به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وقتی عبارت «استخراج بیت کوین» را می شنوید، ذهن شما شروع به غرق شدن در یک فانتزی رویایی می کند و البته شاید در لحظه اول فکر کنید به بیل و کلنگ نیاز است؛ گر چه که این قیاس خیلی هم دور نیست اما بهتر است بدانید بیت کوین با استفاده از رایانه های پرقدرت که حل مسائل و مشکلات پیچیده محاسباتی ریاضی را انجام می دهند -پیچیده به قدری که با دست قابل انجام نیست- استخراج می شود.
ولی باز هم معلوم نیست چطور؟ شانس و کار مورد نیاز با یک رایانه برای حل مسائل بسیار مشکل ریاضی معادل کار یک معدنچی است که از معدن طلا خارج می کند. در زمان نوشتن، شانس رایانه ای که یکی از این دست مسائل را حل می کند، ١ در ٦ تریلیون است اما تفاوت اصلی بعد از این است.
نتیجه «استخراج بیت کوین» دو قسمت است؛ اول این که وقتی رایانه ها این مسائل پیچیده ریاضی را در شبکه بیت کوین حل می کنند، آنها بیت کوین جدید تولید می کنند، نه برخلاف زمانی که یک کارگر از معدن و زیر زمین طلا استخراج می کند. دوم این که با حل مسائل محاسباتی ریاضی، معدنچیان بیت کوین با تأیید اطلاعات مربوط به معامله، شبکه پرداخت بیت کوین را امن و با اعتماد می کنند.
دریافت وام یک تصمیم شخصی پیچیده است که باید با دقت زیاد و ملاحظه مالی انجام شود. با بازگشت اخیر روند قیمتی بیت کوین (BTC) به بالاترین سقف تاریخی خود، برخی از بیت کوینرها شروع به گرفتن وام های بانکی برای افزایش موقعیت خود در این دارایی کرده اند. گرچه به نظر می رسد این مسیر برای رسیدن به ثروت، راه آسانی باشد، اما برخی دیگر با توجه به نوسانات ذاتی بازار، این اقدامات مالی را نابخردانه تلقی می کنند.
پیتر مک کورمک (Peter McCormack)، پادکستر What Bitcoin Did در توئیتی در روز جمعه اعلام کرد که او ۲.۵۵ بیت کوین را با استفاده از اخذ وام ۴۶۲۵۰ دلاری خریداری کرده است و باید بیش از ۵۷ هزار دلار را ظرف شش سال پس دهد.
مک کورمک اظهار داشت:
«در ماه دسامبر سال ۲۰۲۶ میلادی، اگر قیمت بیت کوین ۲۲۶۶۹ دلار و ۳۵ سنت باشد، با مقدار بازپرداخت وام سر به سر می شوم. من می خواستم مقدار خیلی بیشتری وام بگیرم. جریان نقدی من به راحتی می تواند بازپرداخت ماهانه ۸۰۰ دلار را پشتیبانی کند. اما پس از چند دقیقه فکر کردن به این نتیجه رسیدم که این نهایت مقداری است که می توانم از بانک خود وام بگیرم.»
مک کورمک، که چهره ای برجسته در فضای رمزارزی است، اذعان داشته که با از دست دادن پول حاصل از سرمایه گذاری بیت کوین مشکلی ندارد و می تواند چنین اتفاقی را تحمل کند. اگرچه او در حال حاضر از پادکست خود درآمد کسب می کند، پورتفوی او در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز در دوره رکود بازار مورد توجه قرار گرفت. در آن زمان، او توییت کرد که «۳۲۰۰۰ دلار را به ۱.۲ میلیون دلار تبدیل کرده و سپس به مبلغی کمتر از سرمایه اولیه خود رسیده است.»
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان گذار اتریوم، نسبت به اخذ چنین وام هایی، واکنش تندی نشان داده است. وی در توییتی اعلام کرد که به جای اینکه وام بانکی برای خرید رمزارز بیشتر بگیرد، نیمی از دارایی های بیت کوین خود را در سال ۲۰۱۳ میلادی، زمانی که «فقط چند هزار دلار ارزش خالص داشت» به فروش رسانده است.
به نظر می رسد علاقمندان کنونی حوزه رمزارزها، در مورد سرمایه گذاران خُرد که وام های بانکی را صرفاً برای افزایش دارایی های رمزارزیِ بیشتر دریافت می کنند، اختلاف نظر دارند. یکی از کاربران Reddit که ادعا کرد در اواخر ماه سپتامبر و زمانی که قیمت بیت کوین در زیر سطح ۱۱ هزار دلار بود، وام گرفته است، دیروز اظهار داشت اکنون که قیمت بیش از ۱۹ هزار دلار است، وام بیشتری دریافت کرده است.
«Yung-Split» کاربر Reddit در واکنش به این نوع سرمایه گذاری اظهار داشت:
«گرفتن وام برای خرید بیت کوین در قیمت ۱۱ هزار دلار حرکت عاقلانه ای بود. اما در حال حاضر و هنگامی که روند افزایشی باشد، در استفاده از این روش بسیار محتاط باشید. اگر بخواهید وام بگیرید و در یک سقف محلی خرید کنید، خوش بینی شما به راحتی می تواند شما را نابود کند.»
«Grimeflea» کاربر Reddit بیان کرد:
«آنچه انجام دادید قمار بود و خوش شانس بودید. چون خوش شانس بودید فکر می کنید کار درستی انجام داده اید. این خصوصیات روحی خیلی زود شما را از پای درمی آورد. هر کسی که فکر کند می تواند با پول شخص دیگری بصورت زیرکانه سرمایه گذاری کند، یک احمق است.»
کوین تلگراف در ماه ژوئن گزارش داد که یک مهماندار هواپیما مستقر در امارات متحده عربی پس از اینکه قادر به بازپرداخت وام ۱۰۰ هزار دلاری به بانک اسلامی امارات نبود، به زندان افتاد و بدهی زیادی را متحمل شد.