به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،در اواخر دهه ی 70 خودروی بسیار کوچکی پا به بازار ایران گذاشت که توانست بازار قابل توجهی را به خود اختصاص دهد. خودرویی کم مصرف، کوچک و نسبتا باکیفیت که با طراحی تخم مرغی خود توانست خودش را در دل بسیاری جا کند. نام این خودرو دوو ماتیز است. بعد از توقف تولید ماتیز، چینی ها که توانایی و شهرت خاصی در کپی کردن محصولات مختلف از جاسوییچی گرفته تا خودرو را دارند از فرصت استفاده کرده و نمونه ی چینی ماتیز را تولید کردند.
شرکت مدیران خودرو نیز با مشاهده خلا بازار در رده ی قیمتی پایین، از این فرصت استفاده کرده و ام وی ام 110 را وارد بازار ایران کرد. این خودرو در ابتدا چری QQ نام داشت و در دو نمونه ی 3سیلندر و 4سیلندر به بازار عرضه شد. با ورود MVM 110 به بازار ایران، تنها رقیبی که در کنار این خودرو خودنمایی می کرد، پراید خودمان بود. اما ام وی ام 110 به سرعت نشان داد که حتی رقیب پراید هم نیست. نبود قطعات یدکی و بازار دست دوم بسیار بد ام وی ام 110 باعث عقب ماندن آن از رقیبش پراید شد. نسخه 3 سیلندر این خودرو با قدرت 52 اسب بخار و جعبه دنده دستی و مدل 4 سیلندر با قدرت 68 اسب بخار و با دو جعبه دنده ی دستی و اتوماتیک تولید شده است. از جمله امکانات این خودرو می توان به شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب، آینه های جانبی برقی و سیستم پخش MP3 با پورت USB و ... اشاره کرد.
درست است که ابعاد جمع و جور و مصرف سوخت مناسب از مزایای ام وی ام 110 است اما معایب آن بیشتر از محاسن آن بوده که می توان به طراحی کپی شده، نامناسب برای جاده، کابین کوچک و صفحه کلاچ و موتور ضعیف و قدرت کم آن اشاره کرد.
ام وی ام 110 کپی برابر اصل ماتیز
روح بزرگ ام وی ام 110 که دوو باشد در دهه ی 80 خورشیدی که محصولات دوو همچنان در ایران تولید می شد، در کنار سی یلو، اسپرو و ریسر، دووی دیگری وجود داشت به نام ماتیز. خودرویی بسیار جمع وجور که مصرفی کاملاً شهری داشت. گرچه در ابتدای ورود این خودرو به بازار هجمه های زیادی علیه آن وجود داشت، اما پس از مدتی به دلیل کم مصرف بودن و خصوصیات خوب مربوط به خودروهای شهری جای خود را در دل مشتریان و به خصوص خانم ها باز کرد.
قسمت و تقدیر به گونه ای بود که جنرال موتورز آمریکا دوو را خرید و به دلیل روابط دوستانه و بسیار خوب ایران و آمریکا! محصولات دوو با ایران و مردمانش خداحافظی کردند.
کمپانی چری که گویا در کمین نشسته بود زمان را مناسب دید و با خروج دوو از ایران خودرویی ساخت که کپی کامل از دوو ماتیز بود و نام آن را ام وی ام 110 گذاشت. این خودرو توانست جایی که ماتیز به سختی و با کیفیت خوب برای خود فراهم کرده بود را غصب کند و همچنین سیگنالی به دیگر خودروسازان کشور خود بفرستد. بیایید، اینجا فتح شدنی است!
ام وی ام 110 قدیم
همان گونه که گفتیم ام وی ام 110 در ابتدا کپی کاملی از ماتیز بود که هیچ تلاشی هم برای متفاوت جلوه کردن آن نشده بود. دلیلی برای این امر هم وجود نداشت، این خودرو آمده بود تا جای ماتیز را بگیرد. البته باید گفت که این کپی و تقلید فقط در ظاهر بسیار شبیه به ماتیز بود و در مسائل فنی و ایمنی فاصله ای زیادی با آن داشت. خلاصه که پس از مدتی حضور در بازار ایران بازهم القابی که در ابتدا به ماتیز می دادند به ام وی ام 110 اطلاق شد. قورباغه، جاروبرقی، جاسوئیچی و … .
هرچقدر که ماتیز برای کسب احترام جامعه تلاش کرد، این خودرو برعکس آن عمل کرد و شاید تنها نکته ی مثبت آن مصرف سوخت بسیار پایین بود. به قدری پایین که می گفتند کافی است با آن از کنار پمپ بنزین عبور کنید تا با بوی بنزین به حرکت خود ادامه دهد. البته با توجه به موتور کم قدرت و خسته ای که روی این خودرو قرار داشت، این مسئله طبیعی بود. ام وی ام 110 در ابتدا تنها در نسخه ی 3 سیلندری روانه ی بازار می شد. حجم این موتورهای 3 سیلندر تنها 800 سی سی بود و 51 اسب بخار و 70 نیوتون متر گشتاور تولید می کرد. سپس مدل 4 سیلندر آن به بازار آمد که حجم 1.1 لیتری داشت، کمی بیشتر از 2 بطری کوچک آب معدنی. این موتورهای کم قدرت، حرکت کردن را برای این اسباب بازی به جان کندن تبدیل می کرد. در برخی موارد اگر 4 نفر سرنشین در این خودرو حضور داشتند از رمپ پارکینگ بالا نمی آمد و همه باید پیاده می شدند تا ماشین بتواند حرکت کند.
ایمنی ام وی ام 110 طرح قدیم
در مورد ایمنی این خودرو هم بگذارید این را بگوییم که چند سال پیش خبری به بیرون درز کرد با این مضمون: خودروی ام وی ام 110 دارای کم ترین ضریب ایمنی ممکن است و حتی در چین هم اجازه ی تردد در داخل شهر را ندارد چه برسد به جاده های بین شهری، تنها مکانی که می توان از این خودرو استفاده کرد در داخل شهرک های صنعتی است.
به زبان دیگر یعنی این خودرو آن قدر امن نیست که خود دولت چین هم که به قساوت قلب و کمونیسم مشهور است نمی گذارد مردمش از این خودرو استفاده کنند؛ اما در ایران خانواده ای کم جمعیت سوار بر این خودرو از تهران تا بندرعباس می روند. حالا تقصیر متوجه مسئولین و اهمیت بیش از حدی است که به ما می دهند یا مردم به خاطر ناآگاهی و بی توجهی شان مقصر هستند را نمی دانیم.
ام وی ام 110 جدید
ام وی ام برای به دست آوردن بازار و شروع انقلاب چینی ها نیاز داشت تا به جای دوو وارد ایران شود. این خودروساز هم پس ازاینکه جای خود را تثبیت کرد فهمید می تواند بیشتر شبیه خودش باشد. ام وی ام 110s در طراحی ظاهری منحصر به خود ام وی ام است. طراحی این خودرو هم مانند بیشتر خودروهای جدید چینی در ایتالیا انجام شده است و اگر نگوییم زیبا است نمی توانیم چیزی از زشت بودن آن هم بگوییم. در کل با توجه به کاربرد شهری خودرو طراحی مناسبی است.
طراحی خودرو در داخل هم پیشرفت محسوسی داشته که البته قابل انتظار هم بود؛ اما مانند اکثر خودروهای چینی کیفیت قطعات داخل خودرو بسیار بد است.
موتور این خودرو 1 لیتری و 4 سیلندر است که برای خودرویی با این وزن و ابعاد بد هم نیست ولی با هر دیدی که نگاه کنیم بازهم ضعیف است. این ضعف به خصوص وقتی چندسرنشین درشت اندام در آن بنشینند مشهود است. البته اگر چندسرنشین درشت اندام داخل این خودرو جا شوند.
ایمنی ام وی ام 110 جدید
ضریب ایمنی این خودرو گرچه نسبت به مدل قبلی خود بهتر شده ولی همچنان در دسته ی خودروهای ایمن قرار نمی گیرد. توصیه می شود که فقط برای سفرهای درون شهری از آن استفاده کنید. گرچه قابل پیش بینی است که به این توصیه ها توجهی نشود.
صدای زیادی از موتور و متعلقات آن به داخل اتاق وارد می شود که تا به این لحظه راه حلی هم برای آن پیدا نشده است.
دیگر مشکل این خودرو فضای بسیار کم صندوق عقب آن است که به هیچ عنوان به درد خانواده های پرجمعیت نمی خورد. البته با توجه به شهری بودن این خودرو نباید در این زمینه توقعی از آن داشت.