تاثیر کمبود مواد غذایی و عناصر معدنی در آدنیوم
آدنیوم ساکولنتی است که تنه ای گوشتی و غیر معمول دارد. این گیاه چند شاخه دارد که بر روی آن گل های زیبا، رنگارنگ و شیپوری شکل رشد می کند. تنوع رنگی این گل ها بسیار زیاد است و در ترکیب با تنه عجیب این گیاه زیبایی خاصی را به وجود می آورد. از این گیاه می توان به عنوان یک گیاه خانگی زیبا استفاده کرد تا محیط شما را رنگارنگ کند. آدنیومها اگر رشد کرده و از مرحله گیاهچه ای خارج شده باشند به طور قابل توجهی از مشکلات رها شده اند در وهله اول بسیاری از مشکلات رایج را می توان با ایده آل کردن شرایط مناسب نگهداری جلوگیری کرد.
- مشکلات تغذیه ای: نیاز تغذیه ای گیاه ادنیوم بسیار کم است و با مقدار متوسط مواد مغذی تأمین می شود زیرا این گیاه در مناطق بومی خود نیز در خاک های فقیر و خوب تخلیه شده که اشباع بالایی دارد رشد می کند. کمبود مواد مغذی عمومی باعث کوچک شدن اندازه برگها، زرد شدن و ریزش برگهای گیاه، ضخیم و قرمز شدن لبه های برگ می شود.
- کمبود نیتروژن: منجر به زرد شدن و ریزش بیش از حد برگهای پایینی گیاه، ایجاد برگهای کوچک در قسمت رأسی.تشکیل گلهای کوچک و ضعیف می شود به طور معمول یک ادنیوم که کمبود نیتروژن دارد با ساقه های برهنه در پایین گیاه و برگهای کوچک و قهوه ای در انتهای آن شناخته می شود. نیتروژن بیش از حد باعث رشد سریع و ضعیف و سبز بدنه با برگهای بزرگ و افزایش فاصله بین برگها می شود. میزان نیتروژن مصرفی را می توان برای کنترل رشد همراه با فسفر استفاده کرد کمبود نیتروژن به رشد کند و سخت کمک می کند بنابراین باید تولیدکننده مقدار نیتروژن را با توجه به نیاز گیاه تعیین کند. نیتروژن را می توان در دو نوع آمونیاک و نیترات استفاده کرد.
- پتاسیم(k): از لحاظ تئوری کمبود پتاسیم منجر به چروک شدن لبه برگهای پایین تر و سپس کاهش برگ می شود می توان با استفاده از کودهای مکمل که درصد مناسبی پتاسیم دارد این مشکل را از بین برد.
- فسفر(p): کمبود فسفر باعث رشد ضعیف و رنگ قرمز برگهای پایین تر می شود استفاده از کودهای ترکیبی معمولاً باعث افزایش بیش از حد فسفر می شود این مشکل وقتی حادتر می شود که این کود با نیتروژن بالا ترکیب شده و باعث افزایش رشد بیش از اندازه شدید گیاه می شود و بدنه گیاه به سرعت رشد می کند برای رشد بهینه و حفظ فشردگی و ظاهر زیبای بدنه بهتر است از فسفر کمتر استفاده کنیم. مونوفوسفات پتاسیوم یا اسید فسفریک برای تأمین فسفر مورد نیاز ادونیوم مورد استفاده قرار می گیرد تا قدرت و سرعت رشد را افزایش دهد.
- منیزیم(mg): این ماده به مقدار کافی در آب و ورمیکولیت موجود است و بهتر است آن را به عنوان یک کود اضافه نکنید این ماده رابطه متضادی با پتاسیم و کلسیم دارد که هر دو برای بالا بردن رشد طبیعی گیاه باید مصرف شود.
- کلسیم(ca): علائم کمبود کلسیم شامل ریزش برگ، برگهای کوچک و اغلب نابالغ با نوک سوخته و تغییر رنگ داده است گلهای کوچک و ضعیف و غلاف های بذری غیر معمول و پوسیدگی در پایه شکوفه از علائم بارز کمبود کلسیم است کلسیم بیش از حد به طور معمول یک مشکل نیست اما ممکن است باعث کمبود آهن شود مخصوصاً هنگامی که ph به همراه کمبود منیزیم و مواد مغذی افزایش یابد.
- مواد مغذی: کمبود بسیار شدید بور می تواند رشد یک آدنیوم را به طور کامل متوقف کند می توان با کمک solubor مشکل را حل کرد.
- کمبود boron: این عنصر به مقدار کم در خاک مخصوصاً در کشت گلدانی است نشانه های کمبود شبیه کمبود کلسیم است با این تفاوت که کمبود کلسیم بیشتر در نوک برگ سوختگی و تغییر رنگ ایجاد می کند و کمبود بور بر پایه برگ تأثیر می گذارد برگ ها با شکل مواج تغییر شکل داده و پیچیدگی ایجاد می شود همچنین رشد نوک سوزنی و تغییر شکل دانه های روغنی با رگه های کرکی و تمایل گل به تقسیم و کوچک شدن همه نشانه کمبود بور است.
- مس (cu): علائم کمبود شامل برگهای کوچک، فنجان شکل، گلهای بسیار کوچک تر با رنگهای روشن و غلاف های بذر کوچک با پوست کرکی است این کمبود بیشتر بر روی گل و بذرهای گیاه تأثیر می گذارد استفاده از اسپری قارچ کش مسی مشکل را برطرف می کند همچنین شستشو گیاه با سولفات مس به مقدار ۲۵ گرم در ۱۰۰۰ لیتر آب نیز برای چند ماه تا یک سال نیاز گیاه را تأمین می کند.اگرچه سقط جنین گل در کمبود مس بسیار رایج است گاهی اوقات گیاه گل را حفظ می کند اما اندازه آن بسیار کوچک بوده و گلبرگ ها با رنگهای بسیار روشن است.
- روی (zn): به طور کلی کمبود این عنصر بیشتر در گیاهان مسن و قدیمی رخ می دهد به خصوص اگر تعداد غلاف های بذر زیاد باشد. رشد قسمت ها و برگهای جدید ضعیف شده برگها کوچک تر، باریک و اغلب به یک سمت منحرف می شوند. غلاف دانه به سمت داخل متمایل شده زرد می شود و قبل از قطع شدن کامل باز می شود.
- آهن(fe):اگر ph خاک بین ۵ و ۶ باشد شما به ندرت با کمبود آهن مواجه می شوید.
بنابراین با توجه تاثیر کمبود مواد غذایی و عناصر در گیاه آدنیوم و برطرف کردن کمبودها، میتوان در رشد و نمو این گیاه به تاثیر چشمگیری رسید. امیدوارم از محتوای تاثیر کمبود مواد غذایی در گیاه آدنیوم نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.