دریاچه سد شاه قاسم از جاذبه های گردشگری یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد است. این دریاجه در 5 کیلومتری جنوب یاسوج قرار دارد و با ترکیب با جنگلهای بلوط اطراف آن، منظرهای بینظیر خلق کرده است. در اطراف این منطقه، چندین امامزاده از جمله امامزاده شاه قاسم، شاه مختار، شاه عبدالله، شاه فرج الله و … قرار دارد.
سد یا به فارسی «بند» دیوار محکمی است که به منظور مهار کردن یا تغییر مسیر آب در عرض دره یا میان دو کوه و در مسیر رود ایجاد میکنند. همچنین در پشت سد، دریاچهای درست میشود که آب آن را اندوخته میکنند تا در موقع نیاز از آن استفاده نمایند.
سد شاه قاسم که 47 متر ارتفاع از پی و تاجی به طول 220 متر دارد، در سال 1376 به منظور آبیاری تقریبا 1500 هکتار از اراضی اطراف سد، ذخیرهی آبهای فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری، مخزنی به حجم 12 میلیون مترمکعب در این منطقه احداث شد.
بند شاه قاسم از نوع سدهای خاکی (آنچه که در واقع جلوی آب را میگیرد، یک هستهی نسبتا نازک رسی میباشد) است و سرریز آن از نوع نیلوفری (این سرریز به سبب شکل شیپوری آن به این نام مشهور شده است و احتمال بروز پدیدههایی نظیر گرداب، لرزش سازه و خلازایی وجود دارد) است. در سالهای اخیر به دلیل بارشهای کم خشک شده بود، اما خوشبختانه امسال بارشهای فراوانی در فصل بهار اتفاق افتاد و دریاچهی سد پُر شده است.
این دریاچهی زیبا با جنگلهای بلوط اطرافش ترکیبی خارقالعاده و منظرهی چشمنوازی را خلق کردهاند. همچنین در اطراف این ناحیه، چندین امامزاده همانند امامزاده شاه قاسم، شاه فرج الله، شاه عبدالله، شاه مختار و... برقرار هستند.
سد شاه قاسم که 47 متر ارتفاع از پی و تاجی به طول 220 متر دارد. در سال 1376 به منظور آبیاری تقریبا 1500 هکتار از اراضی اطراف سد. ذخیرهی آبهای فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری، مخزنی به حجم 12 میلیون مترمکعب در این منطقه احداث شد. بند شاه قاسم از نوع سدهای خاکی (آنچه که در واقع جلوی آب را میگیرد، یک هستهی نسبتا نازک رسی میباشد) است. سرریز آن از نوع نیلوفری (این سرریز به سبب شکل شیپوری آن به این نام مشهور شده است . احتمال بروز پدیدههایی نظیر گرداب، لرزش سازه و خلازایی وجود دارد) است. در سالهای اخیر به دلیل بارشهای کم خشک شده بود. اما خوشبختانه امسال بارشهای فراوانی در فصل بهار اتفاق افتاد و دریاچهی سد پُر شده است.
اگر مبدا شما عزیزان شهر یاسوج باشد پس از ورود به محور یاسوج به بابامیدان و شیراز، در 2 کیلومتری آن به بابامیدان و اکبر آباد میرسید. در 5 کیلومتری این مسیر تل خسرو را که از مکانهای تاریخی و دیدنی میباشد را مشاهده خواهید کرد. در 6 کیلومتری یاسوج به بابا میدان، سراب تاوه واقع میباشد. در 9 کیلومتری یاسوج به شیراز در سمت چپ به جادهی شاه قاسم وارد شوید و تنها با پیمودن 3 کیلومتر به دریاچهی سد شاه قاسم خواهید رسید.
منطقهی سد شاه قاسم هر سال به دلیل آب و هوای بسیار مطلوب و بینظیرش پذیرای مسافران، طبیعتدوستان و گردشگران، بهخصوص در فصول بهار و تابستان است. این سد زیستگاه پرندگانی همچون حواصیل و مرغابی میباشد و به یقین تماشای طبیعت بکر به همراه پرندگانی زیبا، بسیار لذت بخش خواهد بود.
اگر میخواهید چند ساعتی از وقتتان را در این مکان بگذرانید حتما حواستان به زبالههایتان باشد که در آنجا رها نکنید و چهرهی زیبای این منطقه را تخریب نکنید! همچنین اگر تصمیم به برپایی آتش دارید بهتر است با علم و آگاهی این کار را انجام دهید و نکات مربوطه به آن را بدانید تا آسیبی به طبیعت وارد نکنید.
اگر مبدا شما عزیزان شهر یاسوج باشد پس از ورود به محور یاسوج به بابامیدان و شیراز، در 2 کیلومتری آن به بابامیدان و اکبر آباد میرسید. در 5 کیلومتری این مسیر تل خسرو را که از مکانهای تاریخی و دیدنی میباشد را مشاهده خواهید کرد. تنها با پیمودن 3 کیلومتر به دریاچهی سد شاه قاسم خواهید رسید.
منطقهی سد شاه قاسم هر سال به دلیل آب و هوای بسیار مطلوب و بینظیرش پذیرای مسافران، طبیعتدوستان و گردشگران، بهخصوص در فصول بهار و تابستان است. این سد زیستگاه پرندگانی همچون حواصیل و مرغابی میباشد و به یقین تماشای طبیعت بکر به همراه پرندگانی زیبا، بسیار لذت بخش خواهد بود.
اگر میخواهید چند ساعتی از وقتتان را در این مکان بگذرانید. حتما حواستان به زبالههایتان باشد که در آنجا رها نکنید. چهرهی زیبای این منطقه را تخریب نکنید! همچنین اگر تصمیم به برپایی آتش دارید بهتر است با علم و آگاهی این کار را انجام دهید . نکات مربوطه به آن را بدانید تا آسیبی به طبیعت وارد نکنید.
آدرس : استان کهگیلویه و بویراحمد- بویراحمد (یاسوج)- 12 کیلومتری جنوب یاسوج
دریاچه سد شاه قاسم یکی از دریاچه های زیبا در 5 کیلومتری شهر یاسوج است که دارای طبیعت بینظیر و دیدنی است. سد این دریاچه خاکی است و سرریز آن از نوع نیلوفری است.سد شاه قاسم با حجم مخزن 12 میلیون مترمکعب در سال 76 به منظور آبیاری حدود هزار و 500 هکتار از زمین های اطراف سد، ذخیره آب های فصلی و به عنوان یک مکان گردشگری احداث شد.