به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مکمل های سوخت یکی از افزودنی های رایج برای خودروها به حساب می آید که در زمان سوخت گیری در کنار بنزین یا گازوئیل به باک خودرو افزوده شده تا عملکرد خودروها را در زمان فعالیت بهبود ببخشد.
این مکمل ها با توجه به مواد تشکیل دهنده خود انواع مختلفی دارند که در مدل های متفاوت خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع مکمل سوخت
در بازار شاهد انواع مکمل های سوخت هستید و هر کدام کارایی مختص به خود را دارند. بعضی از مکمل های سوخت موجود در بازار مختص به خودروهای قدیمی هستند و برای آن ها تولید شده اند. در ساخت خودروهایی که جدیدا تولید شده اند از تکنولوژی متفاوتی استفاده شده است و با تکنولوژی خودروهای قدیمی فرق دارد، از همین روی مواد مورد استفاده در مکمل های آن ها نیز باید متفاوت در نظر گرفته شوند.
چنانچه در مناطق سردسیری کشور زندگی می کنید و نوع خودرو شما دیزلی است، باید از مکمل سوخت جهت جلوگیری از یخ زدن گازوئیل خودروی خود استفاده کنید. این کار منجر به جلوگیری از انسداد سیستم سوخت رسانی خودرو می شود.
اگر در هوای سرد و برای مدت زمان طولانی از خودروی خود استفاده نمی کنید و قرار است مدت زمان طولانی در پارکینگ خاموش باشد، لازم است از مکمل سوخت برای راحت روشن شدن خودروی خود استفاده کنید. استفاده از مکمل های سوخت برای خودروهایی که مدت زمان طولانی خاموش هستند، منجر به این می شود تا تمام رسوبات سوخت رسانی این خودروها از بین رفته و عملکرد بهتری را در زمان روشن شدن از خود نشان دهند.
از انواع مکمل ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– مکمل های سوخت بدون سرب (مخصوص خودروهای قدیمی)
– مکمل های اکتان بالا (مخصوص خودروهای جدید)
– مکمل های سوخت شوینده انژکتور یا کاربراتور
– مکمل های سوخت افزایش دهنده اکتان و تمیزکنندگی سیستم سوخت رسان
مزایای استفاده از مکمل سوخت
بر اساس ادعای تولید کنندگان مکمل های سوخت، این محصول دارای مزایایی به شرح زیر است:
– افزایش بهره وری در احتراق و کاهش مصرف سوخت و صرفه جویی در هزینه
– افزایش در روند روان کنندگی سوخت
– در دماهای پایین از یخ زدن سوخت جلوگیری می کند.
– بهبود ساختار سوخت رسانی و در نتیجه منجر به افزایش نیرو و کاهش انتشار آلودگی می شود.
– افزایش طول عمر موتور خودرو
– افزایش پایداری سوخت
– جدا شدن رسوبات و مواد زائد
– روان کاری اجزای متحرک در سیستم سوخت رسانی و موتور
معایب استفاده از مکمل سوخت
بعضی از افراد متخصص ادعا می کنند که مکمل های سوخت دارای معایب زیادی هستند. از معایب استفاده از مکمل، می توان به مضر بودن آن برای طبیعت اشاره کرد. استفاده از مکمل های سوخت منجر به کاهش هیدروکربن و مونوکسید کربن خروجی از اگزوز می شود ولی وجود آن ها در خارج از باک به عنوان نمونه بر روی زمین و در هوای آزاد برای سلامتی انسان و محیط زیست، به خصوص برای زنان باردار و اطفال بسیار خطرناک است.
بسیاری از متخصصین اعتقاد دارند که به جز مکمل های سوخت اکتان بالا و مکمل های سوخت بدون سرب، بقیه انواع مکمل های سوخت بی فایده هستند و هیچ مزیتی برای مشتریان به همراه نخواهند داشت. اگر کارکردی هم دارند از نظر اقتصادی و فنی سودی ندارند.
کارایی مکمل های سوخت
شاید مکمل های سوخت در بعضی از مواقع برای برخی از خودروها مفید هستند ولی کاربرد چندانی در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی ندارند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که مکمل های سوخت باعث افزایش هزینه ۵۰ سنتی به ازای هر لیتر بنزین می شوند. این در حالی است که بیشتر تولید کنندگان مکمل های سوخت این ادعا را دارند که محصولاتشان باعث افزایش اکتان بنزین شده و کارکرد موتور را بهتر از قبل می کند. اما در واقعیت بهترین راهکار استفاده از بنزین باکیفیت محسوب می شود و کارایی بهتری را برای موتور خودرو به وجود می آورد.
چنانچه عمر خودروی شما به ده سال نرسیده و به خوبی از آن مراقبت کرده اید، احتیاج به استفاده از مکمل های سوخت ندارید. چرا که خودرو شما به صورتی ساخته شده که از نظر موتور و سیستم های الکتریکی دارای کارایی لازم و مناسب است. اما اگر به هر دلیلی فکر می کنید که خودروی شما کارایی لازم را ندارد، برای بهبود عملکرد آن از بنزین با اکتان بالا به جای مکمل های سوخت استفاده کنید.
البته لازم به ذکر است که بنزین هایی که اکتان بالایی دارند بیشتر مناسب خودروهای اسپورت هستند ولی می توانید هر چند مدت یکبار با استفاده از بنزین اکتان بالا ، کارایی اتومبیل خود را ارتقاء ببخشید.