به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بارداری با نگرانی های خاص و سوالات بی شماری همراه است و بسیاری از خانم ها تصور می کنند با شروع دوران بارداری باید زیبایی و رسیدگی به خود را کنار بگذارند. یکی از مواردی که بیشتر خانم ها بعد از رنگ کردن مو در دوران بارداری راجع به آن سوال دارند لاک زدن است. آیا لاک زدن در بارداری ضرر دارد؟ در طی چند سال گذشته صحبت های متناقضی در مورد استفاده از لاک ناخن در دوران بارداری شنیده شده که همین مسئله برخی از مادران را نگران می کند. در اینجا با توضیحاتی به مضر بودن یا نبودن این امر و نحوه ی صحیح انجام آن در این دوران می پردازیم.
استفاده از لاک و لاک پاکن در زمان بارداری بی مشکل است. مواد شیمیایی خاصی که در بعضی از لاک های ناخن وجود دارد بطور بالقوه مضرر هستند، اما این در صورتی است که آنها را بیشتر از حد طبیعی استفاده کنید و یا مرتبا در اتاق های بدون تهویه در معرض گازهای آنها باشید. تنفس گازهای شیمیایی ناشی از لاک های ناخن امکان پذیر است. همچنین می توانید مواد شیمیایی را از طریق پوست اطراف ناخن و پوست های اطراف آن جذب کنید. احتمال کمی وجود دارد ناخن های تان مواد شیمیایی را جذب کند اما محلول های موجود در لاک ناخن این محافظ طبیعی را کاهش می دهد. براساس تئوری، مواد شیمیایی می توانند مضرر باشند، بنابراین اگر می خواهید مطمئن شوید که از این مواد مضرر شیمیایی استفاده نمی کنید، مراقب این 3 ماده یعنی تولوئن، دی بوتیل فتالات و فرمالدهید باشید.
مواد شیمیایی لاک ناخن که برای جنین مضر هستند
1. تولوئن
تولوئن برای کمک به روان شدن و صافی در لاک ناخن استفاده می شود. تنفس تولوئن می تواند منجر به خارش چشم ها، گلو و ریه ها شود. همچنین عوارضی وجود دارد که قرارگیری در معرض ماده تولوئن در سطوح بالاتر می تواند به سیستم عصبی آسیب برساند و باعث نواقص تولد در جنین شود. اما این عوارض در صورتی که به طور مرتب و مستقیم در معرض گازهای تولوئن باشید اتفاق می افتد، بنابراین این نوع خطرات بیشتر با استفاده نادرست از حلال ها مرتبط می باشد. در صورت جذب مقدار کمی از این ماده از طریق پوست تان برای شما و کودک تان خطری در پی ندارد. در این صورت تولوئن کمتری نسبت به زمانی که این ماده را تنفس می کنید وارد بدن تان می کنید. اگر شما ناخن کار هستید و محل کارتان بسیار شلوغ است و هوا خیلی خوب تهویه نمی شود، بنابراین قرارگیری مداوم در معرض تولوئن در محل کارتان ممکن است سلامت شما را در معرض خطر قرار می دهد. این کار می تواند منجر به مشکلات قلبی، کلیوی و تضعیف ماهیچه ها شود.
2. دی بوتیل فتالات
ممکن است از فتالات در بعضی از لاک ها به عنوان نرم کننده برای بهبود نرمی و کاهش ریزش آن استفاده شود. دی بوتیل فتالات زمانی که در لاک ناخن استفاده می شود بیشتر به عنوان فتالات شناخته می شود. با این حال، از سال 2004، دی بوتیل فتالات و دیگر فتالات، دی اتیل هگزیل فتالات از استفاده در محصولات زیبایی در اتحادیه اروپا ممنوع شده است. به جای آن از فتالات دیگر، دی اتیل فتالات در بعضی محصولات زیبایی استفاده می شود و ممکن است در برخی از محصولات مراقبتی ناخن هم استفاده شود.
اگر به صورت آنلاین خرید می کنید مطلع باشید که این قانون در ایالات متحده ضعیف تر است و فتالاتی مانند دی بوتیل فتالات، دی اتیل هگزیل فتالات و بقیه آنها هنوز به صورت گسترده ای در محصولات آرایشی استفاده می شوند. فتالات موجب نگرانی شده است چون آنها مواد شیمیایی اختلالگر غدد درون ریز (EPCs) هستند. سیستم غدد شما که از طریق غدد و هورمون های مختلف فعالیت می کنند سلول های بدنتان را قادر به ارتباط با آنها می کنند. EPCs می تواند این فرآیند را مختل کند و خطر سقط جنین و نواقص تولد را افزایش دهد. اگرچه دی اتیل فتالات هنوز به این نوع مشکلات مرتبط نبوده است اما سازندگان استفاده از هر نوع فتالات در محصولات زیبایی را کنار گذاشته شدند.
3. فرمالدهید
فرمالدهید به عنوان ماده سفت کننده در لاک استفاده می شود. بعید است که از طریق لاک با این ماده تماس داشته باشید. چون سفت کننده های ناخن محصولات تخصصی هستند و برای سفت شدن ناخن ها شکننده استفاده می شوند.ک متر از 1 درصد از محصولات لاک ناخن به عنوان سفت کننده ناخن مشخص می شوند. به هرحال، خطر آسیب رساندن به جنین تان در مقابل ماده فرمالدهید کم است. بدن تان به سرعت فرمالدهید را تجزیه می کند و استفاده از این ماده در محصولات محل کارتان شدت این آسیب را تنظیم می کند.
گفته شده است که، خودداری از مصرف محصولات حاوی فرمالدهید در زمان بارداری منطقی است. فرمالدهید به عنوان ماده محرک شناخته می شود و می تواند در بعضی شرایط برای سلامت مضرر باشد. قرارگیری طولانی مدت در معرض ماده فرمالدهید در سطوح بالاتر می تواند خطر سرطان را افزایش دهد. محصولات متنوع بی خطرتری نسبت به لاک های حاوی تولوئن، فتالات و فرمالدهید وجود دارد. بعضی از تولید کنندگان لاک هایی با برچسب فاقد این 3 ماده به فروش می رسانند یعنی این لاک ها فاقد مواد شیمیایی هستند. محصولات دیگر با عنوان بدون مواد شیمیایی یا فاقد 13 ماده شیمیایی توصیف می شوند، که این توضیح به تعداد مواد شیمیایی که آنها ادعا می کنند به کار نبرده اند، بستگی دارد. اگر شما یک فرد متخصص زیبایی هستید یا کسی که دوست دارد ناخن هایش را زیبا کند به هر حال می توانید خطر قرار گرفتن در معرض ماده های شیمیایی را با این روش های زیر کاهش دهید.
نکات مهم در مورد لاک زدن در بارداری
توجه داشته باشید که هنگام لاک زدن در بارداری باید حتما از لاک های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید. در هنگام خرید باید به مشخصات لاک مورد نظرتان دقت کنید و به هیچ عنوان سراغ لاک های ارزان قیمت و نا سالم نروید.
بهتر است لاک هایی را انتخاب کنید که در ترکیبات آن ها از هیچ یک از موارد خطرناک ذکر شده استفاده نشده باشد. اگر دسترسی به این نوع لاک ها مقدور نیست، ترجیحا استفاده از لاک را به هفته ای یکبار محدود کرده و فقط سوهان زدن ناخن ها را انجام دهید که هیچ ضرری ندارد.
برای خشک شدن لاک ها در این دوران از فوت کردن ناخن هایتان اجتناب کنید تا بخارات حاصل از مواد شیمیایی وارد ریه هایتان نشوند.
هنگام لاک زدن برای جلوگیری از استنشاق این مواد در فضای باز یا کنار پنجره این کار را انجام دهید.
اگر برای لاک زدن به آرایشگاه می روید، مطمئن شوید که از تهویه مناسبی برخوردار است و تنفس بخار و بوی لاک و محلول های پاک کننده آن، آسیبی به شما نخواهد رساند.
اگر تصمیم دارید از روش هایی مانند کاشت ناخن، ناخن مصنوعی و یا ژلیش استفاده کنید بد نیست نظر پزشک متخصصتان را هم درباره آن بدانید که آسیبی متوجه جنینتان نباشد. در دوران بارداری احتمال بروز حساسیت و واکنش های پوستی بیشتر می شود و به دلیل محدودیت مصرف دارو، بهتر است بسیار احتیاط کنید.
پاک کردن لاک در بارداری
پاک کننده های لاک ناخن به طور عمده حلال های مرکب اند از استون یا اتیل استات یا هر دو که به آن ها مقادیر اندکی بوتیل استئارات و دی اتیلن گلیکول و مونوا تیل اتر افزوده شده است تا اثر خشک کنندگی حلال را کاهش دهد. فراموش نکنید که برای پاک کردن لاک نیز حتما از لاک پاک کن های فاقد استون استفاده کنید. همچنین برای دوری از هرگونه آسیب بهتر است یا در فضای باز یا در محیط با تهویه ی مناسب انجام گیرد. حتما پس از اتمام کار دست ها را به خوبی با آب و صابون بشوئید.
روش هایی برای کاهش خطر قرار گرفتن در معرض ماده های شیمیایی لاک ناخن
- از لاک های ناخن تولید اروپا و فاقد مواد شیمیایی زننده استفاده کنید. به دنبال برندهای لاک فاقد 8، 10 یا حتی 13 ماده شیمیایی باشید. بعضی از لاک ها با پایه آب، فاقد بو و دوستدار گیاهخواران هستند.
- اگر ناخن کار هستید در مورد سلامت و امنیت محل کارتان با مدیرتان صحبت کنید. اگر در حال حاضر باردار هستید کارفرمای شما وظیفه قانونی برای انجام بررسی خطرهای محل کارتان را دارد و باید هر تلاش معقولانه ای را برای رفع یا کاهش هر نوع خطرات موجود ایجاد کند.
- مراقب باشید که لاک به پوست یا پوسته های اطراف ناخن تان برخورد نکند، چون این آسان ترین روش برای جذب هر نوع ماده شیمیایی به بدن تان است.
- قبل از لاک زدن ناخن های تان درها و پنجره ها را باز کنید. اگر به صورت حرفه ای کار ناخن تان را انجام می دهید، بهترین سالن های زیبایی برچسب های تهویه هوا خوب یا فن های استخراج کننده که گازهای لاک ناخن را از شما دور کنند را خواهند داشت.
- لاک ها را با کشیدن بازوهای تان دور از بدن تان خشک کنید. فوت کردن ناخن تان به این معنی است که به احتمال زیاد گازهایی را تنفس می کنید.
لاک پاکن ها هم باید برای استفاده شما در زمان بارداری بی خطر باشند. اغلب لاک پاکن ها حاوی استون هستند که به طور طبیعی با بدن و محیط ما سر و کار دارند و همچنان تولید می شوند. در تحقیق گفته نشده است که آیا در صورت قرارگیری در معرض مقدار زیاد استون این ماده می تواند به جنین تان در طی بارداری ضرری برساند یا نه. اگر نگران هستید می توانید همیشه لاک پاکن های فاقد استون بخرید. این کار مزایایی به همراه دارد و ناخن های تان کمتر خشک می شود و بنابراین با ناخن های تان مهربان تر هستند. همیشه بعد از پاک کردن لاک ها برای رفع هر نوع ماده شیمیایی دست های تان را با آب و صابون بشویید.