کمد کپسولی چیست؟
کمد کپسولی یا capsule wardrobe عبارتی است که اولین بار توسط «سوزی فاکس» در دهه هفتاد میلادی مطرح شد. طبق تعریف خانم فاکس کمد کپسولی، کمدی است که در آن با قرار دادن تعداد محدودی از لباس های ضروری مانند شلوار، پیراهن، مانتو، شال، تی شرت و… باید سعی کنید برای مناسبت های مختلف ست های جدید خلق کنید. محدودیت در تعداد لباس، شما را مجبور می کند سراغ لباس هایی بروید که می توانید در موقعیت های مختلف مانند محل کار، مهمانی های دوستانه یا پیاده روی و خرید هم بپوشید. کمد کپسولی، مجموعه کوچک و جمع و جوری از لباس هایی است که عاشقشان هستید و همیشه آن ها را می پوشید. در ابتدای هر فصل تنها کاری که لازم است انجام دهید پاکسازی کمد لباس ها و نگه داشتن لباس های محدودی است که هر روز هفته می توانید آن ها را بپوشید.
عدد طلایی تکه های لباسی که برای کمد کپسولی تان انتخاب می کنید 37 تکه است، اما این عدد ممکن است نسبت به فصل هم تغییر کند. کمد کپسولی شما ترکیبی از لباس هایی است که از قبل داشته اید یا لباس های جدیدی که می خرید. نکته مهم این است که آیتم هایی که برای این کمد انتخاب می کنید، باید: کیفیت بالایی داشته باشند، به خوبی اندازه شما باشند، آن ها را کاملا دوست داشته باشید و بخواهید هر روز هفته و در هر موقعیتی بپوشید.
چرا باید سراغ کمد کپسولی رفت؟
افراد زیادی هستند که کمد لباس شان از لباس های جدید و قدیمی در حال انفجار است اما با این وجود برای هر مراسمی احساس می کنند باید سراغ خرید لباس جدید بروند. روندی که کمد لباسشان را به کوهی از لباس های پوشیده نشده تبدیل می کند. این قضیه تا جایی ادامه پیدا می کند که با دیدن بعضی از لباس ها، تازه به خاطر می آورند که چنین لباسی هم در کمدشان داشته اند. کمد کپسولی به شما یاد می دهد که مصرف گرا نباشید و هزینه هایتان را مدیریت کنید. و البته فریب تبلیغات آنلاین و ویترین رنگارنگ فروشگاه ها را هم نخورید!
قوانین چیدمان در کمد کپسولی
-
یک تم رنگی انتخاب کنید. مثلا یک یا دو رنگ اصلی را انتخاب کنید که با اکثر رنگ های مورد علاقه تان هماهنگ می شوند. رنگ هایی مانند مشکی، سفید، قهوه ای، خاکستری یا سرمه ای از رنگ هایی هستند که به آسانی با بیش تر رنگ ها ست می شوند. برای انتخاب شلوار، کیف دستی، کت و مانتو سراغ طیف های تیره و روشن رنگ های اصلی تان بروید. برای پیراهن، اکسسوری و تی شرت سراغ رنگ هایی روشن تر از رنگ های اصلی تان بروید.
-
به فرم بدنتان دقت کنید و بر اساس آن لباس هایتان را انتخاب کنید. لباس هایی را برای کمد کپسولی تان انتخاب کنید که با پوشیدن آن ها راحت هستید و از دیدن خودتان با آن لباس در آینه هم احساس زیبایی می کنید و هم احساس راحتی.
-
هنگام انتخاب، لباس هایی که به نظرتان مناسب هستند را نزدیک صورتتان نگه دارید و رنگ لباس را با رنگ بدنتان مقایسه کنید. اگر در انتخاب رنگ دقیق و هوشمندانه عمل کنید، در ادامه ست کردن لباس ها با یکدیگر برایتان بسیار آسان خواهد شد.
-
بهتر است مدل لباس هایی که انتخاب می کنید کلاسیک باشد. البته انتخاب لباس هایی مناسب با مد و ترند نیز اهمیت دارد اما نباید تمام لباس هایتان را بر اساس مد و فشن انتخاب کنید. لباس هایی را انتخاب کنید که به روحیه و سلیقه شخصی شما در لباس پوشیدن نزدیک است.
-
از لباس های باکیفیت و پایدار استفاده کنید. لباس هایی که از جنس و متریال آن مطمئن هستید و می دانید در تمام سه ماهی که پیش رو دارید شما را همراهی خواهند کرد. این نکته را البته هنگام خرید لباس نیز باید مدنظر داشته باشید.
فایده داشتن کمد کپسولی چیست؟
با داشتن مجموعه جمع و جوری از لباس هایی که بیشتر از همه می توانید بپوشید، شما در زمان و انرژی انتخاب لباس به خصوص وقت هایی که عجله دارید، صرفه جویی می کنید و به غیر از آن در موقع خرید هم با انتخاب دقیق تر لباس ها و اینکه می دانید دقیقا به چه چیزهایی احتیاج دارید می توانید در هزینه هایتان هم صرفه جویی کنید.از طرف دیگر بعد از ساختن چند کمد کپسولی برای فصل های مختلف شما کم کم استایل شخصی خودتان را بهتر می شناسید و بنابراین هر لباس تازه ای که به کمدتان اضافه می کنید را تا چند سال می توانید دوست داشته باشید و بپوشید و از خریدهایتان ناراضی برنمی گردید. شما با داشتن یک کمد کپسولی مرتب و منظم، در چند دقیقه می توانید استایل های مختلف بسازید و با یکدیگر ترکیب کنید و البته همیشه همانطوری دیده شوید که دلتان می خواهد، با تکه های لباس هایی که عاشقشان هستید.
مراحل ساختن یک کمد فصلی
شما هر سه ماه باید کمد کپسولی جدیدتان را بچینید و بسازید. اینجا مرحله به مرحله به شما راه ساختن این کمد فصلی را توضیح می دهیم..در ابتدا هر لباسی که در کمدتان دارید بیرون بیاورید، دقیقا همه لباس ها و کفش ها و هرچه در کمد یا حتی کشوهای لباس هایتان است را. برای ساختن یک کمد لباس کپسولی اول از همه به یک کمد خالی نیاز دارید.همه چیز را مرتب روی تختتان قرار دهید و یا روی یک پارچه تمیزی که کف اتاقتان انداخته اید پهن کنید.
قدم اول: رنگ های سرمه ای یا مشکی را به عنوان رنگ پایه انتخاب کنید
مرحله اول این است که تصمیم بگیرید می خواهید مشکی یا سرمه ای را به عنوان رنگ پایه ای کند لباس تان انتخاب کنید. این دو رنگ قرار است نقض زمینه لباس هایتان را بازی کنند. اگر دفعه اولی است که قرار است کمد کپسولی بسازید پیشنهاد ما انتخاب رنگ مشکی است، چون برای ست کردن آن انتخاب های بیشتری خواهید داشت. اما رنگ سرمه ای هم تقریبا مانند مشکی با طیف وسیعی از رنگ ها قابلیت ست شدن دارد. اگر مشکی و سرمه ای جزو انتخاب هایتان نیست گزینه بعدی قهوه ای تیره است؛ که البته ست کردن آن کمی سخت تر می تواند باشد.
قدم دوم: رنگ های طبیعی متعادل کننده را انتخاب کنید
حتما می پرسید معنی «رنگ های طبیعی متعادل کننده» چیست؟ این رنگ ها در لباس هایی مانند بلوز، تی شرت یا پیراهن مردانه و انواع شلوار و دامن و … تعریف می شوند؛ لباس هایی که برای بخش طبیعی متعادل کننده انتخاب می کنید، باید کامل بدون طرح و با فرم های ساده و کلاسیک باشند، لباس هایی که هرگز از مد نمی افتند. مثلا یک تی شرت سفید ساده، یک بلوز طوسی آستین کوتاه یا شومیز سفید آستین بلند، پلیور بژ، دامن مشکی، شلوار کتان خاکستری و …. وقتی این تکه ها را انتخاب کردید توجه داشته باشید رنگ آن ها حتما از یکی از رنگ های طبیعی گفته شده باشد. به غیر از این رنگ ها شما در این بخش می توانید انواع شلوار جین زنانه و مردانه نیز انتخاب کنید، توجه داشته باشید مدل شلوار جینی را انتخاب کنید که هم فیت خوبی برای شما داشته باشد و هم مدل آن همیشگی باشد نه یک مدل فشن که ممکن است تا چند هفته دیگر از مد بیافتد. شلوار جین زنانه و مردانه را با رنگ آبی پایه یعنی آبی نه خیلی روشن و نه خیلی تیره انتخاب کنید. به طور کلی بهتر است که این رنگ ها را درون کمد کپسولی خود داشته باشید:
-
رنگ نارنجی تیره: این رنگ برای کسانی که عاشق رنگ های گرم هستند بسیار مناسب است و همراه با رنگ کرم شتری و آبی تیره، بسیار زیبا دیده می شود.
-
رنگ قرمز تیره: رنگ قرمز از آن دسته رنگ های جذاب و پرطرفداری است که حتما باید در کمد لباس های ما وجود داشته باشد.
-
رنگ صورتی چرک: اگر دوست دارید که به لباس های رنگ خنثی خود کمی رنگ و لعاب، و وجهه ای ظریف و خانمانه بدهید، بهتر است که از رنگ صورتی چرک استفاده کنید.
-
رنگ سبز: رنگ سبز تناژهای متنوع و زیبایی از جمله زیتونی، چمنی و سدری دارد که بهتر است چند مورد از آن ها را درون کمد کپسولی خود داشته باشید.
قدم سوم: یک رنگ مختص استایلتان را انتخاب کنید (اختیاری)
این بخش دوست داشتنی ماجرا است. اینجا میتوانید رنگ خاص استایلتان را به کمدی که اکثر لباس هایش رنگ های طبیعی و خنثی دارد اضافه کنید. رنگ شما صورتی، سبز زیتونی یا آبی درباری است؟ فرقی ندارد! حتما چند تکه با رنگ مورد علاقه تان را به این کمد اضافه کنید و البته اینجای کار خیالتان راحت است که قبلا آیتم هایی را انتخاب کرده اید که به خوبی با رنگ مورد علاقه تان ست می شود.
قدم چهارم: چند آیتم طرح دار و لایه های رویی ضخیم را اضافه کنید
حالا وقت آن است که دو یا سه تکه لباس پترن دار، مثلا چهارخانه، پلنگی، گلدار، خالدار یا شبیه به این ها را وارد کمدتان کنید. این طرح ها می تواند در پیراهن مردانه، کت تک، دامن، بلوز و شلوار … زنانه باشد. البته برخی طرح ها هستند که کاربردی ترند و برخی داشتنشان را ضروری می دانند، اگر یک طرح رنگی انتخاب می کنید، مثلا گلدار رنگی توجه کنید که رنگ اصلی به کار رفته در آن با رنگ منحصر به فردی که در مرحله قبلی انتخاب کرده اید هماهنگ باشد.مثلا طرح راه راه داشتن یک تی شرت با این طرح در کمدتان خیلی کاربردی خواهد بود چون این هم از آن لباس هایی است که به خوبی در هر استایلی جای می گیرد.
بهتر است که از روزهای سرد فصل پاییز و زمستان غافل نشوید و برای این روزها هم فکری بکنید. برای اینکه در این روزها هم بدنتان گرم بماند و هم خوشتیپ باشید، بهتر است که حتما ۲ الی ۳ مدل پلیور ضخیم بافتنی در کمد کپسولی خود داشته باشید. البته این مدل پلیورها معمولا در فصل بهار نیز قابل پوشیدن هستند.
بعد از آن لایه های رویی را به کمد کپسولی اضافه کنید. کت، بارانی، انواع مانتو، پانچو و کیمونو برای تابستان در این مرحله قرار می گیرند. اینجا هم مهمترین نکته توجه به رنگ ها و همخوانی آن با رنگ های مرحله قبلی و رعایت قانون طرح دارها است. تکه هایی را انتخاب کنید که بتوانید به عنوان لایه رویی تقریبا همه آیتم های کمد لباس تان از آن ها استفاده کنید. پوشیدن یک کت نیمه رسمی فقط مختص به محل کار نیست. حتی اگر شما از آن دسته خانم هایی نیستید که دوست دارند استایل روزمره شان کلاسیک باشد، بهتر است که حتما یک مدل کت نیمه رسمی در کمد کپسولی خود داشته باشید؛ به خصوص اگر رنگ آن مشکی باشد. مطمئن باشید که این مدل کت بالاخره یک روزی به کارتان می آید. به عنوان مثال، برای زمانی که حس می کنید از کت چرم خود خسته شده اید. کت جین هم از آن دسته لباس هایی است که هیچوقت از مد نمیوفتد و وجود آن در یک کمد کپسولی امری ضروری است. بهتر است که خوب بگردید و کت جینی پیدا کنید که سایزش کاملا برای شما مناسب باشد، و هم رنگ آن با رنگ لباس هایی که در کمد خود دارید هماهنگ باشد؛ بدین ترتیب می توانید حداکثر استفاده را از آن ببرید. یک کت جین بی نقص به راحتی با هر لباسی ست می شود؛ از لباس هایی مثل یک شلوار جین به رنگ تیره و پیراهن های خنک و بهاری گرفته تا رنگ هایی مثل خاکی و سفید و مشکی.
قدم پنجم: کفش و کیف و اکسسوری ها را انتخاب کنید
حالا که بخش عمده و اصلی کمد را ساخته اید نوبت به جزییات کامل کنده آن می رسد. برای کفش اول سراغ کتانی با همان رنگ های طبیعی بروید، کتانی مشکی، سرمه ای و سفید هم در استایل مردانه بی نهایت کاربردی است و هم در استایل زنانه. حالا برای انواع تیپ زنانه چند کفش تخت ساده و یک جفت کفش ساده پاشنه بلند کاربردی و یک صندل راحت را هم انتخاب کنید و برای تیپ های رسمی مردانه کفش رسمی با کمربند های همرنگ را کنار بگذارید. اگر برای فصل پاییز و زمستان کمد را می چینید، بوت و نیم بوت ها را فراموش نکنید، سعی کنید از بوت های با کیفیت بالا و رنگ های پایه ای که در مرحله اول انتخاب کردید استفاده کنید.
برای اکسسوری ها، یک یا دو کیف دستی را انتخاب کنید، کیف های دستی زنانه مشکی و بژ انتخاب های بی نظیری هستند. چند گردنبند ظریف و زیبا و گوشواره بزرگ و خاص را هم اضافه کنید تا همه چیز کامل شود.
بهتر است که برای روزهای سرد فصل پاییز و زمستان، حتما چند مدل شال گردن در کمد کپسولی خود داشته باشید. شال گردن های ضخیم نه تنها شما را در روزهای سرد کاملا گرم نگه می دارند، بلکه می توانید با استفاده از آن ها یک استایل بوهو ایجاد کنید. اگر یک دستمال گردن چهارگوش و ابریشمی در کمد خود داشته باشید، هم می توانید با استفاده از آن زیبایی شومیزهای خود را دو چندان کنید و هم می توانید آن را به دور دسته کیف خود ببندید تا شیک تر دیده شود.
بهتر است که حتما یک مدل کمربند به رنگ مشکی و قهوه ای در کمد کپسولی خود داشته باشید که بتوانید آنها را با همه چیز ست کنید: داشتن یک کمربند نازک به رنگ مشکی، برای ست کردن با یک استایل تماما مشکی ضروری است. یک کمربند چرمی به رنگ قهوه ای که با شلوار جین جذب و بلوز راه راه زیبا دیده می شود.
کمد کپسولی شما آماده است! حالا با مجموعه ای کامل از لباس های محدودی که به خوبی با یک دیگر ترکیب می شوند، شما می توانید در یک چشم به هم زدن استایل هایی را بسازید که هم در آن ها احساس راحتی دارید و هم بهترین تیپ شما را نمایش می دهند.