به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از ancient ،خاستگاه کیمیاگری غربی را می توان در مصر، به ویژه در شهر اسکندریه جستجو کرد. یکی از مهمترین شخصیت های اساطیر کیمیاگری هرمس تریسمگیستوس است. نام این شخصیت از خدای خرد مصری، توث ، و همتای یونانی او، هرمس گرفته شده است.اعتقاد بر این است که Hermes Trismegistus نیز نویسنده لوح افسانه ای زمرد است.
لوح افسانه ای زمرد به لوحی از زمرد یا سنگ سبز گفته می شود که اسرار جهان هستی در آن نقش بسته است. منبع لوح اصلی زمرد نامشخص است. از این رو توسط افسانه ها احاطه شده است. شایع ترین داستان ادعا می کند که این لوح در یک مقبره زیر مجسمه هرمس در تیانا پیدا شده است.
خالق لوح افسانه ای زمرد در اسطوره ها خدای مصری توث ارائه شده است که آرماندو می، درباره آن می نویسد: «دانش خود را به 42 صفحه زمرد تقسیم کرد و اصول علمی بزرگ حاکم بر جهان را تدوین کرد. این افسانه می گوید که پس از سقوط خدایان، الواح به طرز ماهرانه ای پنهان شدند تا هیچ انسانی آنها را پیدا نکند. تنها (خدای مصری) توث، توانست کتاب اسرارآمیز را بازیابی کند.»
افسانه دیگری حاکی از آن است که شیث ( فرزند سوم آدم و حوا) بوده که در ابتدا این لوح را نوشته است. حتی برخی ادعا می کنند که منبع اصلی لوح زمرد چیزی جز شهر افسانه ای آتلانتیس نیست.
در حالی که ادعاهای مختلفی در مورد منشاء لوح زمرد مطرح شده است، هنوز هیچ مدرک قابل تاییدی برای حمایت از آنها یافت نشده است. قدیمی ترین منبع مستند متن لوح زمرد، کتاب سیرالحلیقی (کتاب راز آفرینش و هنر طبیعت) است که خود ترکیبی از آثار پیشین بوده است.
این کتاب اثری عربی بود که در قرن هشتم پس از میلاد نوشته شد.بر اساس این اثر عربی، برخی معتقدند که لوح زمرد نیز متنی عربی بوده و بین قرن ششم و هشتم میلادی نوشته شده است، نه اثری از دوران باستان، همانطور که بسیاری ادعا کرده اند.
لوح زمرد به یکی از ستون های کیمیاگری غربی تبدیل شده و این متن بسیار تأثیرگذار در کیمیاگری قرون وسطی و رنسانس بوده است.
ترکیب این لوح از موادی است که با علم کیمیاگری خلق شدهاست. این الواح فاسدنشدنی بوده و در برابر تمامی عناصر و مواد مقاوم هستند.
در واقع از نظر ساختار اتمی لوح زمرد غیر قابل تغییر و پایدار است و با جابجایی مکانی هم کیفیتش تغییر نمیکند.
علاوه بر ترجمه هایی از لوح زمرد، شرح های متعددی نیز در مورد محتوای آن نوشته شده است.
به عنوان مثال، ترجمه ای از اسحاق نیوتن در میان مقالات کیمیاگری او کشف شد. این ترجمه هم اکنون در کتابخانه کینگز کالج در دانشگاه کمبریج نگهداری می شود. از دیگر محققان برجسته لوح زمرد می توان به راجر بیکن ، آلبرتوس مگنوس، جان دی و آلیستر کراولی اشاره کرد.
تفسیر متن زمرد یک موضوع ساده نیست، زیرا در نهایت یک متن مبهم و رمزگونه است؛ به عنوان مثال، یک تفسیر نشان می دهد که متن، هفت مرحله تبدیل کیمیاگری را توصیف می کند شامل تکلیس، انحلال، جداسازی، پیوند، تخمیر، تقطیر و انعقاد. با این حال، علیرغم تفاسیر مختلف موجود، به نظر می رسد که هیچ یک از نویسندگان آنها ادعای آگاهی از کل حقیقت را ندارند. علاوه بر این، خوانندگان تشویق می شوند که متن را بخوانند و سعی کنند حقایق پنهان را خودشان تفسیر و پیدا کنند