خانم ها هنگام سوخت گیری به این موارد توجه کنند !

  چهارشنبه، 31 فروردین 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
خانم ها هنگام سوخت گیری به این موارد توجه کنند !
هنگام سوخت گیری ماشین در پمپ بنزین باید به اصول ایمنی توجه کرد این موارد به شما در سوختگیری ایمن تری کمک می کند.

هر گاه چراغ هشدار وسیله نقلیه تان روشن شد این درست همان زمانی است که باید به خودروی خود سوخت برسانید. توقف برای سوخت گیری یک امر کاملا طبیعی است اما زمان و مکان آن می تواند بسیار حائز اهمیت باشد بویژه اگر راننده یک زن تنها باشد. در این جا یکسری نکات مهم است که باید قبل از سوخت گیری در نظر داشته باشید چرا که این نکات برای حفظ ایمنی شما در نظر گرفته شده است.

همانطور که می دانید اکثر پمپ بنزین ها و ایستگاه های گاز در خارج از شهر واقع شده اند شاید هم شما توجه کرده باشید که تعداد ایستگاه های سوخت رسانی خارج از شهر خیلی بیشتر از ایستگاه های داخل شهری است. این بیشتر به خاطر ایمنی و شرایط ترافیکی است که ممکن است از طریق ایستگاه های سوخت رسانی خودرو ایجاد شود. شاید برای اکثر مردم بنزین و گاز زدن یک امر کاملا طبیعی و پیش پا افتاده باشد اما پیروی نکردن یکسری اصول حیاتی شاید جان و مال شان را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه این گزارش شما را با چند نکته مهم که قبل از سوخت گیری ماشین باید بدانید آشنا می کنیم.

نکات مهم قبل از سوخت گیری ماشین در پمپ بنزین برای بانوان

در این قسمت نکات مهمی که قبل از سوخت گیری باید دانست برای شما یادآوری می کنیم چرا که همه این نکات برای حفظ ایمنی شما عزیزان می باشد. اگر توجه داشته باشید اکثر جایگاههای سوخت چه گاز چه بنزین در خارج از شهر واقع شده اند شاید تعداد کمی داخل شهر ها باشد البته این دوری از شهر به خاطر حفظ امنیت شهروندان می باشد که خدای ناکرده اتفاق ناگواری رخ ندهد و همچنین ترافیکهایی که برای انجام سوخت انجام میشود در رفت و آمد شهری خللی وارد نکند.

کسانیکه دارای وسیله ی نقلیه هستند روزانه یک یا دوبار سری به جایگاهای سوخت می زنند در این میان باید مقررات مربوطه را به خوبی رعایت کنند تا خدای ناکرده پشیمانی به بار نیایید و حادثه ی ناگواری رخ ندهد در ادامه ی مطلب شما را به مطالعه 5 نکته ای که قبل از سوخت گیری باید دانست و یادگیری آن خالی از لطف نیست دعوت می کنیم.

سوخت گیری توسط خانم

1- ایستگاه هایی که دارای نور و روشنایی بیشتری هستند گزینه ی مناسبی برای سوخت گیری است

چنانچه در جاده هستید و سوختتان به اندازه ای است که شما را تا جایگاه بعدی یاری می کند پس بهتر است به ایستگاهی بروید که دارای روشنایی کافی است تا با خیال راحت بتوانید باک ماشینتان را پر کنید. هرگز به دنبال ایستگاههایی که در مکانهای پرت و دور هستند نروید چرا که ممکن است در شب با خطرات بسیاری روبه رو شوید.البته گاهی انسان ناچار است که سری به این جایگاهها بزند ولی حتی الامکان از ورود به این مکانها خودداری کنید و اگر ناچاراً کارتان به آنجا کشید سعی کنید هرچه زودتر کارتان را تمام کرده به داخل شهر برگردید و به راهتان ادامه دهید.

2- همیشه وسایل شخصی خود را در همه حال به همراه داشته باشید

وقتی برای سوخت گیری در ایستگاه توقف کرده اید حتما وسایل شخصی از جمله موبایل و کیف پول را به همراه خود بردارید و به هیچ عنوان هنگام سوخت گیری در داخل ماشین قرار ندهیدحتی برای چند لحظه.همچنین شیشه های ماشینتان را بالا کشیده و درب ماشین را قفل کنید. اطراف را نگاه کرده و موقعیت را خوب ارزیابی کنید و اطراف را به خوبی نگاه کنید این امر موجب می گردد که اگر کسی قصد سرقت داشت از کارخود منصرف گردد البته رفتن به پمپ بنزین های شلوغ مزیتی هم دارد که از دست دزدان وسارقان در امان باشید یادتان باشد که مسولان پمپ بنزین هیچ مسولیتی در مقابل سرقت رفتن وسایل شما توسط افرد ناشناش به گردن نمی گیرند.

3- تا جایی که ممکن است در روز و به هنگام روشنایی سوخت گیری نمایید

اکثراً بیشتر کارهای خلاف و دزدی و سرقت در تاریکی ها انجام می گیرد اگر میخواهید سوخت گیری کنید در صورت امکان با یک همراه این کار را انجام دهید چرا که ممکن است وقتی شما تنها در جایگاه سوختی که خارج از شهر است باشید.شاید کسی قصد سو استفاده از شما را داشته باشد اگر به هر علتی در شب مجبور به سوخت گیری هستید حتما با یک نفر همراه شوید و از حضور به صورت تنها، در شب خودداری کنید.سعی کنید به محض خالی شدن باک و چشمک زدن چراغ هشدار در نزدیکترین جایگاه اقدام به پر کردن باک ماشین کنید.

4- زمان سوختگیری از قفل کردن ماشین غافل نشوید

همیشه احتیاط شرط عقل است وقتی وارد جایگاه شدید از قفل بودن درب ماشین مطمئن شوید و هرگز این فکر را نکنید که چون جایگاه است پس مکان امنی است چون بعضی از دزدان فرصت را غنمیت شمرده و از غفلت شما حتی برای چند لحظه استفاده می کنند و وسایل گرانقیمت یا حتی بی ارزش را سرقت می کنند.پس بهترین کار این است که تازمانی که عمل سوخت گیری تمام نشده از باز کردن در ماشین خودداری کنید.قفل کردن ماشین یک راه مطمئن برای در امان ماندن از دست سارقان است.اگرهنگام سوخت گیری تنها نیستید و احتمالا یک بچه همراه شماست تا جاییکه امکان دارد از او بخواهید از ماشین پیاده شده و کمی فاصله بگیرد.چرا که این کار هم به نفع شماست و هم مسافری که در ماشین است و در ضمن اگر در پمپ بنزین شخصی از شما خواست تا مسیری او را ببرید از پذیرفتنش اجتناب کنید حتی اگر آن شخص یک خانم باشد.

5- پس از اینکه سوخت گیری تمام شد حتما در باک را ببندید

یکی از مهمترین کارها پس از اتمام سوخت گیری بستن باک بنزین است .سوختهایی از قبیل بنزین که فراریت بالایی دارند اگر درپوش باک خوب بسته نشده و در جای خود قرار نگیرد پس از اندک زمانی بخار می شود و باک خالی می گردد.شاید برای خیلی از راننده ها این اتفاق افتاده که پس از عمل سوختگیری در باک را محکم نکرده باشند و یادشان برود که درپوش را جای خود قرار دهند لذا پس از مدت زمان کوتاهی می بینند که باک خالی شده است .پس اگر می خواهید هزینه ی بخار شدن بنزین را ندهید و دوباره به جایگاه برنگردید در محکم کردن درپوش باک بنزین نهایت دقت را به عمل آورید.

رعایت مهم ترین موارد در سوختگیری خودرو

  • ابتدا جهتی که می خواهید در آن سوختگیری کنید را در نظر داشته باشید تا در جایگاه گیج و مبهوت نمانید و دچار سردر گمی نشوید.
  • اگر با دنده دستی ماشین را می رانید دنده را در حالت خلاص و اگر اتوماتیک است دنده را روی حالت p قرار دهید.
  • همیشه ترمز دستی را بکشید.
  • ماشین را خاموش کرده و از خاموش بودن چراغها اطمینان حاصل کنید.

نحوه سوختگیری در پمپ بنزین

  • با سیگار روشن وارد جایگاه نشوید و حتی در جایگاه از روشن کردن سیگار خودداری کنید.
  • هنگامی که با موبایل در حال مکالمه هستید به هیچ عنوان وارد جایگاه نشوید.
  • قبل ازخروج دستتان را به قسمتی از بدنه ی فلزی بزنید تا بار الکتریکی که در بدن شما وجود دارد از بدنتان خارج گردد.
  • سوئیچ ماشین را هنگام پیاده شدن از ماشین بردارید.
  • هنگام باز کردن باک ماشین ،قسمت پیچی را به سمت عقربه های ساعت بگردانید تا خارج شود.
  • پیش از سوختگیری اطمینان داشته باشید که کیف پول همراهتان است بسیاری مواقع پیش آمده که شخص بعد از پر کردن باک متوجه شده پول همراهش نیست بنابراین نداشتن پول در سوختگیری ممکن است عواقب ناخوشایدی داشته باشد.
  • اگر هر روز یا هر هفته یا هر ماه در مسیر خاص و مشخصی رانندگی می کنید حتما آمار جایگاههای سوخت اطراف را داشته باشید تا درصورت لزوم به راحتی بتوانید خود را به جایگاه برسانید.
  • در روزهای شلوغ مخصوصا روزهای عید قبل از اقدام به حرکت باک را پر کنید تا با خیال راحت راهی جاده گردید و زمان بیشتری را برای پر کردن بنزین از دست ندهید.
  • برای پرکردن باک لازم نیست که حتما چراغ هشندار دهنده ی سوخت ماشین روشن شود پس قبل از خالی شدن آن را پرکنید وقتی که باک خالی است رسوبات بیشتری توسط پمپ بنزین جذب می شود و این کار هم به ماشین شما صدمه میزند.

نکات ایمنی هنگام سوخت گیری

  • قبل از سوختگیری ماشین را خاموش نمایید.
  • هنگام دادن پول بنزین مطمئن باشید که در ماشین قفل است.
  • در کنار نازل بنزین از موبایل استفاده نکنید.
  • در هنگام مواجه شدن با هرنوع حادثه ای در پمپ بنزین به آتش نشانی و پلیس خبر دهید.

چگونه با دستگاه کارت خوان کار کنم؟

اگر با دستگاه ATM کار کرده باشید، کار کردن با دستگاه کارت خوان برای تان مثل آب خوردن خواهد بود. اگر هم نه، باز هم جای نگرانی ندارد. کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • کارت بنزین را به گونه ای که تراشه ی طلایی رنگ به سمت بالا باشد، تا انتها در قسمت اسلات کارت خوان وارد کنید.
  • کمی صبر کنید تا عبارت “رمز را وارد کنید” در صفحه نمایان شود. حالا رمز را وارد کنید، توجه کنید که کلید دستگاه کارت خوان را معمولا باید پرقدرت فشار داد!
  • اگر رمز کارت را تغییر نداده اید، به صورت پیش فرض چهار رقم آخر شماره ی کارت ملی مالک ماشین است. مثلا اگر شماره ملی طرف ۴۳۲۴۵۰۷۷۶۴ است، رمز کارت بنزین ۷۷۶۴ است.
  • بعد از ورود رمز، دکمه ی سبز رنگ تایید را فشار داده تا عبارت “لطفا کمی صبر کنید” بر روی صفحه نقش ببندد، بعد از چند ثانیه پمپ فعال خواهد شد.

چگونه با نازل پمپ بنزین کار کنم؟

اعداد نمایشگر پمپ همگی صفر شده اند و زمان بنزین زدن است، نازل را از دستگیره بگیرید و به سمت بالا و بیرون خارج کنید. نازل را داخل باک قرار دهید. با فشار دستگیره به سمت بالا بنزین خارج می شود و نشانگرهای پمپ بنزین، مقدار لیتر مصرفی و مبلغ کل را به صورت لحظه ای نمایش می دهند.دقت داشته باشید که دستگیره ی نازل به صورت صفر و یک عمل نمی کند و کاملا آنالوگ است، یعنی با فشار کمتر، بنزین کمتری خارج می شود و بلعکس. پیشنهاد می کنم برای صرفه جویی در هزینه دستگیره را تا انتها فشار ندهید، چرا که احتمال خروج هوا به جای بنزین در این حالت بیشتر است و شما باید هزینه ی این هوا را پرداخت کنید!نکته ی دیگری که در مورد نازل ها باید بدانید ضامن قفل کن است، می توانید برای جلوگیری از کمر درد ضامن را بعد از فشردن اهرم درگیر کنید، ولی همیشه حواستان به نازل باشد، چرا که هر لحظه امکان لرزش و خروج از باک بنزین وجود دارد.

چگونه باک را تا انتها پُر کنم؟

خود من در صورتی که حیوان خانگی کنجکاو یا کودکی در ماشینم نباشد، سوئیچ را به صورت نیمه باز روی ماشین می گذارم تا آمپر مقدار بنزین را به صورت لحظه ای نمایش دهد، خیلی راحت نازل را روی ضامن قفل می کنم و همزمان به آمپر بنزین نگاه می کنم، هنگامی که به بالاترین حد رسید دستگیره را از حالت ضامن خارج می کنم و با کمترین فشار به بنزین زدن ادامه می دهم.بعضی از پمپ ها برای جلوگیری از سرریز بنزین دارای قطع کن اتوماتیک هستند، بهتر است این مورد را قبل از بنزین زدن با مامور جایگاه چک کنید. اگر پمپ فاقد قطع کن اتوماتیک است به صدایی که از لوله ی باک خارج می شود به دقت گوش کنید. اگر صدایی مانند پُر شدن آفتابه به گوشتان می رسد، یعنی باک تان تا خرخره پر شده.

بعد از سوختگیری چه کار کنم؟

قسمت اصلی ماجرا دیگر تمام شده، نفس راحتی بکشید و نازل را از باک خارج کنید، توصیه می کنم هرگز برای خروج آخرین قطره ها از نازل به خروجی باک ضربه نزنید، چرا که احتمال جرقه و انفجار در چنین حالتی دور از انتظار نیست. لوله ی نازل را کمی به سمت بالا بگیرید و بدون قطره ای چکه در محل خود قرار دهید.در پیچی باک را تا جایی که می توانید سفت کنید، راستی کارت خود را که فراموش نکرده اید؟ دکمه ی خروج کارت خوان را فشار دهید و کارت را بردارید.

مبلغ را چگونه پرداخت کنم؟

بستگی به خودتان دارد، یا به وسیله ی اسکناس یا کارت اعتباری، دستگاه کارت خوان در بیشتر جایگاه ها وجود دارد، اخیرا دستگا ه های پرداخت ستونی هم به جایگاه ها اضافه شده که کار را راحت تر کرده اند، کافی است شماره ی پمپی را که استفاده کرده اید از تابلوی بالای دستگاه بخوانید و با ورود همان شماره، مبلغ را به صورت اتوماتیک پرداخت کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر