به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در دوران بارداری حفظ تعادل بدن، دشوار است. در این دوران مرکز ثقل بدن تغییر می کند لذا بلند کردن اشیا اگر اصولی و درست نباشد، به شما و جنین آسیب خواهد زد. با این شرایط ممکن است زمین بخورید پس باید جانب احتیاط را رعایت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید، به جای خم شدن و برداشتن اشیا از روی زمین، باید روی زانوها بنشینید و به آرامی دوباره بایستید. فشار وزن شما باید روی پاها و نه روی کمر باشد. سعی کنید به هنگام نشستن روی زانوها یا برخاستن به یک محافظ تکیه کنید تا در صورت افتادن خطری رخ ندهد.
توصیه می شود در دوران بارداری از جابجا کردن وسایل و مبلمان سنگین خوددداری کنید. از همسر، یکی از اعضای خانواده یا دوستانتان کمک بخواهید. همچنان می توانید از افراد متخصص کمک بگیرید. در شرایطی که حمل و نقل اسباب و اثاثه منزل اجتناب ناپذیر است، نکات فوق را رعایت کنید. در صورت احساس خستگی یا ناراحتی از ادامه کار خودداری کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.
سعی کنید از شریک زندگی خود یا سایر اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید که کمک کنند. شما همچنین می توانید از کمک متخصصان در این زمینه استفاده کنید.
دلیل علمی عوارض بلند کردن اجسام سنگین در بارداری
هنگام بارداری رباط های شما شل شده و مفاصلتان استحکام کمتری خواهند داشت. در نتیجه، احتمال آسیب رساندن به خودتان بیشتر می شود. با بزرگ شدن شکمتان، نقطه ی ثقلتان نیز، جلو تر می آید. این پدیده باعث شده فشار بیشتری به کمرتان بیاید و آسیب پذیر تر بشود. این احتمال هنگام بلند کردن اجسام سنگین افزایش می یابد.
خطرات بلند کردن جسم سنگین
با جا به جایی مرکز ثقل بدنتان، امکان دارد تعادل شما به هم بخورد. اگر به طور جدی زمین بخورید، نه تنها سلامت خودتان، بلکه سلامت فرزندتان نیز به خطر می افتد. امکان دارد با این کار جفت زودتر از موقع از جنین جدا شده و زایمان زودرس رخ بدهد. برخی از تحقیقات نشان داده بلند کردن مداوم اجسام سنگین در بارداری( برای موال در شغلی که این عمل مورد نیاز است) کمی احتمال سقط جنین و یا وزن کم نوزاد هنگام تولد را افزایش می دهد. تحقیق دیگری نشان داده، بلند کردن ۹ تا ۱۵ کیلو وزن در ابتدای بارداری، احتمال ابتلا به اختلال پری اکلامپسی را افزایش می دهد.
همواره با پزشک خود مشورت کنید
از پزشک خود بپرسید حداکثر وزنی که می توانید بدون وجود ریسکی بلند کنید چقدر است. و همواره به این عادات مناسب برای بلند کردن اجسان در دوران بارداری دقت کنید:
– زانو های خود را خم کنید
– پشت خود را صاف نگه دارید
– به جای استفاده از عضلات کمر، از پاهای خود استفاده کنید
– جسم را نزدیک به بدن خود نگه دارید
– حواستان باشد که نچرخید
– اگر حس کردید به شما فشار می آید، آن را بلند نکنید
مراقبت های کاری زن باردار
اگر شغل شما به حمل اجسام سنگین در بارداری و فعالیت زیاد نیاز دارد، به حق خود به عنوان یک زن باردار توجه کنید. اگر نمی توانستید به دلیل بارداری وظایف خود را انجام دهید، می بایست با شما مانند یک فرد کاری معمولی با یک ناتوانی موقتی برخورد شود.