خطرناک‌ترین ماه کرونا در ایران /نمای ماهانه از دوربین ۴ متغیر

  یکشنبه، 04 آبان 1399 ID  کد خبر 109450
خطرناک‌ترین ماه کرونا در ایران /نمای ماهانه از دوربین ۴ متغیر
ساعد نیوز:آمار ماهانه کرونا نشان می دهد ماه مهر رکورد قرمزترین و سیاه ترین ماه کرونایی را داشته است. اما تحلیل روند ماهانه حاوی نکاتی دقیقتر از روند این بیماری در کشور بوده است.

به گزارش سایت خبری ساعد خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصاد نیوز، «سیاه ترین» و «قرمزترین» ماه کرونایی در ایران به پایان رسید اما آمارها حکایت از آن دارد که این سیاهی قرار است در آبان ماه نیز به مثابه مهرماه تکرار شود.

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان تمام متغیر ها در ماه مهر، در بالاترین مرز خود قرار داشتند. از سوی دیگر مقایسه آمار ماهانه کرونا از زمان ورود این ویروس به ایران تا امروز حکایت از آن دارد که ردپای تلخی آمار کرونا در تیرماه را باید در خرداد ماه جستجو کرد، چه آنکه در این ماه بی تفاوتی نسبت به این ویروس از یک سو و شدت گرفتن سفرها از سوی دیگر سبب رشد تعداد بیماران بدحال و مرگ و میرها در تیرماه شد.

تاسف بارتر آنکه همان عاملی که در خرداد آمار تیرماه را سیاه کرد، در ماه مهر نیز تاثیرگذار بوده است. روندی که می تواند خطر کرونا را در دومین ماه پاییز بازهم تکرار کند.

رفتار متفاوت کووید - 19 طی 8 ماه

آمار ها نشان می دهد شیوع کووید -19 در ایران در ماه های مختلف رفتار متفاوتی داشته است اما کدام ماه دارای آمار نگران کننده تر و بدتری از زمان شیوع کرونا بوده است؟ در این خصوص هر کدام از متغیرهای کرونایی را در ماههای مختلف مقایسه کرده ایم.

مقایسه مبتلایان ماهانه؛ مهرماه رکورددار شد

مجموع مبتلایان روزانه در هر ماه نشان می دهد که این بیماری در ماه مهر شیوع گسترده تری نسبت به دیگر ماه ها داشته است. در حالیکه در ابتدای ورود کرونا به ایران یعنی ماه اسفند کمترین میزان ابتلای ماهانه را به میزان حدودا 18 هزار و 400 نفر داشت اما در فروردین ماه با رشد 247 درصدی به رقمی معادل 63 هزار و 800 نفر رسید. یعنی در فروردین تقریبا 3 برابر شد. ماه اردیبهشت به لطف کنترل دقیقتر این بیماری از روند شیوع این بیماری کاسته شد و میزان مبتلاین نسبت به فروردین 30 درصد کاهش یافت.

تصویر

مقایسه ماه های ورود کرونا به ایران همچنین نشان می دهد که کمترین میزان ابتلا به کرونا در اردیبهشت ماه به ثبت رسیده است.

پس از اردیبهشت تعداد مبتلایان تقریبا 70 درصد افزایش یافته و در ماه خرداد به مرز 70 هزار نفر رسیده است. این آمار اما تا 4 ماه بعد نیز در همین مرز باقی مانده است.

مهرماه اما رکوردها جابجا شده و این میزان ابتلا در این ماه 70 درصد دیگر رشد کرده و به مرز بسیار خطرناک 12 هزار نفر نزدیک شده است.

تصویر

مقایسه فوتی های کرونایی؛ تلخ ترین آمار به ثبت رسید

تلخ ترین آمار کرونا در حوزه فوتی های کرونایی بوده است. تغییرات این متغیر در ماه های طی شده به چه شکل بوده است؟

آمار فوتی ها در هر ماه نشان می دهد بیشترین افزایش رشد فوتی ها ( همانند مبتلایان) در ماه فروردین بوده است. دراین ماه میزان فوتی ها با رشد تقریبا 200 درصدی از 1300 نفر به 3800 نفر رسید. کمترین رشد فوتی ها نیز همانند مبتلایان در ماه بعد با منفی 7 درصد به ماه اردیبهشت تعلق می گیرد.

اما در ادامه رفتاری مغایر با متغیر تعداد مبتلایان در زمینه فوتی ها شکل گرفت. نوسان آمار نشان می دهد تیرماه با رشد 120 درصدی رکورد دومین رشد فوتی را تاکنون در میان ماه های ورود کرونا به ایران داشته و به مرز 5 هزار نفر رسیده است اما نوسان ماهانه فوتی ها پس از تیر کمتر شد تا اینکه مهر ماه دوباره رشدی 67 درصدی را تجربه کرد.

شمار فوتی ها در 8 ماه گذشته کرونا نشان می دهد رکورد بالاترین فوتی به مهر ماه تعلق دارد. متاسفانه این میزان 6 هزار و 800 نفر بوده است. دومین رکورد فوتی ها نیز متعلق به ماه مرداد بوده که رقمی معادل با 5 هزار و 700 نفر دارد.

تصویر

مقایسه بستری ها و بیماران بدحال؛ آمار نگران کننده شد

آمار مربوط به بیماران بدحال و بستری ها جزو آمارهایی است که در چندماه ابتدایی اطلاع دقیقی از آنها منتشر نشده است.

شمار بستری های روزانه تنها از ماه فروردین در دسترس است. این آمار نشان می دهد که خرداد ماه با 82 هزار بستری رکورد کمترین بستری ماهانه را دارد. پس از آن این رقم در تیر ماه 20 درصد و در مرداد ماه با 22 درصد افزایش ماهانه به 121 هزار بستری در مردادماه رسید. در نهایت ماه مهر با نزدیک به 130 هزار بستری بیشترین بستری را در میان ماه های دیگر داراست.

در خصوص بیماران بدحال کرونایی آمار حاکی از آن است که پس از آنکه تیرماه شاهد رشدی 138 درصدی در تعداد بیماران بدحال بوده است در ماه های بعد رشدی منفی را تجربه کرده است . اما این روند نیز مانند دیگر متغیر ها در مهر دوباره صعودی شده و 52 درصد رشد ماهانه داشته است.

تصویر

تحلیل کلی ماهانه از متغیرهای کرونا

با توجه به در دسترس نبودن برخی آمار کرونایی برای مقایسه تمام متغیر ها، به ناچار تحلیل های آماری کرونا از خردادماه هستیم. مقایسه آمار ماهانه کرونایی کشور در خرداد ماه نشان می دهد که بستری ها و بیماران بدحال در این ماه رکورد کمترین ها را داشته است. این در حالیست که میزان مبتلایان به کرونا و فوتی ها در این ماه نسبت به ماه قبل افزایش قابل توجهی را پیدا کرده است.

در ادامه در ماه تیر در حالی که مبتلایان تقریبا به اندازه خرداد ماه بوده و تغییر ی نکرده است اما میزان فوتی ها و بیماران بدحال رشدی بالاتر از 100 درصد را داشته اند.

با فرض صحت آمار کرونا و فرض ثابت بودن ظرفیت بیمارستانها در ماه های گذشته تنها فرضیه ای که می توان در رابطه با رفتار کرونا در تیر و خرداد داشت آن است که در ماه خرداد روند درمان کرونا ازجدیت کمتری برخوردار بوده است چرا که برخلاف افزایش زیاد تعداد مبتلایان در این ماه، بیمارستانها کمترین میزان بستری و بیمار بدحال را درمیان ماه های دیگر داشته اند. این جدی نگرفتن درمان کرونا در خرداد متاسفانه می تواند علت افزایش فوتی ها در خرداد و افزایش فوتی ها و بیماران بدحال در تیرماه باشد.

در ادامه با وجود آنکه میزان مبتلایان روزانه در مرداد تقریبا برابر با میزان خرداد و تیر بوده است بستری ها رشد بیشتری داشته و آمار فوتی ها و بیماران بدحال رشد کمتری را به خود دیده اند.

از سوی دیگر توجه کردن به بستری شدن مبتلایان و اقدامات جدی در فاصله گذاری اجتماعی سبب شده است تا در شهریور تمام متغیرهای کرونایی رشدی منفی را تجربه کنند. فوتی ها منفی 28 درصد و بیماران بدحال منفی 14 درصد.

بستری کردن مبتلایان کرونا در بیمارستان با توجه به درمان کرونا در مراحل ابتدایی بیماری نه تنها درمان را ساده تر و موفق تر می نماید بلکه طبق آمار مشاهده می شودکه حتی از شیوع کرونا نیز در ادامه جلوگیری به عمل آورده است. چرا که در شهریور ماه مبتلایان کرونا منفی 6.8 درصد کم شده است.

تصویر

رفتار خطرناک کرونا در ماه مهر

اتفاق عجیب مهر ماه اما این روند را کاملا دگرگون کرده است. ماه مهر با افزایش کسب و کار ها و باز شدن مدارس موازین بهداشتی و اقدامات مبارزه با کرونا کمتر جدی گرفته شد که این عمل نهایتا به افزایش 70 درصدی مبتلایان منجر شد.

با آنکه در مهر ماه تعداد بستری روزانه در بیشترین میزان ماهانه قرار داشت اما رشد چشمگیر ابتلا و بیماران بدحال این ماه را به خطرناک ترین ماه کرونایی کشور تا به امروز تبدیل کرده است. اما این خطر از کجا بر می خیزد؟

شیوع فعالیت و کسب و کار های روزانه در مهر ماه و رعایت کمتر فاصله گذاری اجتماعی می تواند علتی باشد تا جدیت مبارزه با شیوع کرونا کم رنگ تر شود.

فرسایش و خستگی کادر درمان نیز در کنار عوامل دیگر ممکن است عاملی باشد که شیوع کرونا مرزهای گسترش خود را در ایران فراتر ببرد.

عامل دیگری که باز هم می تواند مانند خردادماه توجیهی بر علت افزایش فوتی ها و بیماران بدحال در مهر باشد آن است که باوجود افزایش مبتلایان باز هم درصد کمتری از آنها در مراحل ابتدایی درمان به بیمارستانها رجوع می کنند و غالبا بیمارستان ها شاهد بیمارانی با وضعیت حاد هستند.

ادامه این روند و پایداری این عوامل در نتیجه ادامه این روند می تواند شرایط را از ماه مهر نیز متاسفانه برای ایران در خصوص مبارزه با بیماری کرونا خطرناکتر کند.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
تصویری از چهره درس خوان رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ 12 سالگی رهبری در مدرسه (435 نظر) نگاهی به انواع لباس مدرسه دانش آموزان کشور های مختلف/ آمریکا، ژاپن، چین و... (231 نظر) الهام چرخنده امروز صبح به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت+عکس/ چهره آرام خانم بازیگر در بیت رهبری (173 نظر) سحر زکریا: 6 سال همسر مهران مدیری بودم / او جوانی ام را گرفت !+فیلم (154 نظر) رهبر معظم انقلاب: ترویج موسیقی بر خلاف مذاق اسلام است/ اردوی مختلط دختر و پسر یعنی چه؟! دانشجو بره خارج از کشور که چه کنه؟+فیلم (148 نظر) پری غفاری معشوقه شاه پهلوی: شاه آرام آرام مشروب می‌خورد و گاهی گیلاس مرا هم پر می‌کرد/ ازدواجی در کار نبود من دستمزدم را می گرفتم! (142 نظر) مروری بر بازیگران مرد ایرانی که از گوشواره استفاده می‌کنند؛ امیر جعفری، ارسلان قاسمی، امین حیایی و...+عکس (98 نظر) روز اول مهر یادی کنیم از اخراج سجاد رضایی فرزند اکبر کلاس دوم ب با گرمکن ورزشی دهه شصتی +فیلم/ من برای لهجه اصفهانیش مُردم شما ادامه بدید (93 نظر) نعیمه نظام دوست: عاشق احمدرضا عابدزاده بودم ، اون بلیزر داشت منم با یه رنو افتادم دنبالش اصلا به من محل نذاشت قلبم خیلی شکست و اومدم خونه عکسهاشو پاره کردم+ویدیو (92 نظر) خانه پدری ساده رهبر معظم انقلاب به روایت تصویر +عکس/ از سقف چوبی و بوفه دکوری ساده تا چراغ نفتی و کابینت های فلزی (88 نظر) اکبر عبدی: 25 سال مصرف کننده تریاک بودم، اینجانب اکبر عبدی 4 سال و نیم یک معتاد+فیلم (82 نظر) دیدار احساسی علی پروین اسطوره فوتبال با رهبر انقلاب در بیمارستان +عکس / ارادت خاص علی آقا به رهبر معظم انقلاب (79 نظر) رضا عطاران : من و خانومم تو سینما بودیم همه اومدن برای عکس و امضا که اعلام شد رضا گلزار وارد شده دور و برمون حتی یه نفر هم نموند همه رفتن پیش رضا (79 نظر) علیرضا بیرانوند: پرتاب‌های بلندم به خاطر چوپانی کردنم هست؛ به عنوان یک چوپان در کنار خانواده ام همیشه مجبور بودم که با پرتاب سنگ مواظب گوسفندانم باشم (75 نظر) خلاقیت هوشمندانه یک مدرسه ایرانی برای استفاده از پله های سالن/ دست مریزاد به این همه نبوغ و ابتکار+عکس👌 (71 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
برای اولین بار نماینده اسرائیل هنگام سخنرانی مسعود پزشکیان به سخنان رئیس‌جمهور ایران گوش داد و سالن را ترک نکرد+ویدیو از نخ بستن به انگشتر برای اندازه شدن تا دکمه‌های متفاوت قبا و نخ نما شدن عبا؛ در مروری بر ساده‌زیستی رهبر معظم انقلاب+عکس خبرنگار شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال در منهتن آمریکا: من دیدم که همسر مسعود پزشکیان از ساختمانی در اینجا خارج شد+ویدیو/ ای کاش به عنوان خبرنگار یک مقدار اطلاعات داشتی! ذوق‌زدگی و خوشحالی خبرنگار ترکیه از "ساغول" گفتن مسعود پزشکیان در نیویورک؛ خبرنگار ترکیه: این رئیس‌جمهور تُرک آذربایجانی است+ویدیو رهبر معظم انقلاب: بعضی‌ها فکر می‌کنند نشاط یعنی رقاصی؛ فلان برنامه موسیقی رو توی تلویزیون پخش کنیم مردم نشاط پیدا کنند، نشاط این نیست+ویدیو تصاویری جالب از مسعود پزشکیان پشت نیمکت کلاس درس در روز اول مهر/ ردیف دوم و چهارم نشینی رئیس جمهور توئیت جدید پزشکیان به زبان کُردی و عربی +عکس وزیر اسبق کشور: رهبر معظم انقلاب یک دوره تندخوانی شرکت کردند و یک کتاب 300 صفحه‌ای را در یک شب می‌خوانند+ویدیو نیکی کریمی از مهمترین اتقاق زندگی اش پرده برداشت ؛ خانم بازیگر : پدرم مرا به این سمت سوق داد تاج گل اعیانی با گل‌های سفید و سیاه محمدباقر قالیباف در مراسم ختم پدر خداداد عزیزی+عکس استاندار بصره راننده شخصی مسعود پزشکیان در سفر به این شهر شد+عکس/ چهره خندان رئیس جمهور سوار بر BMW