به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، استیبل کوین یک نوع کریپتوکارنسی است که برای کاهش نوسانات قیمت طراحی شده است و به عنوان ذخیره کننده ارزش و همچنین به عنوان وسیله ای برای مبادله مورد استفاده قرار می گیرد. استیبل کوین به یک “دارایی ثابت” وابسته است. این دارایی ثابت می تواند هر چیزی باشد؛ از طلا گرفته تا ارز فیزیکی و یا دارایی که بتوان قیمت آن را مشخص کرد و در خصوص آن به توافق کلی رسید.
استیبل کوین ها معمولاً سازنده فردی ندارند و یک شرکت بزرگ پشتیبانی و ساخت آن ها را به دست می گیرد. صرافی های بزرگ برای آسان تر کردن مبادلات مالی برای کاربران و برای ایجاد شرایط ایدئال برای آن ها از چنین امکاناتی بهره می برند. همچنین بانک های بزرگ و نهادهای مالی وابسته به دولت ها نیز مراجع اصلی ساخت این ارزهای دیجیتال می باشند.
تاریخچه ساخت استیبل کوین
هر کدام از استیبل کوین ها تاریخچه خاص خود را دارند. اما باید بدانید که کل عمر این ارزها بسیار کوتاه بوده و تنها به قرن جدید محدود می شود. تتر به عنوان بزرگترین استیبل کوین کنونی در سال ۲۰۱۴ با نام ریل کوین راه اندازی شده و بعدها با نام تتر تبدیل به یک رمز ارز مشهور گشته است که در حال حاضر از نظر ارزش، به عنوان چهارمین رمز ارز با ارزش جهان نیز محسوب می شود. سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را نیز می توان به عنوان تاریخ های اصلی ایجاد این کوین ها دانست. تعداد بالایی از کوین های امروزی در این سال ها پا به عرصه مبادلات ارزی گذاشته اند. شاید اگر ادعا کنیم که هنوز بزرگترین و بهترین استیبل کوین جهان معرفی نشده است، خیلی بیراه نگفته باشیم.
چرا رمزارزها از اهمیت زیادی برخوردارند؟
استیبل کوین ها، چشم انداز وسیع تری نسبت به بیت کوین و رمزارزهای دیگر دارند. این ارزها دارای پشتوانه ای مانند دلار هستند. در نتیجه از نظر تعداد با بیت کوین و رمزارزهای دیگر قابل مقایسه نیستند. حتما می دانید که رمزارزهایی مانند بیت کوین در فرایندی دشوار و پیچیده استخراج می شوند و تعداد آنها در دنیا محدود است. اما چنین محدودیتی درباره استیبل کوین ها وجود ندارد. ضمن اینکه از نظر مشروعیت و شهرت هم راحت تر مورد پذیرش عموم قرار می گیرند. این نکات باعث می شود تا رمزارزها در رقابت با استیبل کوین ها دچار چالش شوند.
استیبل کوین ها به زندگی روزانه وارد می شوند؟
رمزارزها به زندگی روزانه وارد خواهند شد. اما این تنها در صورتی به وقوع خواهد پیوست که زیرساخت های مناسب برای فعالیت را بیابند. برای مثال، استفاده از استیبل کوین ها می تواند در اپلیکیشن ها و نرم افزارهای پرداخت صورت بگیرد. رایج شدن آنها در تعاملات و تراکنش های مالی مختلف از سوی تجار و سرمایه گذاران هم به توسعه و گسترش رمزارزها کمک شایانی خواهد کرد. استفاده از رمزارزها در برنامه ها و نرم افزارهای حواله ارزی هم ایده بسیار خوبی در جهت اشاعه کاربرد استیبل کوین ها خواهد بود.
اگر اخبار دنیای رمزارزها را دنبال کرده باشید، حتما در جریان اقدامات فیس بوک در دنیای رمزارزها هستید. این شرکت بزرگ فناوری در نظر دارد تا به زودی، استیبل کوین مخصوص به خود موسوم به گلوبال کوین (global coin) را روانه بازار رمزارزها کند. همین موضوع می تواند روی شهرت و مشروعیت و البته توسعه استیبل کوین ها تأثیر فوق العاده ای بگذارد. استیبل کوینِ فیس بوک، طوری طراحی شده است که از طریق پیام رسان ها بتوان به سادگی دست به مبادله آن زد. البته هنوز جزئیات آن مطرح نشده است ولی از شنیده ها این طور برمی آید که ارتباطاتی میان گلوبال کوین و پیام رسانی مانند واتس اپ وجود خواهد داشت.
رمزارزها یک گام عقب تر از استیبل کوین ها؟
به نظر می رسد که رمزارزها برای رقابت با استیبل کوین ها کمی دچار چالش هستند. استیبل کوین ها می توانند با کار کردن روی زیرساخت های امنیتی کاربران، سهولت در استفاده در تراکنش ها و اقداماتی مشابه به موفقیتی بسیار چشم گیرتر از رمزارزها دست پیدا کنند. اما رمزارزها برای رسیدن به مشروعیت دچار مشکلاتی هستند. آنها از ثبات کافی ارزشی و قیمتی برای جلب نظر کاربران و عموم برخوردار نیستند. در نتیجه نمی توانند به اندازه استیبل کوین ها، نظر افکار عمومی، کاربران و سرمایه گذاران را به خود جلب کنند. اگر استیبل کوین ها فراگیر شوند، قابلیت این را دارند که حتی در تراکنش ها و معاملات روزمره نیز وارد شوند. در حال حاضر به آنها به چشم نوعی سرمایه گذاری در زمینه دارایی های دیجیتالی نگاه می شود اما اگر فناوری هایی مانند آنچه فیس بوک در نظر دارد به بازار وارد شود قطعا کارکردها و کاربردهای گسترده تری پیدا خواهند کرد.