به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی ساعدنیوز، پرستش گربه نیز نزد مردم مصر قدیم، بسیار اهمیت داشت. ایرانیان دوره هخامنشى در یکى از جنگهاى خود با مصریان، تصویر گربه را روى سپرهاى خود نقش کرده بودند؛ از این رو، مصریان به احترام آن تصاویر از تیراندازى و شمشیرزنى خوددارى کردند و در نتیجه، پیروزى نصیب ایرانیان شد.
موجوداتى خیالى با سر حیوان و تن انسان، در اعتقادات مردم مصر وارد شد و بتهایى به این شکل ساختند و پرستیدند. هنگام مسافرت در رود نیل، براى مصونیت از خطر تمساحهاى آدمخوار، نخست به معبد بزرگ تمساح مىرفتند و با پرداخت صدقه و نذرى، تامین جانى مىگرفتند.
گربه در مصر باستان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود و مصریان این گربه را مقدس می دانستند. گربه در فرهنگ مصری نمادی از یکی از خدایان باستان بود که صورت گربه و بدن یک زن را دارد. مجسمه ها، تندیس ها و نقاشی های دیواری متعددی از گربه در مصر باستان وجود داشته که هم اکنون شمار زیادی از آن ها در موزه ها نگهداری می شوند. به دلیل اهمیت و قداستی که این حیوان در باور مصریان باستان داشت آن ها به هیچ وجه به گربه ها صدمه نمی زدند و در معتقد بودند که آسیب رساندن به گربه گناهی نابخشودنی و بزرگ است. کمبوجیه دوم که از طریق افرادش از این باور مصریان اطلاع پیدا کرده بود از این موضوع در نبرد پلوزیوم استفاده کرد و توانست در جنگ با مصریان باستان پیروز شود!