به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،تورم پاها که با آن اِدم نیز می گویند می تواند بسیار آزاردهنده باشد؛ کفش های تان دیگر اندازه تان نیستند و ممکن است هنگام راه رفتن، احساس درد کنید. ادم در پاها می تواند در هر مرحله ای از بارداری روی بدهد اما در سه ماهه ی سوم معمولا تشدید می شود.
تورم، بخشی طبیعی از بارداری است که به دلیل تولید خون و مایعات اضافی در بدن که نیازهای جنین در حال رشد را تامین می کنند بوجود می آید.
این مایعات جمع شده و منجر به تورم قوزک، زانو و کف پا می شوند. با رشد جنین، فشار بیشتری به رگها وارد شده و برگشت خون از پاها به سمت قلب کُندتر می شود. این اتفاق باعث می شود مایعات در پایین تنه جمع شوند، اما تورم می تواند در صورت ، انگشتها، گردن و کمر نیز روی بدهد. تورم پاها حین بارداری می تواند در اثر گرمای تابستان، ایستادن طولانی مدت، فعالیت های زیاد، رژیم غذایی کم پتاسیم، مصرف زیاد کافئین و سدیم نیز روی بدهد.
هر چند تورم پا معمولا آسیبی به مادر نمی زند اما در بعضی از مادران می تواند علامت بوجود آمدن یک بیماری جدی به نام پره اکلامپسی باشد. بنابراین اگر ناگهان دچار تورم پا، تورم زیاد در ناحیه ی صورت، فشار خون بالا، سر درد شدید و کاهش دفع ادرار شدید حتما زودتر با پزشک مشورت کنید.
درحالیکه راهکارهایی مثل قرار دادن چند بالش زیر پا یا به آرامی ماساژ دادن آنها با روغن گرم مناسب هستند اما همیشه قراردادن آنها در آب گرم راه ساده تری است. فقط کافیست مقدار کمی نمک اپسوم به آب اضافه کنید و معجزه ی آنرا روی ورم پاهایتان ببینید.
حالا ببینیم نمک اپسوم چطور عمل میکند. نمک اپسوم در واقع شکل غیرآلی منیزیم سولفات است. اخیرا تحقیقی انجام شد تا میزان تأثیر منیزیم خوراکی را به نسبت منیزیم جذب شده از طریق پوست بررسی کند. به لطف این مطالعه حالا می دانیم که منیزیم می تواند از طریق پوست هم جذب بدن شود. این یعنی منیزیم می تواند در بافت های رابط پوست نفوذ کند. غده های تعریق، منافذ پوست و ریشه های مو به عنوان یک کاتالیزگر در جذب این نمک عمل می کنند.
همه ی ما میدانیم که منافذ پوست و ریشه ی موها در مجاورت آب گرم یا بخار باز می شوند. رایج ترین روشی که خانم ها برای پاکسازی پوست از آکنه ها( جوش سر سیاه) انجام می دهند همین روش است. به طور مشابه وقتی شما پاهایتان را در تشت آب گرم حاوی نمک منیزیم قرار می دهید، منافذ پوست شما باز می شود. سپس محلول آب و نمک منیزیم از طریق بافت پوست جذب می شود. این عمل به درمان محل ورم کرده کمک می کند.
اما مصرف خوراکی منیزیم یک عارضه ی جانبی جدی که اسهال است به همراه دارد. دستشویی رفتن های بی شمار برای ادرار مکرر در بانوان باردار همواره خسته کننده است. پس بهتر است این اتفاق به دلیل اسهال بیشتر تکرار نشود. از آنجایی که منیزیم در سطح سلولی برای کاهش تورم عمل می کند، حتی اگر مقدار کمی از محلول وارد بافت شود کافی است.
درحالیکه بحث بر سر دلایل علمی تأثیرات نمک اپسوم ادامه دارد، این موضوع هیچگاه باعث نشده تا مردم آن را به خانم های باردار با پاهای ورم کرده توصیه نکنند. از دلایل علمی که بگذریم، هیچکس منکر احساس آرامش ناشی از قرار دادن پاها در تشت محلول گرم نمک اپسوم نمی شود. اما حتما با پزشک خود مشورت کنید و برای افزایش این حس آرامش برای بدنتان، حمام آب داغ بگیرید.