به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کلاچ برقی یا اتوماتیک به دستگاهی گفته می شود که با ساختاری بر پایه مکانیزم الکترومکانیک به این صورت در خودرو شما عمل می کند که، اگر این مکانیزم را به زبان ساده به یک گیربکس اتوماتیک بخواهیم تشبیه کنیم تفاوت آن در این است که در گیربکس اتوماتیک هر دو گیربکس بعد از شروع حرکت ماشین، دیگر راننده نیازی به کلاچ و دنده نخواهد داشت.
اما در سیستم کلاچ اتوماتیک یا برقی، تنها سیستم کلاچ گیری به صورت خودکار و اتوماتیک انجام خواهد گرفت و عمل تعویض دنده به صورت دستی توسط خود راننده انجام می شود.
به عبارت ساده تر در کلاچ برقی شما برای تعویض دنده و یا برای نیم کلاچ گرفتن دیگر نیازی ندارید از پای خود روی کلاچتان استفاده کنید.
عملکرد کلاچ برقی
کلاچ برقی ماشین نیز همانند سایر تجهیزات برقی اتومبیل شما باید اطلاعات لازم خود را از طریق ای سی یوی ماشین دریافت کند و فرمان آن در مواقعی که دور موتور زیاد شود به خودرو اعلام می شود که به صورت خودکار به حالت نیم کلاچ درآید و دنده به طور اتوماتیک تعویض شود. از طرفی زمانی که دور موتور پایین باشد کلاچ نیز از این حالت خارج خواهد شد. از طرف دیگر در زمان هایی که می خواهید با ماشین در یک سربالایی حرکت کنید و یا در سرعت بالا ترمز کنید، خودروی شما به طور خودکار کلاچ را تنظیم می کند.
در خودروهایی که کلاچ برقی نصب شده است، یک شستی روی دسته دنده قرار می گیرد که راننده باید در هنگام روشن کردن خودرو و زمان حرکت این شستی را فشار دهد و با قرار دادن خودرو روی دنده یک گاز را فشار دهد و فرمان فشردن کلاچ به طور خودکار از ای سی یوی ماشین صادر می شود. در برخی مدل ها هم علاوه بر دکمه مخصوص کلاچ یک سری تنظیمات جدید نیز به سردنده اضافه می شود که این موضوع بستگی به مدل کلاچ هوشمندی دارد که در ماشین نصب می گردد. برای نصب این کلاچ های هوشمند تراشه ای مخصوص در ماشین کار گذاشته می شود و سنسورهایی تعبیه می شود تا عملیات تشخیص وضعیت در اتومبیل به راحتی انجام شود. به طور کلی برای نصب کلاچ برقی قطعاتی جدید به اتومبیل شما اضافه می شود و مکانیسم کار با آن به وسیله سنسورهای شستی روی دنده انجام می شود.