به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، احتمالا می دانید که پوست مادر در دوران بارداری به علت تغییرات هورمونی که در بدن او رخ می دهد بسیار حساس خواهد شد و قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می تواند سبب بروز لک در پوست صورت و بدن شود. به همین سبب استفاده از کرم ضد آفتاب در بارداری ضروری است. اما کدام ضد آفتاب در دوران بارداری مناسب بوده و کدام ضد آفتاب در دوران حاملگی منع مصرف دارند. در ادامه این مقاله همه چیز را درمورد مصرف ضد آفتاب در بارداری برای شما شرح می دهیم.
شما اولین زنی نیستید که نگران استفاده از کرم روی پوست خود و تاثیرگذاری آن بر روی فرزندش است. اگرچه شما مطمئناً می خواهید از خود در برابر آفتاب محافظت کنید، اما ما می دانیم که می خواهید از جنین خود در برابر هرگونه آسیب احتمالی هم محافظت کنید. بنابراین در اینجا موارد صحیحی را که شما باید در رابطه با استفاده از کرم ضد آفتاب در بارداری بدانید، اشاره خواهیم کرد. ما تمام اطلاعات مربوط به نحوه کار ضد آفتاب ها، نوع تاثیری که بر جنین شما می گذارند ومعرفی ویژگی هایی که بهترین و ایمن ترین ضد آفتاب ها برای پوست حساس شما هنگام بارداری باید داشته باشند، جمع آوری کرده ایم.
برای کرم ضد آفتاب مناسب بارداری بهتر است سراغ کرم هایی بروید که دارای محافظت در مقابل UVA و UVB هستند. میزان SPF کرم ضد آفتاب باید بین ۳۰ تا ۵۰ باشد. کرم هایی که مواد فعال آنها زینک اکساید و دی اکسید تیتانیوم است نسبت به کرم های شمیایی در دوران بارداری مناسبتر هستد. زیرا این کرم های پوستی که کرم معدنی یا فیزیکی هم نامیده می شوند، فقط سطح پوست را می پوشانند و جذب پوست نمی شوند.
توصیه می شود از کرم های با SPF بیشتر از ۵۰ در دوران بارداری استفاده نکنید. یک نکته مهم دیگر هم آن است که از لوسیون های دارای مواد دافع حشرات استفاده نکنید. اگر به لوسیون دافع حشرات نیاز دارید آن را جداگانه خریداری کرده و بعد از استفاده کرم پوستی، لوسیون را روی آن بمالید.
زنان باردار باید از چه نوع کرم های ضد آفتابی اجتناب نمایند؟
دو ماده در سه چهارم کرم های پوستی وجود دارد که توصیه می شود حانم های باردار از آنها استفاده نکنند. ماده اول اکسی بنزون(Oxybenzone) است که ماده فعال بسیاری از کرم های پوستی شیمیایی است و به طور بالقوه می تواند باعث اختلال هورمونی و واکنش آلرژیک شود. با وجود آن که میزان تاثیر آن بر بارداری هنوز به اثبات نرسیده است اما همانطور که گفته شد بهتر است از یک کرم معدنی دارای زینک اکساید(Zinc oxide) یا تیتانیوم یا کرم شیمیایی بدون اکسی بنزون استفاده کنید.
ماده دومی که باید از آن دوری کنید رتینیل پالمیتیت (Retinyl palmitate) است که شکلی از ویتامین آ بوده و می تواند سرعت تشکیل تومورها و آسیب های پوستی را در مجاورت نور خورشید افزایش دهد. این ماده به خصوص برای خانم های باردار خطرناک است پس بهترین ضد آفتاب در بارداری نوع عاری از این ماده است، چون میزان زیاد ویتامین A موجود در رژیم غذایی یا محصولات بهداشتی می تواند باعث نقص های مادرزادی نخاعی جدی شود.
حتما توضیحات روی بسته بندی کالا را بخوانید و در صورتی که رتینیل پالمیتیت یکی از ترکیبات آن است آنرا خریداری نکنید. اسامی دیگر این ماده رتینیل استات (Retinyl acetate)، رتینیل لینولئات (Retinyl Linoleate) و رتینول (Retinol) است. به خاطر داشته باشید که ویتامین های مکمل بارداری و سبزیجات دارای بتاکاروتن برای بارداری خطرناک محسوب نمی شوند زیرا بتاکاروتن نوع غیر فعال ویتامین A است.
در صورتی که در دوران بارداری خود زیاد از منزل خارج می شوید نکات زیر را حتما رعایت کنید:
- حداقل در تابستان و در ساعات اوج گرما یعنی از ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر در داخل خانه بمانید.
- در ساعات گرم زیر سایه قرار بگیرید.
- ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن کرم ضد آفتاب را روی پوست خود بمالید و هر چند ساعت یکبار آنرا تکرار نمایید.
- بدن خود را با لباس آزاد کتان و نخی که هوا از داخل پارچه آن می تواند عبور کند، بپوشانید.
- کلاه و عینک آفتابی به همراه داشته باشید.
- هیچ کدام از نکاتی که گفته شد به معنای آن نیست که هنگام بارداری باید در فصل تابستان در خانه بمانید.
- حتما از فصل زیبای تابستان لذت ببرید اما نکات مربوط به مراقبت های پوستی و کرم ضد آفتاب مناسب بارداری را هم رعایت نمایید.