خواص سنگ اوپال چیست؟

  چهارشنبه، 11 تیر 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
خواص سنگ اوپال چیست؟
اوپال یک سنگ جواهر نادر و بسیار کمیاب است و متأسفانه به همان اندازه که کمیاب است، به همان اندازه شکننده نیز هست. این سنگ نادر از قیمت بالایی نیز برخوردار است. از انواع این سنگ گرانبها می توان به اوپال آتشین، اوپال مکزیکی، اوپال پرو و اوپال کنیاک اشاره کرد.

اوپال یک سنگ جواهر نادر و بسیار کمیاب است و متأسفانه به همان اندازه که کمیاب است، به همان اندازه شکننده نیز هست. این سنگ نادر از قیمت بالایی نیز برخوردار است. از انواع این سنگ گرانبها می توان به اوپال آتشین، اوپال مکزیکی، اوپال پرو و اوپال کنیاک اشاره کرد.

برخی از افراد بومی در رابطه با اوپال عقایدی دارند، آن ها معتقدند که نیرویی توسط رنگین کمان در سراسر جهان منتشر می شود که این نیرو تأثیر زیادی در تریج صلح و پویایی زمین دارد. آنها همچنین اعتقاد دارند که همه رنگ های رنگین کمان و آثار آن در میان سنگ ها باقی مانده است و در هنگام درخشش این سنگ ها نیروی بی نظیری در محیط پراکنده می شود، یکی از این سنگ ها همان سنگ اوپال است.هسته اوپال معمولا دارای رنگ های متفاوتی است هسته اوپال معمولا دارای رنگ های متفاوتی است و در تأثیر نور، جاذبه بسیار زیادی را فراهم می آورد و به همین دلیل است که سنگ اوپال که به عنوان سنگ ملی استرالیا است؛ کاربرد زیادی در ساخت جواهرات دارد.

واژه اوپال از کلمه ای هندی به معنای سنگ گرفته شده است. سنگ اوپال یا اُپال در انگلیسی (opale) به معنی عقیق به سنگ چشم گربه شهرت یافته است و با نام های دیگری مثل عین الهر یا عین الشمس نیز خوانده می شود. سنگ اوپال یا چشم گربه نوعی سیلیس آبدار است که گاهی اوقات میزان آب آن به ۲۰ درصد هم می رسد. سنگ اوپال در رنگ هایی مثل سفید، سبز، آبی شیری، سرخ و … یافت می شود ولی بیشترین نوع آن سفید و سبز می باشد و کمیاب ترین گونه آن سرخ در زمینه سیاه است.

خواص سنگ اوپال در چاکرا درمانی

  • خواص سنگ اوپال معمولی: عنصر آن زمین است و باعث گشابش درونی از طریق شفای آسیب های روحی می شود. نوع سفید رنگ آن چاکرای تاج(هفتم)، نوع صورتی چاکرای قلب (چهارم) و نوع آبی رنگ آن شچم سوم(پنجم و ششم)، نوع قهوه ای و سیاه آن ریشه و طحال و اندام تناسلی ( چاکرای اول و دوم) را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • خواص اوپال سفید گران بها: عنصر آن آب است و این نوع برای تمامی چاکراها مناسب است و انجام مدیتیشن در سنگ درمانی با آن عامل تسهیل تصفیه درونی است که به اتصال با خویشتن برتر منجر می شود.
  • خواص سنگ اوپال سیاه گران بها: عنصر آن طوفان است. از خواص اوپال سیاه گرانبها در چاکرا درمانی می توان به تقویت چاکرای ریشه (اول) و تاج (هفتم) اشاره نمود. اگر به درستی از این سنگ استفاده شود می تواند فرد را دریافتن نور زیبایی در میان بخش های تاریک وجود خویش یاری دهد
  • خواص اوپال آتشین: عنصر آن آتش است. از خواص اوپال آتشین در سنگ درمانی می توان به تنظیم و تقویت چاکرای دوم که متعلق به خلاقیت و اندام تناسلی است اشاره نمود. این سنگ باعث تحریک انرژی های خلاقیت، صلح اظهار وجود و قدرت جنسی می شود.
  • خواص سنگ اوپال ارگون: این نوع نیز دارای عنصر طبیعی آتش است و چاکرای سوم یعنی ناف، قلب (چهارم) و تاج (هفتم) را تحت تاثیر خود قرار می دهد. این سنگ در چاکرا درمانی باعث تسهیل کشف الگوهای منفی گذشته که فرد را به عقب رانده و مانع پیشرفت بوده اند می شود.
  • خواص اوپال اویهی آبی: عنصر آن آب بوده و در چاکراهای گلو (پنجم)، چشم سوم(ششم) و ناف(سوم) کاربرد دارد. این گوهر تسهیل کننده یادآوری خاطرات نامحسوس بوده و موفقیت در جادوی مثبت و مفید را ایجاد می کند.

اوپال مصنوعی یا سنتز شده چیست؟

اولین نوع پایدار مصنوعی در سال 1974 توسط پی یر گیلسون(Gilson) تولید اقتصادی خود را آغاز کرد. تا پیش از این اُپال های سنتز شده آب خود را از دست داده و ترک می خورند. اپال سنتز شده طی فرآیندی چند ماهه بسیار طولانی، میلیونها گلوله بی نهایت کوچک از اجسام کروی سیلیس را باس اختار ستونی و عمودی رسوب گذاری می کند و اوپال مصنوعی شکل می گیرد.چنانچه آب اوپال مصنوعی از دست برود ترکهایی موازی ستون ها بوجود می آید که در حالت بزرگنمایی بالا به سنگ ویژگی شبیه “پوست مارمولک” می دهد. در بزرگنمایی اوپال سیاه گیلسون دانه ها به رنگ جرقه قرمز دیده می شود. این در حالی است که در نوع طبیعی این مورد دیده نمی شود.در نوع دیگر شبهه اُپال وجود دارد که درواقع تکه های بزرگ نوع سنتز شده را به قطعات کوچکتر تقسیم و با ماده تثبیت کننده از مشتقات زیرکونیوم اشباع می کنند. این روش از خشک شدن و از دست رفتن آب در تکه های بزرگ جلوگیری می کند.

نگهداری سنگ اوپال

سنگ اوپال به همان میزان که زیبایی دارد همان میزان هم نگهداری آن سخت می باشد. سنگ اوپال دارای حجم بالایی از آب است.پس نگه داری اوپال باید در شرایطی باشد که اوپال آب خود را از دست ندهد.لذا باید سنگ های اوپال خود را در یک قطعه دستمال نم دار نگه دارید و حتی الامکان در جای گرم،خشک و نور مستقیم آفتاب قرار ندهید چون آب و رطوبت داخل سنگ خشک می شود. هرگز از مواد شوینده برای شستن اوپال استفاده نکنید.موادی قوی تر از صابون قدر یقین به اوپال آسیب می زند.دستگاه های شستشوی اولتراسونیک که با لرزش زیاد قطعات را تمیز می کند باعث ترک خوردن اوپال می شود.اوپال را همیشه از مواد آرایشی،عطر و ادکلن و کرم های پوستی دور نگه دارید.نحوه ی نگه داری سنگ اوپال دقیقا مثل فیروزه ی نیشابور است باید مراقب هوازدگی ،یخ زدگی ،ضربه و سایش آن باشیم.در برخی از موارد لایه ای از قسمت زیبای آن را جدا می کنند که البته تخصص بسیار بالایی می خواهد و بعد روی یک قطعه سنگ مستحکم با چسب های خاص و گران قیمت می چسبانند که به سنگ اوپال دوبل معروف است.این لایه از سنگ اوپال حدود یک چهارم میلی متر می باشد.

جذابیت اوپال

رنگ سنگ اوپال به قدری زیبا و وسوسه انگیز است که به دربارها ،کلکسیون و مجموعه های اشرافی هم راه پیدا کرد. ازجمله می توان به ملکه الیزابت دوم امپراطریس انگلستان اشاره کرد و یا ناپلئون بناپارت هم برای هدیه دادن به ژوزفین این سنگ را انتخاب کرد.علاقه مندانی به این سنگ در بین مردان و زنان وجود دارد ولی در بین بانوان جذابیت بیشتری دارد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها