دیوید اف. کرو (David F. Crew) نویسنده، مورخ و پژوهشگر مطرح معاصر است. علایق تحقیقی او معطوف است به تاریخ مدرن اروپا، خاصه کشور آلمان، و تاریخ فرهنگ عامه. مدرک کارشناسی ارشدِ دیوید اف. کرو در رشتهی تاریخ، به سال 1967 از دانشگاه مک مسترِ همیلتون، و مدرک دکترایش، به سال 1975 از دانشگاه کرنل اخذ شده است. «اجساد و ویرانهها»، «هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی» و «نازیسم و جامعهی آلمان» عناوین مشهورترین آثار دیوید اف. کرواَند.
هیتلر و حزب نازی، درست هنگامی به ظهور رسیدند که جهان اروپایی سردمدارِ تبلیغِ دموکراسی و ارزشهای لیبرال بود. اروپای دههی سیِ سدهی بیستم، خسته و درمانده از جنگی بزرگ، به سرعت به سمت بازسازی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در حرکت بود. در این میان، آنچه کابوسِ این قاره به شمار میرفت، در گرفتنِ نزاعی دیگر بود. این نزاع به سال 1939، با حملهی ارتش آلمان نازی به خاک لهستان آغاز شد و به سرعت ابعادی جهانی یافت. اما جنایات هیتلر و حزبِ ناسیونال سوسیالیسمی که او رهبریاش را بر عهده داشت، از مدتها پیش از این آغاز گشته بود: از سال 1934، زمانی که هیتلر با سوءاستفاده از ضعف دموکراسیِ آلمان، قدرت را در این کشور قبضه کرد و به سرعت به پیادهسازی ایدههای دیگرستیزانه و غیرانسانی خود پرداخت. در سر آدولف هیتلر (Adolf Hitler) و پیروان او چه میگذشت؟ عناد و دشمنیِ بیحدواندازهی ایشان با قوم یهود، از کجا سرچشمه میگرفت؟ هیتلر بر پایهی چه فرضیاتی یهودیان و کولیان و اسلاوها را نژادهای پست و فرومایه مینامید؟ استبدادی که او بنیان نهاد، در کدام باورها و عادات فرهنگی و ملی آلمانیان ریشه داشت؟ آیا ظهور هیتلر یک حادثهی صاعقهمانند بود، و یا برعکس، نتیجهی منطقی سلسلهای از تحولات بود که از مدتها پیش آغاز گشته بودند؟ در باب نقش ملت آلمان در به قدرت رسیدن نازیسم چه میتوان گفت؟ اینها و بسیاری از پرسشهای مشابه دیگر، موضوع اصلی کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی (Hitler and the Nazis: A History in Documents) را تشکیل میدهند. دیوید اف. کرو در این اثر کمحجم اما پربار و ارزنده، به روایت تاریخ حزب نازی از درون پرداخته است. بدین معنا که در ارائهی مطالب خود، بیش از همه به اسنادی تکیه کرده که از خود نازیها به جا مانده است. این اسناد شامل گفتوگوها و سخنرانیهای شخص هیتلر و دیگر مقامات بلندپایهی حزب نازی، بایگانیهای حزب، روزنامهها و نشریاتِ وقتِ آلمان و دیگر موارد اینچنینی میشود. به طور کلی میتوان از کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی به عنوان یکی از مهمترین و بهترین منابع برای شناخت تاریخ معاصر آلمان یاد نمود؛ اثری که مطالعهی آن، بصیرتهایی درخشان را در باب یکی از حساسترین برهههای تاریخ اروپا ارزانی مخاطب میکند. این کتاب از هفت فصل تشکیل شده است. در فصول یک تا سه، مخاطب مطالبی خواندنی دربارهی وضعیت فرهنگی، سیاسی و اقتصادی آلمان پس از جنگ جهانی اول، و شیوهی قدرتگیری آدولف هیتلر خواهیم بود. در فصول چهار تا هفت نیز، مستنداتی را میخوانیم که با ما در باب زوایای گوناگون جنگ جهانی دوم، خصوصاً موضوع حساس هولوکاست (نسلکشی یهودیان) سخن میگویند. کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی نخستین بار در سال 2005 به انتشار رسید. ترجمهی فارسی این کتاب به همت مستوره خضرائی فراهم آمده، و انتشار آن در ایران توسط نشر کتاب پارسه صورت گرفته است.
آثاری که ذیل مجموعهی «پژوهشهای نوین تاریخی» از بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه به انتشار رسیدهاند، عناوینی تاریخیاند که جملگی به قلم برجستهترین مورخین ایرانی و خارجی به رشتهی تحریر درآمدهاند. هدف اولیهی بنیانگذاران این مجموعه، آشنا ساختن مخاطبین فارسیزبان با تحولات تاریخی ایران و جهان، از دوران باستان تا برههی معاصر بوده است. تحقق پیوندی میانرشتهای میان تاریخ و علومی چون جامعهشناسی، سیاست و فلسفه، از دیگر اهداف تنظیمکنندگان مجموعهی پژوهشهای نوین تاریخی به شمار میرود. لوگوی مجموعهی مورد بحث، طرحیست برگرفته از ظرفی سیمین که اژدهایی باشکوه با بالهایی افراشته بر آن نقر شده است. این ظرف سیمین یکی از آثار نفیسِ بهجامانده از دوران شاهنشاهی ساسانی است.
دیوید اف. کرو در کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی مجموعهای گرانبها و ارزشمند از دادههای تاریخی را گرد آورده تا نگاهی اجمالی به دوران آلمان نازی را نصیب مخاطبان خود کند. او در مقدمهی مبسوط این اثر، به خوبی استدلال میکند که چرا فرا گرفتن تاریخ آلمان معاصر ضرورتی بیچونوچرا دارد. ( School Library Journal)
به معنای دقیق کلمه، تاکنون هزاران هزار کتاب و پژوهش در باب تاریخ آلمان نازی به رشتهی تحریر درآمده است. پس چه چیزی کتاب کوتاه هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی را متمایز، و خواندنش را واجب میکند؟ پاسخ این است: دیوید اف. کرو در این اثر، بر خلاف رویهی رایج، از اسناد بهجامانده از تشکیلات خود نازیها بهره برده، و اجازه داده که این اسناد، خود به سخن درآیند. نتیجه، تاریخچهای زنده و منحصربهفرد از کل دوران استیلای ناسیونال سوسیالیسم بر سرزمین آلمان است. (James Konecke, H-Net Book Review)
گزارشهای روزنامههای وقت، سخنرانیهای مقامات حزب نازی، یادداشتها و نوشتههای بهجامانده از ایشان، به همراه اسناد و بایگانیهای بیشمار، تنها پارهای از منابع و اسنادیاند که در نگارش کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی مورد استفاده قرار گرفتهاند. دیوید اف. کرو به روشنی توضیح داده که در این اسناد باید به دنبال چه نوع حقایقی بود. (Reference & Research Book News)
دیوید اف. کرو در کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی، تاریخ ظهور و سقوط هیتلر و حزب او را بر پایهی برخی از دستاولترین منابع موجود شرح داده است. (Amazon)
آدولف هیتلر، نازیسم و نسلکشی چه اهمیتی برای ما میتواند داشته باشد؟ بدیهی است که دوران نازی جذابیتهایی دارد. حتی از چشمانداز برتر سدۀ بیست و یکم، حکومت نازی هنوز یکی از چشمگیرترین و ویرانگرترین رخدادهای غرب اروپا، به واقع در تمام جهان و در طول تاریخ است. نازیسم مترادف است با ترس، اردوگاههای کار اجباری و قتلعام. جنگ هیتلر جان دهها میلیون نفر را گرفت و از اروپا ویرانهای برجا گذاشت. از نازیسم واژگان و نمادهایی برجای مانده که هنوز در قلب انسانها هراس برمیانگیزد؛ انسانهایی که بهجز اینها دربارۀ هیتلر یا حکومت نازی بسیار کم میدانند. اصطلاح «گشتاپو»، پلیس مخفی هیتلر، را در نظر بگیرید، یا صلیب شکسته، برترین نماد نازی که در سدۀ بیستم به نماد شیطان تبدیل شد. در 1916 علامت صلیب شکسته روی اونیفورمهای تیم هاکی دختران کانادایی بود. در آن زمان، مدتها پیش از اینکه نام هیتلر به نامی آشنا تبدیل شود، این نماد هنوز بهعنوان چرخ خورشید نسبتاً بیضرر تفسیر میشد. اما پس از هیتلر، تنها مفهوم آن، مرگ، ویرانی و نفرت نژادی بود. بنابراین، نازیسم برای همۀ ما بهدلیل شیوههای ادامۀ حیاتش در تصوراتمان، مهم است. امروز وقتی میخواهیم برای محکومکردن یک دیکتاتور مقایسهای تاریخی صورت دهیم، نام هیتلر به ذهن ما میرسد؛ سیاستمداران و گزارشگران اغلب صدام حسین، دیکتاتور سابقِ عراق را با هیتلر مقایسه میکردند. وقتی به تصاویر نسلکشی رواندا در تلویزیون نگاه میکنیم، بازهم ممکن است تصاویر نسلکشی یهودیان پیش چشم ما ظاهر شود. پس از پایان جنگ جهانی دوم، شبح نازیسم به آمریکاییها کمک کرد موجودیت خود را تعریف کنند. از آنجا که آمریکا هم در ائتلافی که آلمان نازی را شکست داد نقش داشت آمریکاییها میخواهند مظهر تمام آن بهترین نشانههای دمکراسی باشند که نازیسم سعی در زدودن آن داشت. آنان میخواهند خود را بهعنوان قطب مخالف این نقطه اوج شرارت تعریف کنند.
یادداشت ناشر
دربارۀ مجموعه
یادداشت مترجم
سند چیست؟
سند را چگونه بخوانیم؟
مقدمه
فصل اول: نازیسم چگونه پدیدار شد؟
جنگ، انقلاب و جمهوری وایمار
خاطرات جنگی وحشیانه
وعدهها و مشکلات دمکراسی وایمار
زنان روز و فیلمها
بحرانهای اقتصادی
فصل دوم: هیتلر وارد میشود
از جنگ تا تلاش نافرجام برای بهدستگرفتن قدرت در 1923
بهقدرترسیدن هیتلر
ظهور و سقوط گارد حملۀ آلمان نازی
فصل سوم: مستندات تصویری
فصل چهارم: حکومت نژادی
آلمان نازی، 1933-1939
تبدیل یهودیان و اتباع بیگانه، در آلمان به مردگان اجتماع
شب کریستال
گزینش نژاد آریایی
آموزش آریاییها برای آینده
اساس و سیستم اردوگاه کار اجباری
فصل پنجم: جنگ هیتلر
جنگ نژادی و جنگ چپاول
نبرد بریتانیا
تهاجم به اتحاد شوروی
پایان حملۀ برقآسا
روند امور برمیگردد
بیگاری برای پشت جبهۀ آلمان
مقاومت و تهاجم
نبرد هوایی علیه آلمان
فصل ششم: نسلکشی
نخستین گامها بهسوی قتلعام
جنگ علیه یهودیان شرق
مراکز کشتار
نجات، گریز و مقاومت
فصل هفتم: آلمان پس از نسلکشی
پینوشت
گاهشمار
برای مطالعۀ بیشتر
نمایه
نویسنده: دیوید اف. کرو
مترجم: مستوره خضرائی
زبان: فارسی
ناشر چاپی: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
تعداد صفحات: 280
موضوع کتاب: کتابهای تاریخ جهان
نسخه الکترونیکی: دارد
نسخه صوتی ندارد
بنابراین علاقهمندان به آشنایی بیشتر و عمیقتر با تاریخ معاصر اروپا، مخاطبین اصلی کتاب هیتلر و نازیها: بر پایه اسناد تاریخی، نوشتهی دیوید اف. کرو، به شمار میروند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.