد و یا تشدید شود.
- میخچه، تاول
- خمیدگی انگشتان
- دردهای مزمن کمر : در این موارد کفش پاشنه بلند بسیار عامل مهمی است هرچند تنها علت نیست و بیماران دارای کمر درد باید برای درمان کمردرد کفش پاشنه بلند را فراموش کنند.
- درد های مفاصل زانو خصوصا در خانم های جوان که دچار کندرومالاسی یا نرمی غضروف کشکک می شوند
- درد پاشنه پا : به علت حرکت غلط مفصل تالوناویکولار و تالو کالکانئال
- خستگی های زودرس عضلات پشت پا و گرفتگی عضلات پشت پا
چند نکته که هر کس برای خرید کفش باید به ان توجه کند:
1) كفش را بعد ازظهر يا شب بخريد زيرا در اين زمان تورم پاها به حداكثر اندازه خود مي رسد
2) در بعضی افراد ممكن است اندازه دو پا با هم هر چند کم متفاوت باشد كفشي را انتخاب كنيد كه براي پاي بزرگتر مناسب باشد.
3) در مغازه وقبل از خريد كفش چند با آن حتی به اندازه چند قدم شده راه برويد و آنرا در هر دوحالت نشسته و ايستاده امتحان كنيد.
4) بهترین کفش ها از نظر تهویه كفشهاي چرمي هستند و در واقع به نوعی چرم بافتی نرم و قابل انعطاف است که بهترین وضعیت را برای بدن لیجاد می کند.
5) قسمت بيرون کف کفش بايد سفت باشد و قسمت داخل آن که با پاتماس با پا تماس دارد بايد نرم باشد.
6) پاشنه كفش بايد نرم و قابل انعطاف باسد بعضی از كفشهاي جديد داراي مواردی مانند بالشتک هوا یا کپسول هوا مي باشند كه پاشنه را نرمتر مي کند.
7) از كفشهاي پاشنه بلند مناسب نیستند چون هم موجب فشار به انگشتان جلوي پا می اورند و هم خطر زمين خوردن را به دلیل کاهش سطح ثبات بالا می اورند و هم با تغییر مرکز ثقل موجب فشار به کمر و عقب زدن باسن و لذا کمر درد می شوند.
8) كفش نبايد سنگین باشد. اگر كفشهاي معمولي مناسب نیستند كفشهاي ورزشي اگزینه مناسبی می باشند.
9) كفش هاي بنددار بهتر از كفشهاي بدون بند هستند چون مي توان فشار وارد شده از كفش روي پا را بسته به پای فرد تنظيم کرد.
10) بهتر است زبانة كفش دوخته نشده و ازاد باشد زيرا هم پوشيدن كفش راحتر مي شود هم تنظيم فشار كفش با ان راحتر می باشد.
11) اندازه کفش به گونه ای باشد كه بين بلندترين انگشت (معمولا شست )و نوك كفش حدود يك سانتيمتر فاصله داشته باشد و هنگام راه رفتن پاشنه حدود 5 ميليمتر در عقب كفش بتواند حرکت کند.