برجهای خرقان یا قاراقان در محوطهای وسیع به فاصله کمی از یکدیگر قرار گرفتهاند و از بسیاری جهات به هم شبیه هستند؛ با این تفاوت که برج شرقی قدیمیتر از برج غربی بوده و 26 سال زودتر ساخته شده است. این برجها که در کنار قبرستان 1000 ساله روستای حصار ولیعصر قرار دارند که هنر معماران دوره خود را به نمایش میگذارند. برجهای خرقان در 23 خرداد 1356 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این برجها در یک کیلومتری روستای حصار از توابع خرقان غربی و در 32 کیلومتری جاده قزوین ـ همدان قرار دارند.
بنای برج شرقی دارای نقشه هشت ضلعی با ستونهای مدور در هشت گوشه است. تمامی بنا به ضخامت 60 سانتیمتر با آجرهای ساده به ابعاد 51919 سانتیمتر یا 52020 سانتیمتر ساخته شده است، سپس روی آن پوششی تزئینی با آجر به ضخامت 21 سانتیمتر اجرا شده است. قطر ستونهای مدورِ گوشههای بنا، به جز دو تای آنها که راه پله مارپیچ منتهی به بام را در برمیگیرند، همگی یکسان است. برای رسیدن به راهپلهها باید از در مستطیل شکل کوتاهی که در داخل اتاق مقبره قرار دارد عبور کرد. تعداد پلههای هر راه پله 22 عدد است.
نمای خارجی بنای برج به تمامی از آجرهای تزئینی است. وجود همین نمای آجری است که منظره برج را به صورت یکی از زیباترین آثار معماری قرن پنجم ایران درآورده است. این تزئینات بر روی ساقه گنبد و ضلعهای هشتگانه صورت گرفته است. قابسازیهای تزئینی داخل طاقنماهای ضلعهای هشتگانه هر یک دارای طرح و نقش خاصی هستند که هیچیک با دیگری یکسان نیستند. ضلع سردرِ ورودی برج تزئین بیشتری دارد. در محل تزئینات کتیبهای دو خطی موجود است. مضمون کتیبه سردر عبارت است از: «عمل ابوالمعالی بن مکرالزنجانی به تاریخ سنه و ثمانین و اربعمائه.»