دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / بیماری ها و راههای درمان /

علل ایجاد خلط گلو و راههای درمان آن 

دوشنبه، 15 مهر 1398
خلط گلو یا چرک به علت تجمع چرک پشت گلو یا در اثر آبریزش در عقب بینی ایجاد می شود که باعث ناراحتی می شود.

خلط گلو چیست؟

ترشحات اضافی بینی به شکل آبریزش بینی، بیرون می آید. وقتی ترشحات و خلط بینی از پشت آن به گلو می ریزد، خلط پشت بینی یا خلط گلو نامیده می شود.

علائم خلط گلو و چرک:

  • سرفه چرک و خلط
  • احتقان گلو
  • تنگی نفس
  • ایجاد درد و عفونت دردناک در گوش

علل خلط گلو

عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و سینوزیت باعث افزایش خلط و بالا آوردن آنها می شود. و واکنش های آلرژیک دلیل دیگری است که تولید مخاط ممکن است افزایش یابد و حتی مصرف غذاهای تند نیز باعث افزایش خلط به مجاری بینی می شود.

زمانی که دچار عفونت تنفسی هستید، ممکن است متوجه خلط غلیظی شوید که تیره تر از حالت عادی به نظر برسد. واین خلط غلیظ تر از خلط معمولی است و با بسیاری از علایم مشخصه سرماخوردگی یا آنفولانزا همراه است و هم چنین خلط بالا آمده ممکن است زرد و سبز به نظر برسد .

علل دیگر خلط گلو شامل :

  • مصرف برخی داروها به ویژه داروهای فشار خون بالا و قرص های ضد بارداری
  • گیر کردن جسمی در بینی به خصوص کودکان
  • دوران بارداری
  • مصرف غذاهای تند و پرادویه
  • آب و هوا، هوای سرد و یا خشکی بیش از حد هوا
  • گازها و بوهای تند ناشی از مواد شیمیایی، عطرها، مواد شوینده، سیگار و سایر مواد محرک
  • انحراف تیغه وسط بینی و یا هر مشکل ساختاری که روی سینوس ها اثر بگذارد.

درمان خلط گلو

  • شستشوی بینی با آب نمک ، از جمله با ظروف مخصوصش، برای کسانی که دوست دارند خلط اضافی را بدون استفاده از دارو پاک کنند، گزینه مناسبی هستند.
  • استفاده از سرنگ و بطری های فشرده روش های دیگری برای شستشوی بینی هستند.
  • اسپری های آب نمک نیز مفید هستند.
  • همیشه از محلول های آب نمک استریل یا از آب مقطر استفاده کنید.
  • استفاده از آب شیر غیر استریل امکان ایجاد عفونت در مجاری تنفسی و سینوس ها را دارد.
  • برخی داروها نیز قادر به کمک به کاهش خلط و افزایش توانایی بدن برای حذف آن هستند.
  • تعدادی از داروهای غیر نسخه ای (OTC) نیز می توانند به کاهش خلط و یا به بیرون ریزی خلط کمک کنند.

درمان های خانگی خلط گلو

بخار درمانی (بخور): بخار درمانی برای بهبود سلامت هزاران ساله موثر است. بخار درمانی باعث می شود مخاط و خلط از بین برود و از بدن سریعتر خارج شود. برای ایجاد یک کاسه بخار، آب در حال جوش را در یک دیگ یا کتری بریزید و بلافاصله به یک کاسه بزرگ منتقل کنید. (در این مرحله می توانید دو قاشق غذا گیاه خشک مانند رزماری، آویشن، نعناع، اسطوخودوس (۲۰ خواص دم کرده اسطوخودوس) یا اوکالیپتوس یا حتی چند قطره از اسانس های ۱۰۰٪ خالص را داخل آب بریزید) حوله را روی سر خود قرار دهید و روی کاسه خم شوید، سپس ۱۰ دقیقه روی کاسه نفس بکشید.

دمنوش زنجبیل و فلفل سیاه و عسل: مقداری زنجبیل را در یک فنجان آب حداکثر به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و دمنوش زنجبیل را آماده کنید. می توانید از پودر زنجبیل نیز دمنوش تهیه کنید. عصاره بدست آمده را با عسل و فلفل سیاه مخلوط کنید. حداقل ۳ بار در روز این معجون را بنوشید. این ترکیب معجونی فوق العاده برای کاهش خلط است، همچنین سرفه، سرماخوردگی و گلودرد و آبریزش بینی را درمان می کند.

نوشیدن مایعات: نوشیدن مقدار زیاد مایعات، به خصوص مایعات گرم، کمک می کند تا مخاط و خلط به جریان بیفتد و گرفتگی کم شود. سعی کنید که از انواع مایعات مخصوصاً سوپ استفاده کنید. از مایعات مناسب دیگر می توان به چای بدون کافئین، آب میوه ی گرم و آب لیمو اشاره کرد.

آب نمک: شستن دهان با آب نمک یکی از راههای خلاص شدن از شر خلط گلو است. آب گرم گلوی ملتهب و حساس شده ی شما را تسکین خواهد داد و نمک توانایی از بین بردن باکتری هایی را دارد که باعث عفونت می شوند و از این طریق تولید خلط کاهش پیدا می کند.

یک چهارم قاشق چایخوری نمک را با ۱ لیوان آب ولرم مخلوط کنید. خوب هم بزنید و با این محلول دهان تان را قرقره کنید. باید این کار را هر روز چند مرتبه انجام دهید.

روغن اکالیپتوس: یکی از قوی ترین و قدیمی ترین داروهای خانگی درمان خلط گلو، روغن اوکالیپتوس می باشد. روغن اوکالیپتوس نباید به طور مستقیم به پوست اعمال شده و هرگز نباید آن را خورد. برای استفاده از این روش مقداری روغن اکالیپتوس را با روغن های رقیق کننده مانند روغن نارگیل مخلوط کرده و در ناحیه قفسه بمالید. این روغن باعث بروز سرفه و تخلیه خلط از بدن می شود.

کمپرس گرم: برای کمک به تخلیه بیشتر مخاط و خروج از بینی، کمپرس گرم را در مناطق تحت تاثیر قرار دهید.

یک حوله کوچک را با آب گرم خیس کنید (یا ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید). این حوله را روی چشم ها، بینی و گونه قرار دهید و سه دقیقه بگذارید بماند. این روش را دو تا شش بار در روز تکرار کنید تا تمام مخاط خارج شود.

سیر و عسل: می توانید از ترکیب سیر و عسل و یا سیر به تنهایی استفاده کنید. اگر فقط سیر را انتخاب کنید، می توانید آن را مستقیماً بخورید یا آن را با سایر مواد غذایی ترکیب کنید. از سوی دیگر، سیر را خرد کنید و آن را با عسل ترکیب کنید. عملکرد این دو ماده به اینصورت است، سیر در از بین بردن خلط گلو موثر است، در حالی که عسل احساس آرامش و راحتی را در گلویتان ایجاد می کند.

لیمو: لیمو برای شل کردن مخاط و خلط گلو بسیار مفید است. به علاوه، لیمو علاوه بر آنکه منبع ویتامین C است، حاوی خواص ضد باکتریایی نیز هست که به بهبود مقاومت بدن در برابر عفونت ها کمک خواهد کرد. اول از همه، ۲ قاشق چایخوری آب لیمو را با ۱ قاشق غذاخوری عسل خام و ۱ لیوان آب جوش مخلوط کنید. آن را خوب هم بزنید و حداقل ۳ بار در روز از آن بنوشید تا به تسکین گلودرد و کاهش تولید خلط کمک کند. راه دیگر آن است که یک لیمو را ببرید و بعد کمی فلفل و نمک روی تکه های بریده شده بپاشید. بعد آن را بمکید تا خلط از سینه تان پاک شود. یادتان باشد هر یک از روش های مربوط به لیمو را ۲ یا ۳ بار در روز انجام دهید.

پیاز: پیاز دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است که برای درمان خلط سینه بسیار مناسب می باشد. یک پیاز را شسته و خرد کنید. دو قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کرده و بگذارید حداقل نیم ساعت بماند. سپس این مواد را در مخلوط کن ریخته تا به صورت مایع در بیاید. هر چند ساعت یکبار کمی از این مایع بخورید تا به طور کامل خلط شما از بین رود.

سرکه سیب: یک سوم از سرکه سیب را به ۳/۲ آب اضافه کنید. این مخلوط را در دهانتان غرغره کنید و حداقل ۳ دقیقه این کار را انجام دهید. این روش برای کاهش خلط بسیار موثر است، زیرا موکوس (خلط) به مخلوط سرکه و آب می چسبد.

سوپ مرغ: سوپ مرغ گرم نیز می تواند خلط گلو را درمان کند. سوپ مرغ داغ به مرطوب کردن راه های هوایی کمک کرده ودردهای گلو را تسکین می دهد. سوپ مرغ حداقل دو یا سه بار در روز برای رفع خلط توصیه می شود.

سخن پایانی

خلط گلو همیشه به صورت منظم و نازک تولید می شود و جای نگرانی نیست. ممکن است اول صبح خلط گلو را احساس کنید زیرا تمام شب تولید، ذخیره و خشک شده است. جریان خلط در بعدازظهر بیشتر می شود. همچنین درصورت بیماری، داشتن حساسیت فصلی یا کمبود آب بدن، بیشتر وجود خلط را احساس می کنید. اگر خلط برای ماه ها یا حتی مدت های طولانی تر وجود دارد یا تولید میزان زیاد آن شما را آزار می دهد برای درمان خلط گلو حتما به پزشک مراجعه کنید.


2 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب