به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، چند سالی است که با رواج پدیده مدلینگ و آرایش کودکان مواجه هستیم، اتفاقی که می تواند در آینده به آسیب های روحی و روانی متعدد را متوجه کودک کند، چرا که باید توجه داشت، بنا به اظهار نظر روانشناسان استفاده از کودک در مدلینگ می تواند مصداق نوعی از کودک آزاری باشد که این خود در بزرگسالی مشکلات عدیده روحی و روانی را متوجه کودک خواهد کرد.
از طرف دیگر آرایش کودکان و انتشار عکس آنها در شبکه های اجتماعی نیز به طور حتم می تواند موجب سوءاستفاده های بسیار برای این افراد شود. از این رو روانشناسان بر این باور هستند که باید والدین نسبت به آسیب های اجتماعی و روحی این پدیده آشنا شوند تا شاید از این وادی بتوان مانع از بروز مشکلات عدیده برای کودک در بزرگسالی شد.
مضرات مدلینگ کودکان برای سلامت روان آنها:
والدین باید به تاثیر منفی مدلینگ کودکان و اشتغال آنها به تبلیغ در شبکه های اجتماعی توجه کنند. برخی از تاثیرات منفی مدلینگ کودکان بر سلامت روان و آینده فرزندان ما عبارتند از:
اعتماد به نفس کاذب:
شهرت و محبوبیتی که کودک با ژست گرفتن و حرف زدن در ویدئوها به دست می آورد، او را به این نتیجه می رساند که با کمترین تلاش و تنها با داشتن ظاهر زیبا می توان به موفقیت رسید. این در حالی است که موفقیت در دوره بزرگسالی به ندرت با چنین معیارهایی به دست می آید.
دریافت توجه کاذب:
توجهی که کودک از طریق کامنت و لایک دریافت می کند، به او حس مهم بودن و در مرکز توجه بودن را می دهد. این می تواند بر سبک دوستیابی و ارتباطات اجتماعی کودک تاثیر بگذارد و باعث تقویت حس خودبرتر بینی در کودک شود. خودبرتر بینی صفتی است که مشکلات زیادی را در زندگی و روابط شخصی افراد به وجود می آورد.
مهرطلب شدن کودک:
شاید زمانی که مادر یا عکاس می خواهد فیلم یا عکسی را از شیرین کاری یا ژست کودک تهیه کند، کودک مایل به همکاری نباشد. در این مواقع، والدین به کودک باج می دهند تا همکاری کند. این کار باعث می شود کودک به این نتیجه برسد که تایید دیگران برای دیده شدن اهمیت دارد و برای دریافت توجه و حمایت باید همواره به دنبال جلب رضایت دیگران باشد.
فاصله گرفتن از دنیای کودکی:
دنیای مدلینگ کودکان تغییراتی را در شخصیت و فرآیند طبیعی رشد کودک به وجود می آورد. برای رشد و پرورش سالم، یک کودک نیاز دارد که در دنیای بیرون اکتشاف کند و با دریافت محرک های درست قدرت خلاقیتش رشد کند.
دوری از والدین:
اشتغال در دنیای مدلینگ کودکان و منفعت مالی ناشی از آن باعث می شود که والدین توجه زیادی را به گرفتن تبلیغ، بالا بردن لایک ها و حذف نظرات منفی معطوف کنند. در واقع، هر چند کودک مرکز توجه و فعالیت است، اما به تدریج این حرفه به یکی از مهم ترین اولویت های والدین تبدیل می شود و در نتیجه زمان کمتری برای ارتباط گرفتن و بودن در کنار کودک برای آنها باقی می ماند.
این در حالی است که وظیفه اصلی والدین در قبال فرزند خود، علاوه بر تامین غذا و آسایش، ارائه اصول تربیتی، توجه به سلامت روان، تلاش برای ارتقا خلاقیت و تفکر کودک و صرف وقت و توجه به اوست.
توصیه هایی به والدین در مورد مدلینگ کودکان:
سندرم پرنسس کوچک از کودک شما یک قربانی می سازد، یک قربانی که تمام مشغولیت ذهنی او شکل ظاهر و نظرات دیگران است. کودکان تمایل به تقلید از رفتار والدین خود دارند و این بخشی طبیعی از روند رشد آنهاست.
این شما هستید که باید با یاد آوری زیبایی و شایستگی های فردی و منحصر به فرد فرزند خود به آنها این اعتماد به نفس را بدهید که ظاهر او بدون استفاده از لوازم آرایش و کارهای غیر معمول بسیار زیبا است و رشد و شکوفایی تنها در ظاهر انسان ها نهفته نیست.
اجازه دهید فرزندتان کودکی کند و از کودکی خود لذت ببرد. قرار دادن کودک در چهارچوب قاب دوربین، هویت او را آسیب پذیر می کند و باعث فاصله گرفتن زودهنگام او از دوره کودکی می شود.
اگر به مدلینگ کودکان علاقه دارید، این کار را صرفه به صورت مقطعی و تنها برای دوره ای چند روزه انجام دهید. اجازه ندهید فرزندتان از تعداد لایک ها، حجم توجهات به ظاهرش و بازخورد دیگران نسبت به ظاهرش آگاه شود. در عین حال، تلاش کنید با انتخاب فعالیت های مناسب سن، فرزندتان را در مسیر درست پرورش خلاقیت و رشد ذهنی قرار دهید.