به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،به طور طبیعی در طول سال های مختلف زندگی، تمایلات جنسی زنان تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله بارداری، یائسگی و یا بیماری دستخوش تغییرات زیادی می شود. علاوه بر آن، برخی از داروهای درمان کننده اختلالات روانی نیز می توانند بر روزمیل جنسی زنان تاثیر گذاشته و باعث کاهش میل جنسی آن ها شوند. اگر کاهش میل جنسی زنان در طولانی مدت ادامه یابد و باعث پریشانی و افسردگی او شود، ممکن است زن به یک بیماری به نام اختلال تمایل جنسی بیش فعالی و یا هیپوکتیو (HSDD) مبتلا شده باشد. اختلال میل جنسی هیپوکتیو (HSDD)، یک اختلال عملکرد جنسی است که باعث کاهش میل جنسی در زنان می شود.
هیچ تعریف مشخصی برای کاهش میل جنسی وجود ندارد. بسیاری از خانم ها علائم HSDD را به عنوان اثرات اجتناب ناپذیر پیری یا تغییرات هورمونی بدن خود شان تلقی می کنند. در حالی که اگر بروز علائم بیش از شش ماه یا بیشتر ادامه یابد و بر روی کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد علائم می توانند نشان دهنده اختلال جنسی هیپوکتیو باشد. برخی تغییرات در شیوه زندگی و استفاده از تکنیک های جنسی و دارو درمانی می توانند در بهبود علائم نقش موثری داشته باشند.
دکتر محمدرضا صفری نژاد: کاهش میل جنسی در خانم ها به چهار دسته عمومی، موقعیتی، اولیه و ثانویه تقسیم بندی می شود که درمان هر یک از این حالات نیازمند روش اختصاصی است.
وی ادامه داد: در حالت عمومی بیمار در هر شرایط مکانی، زمانی و فردی، دارای کاهش میل جنسی است. در حالت موقعیتی بیمار همیشه دارای کاهش میل جنسی نیست بلکه در شرایط زمانی، مکانی و مواجهه با فرد خاصی دچار کاهش میل جنسی می شود. به عنوان مثال خانمی ممکن است در مواجهه با شوهر اجباری دچار کاهش میل جنسی شود.
صفری نژاد اضافه کرد: در حالت کاهش میل جنسی اولیه یک خانم از بدو شروع زندگی دچار کاهش میل جنسی و در حالت ثانویه بعد از شروع زندگی جنسی یک دوره از نظر میل جنسی طبیعی بوده و بعدا بنا به عللی دچار کاهش میل جنسی شده است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تشخیص و درمان کاهش میل جنسی در خانم ها نیازمند دانش و مهارت است، گفت: معمولا از خانمی که با مشکل کاهش میل جنسی به پزشک مراجعه می کند برای تشخیص دقیق و درمان مناسب سوالات زیادی در زمینه های سلامتی عمومی، عملکرد جنسی، رابطه جنسی، علل بیولوژیک شامل اختلالات هورمونی یا بیماری های قلبی-عروقی و بیماری های عصبی بویژه مواردیکه سبب ایجاد درد می شوند و علل روانی شامل دید منفی نسبت به رابطه جنسی به دلیل باورهای شخصی، اجتماعی و فرهنگی یا سابقه سوء استفاده جنسی و تجربه ناخوشایند در روابط جنسی، مثل روابط همراه با خشونت و بالاجبار پرسیده می شود.