به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، لنت ترمز قسمتی از سیستم ترمز وسایل نقلیه است که با به وجود آوردن اصطکاک با کاسه ترمز باعث شتاب منفی در خودرو می شود. قدرت این سیستم معمولاً ۱۰ برابر قدرت موتور و حتی بیشتر می باشد. برای متوقف ساختن خودرویی با وزن یک تن که با سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت در حرکت است توانی به میزان ۱۵۰ کیلووات مورد نیاز است. این توان به صورت انرژی حرارتی (که در برخی نقاط از لنت ترمز دمای آن به ۳۰۰الی ۸۰۰ درجه سانتیگراد می رسد) دفع می شود.
لنت وظیفه دارد با تولید نیروی اصطکاکی مناسب انرژی جنبشی چرخ متحرکی را که تحت تاثیر نیروی موتور می باشد را گرفته و به انرژی حرارتی تبدیل کند. و سپس انرژی حرارتی را در فضا پخش نماید که با این عمل اتومبیل از حالت حرکت به حالت سکون و یا از سرعت آن کاسته می شود.
زمان تعویض لنت ترمز خودرو
به طورکلی زمان تعویض لنت ترمز ، به نحوه رانندگی و شرایط جاده بستگی دارد. لنت ترمز های چرخ های جلو معمولا زودتر نیاز به تعویض داشته و بین ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر کارکرد، نیاز به تعویض دارند. لنت های عقب نیز عمر بیشتری می نمایند که بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر متغیر می باشد. البته این میزان عمر مفید بستگی به نوع لنت ترمز و همچنین نحوه رانندگی نیز دارد و ممکن است زمان تعویض لنت ترمز را سریع تر کرده و یا به تعویق بیندازد.
- سائیده شدن لنت ها تا آخر
- شنیدن صدای جیغ مانند هنگام ترمز گیری از لنت ها
- پدال گیری تا اخرین حد ممکن
- پایین آمدن روغن ترمز در مخزن روغن به سبب پر کردن جاب خالی لنت ها
- روشن شدن چراغ لنت ترمز در برخی خودروها که ECU توان تشخیص این امر را دارد
- کاهش میزان قدرت ترمز گیری
- کشیده شدن خودرو به یک طرف به هنگام ترمزگیری
- چرب شدن بیش از حد لنت ها در اثر نشتی روغن
- شکسته شدن لنت ها در اثر گرمای زیاد ناشی از ترمزهای ناگهانی و طولانی
- عدم رعایت فاصله معین در طراحی لنت و در نتیجه چسبیدن لنت به دیسک بدون ترمز گیری