معرفی ویژگی های قلعه نیجو در کیوتو

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 5 دقیقه
معرفی ویژگی های قلعه نیجو در کیوتو
قلعه نیجو یک قلعه ژاپنی در کیوتو در ژاپن است. در سال 1601، توکوگاوا ایه‌یاسو، بنیانگذار شوگون‌سالاری توکوگاوا، دستور داد تمام اربابان فئودال در غرب ژاپن به ساخت قلعه نیجو کمک کنند، تکمیل قلعه در زمان شوگونی توکوگاوا ایه‌میتسو در 1626 به پایان رسید. این قلعه به منظور محل اقامت شوگون‌سالاری توکوگاوا در کیوتو ساخته شده‌است.

شهر کیوتو Kyoto که توسط تپه های هونشوی مرکزی احاطه شده، یکی از بزرگ ترین شهر های ژاپن و بخاطر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی متعددش، کانون آموزشی ژاپن غربی به شمار می رود. قلعه نیجو Nijo Castle شامل دیوارها، برج ها و خندق آن، در سال 1603 ساخته شده و سپس بعدها به عنوان مقر حکومتی مورد استفاده قرار گرفته است. این مجموعه دارای ساختمان های متعددی است که شامل تعداد زیادی آثار هنری مهم هستند.

جالب ترین بخش های قلعه نیجو، دروازه شرقی قلعه (هیگاشی اوتمون Higashi Otemon، ورودی اصلی قلعه)، دروازه داخلی یا کارامون Karamon که بخاطر کنده کاری های عالی و تزئینات فلزی آن قابل توجه است، و فراتر از آن، میکوروما یوز Mikuruma-yose پر نقش و نگار. مهم ترین ساختمان این مجموعه، قصر نینومارو Ninomaru Palace می باشد که از پنج ساختمان مجزا که توسط راهرو هایی به هم وصل شده اند و فضای بی نظیر داخلی که با نقاشی های کانو تانیو Kano Tanyu و شاگردانش تزئین شده اند، تشکیل شده است.

در پایتخت سابق ژاپن، شهر کیوتو، مکانی به نام قلعه‌ی نیجو قرار دارد که از دیدنی های ژاپن به ‌حساب می‌آید. زمانی که بیشتر افراد قلعه را در ذهن خود تصور می‌کنند، آن ها کاخ‌های سنگی گوتیک را در ذهن تداعی می‌کنند که در اروپا یافت می‌شود. البته به یاد داشته باشید که خود قلعه از سرو ساخته شده است و برگ‌های طلایی برای دکوراسیون آن به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. زمانی که زیبایی این قلعه را تحسین می‌کنید، بررسی سایر جوانب آن را فراموش نکنید، زیرا سقف آن از موزاییک‌های طلایی پر شده است. این مکان که در سال 1603 بنا گردیده متعلق به مؤسس حکومت توکوگاوا بوده است. این مجموعه دارای ساختمان های متعددی است که شامل تعداد زیادی آثار هنری مهم هستند. حاکم وقت کیوتو در آن زمان، دستور داد که نجارها سالن‌های آن را با کف‌پوش‌هایی بپوشانند تا صدای پا را انعکاس دهد. همچنین، هدف او شناسایی افرادی بود که قصد سوءقصد و خرابکاری داشتند. در واقع صدای منعکس شده باعث می‌شد تا نگهبانان از حضور اشخاص غریبه مطلع شوند و اقدام به دستگیری آن‌ها کنند. طراحی قلعه نیجو به این‌گونه بود که در کف‌پوش‌ها یک گیره‌ی اضافی روی چوب نگهدارنده قرار می‌گرفت. در هرکدام از گیره‌ها دو سوراخ وجود داشت که میخ‌های آهنی را در آن جای‌گذاری می‌کردند و وقتی شخصی روی تخته‌ها راه می‌رفت، گیره بالا و پایین می‌شد و سبب می‌شد تا میخ‌ها به گیره ساییده شوند و صدای بسیار بلندی ایجاد می‌کردند. رد شدن ازآنجا به‌قدری سروصدا تولید می‌کرد که کسی جرات راه رفتن در آن مکان را نداشت. لذا نگهبانان و افراد حکومتی به طرز خاصی راه می‌رفتند تا مشخص شود که غریبه نیستند.قلعه نیجو دارای برج‌ها، خندق‌ها و ساختمان‌های متعدد بوده است و به عنوان مقر حکومتی نیز از آن استفاده می‌شده است.

قلعه نیجو

قلعه نیجو

قلعه نیجو را می‌توان به 3 منطقه تقسیم کرد. منطقه اصلی دفاعی «هونمارو» (Honmaru)، منطقه دوم دفاعی «نینومارو» (Ninomaru) و قسمت باغ که 2 منطقه قبلی را در برگفته است. تمام زمین قلعه و منطقه هونمارو توسط خندق‌ها و دیوارهای سنگی احاطه شده‌اند. بازدیدکنندگان قلعه نیجو می‌توانند از سمت شرق قلعه و دروازه‌ای بسیار بزرگ وارد آن شوند. با وارد شدن به داخل قصر از دروازه «کارامون» (karamon) که یک نوع دروازه چینی است، عبور خواهید کرد. این دروازه ورودی منطقه نینومارو است، جایی که جذاب‌ترین قسمت قصر یعنی قصر نینومارو در آنجا قرار دارد.

قصر نینومارو

کاخ نینومارو به عنوان اقامتگاه و محل کار «شوگان» در زمان بازدیدش از کیوتو مورد استفاده قرار می‌گرفت. این کاخ که به صورت اولیه خود باقی مانده است، از ساختمان‌های گوناگونی تشکیل می‌شود که به وسیله راهروهای سرپوشیده‌ای به هم متصل می‌شوند. کف این راهروها با کف‌پوشی که به «بلبل» شهرت دارد پوشیده شده است. علت این نام‌گذاری جیر جیر کردن آن هنگام قدم بر داشتن، به عنوان یک وسیله امنیتی در برابر مهاجمان بود. داخل اتاق‌های کاخ با کف‌پوشی نرم پوشیده شده و سقف‌ها و درهای کشویی نقاشی شده آن زیبایی خاصی را به نمایش می‌گذارند.

مسیر گردش بازدیدکنندگان از اتاق‌های انتظار و اتاق‌های ملاقات رسمی متعددی می‌گذرد. تنها والامقام‌ترین بازدیدکنندگان اجازه ورود به اتاق ملاقات اصلی، جایی که شوگان بر سکویی بلندتر از زمین می‌نشست را داشتند. در طی این ملاقات‌ها محافظین وی در کمدهای پنهان می‌شدند. بازدیدکنندگانی با مقام پایین‌تر تنها اجازه ورود به اتاق‌های اطراف، بدون نمای مستقیم شوگان را داشتند. داخلی‌ترین اتاق‌ها نیز ادارات و اتاق‌های محل زندگی را تشکیل می‌دهند. البته این اتاق‌ها تنها مخصوص شوگان و ملازمین زن او بود.

قلعه نیجو

قصر هونمارو

خارج از قصر و باغ نینومارو، یک باغ سنتی با نمای ژاپنی، حوضچه‌ای بزرگ، سنگ‌های زینتی و درختان کاج آراسته شده قرار دارند. هونمارو که دایره دفاعی اصلی به شمار می‌رفت و محوطه دومین مجموعه کاخ و یک محافظ قلعه پنج طبقه بود. البته هر دوی این سازه‌ها در آتش سوزی قرن 18 فرو ریخته و هرگز بازسازی نشدند. بعد از سقوط شوگان‌ها، اقامتگاه امپراتوری از کاخ امپراتوری «کاتسورا» (Katsura) به هونماروی قلعه نیجو منتقل شد که امروزه آن را تحت عنوان کاخ هونمارو می‌شناسیم.

برخلاف کاخ نینومارو، کاخ هونمارو به طور معمول به روی مردم باز نیست. البته در مناسب‌های خاصی این مجموعه نیز به روی عموم باز می‌شود. بازدیدکنندگان در روزهای عادی می‌توانند در باغ‌های هونمارو قدم زده و یا از پایه‌های سنگی محافظ قلعه سابق بالا بروند و مناظر بی‌بدیلی از بالای قلعه را تماشا کنند.

باغ قصر

هونمارو و نینومارو توسط فضای سبز و درختانی که در مسیر قرار دارند احاطه شده‌اند. درختان گیلاس زیادی درون باغ قصر به چشم می‌خورند و به خاطر تنوع این درختان فصل شکوفه زدن آن‌ها از اواخر ماه مارس تا اتمام ماه آوریل طول می‌کشد. در محوطه قلعه یک باغ آلو نیز وجود دارد که معمولاً از اواخر فوریه تا اوایل مارس شکوفا می‌شود. همچنین باغی به نام «سیریون» (Seiryuen) به سبکی نیم ژاپنی، نیم غربی، ساخته شده در سال 1965 را نیز می‌توانید تماشا کنید که برای رویدادهای فرهنگی مانند مراسم چای مورد استفاده قرار می‌گرفت. باقی فضای سبز قلعه را درختان افرا، ژِنگو و سایر درختانی با خزان باشکوه و زیبا تشکیل می‌دهند که معمولاً از نیمه دوم ماه نوامبر آغاز می‌شود.

خلاصه

نیجو یک قلعه در کیوتو است. قلعه نیجو در سال 1603 به عنوان اقامتگاه رسمی شوگان های توکوگاوا در طول بازدید آنها از کیوتو شروع به ساخت کرد. ساخت و ساز توسط سومین شوگون ایمیتسو در سال 1626 تکمیل شد. او همچنین چندین ساختمان را از قلعه فوشیمی به اینجا منتقل کرد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (126 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (118 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (116 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (80 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (72 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (70 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (70 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (40 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 8 آذر 1403
رونمایی مهدی قایدی، ستاره بوشهری تیم ملی از بنز G-Class آخرین مدل و هوش پرانش در خیابان های دبی+عکس
فال حافظ با تفسیر امروز پنج شنبه 8 آذر 1403 + فیلم
آمریکا همدست جنایات نتانیاهو باقی می ماند: ترامپ قضات دادگاه کیفری لاهه را تحریم می کند!
13 آذر، روز بزرگترین معجزه فوتبال آسیا!/ببرید و ببازند تا صعود کنیم
لاوروف: اوضاع خاورمیانه به دلیل سیاست‌های اسرائیل وخیم شده است
حکایت های خواندنی/ حکایت زاهد خیالباف و کوزه روغن ( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد
مهدی طارمی، ستاره بوشهری تیم ملی زیر تیغ انتقاد رسانه ایتالیایی؛ ضعیف تر از او نداریم!
اعتراض دست راست ترامپ به حضور گسترده آمریکا در اطراف ایران و تمجید از هوش و نبوغ ایرانی‌ها
با این 5 تا اپلیکیشن عکساتو با هوش مصنوعی کارتونی کن + لینک دانلود اندروید و ios
عربستان با کریستیانو رونالدو، یا ما با مهدی طارمی/کدام‌یک از این دو قدرت در شرایط بهتری قرار دارند؟
عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها
چرا سردار سلیمانی رفتن شهید فخری‌زاده به کربلا را ممنوع کرد؟
15 ایده پینترستی دکوراسیون پذیرایی شیک و مدرن با تم سفید و کرم که همیشه پرطرفداره + عکس
منتخب روز   
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس